X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2013, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam polipa gin mowi ze nie przeszkadza i ze ciaza to naprawi :)

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • anika Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2013, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam u lekarza. Powiedzieli mi ze w pon mam isc na usg i na kolejna bete.
    Na usg nie było widać nic ostatnio wiec w najgorszym wypadku ciaza pozamaciczna.. :( mam nadzieje ze w pon bedzie widać cos..a dzidzia bedzie na swoim miejscu.

fefa15317bdc514024168a480c517a28.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2013, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm ciężko mi doradzić ,ale z tego co ja się orientuję ciąża pozamaciczną tak wcześnie chyba nie wykryją. ,,Jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Pierwsze objawy ciąży pozamacicznej można zaobserwować już w 4.-6. tygodniu od zapłodnienia. Do najczęstszych należą:

ból w podbrzuszu umiejscowiony tylko po jednej stronie albo obejmujący większy obszar brzucha; ból może być nagły i silny, ale także umiarkowany i przewlekły,
    krwawienie z pochwy,
    ból nasilający się podczas ruchu lub np. kiedy kaszlesz,
    ból promieniujący do ramienia (kiedy dochodzi do pęknięcia jajowodu, wewnętrzne krwawienie może drażnić nerwy dochodzące do ramion),
    osłabienie, zawroty głowy, blada skóra, omdlenia, czyli symptomy szoku po pęknięciu jajowodu.
    "

Skoro 4 tygodnie od zapłodnienia czyli musiałabyś być mniej więcej w 8 tygodniu żeby to określili.. pajace!!!

DZIEWCZYNO ZMIEŃ LEKaRZA

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2013, 16:37

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2013, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anika wrote:
    Na usg nie było widać nic ostatnio wiec w najgorszym wypadku ciaza pozamaciczna.. :( mam nadzieje ze w pon bedzie widać cos..a dzidzia bedzie na swoim miejscu.

Kochana, przechodziłam ten sam stres co Ty, ale już Cię pocieszę, że nic się nie musisz martwić!!! Pierwszy raz pęcherzyk (pusty) widoczny był u mnie w 43 dniu cyklu czyli 6tydzieńi 2 dni (jak dobrze liczę), pare dni wcześniej nawet pęcherzyka nie było widać!! Zarodek Był widoczny parę dni później, a później serduszko znów parę dni później czyli jakoś w 7 tyg ciąży licząc od ostatniej miesiączki. Z tego co widzę Ty jesteś dopiero w 4 tyg - to niemożliwe żeby już było widać dzieciątko bo jest jeszcze za maluskie;)) Zastanów się nad lekarzem, który mówi o ciązy pozamacicznej - oczywiście, póki nie widać pęcherzyka to jest takie prawdopodobienstwo ale u Ciebie nie widać z racji tego, że jest wcześnie. Nie wiem czy jest sens chodzić do lekarza, który tak jakby nie patrzeć straszy pacejtnkę.

zsxuot7.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2013, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z Ana , zmień lekarza ,może być takie prawdopodobieństwo ,ale nie że pajac będzie tak mówił w 4 tygodniu. Mogłaś mieć późną owulacje ,więc ciąża jest zbyt wczesna.

dqprepoku4out2uw.png

• anika Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2013, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny.wydaje mi sie po prostu ze BYLO ZA WCZESNIE NA USG. a nie kurde pozamaciczna. poza tym boli mnie podbrzusze ale delikatnie..a nie z boku. kreci mi sie w glowie ale to pewnie ze wzgledu na hormony

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2013, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No stres... żyj normalnie dobrze się odżywiaj jedz na co masz ochotę. Odpoczywaj wtedy kiedy tylko możesz. I zmień lekarza... Jeśli byś zaczeła plamić to lepiej jechać do szpitala na sor niż czekać na lekarza normalnego. Chyba że chodzisz prywatnie.

dqprepoku4out2uw.png

• Ulala Autorytet

Wysłany: 8 maja 2013, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    seneka wrote:
    Miala ktoras z was krwiaka na poczatku ciazy badz płaski pęcherzy płodowy?

Mi krwiaka wykryli dzisiaj....ma 18 mm i na szczęście jest daleko od maluszkow....możliwe ze dlatego miałam plamienia...

201311191581.png
    http://blizniaczecuda.blogspot.co.uk/
    https://www.facebook.com/Blizniaczecuda

Moje dwa aniołki czuwają (*) 01.08.12, 04.10.12
    moja walka: http://dzieckomojadroga.blogspot.co.uk/

• Ulala Autorytet

Wysłany: 8 maja 2013, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    welurka wrote:
    Kochane dzięki za życzenia i za kciuki relacje zdam wieczorem bo wizyta dopiero na 19.30 :) powiedzcie proszę czy każda z Was robiła badanie prenatalne plus test Pappa czy tylko prenatalne ?? zastanawiam się nad sensem tego testu Pappa, bo nawet jeśli okazałoby się że dziecko może mieć zespół downa to i tak ja przecież urodzę

welurko ja nie robilam zadnego testu i zadnego badania prenatalnego.odpowiedzialas na moje pytanie ze i tak urodze :-) trzeba byc dobrej mysli :-)

Pasja powiem ci,ze ja ze nie bede miała robionego genetycznego....co to zmieni? I tak urodze i tak. A przy bliźniakach mogą wyniki wyjść zaklamane bo jest im ciasniej wiec pozostawiam to tak jak jest :)

pasia27 lubi tę wiadomość

201311191581.png

• anika Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2013, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    No stres... żyj normalnie dobrze się odżywiaj jedz na co masz ochotę. Odpoczywaj wtedy kiedy tylko możesz. I zmień lekarza... Jeśli byś zaczeła plamić to lepiej jechać do szpitala na sor niż czekać na lekarza normalnego. Chyba że chodzisz prywatnie.

:) tak tez robie.tyle ze wlasnie nabrałam ochoty na kakao a juz całe wypiłam :D haha moze grejpfruta zaraz wsune :)
    Chodze panstwowo do lekarza.. mysle czy nie przeniesc sie do szpitala..ale tam z kolei dlugie terminy.umowie sie do szpitala a pojde jeszcze w pon zrobic te badania.bede spokojniejsza.chociaz ta betke

• Ulala Autorytet

Wysłany: 8 maja 2013, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anika wrote:

Ja miałam ciążę poza i powiem ze nie da sie tego określić w 4 tyg bo to jest stanowczo za wcześnie! Ja miałam Bete ponad 10 tys! I to byl ok 7 tydzien. co do bolu to taki lekki okresowy nic nie wrozy, tak samo jak kucie w boku- to mogą byc ścięgna.. ja mialam Taki ból brzucha ze wyladowalam na izbie- nic nie pomagało- nie molam sie nawet wyprostować!. Ból był na całej szerokości brzucha a nie w jednym rogu. Co do krwawienia to zadnego nie powinno sie ignorować- tym bardziej jak jest żywo czerwone.

201311191581.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2013, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anika wrote:

Dziwny ten lekarz Twój, tylko straszy a to chyba nie na tym polega :(
    ja się też strasznie bałam o ciążę pozamaciczną naszczęscie było już widać na usg pęcherzyk w jamie macicy. Trzymam mocno kciuki za Ciebie

• Kropka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2013, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się cieszę, ze dziewczyny z II i III trymestru są z nami - bardziej doświadczone mogą służyć nam radą :)

pasia27, Lalita2710, anilorak lubią tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2013, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mam pytanko do Kropki - na kiedy masz wyznaczony temrin porodu??:))Widzę, że Ovu wyliczyła nam ten sam tydzień i dzień ciąży, ale póki co mój lekarz wyznnaczył mi na 13 grudnia, że niby późna owulacja, ciakawa jestem jak jest u Ciebie:)

zsxuot7.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2013, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane, dopiero dziś zdaje relacje bo wczoraj późno byłam w domku. U lekrza wszystko w porządku założyli mi kartę ciąży, dali zaśiadczenie do pracy no i dostałam l4 na 3 tygodnie ze względu na to złe samopoczucie. Podgladaliśmy dzieciątko któremu pięknie bije serducho, a ono pięknie machało do nas rączkami i nogami :) widok cudowny:) Oczywiśćie dostaliśmy pare fotek do naszej galerii :)

Kleopatra, Nina lubią tę wiadomość

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 9 maja 2013, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anika wrote:
    dzieki dziewczyny.wydaje mi sie po prostu ze BYLO ZA WCZESNIE NA USG. a nie kurde pozamaciczna. poza tym boli mnie podbrzusze ale delikatnie..a nie z boku. kreci mi sie w glowie ale to pewnie ze wzgledu na hormony

Ja tez trafilam do lekarza z delikatnymi bólami to wkrecil mi ciaze pozamaciczna! Bylam u niego popoludniu, a na usg musialam czekac do godz 13 nastepnego dnia, Boze, ile sie naryczalam, poszlam na usg a tu wszystko ok, dzidzia zdrowa, zadnej ciazy pozamacicznej - nienawidze lekarzy, ktorzy tak strasza kobiety w ciazy!! Czy oni nie zdaja sobie sprawy, co taka kobieta ma wtedy w glowie?! Nie sluchaj go, wrr, wszystko bedzie dobrze, zrelaksuj sie i mysl pozytywnie ;)

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 9 maja 2013, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anika wrote:

Na razie się nie stresuj. Wczoraj dostałam wykład o d lekarza, żebym sama nie schizowała i spokojnie cieszyła się ciążą. Stres jest najgorszym złem w ciąży. Radziłabym zmienić lekarza, bo ja z doświadczenia widzę, że bardzo dużo daje lekarz prowadzący zachowujący zimną krew. On nie może dodatkowo stresować i denerwować swojej pacjentki w ciąży! Nawet jeżeli podejrzewa ciążę pozamaciczną to nie powinien ci tego mówić, bo na razie jest za wcześnie na takie diagnozy! U mnie w pierwszej ciąży dokładnie w 6tc było widać już serduszko a za drugim razem - w 6 tc był tylko pęcherzyk bez akcji serca. Moja ginka nie straszyła mnie wtedy wizjami pustego jaja płodowego, wystarczy że sama byłam tego świadoma i się sama nakręcałam. Ona mnie uspokoiła i powtarzała cały czas: spokojnie proszę przyjść za 2 tygodnie i wtedy się wszystko wyjaśni. Te procesy trwają, na pewno będzie wszystko tak jak ma być. Dlatego uważam że na 1 usg powinno się pójść dopiero w 7/8 tc. Wcześniej tylko niepotrzebnie się stresujemy :). Będzie dobrze :). 5tc to za wcześnie na takie poważne i daleko idące wnioski i diagnozy. Przemyśl na razie, bo to dopiero początek ciąży, na poważnie zmianę lekarza prowadzącego! Nie wolno mu tak robić , bo jest za wcześnie na takie osądy! Trzymam kciuki :)!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2013, 07:14

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • anika Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2013, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    anika wrote:

Na razie się nie stresuj. Wczoraj dostałam wykład o d lekarza, żebym sama nie schizowała i spokojnie cieszyła się ciążą. Stres jest najgorszym złem w ciąży. Radziłabym zmienić lekarza, bo ja z doświadczenia widzę, że bardzo dużo daje lekarz prowadzący zachowujący zimną krew. On nie może dodatkowo stresować i denerwować swojej pacjentki w ciąży! Nawet jeżeli podejrzewa ciążę pozamaciczną to nie powinien ci tego mówić, bo na razie jest za wcześnie na takie diagnozy! U mnie w pierwszej ciąży dokładnie w 6tc było widać już serduszko a za drugim razem - w 6 tc był tylko pęcherzyk bez akcji serca. Moja ginka nie straszyła mnie wtedy wizjami pustego jaja płodowego, wystarczy że sama byłam tego świadoma i się sama nakręcałam. Ona mnie uspokoiła i powtarzała cały czas: spokojnie proszę przyjść za 2 tygodnie i wtedy się wszystko wyjaśni. Te procesy trwają, na pewno będzie wszystko tak jak ma być. Dlatego uważam że na 1 usg powinno się pójść dopiero w 7/8 tc. Wcześniej tylko niepotrzebnie się stresujemy :). Będzie dobrze :). 5tc to za wcześnie na takie poważne i daleko idące wnioski i diagnozy. Przemyśl na razie, bo to dopiero początek ciąży, na poważnie zmianę lekarza prowadzącego! Nie wolno mu tak robić , bo jest za wcześnie na takie osądy! Trzymam kciuki :)!

:) dziekuje. przemysle to. moze w nastepnym tygodniu uda mi sie załatwic zmiane. chyba ze bedzie wszystko ładnie widac w poniedzialek :)
    Póki co nie stresuje sie i mam w nosie :D moja dzidzia i sie nia poki co chce nacieszyc :) a czuje ze wszystko bedzie dobrze.

Kochane czy Was tez tak brzuchy bolą i od czasu do czasu kuje gdzie niegdzie gdy sie przeciagacie ??

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2013, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój ból brzucha nazwałabym kilko sekundówki ,pobolewał kół , przez pare sekund do 1-2 minut i przestawał. Od samego początku ,były dni że nie zabolał ,ani razu.

dqprepoku4out2uw.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 9 maja 2013, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bóle mam praktycznie ciągle :(. Często pobolewa mnie podbrzusze.

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
‹‹ 95 96 97 98 99 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ