Jaki miałyście progesteron na początku ciąży?
-
WIADOMOŚĆ
-
to Waszakasuję dziewczyny 160 progesteronu na początku 5 tygodnia !! Lekarz powiedział, że spoko i i tak mam lutkę dowcipnie
-
nick nieaktualnyA ja juz gdzies pisalam, ze moj progesteron na koniec 4 tygodnia (4w6d) wynosil 21,43 przy normach dla 1 trymestru 9,3-33,2 ng/ml.
Dwie rozne Panie dr mowily, ze jest to bardzo dobry wynik i ze nie ma najmniejszych podstaw do brania zadnych dodatkowych wspomagaczy.
160 i luteina? O matko kochana, takiego ogromnego wyniku jeszcze nie widzialam ;o a w jakich to jednostkach w ogole?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2015, 17:15
Honey lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTo bardzo duzo;o moze to blizniaki, albo i wiecej?
Ja tam sie nie znam, kiedy trzeba brac wspomagacze, kiedy nie, ale zastanawia mnie to, czemu lekarz daje leki, jesli wyniki sa w normie? Albo jesli sa duze? Rozumiem przy niskich - trzeba podniesc, ale przy tak duzych? Wezcie mi to wytlumaczcie:p -
nick nieaktualny
-
Hihi no sama sie zastanawiam co z tego wyjdzie ! Jutro usg
-
nick nieaktualny
-
Na usg wszystko spoko, fasolka ma 9,3 mm i serducho bije mocno....jedna dzidzia wiec nie wiem jak to sie ma do mojego progesteronu...
-
nick nieaktualny
-
poczytałam sobie dziewczyny o waszych wynikach i ja mam 19,98 - jedna lekarka z która konsultowałam się telefonicznie wskazała na konieczność brania luteiny, byłam u drugiej na badaniu i ta stwierdziła że jest ok i ona jest przeciwna suplementacji przy takim wyniku bo jest wystarczający i sama już nie wiem co mam robić
-
Mój lekarz powiedział że: Boimy się wyników poniżej 12, jak jest powyzej i nic się nie dzieje (plamienia ale krwią, skurcze itp) to jest ok i nic nie trzeba. U lekarza byłam z wynikiem progesteronu w 6 tyg ciąży 16,4 coś a dzień wcześniej miałam brązowe plamienie i nic mi nie dał mówił że ok, więc się nie stresuj. Do tej pory jest ok, we wtorek kolejna wizyta bedzie to juz 10 tydz i 3 dni.
Molcia lubi tę wiadomość
-
Czesc Dziewczyny! Jestem w 5 tygodni i jeszcze nie bylam u lekarza, bo niby nic nie widać na takim etapie, ale zastanawiam się czy nie warto już zrobić badan hormonalnych, szczególnie ze wcześniej roznie z tym u mnie było. Kiedy i jakie badania hormonalne najlepiej zrobić? Będę wdzieczna za pomocGabryś 11tc [*] 6.08.2015
Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
Tęsknię za Wami moje Skarby :***
22.7.16 IUI
Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
4% prawidłowych plemników -
nick nieaktualnyAPS - wiesz co, ja jak tylko potwierdziłam wiadomość o ciąży badaniem beta, to zrobiłam sobie progesteron i TSH. Jeszcze razem z TSH możesz zrobić FT4, bo tsh może skakać. I chyba tyle. Czekaj na wizytę, lekarz doradzi Ci co jeszcze możesz zrobić
Agulka - a jakie są normy lab, w którym wykonywałaś badanie? Ja betę robiłam w chyba 4w4d i miałam wynik 1500. I zgadzało się z normami. Ważniejszy jest raczej przyrost bety. -
nick nieaktualnyKurcze... nie wiem. Niski ten progesteron w takim razie. Masz mozliwosc konsultacji z innym ginem? Trzeba by to sprawdzic wlasnie u kogos innego. Ale mi tez dwoch lekarzy powiedzialo, ze jesli przed ciaza takich lekow sie nie bralo, to niewielkie szanse, ze cos pomoga, gdy kobieta zacznie je brac w trakcie ciazy.
Moze powtorz ten progesteron. Moze to w laboratorium sie pomylili. Zdarzaja sie takie rzeczy. Albo sprobuj w innym lab zrobic progesteron. Maja rozne sprzety i od tego tez wiele zalezy. Ja mialam progesteron nieco ponad 21 i u mnie mowili mi, ze super wynik, a na forum dziewczyny pisaly, ze one biora luteine albo dupka przy 35 ... tez sie martwilam. Ale zaufalam lekarzowi.