X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • anika Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2013, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie podbrzusze boli tylko wieczorkiem jak juz jestem zmeczona.ale rano jak sie budze to takie kucia..raz pod pepkiem,raz na dole ,raz z boku.

fefa15317bdc514024168a480c517a28.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 9 maja 2013, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anika wrote:
    mnie podbrzusze boli tylko wieczorkiem jak juz jestem zmeczona.ale rano jak sie budze to takie kucia..raz pod pepkiem,raz na dole ,raz z boku.

w nocy to u mnie standard. Kładę się spać a macica boli o.O. Bóle kujące są podobno w porządku (tak mówiła moja ginekolog)

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2013, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anika wrote:

Hej dziewczyny:) no ja mam podobnie, czasem w dzień mnie zaboli ale to na chwilkę. Ginka mi powiedziała, że te bóle są jak najbardziej w porządku i mam nie schizować.
    A do mnie zawitały mdłości, jak miło :D

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 9 maja 2013, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na szczęście etap "mdłości" mam już za sobą ;)

anetta28 lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • anika Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2013, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no to dobrze.najwazniejsze4 ze nie ma plamień i krwawień. a macica sie powieksza pomalu wiec tez daje sie pewnie dlatego we znaki.
    Mdłości to i ja chwilami mam,jak sobie pomysle co przezywałam w pierwszej ciazy to wszystkiego mi sie odechciewa :D ale i historie są śmieszne..wiec bedą kolejne do opowiadania dzieciom :D

• Lilka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2013, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna mam nadzieje dolaczyc do Ciebie z brakiem mdlosci szyyybko :) mnie jeszcze mecza ;)

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 9 maja 2013, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Nienormalna mam nadzieje dolaczyc do Ciebie z brakiem mdlosci szyyybko :) mnie jeszcze mecza ;)

Zapraszam :)! Mi zaczęły odpuszczać w okolicach 12/13 tygodnia :). W 14 było już całkiem ok. Wczoraj czułam tylko rwanie na wymioty co jakiś czas :), a dziś czuję się rewelacyjnie :)!
    Miejmy nadzieję, że tobie też niebawem miną :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2013, 09:09

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 9 maja 2013, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilka masz fajny suwaczek :), taki w tonacji jak na dziewczyneczkę ;)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2013, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak tam wasze ciała w ciąży skóra. Ja przed ciążą miałam dużo rozstępów biust uda ... Smaruje się kremami ,ale na udach mam strasznie zwiotczałą skóre

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Kima Koleżanka

Wysłany: 9 maja 2013, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie podbrzusze pobolewa od samego początku ciąży, aż do teraz. Teraz te bóle są słabsze i wg mojego lekarza wiążą się z powiększającą się macicą. Jednak w początkowych tygodniach były bardzo silne, co mocno mnie niepokoiło. Biegałam co chwilę do WC sprawdzić, czy nie krwawię, bo czułam się jak przed mega wielkim okresem.

hchy9jcgd2de24d6.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 9 maja 2013, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Dziewczyny a jak tam wasze ciała w ciąży skóra. Ja przed ciążą miałam dużo rozstępów biust uda ... Smaruje się kremami ,ale na udach mam strasznie zwiotczałą skóre

na razie się nie smaruję. Rozstępy mam na jednym udzie od dawna :)
    Trudno mi powiedzieć. Jedyne co mi na razie się rozciąga to tylko piersi bo sporo urosły, brzuch na razie się nie powiększa. Kupiłam sobie z rosmana serię babydream, bo innych kosmetyków się boję, niektóre zawierają niedozwolone substancje , boję się o maluszka. A z racji tego, że z wykształcenia jestem inż.chemii to mam co nieco pojęcia o rakotwórczym działaniu większości związków chemicznych. Nawet nie zdajecie sobie sprawy, ile świństw pakuje się do kosmetyków. Kończyłam specjalność dot. wyrobu substancji powierzchniowo czynnych i na zajęciach robiliśmy podstawowe kremy, kosmetyki....sama badziewna chemia :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • anika Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2013, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kima- a jednak nie bylo sie czym martwić :) zobacz jak daleko juz jestes :) ile za Tobą. u mnie dopiero poczatek drogi..mam nadzieje ze przetrwamy

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 9 maja 2013, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kima wrote:
    Mnie podbrzusze pobolewa od samego początku ciąży, aż do teraz. Teraz te bóle są słabsze i wg mojego lekarza wiążą się z powiększającą się macicą. Jednak w początkowych tygodniach były bardzo silne, co mocno mnie niepokoiło. Biegałam co chwilę do WC sprawdzić, czy nie krwawię, bo czułam się jak przed mega wielkim okresem.

witam w klubie :). Miałam dokładnie tak samo :(, do tego jak dochodziła wydzielina z pochwy, to był dramat. Dobrze, że miałam jeszcze jakieś hamulce przyzwoitości , bo czasami byłam tak zdesperowana, że byłam gotowa ściągnąć gacie nawet w tramwaju , żeby sprawdzić czy nie krwawię :(
    bo miałam akurat takie wrażenie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2013, 09:19

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2013, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam serię babydreamy używam od kąd się dowiedziałam o ciąży, mam płyn do kąpieli ,emulsje ,a olejek mam bambino ,więc póki co tym się smaruję.
    Ja mam tendencję do rozstępów ,moje piersi to zebra , uda ,pośladki ,tył łydek ,mimo że nigdy nie miałam dużych wahań wagi. Najmniej ważyłam 55-60kg
    Dlatego już używam coś ,żeby ta skóra się przyzwyczajała. U mnie też tylko piersi się powiększyły ale on widać są jędrne i nawilżone , a uda coś mi zeschły i pojawił się cellulit jak siedzę.. :(( Ponoć dziś w dzień dobry tvn były ćwiczenia na biust dla kobiet w ciąży czy coś ,oglądał ktoś

dqprepoku4out2uw.png

• anika Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2013, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem teraz na etapie sprawdzania majtek :D non stop ze mnie leci :) i sprawdzam czy wredota nie przyszla..dopiero 5 dni po terminie @ jestem :)

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 9 maja 2013, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Ja też mam serię babydreamy używam od kąd się dowiedziałam o ciąży, mam płyn do kąpieli ,emulsje ,a olejek mam bambino ,więc póki co tym się smaruję.
    Ja mam tendencję do rozstępów ,moje piersi to zebra , uda ,pośladki ,tył łydek ,mimo że nigdy nie miałam dużych wahań wagi. Najmniej ważyłam 55-60kg
    Dlatego już używam coś ,żeby ta skóra się przyzwyczajała. U mnie też tylko piersi się powiększyły ale on widać są jędrne i nawilżone , a uda coś mi zeschły i pojawił się cellulit jak siedzę.. :(( Ponoć dziś w dzień dobry tvn były ćwiczenia na biust dla kobiet w ciąży czy coś ,oglądał ktoś

ja oglądałam :)
    Strasznie mały miała brzuch ta dziewczyna jak na 8 miesiąc ciąż :). No chyba, że czarny aż tak wyszczupla ;)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 9 maja 2013, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    Lalita2710 wrote:

ja oglądałam :)
    Strasznie mały miała brzuch ta dziewczyna jak na 8 miesiąc ciąż :). No chyba, że czarny aż tak wyszczupla ;)

Haha, tez nie wiem jak niektore dziewczyny maja male brzuszki a dzieci normalnych rozmiarów, gdzie sie ono chowa, haha :D

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2013, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to ja ost oglądałam foto dziewczyny ,która miała tak duży brzuch że jeszcze tak wielkiego brzusia nie widziałam....ja myślałam że to brzuch bliźniaków.. a tam jeden bobas

dqprepoku4out2uw.png

• xcarolinex Autorytet

Wysłany: 9 maja 2013, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja slyszalam duzo dobrych rzeczy na temat tej serii Babydream z Rossmanna, kurcze zazdroszcze Wam Dziewczyny, ze macie do nich dostep! :( Te plyny do kapieli dla dzieci sa podobno lepsze niz Mustela (ona podobno wysusza i to nie tylko dzieci), kurcze musze jakos pokombinowac, zeby zdobyc je! :P

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • Kima Koleżanka

Wysłany: 9 maja 2013, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    Kima wrote:

witam w klubie :). Miałam dokładnie tak samo :(, do tego jak dochodziła wydzielina z pochwy, to był dramat. Dobrze, że miałam jeszcze jakieś hamulce przyzwoitości , bo czasami byłam tak zdesperowana, że byłam gotowa ściągnąć gacie nawet w tramwaju , żeby sprawdzić czy nie krwawię :(
    bo miałam akurat takie wrażenie

No więc ja też nie raz chciałam w samym środku zebrania w pracy wleźć pod biurko i sprawdzić czy nie krwawię, to było straszne.
    Anika to prawda, że ponad połowę drogi mam już za sobą, a naprawdę baaardzo szybko minęło, nawet nie wiem kiedy.
    Co do pielęgnacji ciała w I trymestrze to używałam Musteli 2 razy dziennie, bo wyczytałam, że można właśnie już od I trymestru.

hchy9jcgd2de24d6.png
‹‹ 96 97 98 99 100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ