Jaki miałyście progesteron na początku ciąży?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyU mnie w 5t3d 32,23 (9,3-33,2 normy dla 2 trymestru), robiłam badanie zlecone przez gina i Luxmedzie jest pakiet zdrowa mama i przy okazji badali progesteron jak byłam na wizycie to mój gin przeglądając badania powiedział ale przecież nie zalecalem progesteronu wiec Agulka był podobnego zdania jak Twój lekarz, ale do tej pory biorę luteine 2x1.
Widzę Green spać nie możesz . Ja dzisiaj od 4 się kręcęagulka0629 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja mam problem... Miałam ciążę i poronienie biochemiczne.. Chyba tak to się pisze. Dzwoniłam i pytałam czy może brać duphaston..mówiła nie trzeba.. I poszło... A takie miałam przeczucie ze jednak powinnam. Mam wyrzuty sumienia że nie wzięłam i przez to straciłam ciążę. Zarodek się nie zagniezdzil w macicy. Biorę clo pierwszy cykl 25 robiłam progesteron miałam 3,5.... Dzwonię i mówię a gin a może pani jeszcze nie ma owulacji po co brać duphaston ale po clo raczej było przecież...mam 31 dzień cyklu i kazała czekać z okresem do 40 dnia cyklu a potem duphaston. Ah coś mi to nie gra wszystko czemu się tak upiera abym nie brała. Rozumie że mam nieregularne miesiaczki i nie wiadomo kiedy mam owulacje ale po clo pewnie była a progesteron taki mały...https://www.maluchy.pl/li-72635.png
-
Basia777 ja tam nikogo nie słuchałam. Miałam plamienia międzymiesiączkowe, które brałam ok 14,15dc za owulację a potem 20-25- dc za zagnieżdżenie a potem, dupa. Nadzieje sobie robiłam i czułam jakbym miała objawy ciązy pod koniec cyklu. Babka powiedziała, że jak 3 cykle tak będzie to sprawdzimy progesteron. A ja jestem w gorącej wodzie kąpana. Poszłam do lekarza rodzinnego, poprsiłam o duphaston i dostałam. Zaczęłam brać po owulacji i po pierwsze w końcu nic mnie nie bolało i nie miałam podstaw żeby sobie wkręcać, że mam objawy a po drugie, gdy chciałam odstawić dupka żeby przyszła miesiączka musiałam zrobić test 3 dni przed @ i jakieś było moje zdziwienie jak zobaczyłam II kreski ! Uważam, że pomogłam swoim dzieciaczkom się zagnieździć w ten sposób, bo moje endometrium po owu nie wróżyło nic dobrego 5,7 mm ;/;/;/ Dziś mam 2 szkraby w brzuszku
Jak będziesz miała problem i nie będą chcieli dać recepty to mogę Ci wysłać luteinę, bo teraz dostaję luteinę zamiast dupka i mam jej za duże zapasy w domu. -
Olcia dziękuję za dobre chęci. Duphaston mam jeszcze ale u mnie problem ze nie wiadomo kiedy mam owulacje..ostatnio miałam w 40 dniu cyklu...dlatego boi się dać za wcześnie bo jeśli to zrobię zaraz po owulacji to duphaston też działa poronnie... Tak mówi ale później działa dobrze na podtrzymanie.. Robiłam testy owulacyjne i mnie oklamuja pokazują mi przez 12 dni owulacje... Teraz czekam na okres jak nie dostane to duphaston a potem clo i idę monitorować się na owulacje bo jak będzie to chce brać choćby luteine...https://www.maluchy.pl/li-72635.png
-
Hej dziewczyny teraz ja piszę, bo się trochę zmartwiłam, mimo, że wiem, że bywają niższe wyniki.
W 15dpo wynik progesteronu miałam 29,9 ng/ml, 17dpo wynik 37,19 ng/ml (wtedy jeszcze nie brałam żadnych leków). Wczoraj badałam progesteron 30dpo wynik 28,35 ng/ml. Czy mam się martwić, że jest niższy niż na początku? Dodam, że od 18dpo biorę duphaston 2x1. Wiem, że progesteron jest wydzielany pulsacyjnie, ale i tak się zmartwiłam. Jutro pojadę powtórzyć badanie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 09:56
-
mnie się wydaje ze jest ok, mój gin powiedział ze jak jest 20 to on już nie podaje duphastonu bo nie potrzeba, a za wysoki nie jest dobry dla dziecka.
Asia1986 lubi tę wiadomość
Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
Tęsknię za Wami moje Skarby :***
22.7.16 IUI
Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
4% prawidłowych plemników -
Anja, duphaston jest wskazaniem tylko jeśli masz za niski progesteron lub krwawisz, a jeśli to nie wystepuje u Ciebie to on nic nie da. Były robione badania które stwierdzily ze duphaston nie ma wpływu na utrzymanie wczesnej ciąży, jeżeli progesteron jest w normie. u nas w Polsce to jest podobno samowolka lekarzy którzy go przepisują na potege i ma to aspekt jedynie psychologiczny ze pacjentka się lepiej czuje ze cos robi i ze lekarz jej nie olal. fakt jest taki ze jak dzidziuś jest slaby mimo dobrych badan to nic mu nie pomoze wtedy duphaston to tylko niepotrzebne kilogramy, humory i strata kasy. no ale zrobisz jak uważaszGabryś 11tc [*] 6.08.2015
Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
Tęsknię za Wami moje Skarby :***
22.7.16 IUI
Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
4% prawidłowych plemników -
Jak badałam progesteron 7dpo to nie był on super wysoki, nawet powiedziałabym, że mieścił się w dolnej granicy normy.
Lekarz od razu powiedział, że jeśli ciąża nie będzie rozwijać się prawidłowo to nawet leki nie pomogą. Nie uważam, żeby mój progesteron był wysoki, powiedziałabym, że średni, bo widuję wyższe na tym etapie ciąży.
Pozostaje mi zaufać lekarzowi, który według wielu opinii jest bardzo dobrym lekarzem. Dziś powtarzałam badanie, jutro będę miała wynik i wizytę u gina. Nie wiem czy będę musiała dalej przyjmować czy nie.
-
hej dziewczyny
wczoraj robilam progesteron dokladnie 5 tydzien i wyszedl mi 63 ng/ml bralam 1tabl dupha. przez 7 dni ze wzgledu na fat ze wczesniejsza ciaze poronilam. Czy moj wynik jest ok? patrzac na wasze wyniki to wydaje mi sie ze jest za wysoki:/09.2010- 1 poronienie/ciaza naturalna
06.2015- 2 poronienie/ciaza naturalna
11.2015 / 12.2015- 2proby iui- nie udane
01.2016- 3 poronienie/ciaza naturalna