I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
anika wrote:mnie podbrzusze boli tylko wieczorkiem jak juz jestem zmeczona.ale rano jak sie budze to takie kucia..raz pod pepkiem,raz na dole ,raz z boku.
w nocy to u mnie standard. Kładę się spać a macica boli . Bóle kujące są podobno w porządku (tak mówiła moja ginekolog)
-
nick nieaktualnyanika wrote:mnie podbrzusze boli tylko wieczorkiem jak juz jestem zmeczona.ale rano jak sie budze to takie kucia..raz pod pepkiem,raz na dole ,raz z boku.
Hej dziewczyny:) no ja mam podobnie, czasem w dzień mnie zaboli ale to na chwilkę. Ginka mi powiedziała, że te bóle są jak najbardziej w porządku i mam nie schizować.
A do mnie zawitały mdłości, jak miło -
A no to dobrze.najwazniejsze4 ze nie ma plamień i krwawień. a macica sie powieksza pomalu wiec tez daje sie pewnie dlatego we znaki.
Mdłości to i ja chwilami mam,jak sobie pomysle co przezywałam w pierwszej ciazy to wszystkiego mi sie odechciewa ale i historie są śmieszne..wiec bedą kolejne do opowiadania dzieciom -
Lilka wrote:Nienormalna mam nadzieje dolaczyc do Ciebie z brakiem mdlosci szyyybko mnie jeszcze mecza
Zapraszam ! Mi zaczęły odpuszczać w okolicach 12/13 tygodnia . W 14 było już całkiem ok. Wczoraj czułam tylko rwanie na wymioty co jakiś czas , a dziś czuję się rewelacyjnie !
Miejmy nadzieję, że tobie też niebawem minąWiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2013, 09:09
-
Mnie podbrzusze pobolewa od samego początku ciąży, aż do teraz. Teraz te bóle są słabsze i wg mojego lekarza wiążą się z powiększającą się macicą. Jednak w początkowych tygodniach były bardzo silne, co mocno mnie niepokoiło. Biegałam co chwilę do WC sprawdzić, czy nie krwawię, bo czułam się jak przed mega wielkim okresem.
-
Lalita2710 wrote:Dziewczyny a jak tam wasze ciała w ciąży skóra. Ja przed ciążą miałam dużo rozstępów biust uda ... Smaruje się kremami ,ale na udach mam strasznie zwiotczałą skóre
na razie się nie smaruję. Rozstępy mam na jednym udzie od dawna
Trudno mi powiedzieć. Jedyne co mi na razie się rozciąga to tylko piersi bo sporo urosły, brzuch na razie się nie powiększa. Kupiłam sobie z rosmana serię babydream, bo innych kosmetyków się boję, niektóre zawierają niedozwolone substancje , boję się o maluszka. A z racji tego, że z wykształcenia jestem inż.chemii to mam co nieco pojęcia o rakotwórczym działaniu większości związków chemicznych. Nawet nie zdajecie sobie sprawy, ile świństw pakuje się do kosmetyków. Kończyłam specjalność dot. wyrobu substancji powierzchniowo czynnych i na zajęciach robiliśmy podstawowe kremy, kosmetyki....sama badziewna chemia -
Kima wrote:Mnie podbrzusze pobolewa od samego początku ciąży, aż do teraz. Teraz te bóle są słabsze i wg mojego lekarza wiążą się z powiększającą się macicą. Jednak w początkowych tygodniach były bardzo silne, co mocno mnie niepokoiło. Biegałam co chwilę do WC sprawdzić, czy nie krwawię, bo czułam się jak przed mega wielkim okresem.
witam w klubie . Miałam dokładnie tak samo , do tego jak dochodziła wydzielina z pochwy, to był dramat. Dobrze, że miałam jeszcze jakieś hamulce przyzwoitości , bo czasami byłam tak zdesperowana, że byłam gotowa ściągnąć gacie nawet w tramwaju , żeby sprawdzić czy nie krwawię
bo miałam akurat takie wrażenieWiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2013, 09:19
-
Ja też mam serię babydreamy używam od kąd się dowiedziałam o ciąży, mam płyn do kąpieli ,emulsje ,a olejek mam bambino ,więc póki co tym się smaruję.
Ja mam tendencję do rozstępów ,moje piersi to zebra , uda ,pośladki ,tył łydek ,mimo że nigdy nie miałam dużych wahań wagi. Najmniej ważyłam 55-60kg
Dlatego już używam coś ,żeby ta skóra się przyzwyczajała. U mnie też tylko piersi się powiększyły ale on widać są jędrne i nawilżone , a uda coś mi zeschły i pojawił się cellulit jak siedzę.. ( Ponoć dziś w dzień dobry tvn były ćwiczenia na biust dla kobiet w ciąży czy coś ,oglądał ktoś -
Lalita2710 wrote:Ja też mam serię babydreamy używam od kąd się dowiedziałam o ciąży, mam płyn do kąpieli ,emulsje ,a olejek mam bambino ,więc póki co tym się smaruję.
Ja mam tendencję do rozstępów ,moje piersi to zebra , uda ,pośladki ,tył łydek ,mimo że nigdy nie miałam dużych wahań wagi. Najmniej ważyłam 55-60kg
Dlatego już używam coś ,żeby ta skóra się przyzwyczajała. U mnie też tylko piersi się powiększyły ale on widać są jędrne i nawilżone , a uda coś mi zeschły i pojawił się cellulit jak siedzę.. ( Ponoć dziś w dzień dobry tvn były ćwiczenia na biust dla kobiet w ciąży czy coś ,oglądał ktoś
ja oglądałam
Strasznie mały miała brzuch ta dziewczyna jak na 8 miesiąc ciąż . No chyba, że czarny aż tak wyszczupla
-
иιєиσямαℓиα wrote:Lalita2710 wrote:Ja też mam serię babydreamy używam od kąd się dowiedziałam o ciąży, mam płyn do kąpieli ,emulsje ,a olejek mam bambino ,więc póki co tym się smaruję.
Dlatego już używam coś ,żeby ta skóra się przyzwyczajała. U mnie też tylko piersi się powiększyły ale on widać są jędrne i nawilżone , a uda coś mi zeschły i pojawił się cellulit jak siedzę.. ( Ponoć dziś w dzień dobry tvn były ćwiczenia na biust dla kobiet w ciąży czy coś ,oglądał ktoś
ja oglądałam
Strasznie mały miała brzuch ta dziewczyna jak na 8 miesiąc ciąż . No chyba, że czarny aż tak wyszczupla
Haha, tez nie wiem jak niektore dziewczyny maja male brzuszki a dzieci normalnych rozmiarów, gdzie sie ono chowa, hahaиιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Ja slyszalam duzo dobrych rzeczy na temat tej serii Babydream z Rossmanna, kurcze zazdroszcze Wam Dziewczyny, ze macie do nich dostep! Te plyny do kapieli dla dzieci sa podobno lepsze niz Mustela (ona podobno wysusza i to nie tylko dzieci), kurcze musze jakos pokombinowac, zeby zdobyc je!
-
иιєиσямαℓиα wrote:Kima wrote:Mnie podbrzusze pobolewa od samego początku ciąży, aż do teraz. Teraz te bóle są słabsze i wg mojego lekarza wiążą się z powiększającą się macicą. Jednak w początkowych tygodniach były bardzo silne, co mocno mnie niepokoiło. Biegałam co chwilę do WC sprawdzić, czy nie krwawię, bo czułam się jak przed mega wielkim okresem.
witam w klubie . Miałam dokładnie tak samo , do tego jak dochodziła wydzielina z pochwy, to był dramat. Dobrze, że miałam jeszcze jakieś hamulce przyzwoitości , bo czasami byłam tak zdesperowana, że byłam gotowa ściągnąć gacie nawet w tramwaju , żeby sprawdzić czy nie krwawię
bo miałam akurat takie wrażenie
No więc ja też nie raz chciałam w samym środku zebrania w pracy wleźć pod biurko i sprawdzić czy nie krwawię, to było straszne.
Anika to prawda, że ponad połowę drogi mam już za sobą, a naprawdę baaardzo szybko minęło, nawet nie wiem kiedy.
Co do pielęgnacji ciała w I trymestrze to używałam Musteli 2 razy dziennie, bo wyczytałam, że można właśnie już od I trymestru.иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość