X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Jaki miałyście progesteron na początku ciąży?
Odpowiedz

Jaki miałyście progesteron na początku ciąży?

Oceń ten wątek:
  • APS Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneska5 to nie przesadza o poronieniu ale ja bym "na wszelki" wziela duphaston. dobrze by było podgonić do 20-25.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2015, 18:17

Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
    Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
    Tęsknię za Wami moje Skarby :***
    22.7.16 IUI :(
    Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
    4% prawidłowych plemników
  • aneska5 Debiutantka

Wysłany: 2 maja 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha dzieki

• Anja89 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneska też uważam, że powinnaś przyjmować duphaston/luteinę.

Ja byłam u lekarza i mnie uspokoił. Kazał dalej brać duphaston.

APS lubi tę wiadomość

svchvfxmiau6k2p0.png
  • aneska5 Debiutantka

Wysłany: 2 maja 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, tak się sklada ze tsh mam 3,33 ale biorę leki od endokrynologa euthyrox. Byłam u gina na nfz i oczywiście żadnych badan nie zlecił...Wszystko na własną rękę...W ogóle na dzień dobry, usłyszałam ze przy takim tsh nie powinnam być w ciazy

• aneska5 Debiutantka

Wysłany: 3 maja 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj stresujący dzień.W dodatku 3 maja wiec wszystko pozamykane. Zobaczyłam krew rano nie dużo ze skrzepem. Pobiegłam do apteki dyżurującej czy wydadzą mi duphaston- a receptę dostarczę jutro. Oczywiście nie, następnie na pogotowie- tez nie bo lekarz sie na tym nie zna . Następnie do szpitala - lekarz przepisał. Ale czy to juz poronienie czy nie...niewiadomo. Lekarz mnie nie zbadał bo stwierdził ze 6 tydzień to wcześnie i tak nic nie będzie widać.Wiec czekam w niepewności do poniedzialku i biorę lek na progesteron w nadzieji ze pomoże.
    Zastanawiam sie czy to możliwe ze porobiłam bez żadnego bólu brzucha. Krwi bylo naprawde Malo mam nadzieje ze wszystko w porządku...

• aneska5 Debiutantka

Wysłany: 3 maja 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorrki za literowki- poroniłam miało być.
    Staram sie o ciążę ponad rok, w końcu sie udalo a tu same problemy. Sorry za żale ale musiałam sie wygadać

• sikorka@ Koleżanka

Wysłany: 3 maja 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneska5 wrote:
    U mnie dzisiaj stresujący dzień.W dodatku 3 maja wiec wszystko pozamykane. Zobaczyłam krew rano nie dużo ze skrzepem. Pobiegłam do apteki dyżurującej czy wydadzą mi duphaston- a receptę dostarczę jutro. Oczywiście nie, następnie na pogotowie- tez nie bo lekarz sie na tym nie zna . Następnie do szpitala - lekarz przepisał. Ale czy to juz poronienie czy nie...niewiadomo. Lekarz mnie nie zbadał bo stwierdził ze 6 tydzień to wcześnie i tak nic nie będzie widać.Wiec czekam w niepewności do poniedzialku i biorę lek na progesteron w nadzieji ze pomoże.
    Zastanawiam sie czy to możliwe ze porobiłam bez żadnego bólu brzucha. Krwi bylo naprawde Malo mam nadzieje ze wszystko w porządku...
    Trzymaj sie cieplo, bedzie dobrze..wiem ze ciezko myslec pozytywnie. staraj sie odpoczwyac I moze wez sobie magnez

sikorka_
    m3sxskjoe9kewgnp.png
  • APS Ekspertka

Wysłany: 3 maja 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneska a robilas bete?
    w 6 tyg na usg ciaza powinna być widoczna - może zmien lekarza?
    ile duphatonu bierzesz?

Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
    Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
    Tęsknię za Wami moje Skarby :***
    22.7.16 IUI :(
    Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
    4% prawidłowych plemników
  • bunia211 Znajoma

Wysłany: 4 maja 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja badalam progesteron 8dpo owulacji czyli 22 kwietnia i mialam 17.10 i wedlug podanych norm wskazalo na 1 trymestr, test robilam 30 kwietnia i teraz jestem niby 5 tydz i 4 dni bodajze i lekarz kazal mi przyjsc 11 maja bo powoedzial ze plod jest za malutki zeby go widziec a potem powinien byc pieknie ladny ale przepisal mi dupka na 10 dni i luteine docipkowo na miesiac zobaczymy;)

bunia211
  • orchideaa Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Mój progesteron w 30 dc., około 14 dpo wyniósł 123,1!!! Jestem teraz w 5 tygodniu ciąży (dziś 34 dc.), poprzednio poroniłam i mój progesteron w 36 dc. był na o wiele niższym poziomie, bo 39,14 i spadał... Chyba mogę być pod względem progesteronu teraz spokojniejsza? :) Jak sądzicie?

A i co ważne, biorę od 20 dc. luteinę dopochwowo. Zapisana ze względu na poprzednie poronienie. Ale czy ten poziom 123,1 na początku 5 tyg. to nie za dużo?

"Nigdy nie trać cierpliwości – to jest ostatni klucz, który otwiera drzwi."
    Antoine de Saint-Exupéry
    8p3o43r859u1tgxn.png
  • sikorka@ Koleżanka

Wysłany: 4 maja 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w jakich jednostkach ten progesterone bo to tez zalezy, ja mialam w 27dc 132 w nmol/l czyli ok 41,5 ng/dl. czyli ok.
    Tez sie pytalam lekarki czy to nie za duzo ale ona do mnie..jestes w ciazy wiec sie ciesz, jakby bylo za malo to wtedy mozna sie martwic

sikorka_
    m3sxskjoe9kewgnp.png
  • aneska5 Debiutantka

Wysłany: 4 maja 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny u mnie wszystko dobrze zmieniłam lekarza narazie biorę dupka jak skończę mam brać luteine. Wszystkie badania mam zlecone z krwi itd. Miałam usg i było widac to co potrzeba i słychać bicie serca czyli jest ok. Czuje sie zaopiekowana

Anja89, APS lubią tę wiadomość

• aneska5 Debiutantka

Wysłany: 4 maja 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dupasthonu mam brać 3 razy na
    Dobę. Jakos tak...

• orchideaa Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sikorka@ wrote:
    A w jakich jednostkach ten progesterone bo to tez zalezy, ja mialam w 27dc 132 w nmol/l czyli ok 41,5 ng/dl. czyli ok.
    Tez sie pytalam lekarki czy to nie za duzo ale ona do mnie..jestes w ciazy wiec sie ciesz, jakby bylo za malo to wtedy mozna sie martwic

Sikorka@, masz rację, nie podałam jednostek. Wszystkie moje wyniki w nmol/l, czyli podobnie do Ciebie. Masz rację, chyba lepiej tak niż za mało! ;)

Antoine de Saint-Exupéry
    8p3o43r859u1tgxn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Orchideaa:)
    Po tej stronie miło Cię widzieć:)
    też lekko zastanawiam się nad wartością mojego progesteronu w 22dc (7dpo) wyniósł 27,15ng/ml...tak się zastanawiam czy nie powtórzyć i nie pójść do lekarza, jestem obecnie w 28 dc

orchideaa lubi tę wiadomość

• ketka91 Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ponownie Arizona :) mój progesteron w 25 DC i 10 dpo wynosił 40,30 :)

Mama Zosi :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo ketka:D
    chyba dla świętego spokoju jak będę odbierać betę jutro to zrobię ten progesteron, matko święta oni nie w tym laboratorium zaczną rozpoznawać :)

aneczka1983 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spojrzałam na Twój suwak...nasza ciąża różni się jednym dniem:)

• ketka91 Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem wiem :) ja za każdym razem robię progesteron z beta i zawsze o jednej porze. Ale mam pewność ze przyrasta bo zaparcia mam meeeega.
    Skąd jesteś??

Mama Zosi :)
  • orchideaa Przyjaciółka

Wysłany: 17 maja 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Arizona witaj! :) Miło po tej stronie, czekamy na resztę dziewczyn z Ovu! :)

Jeśli częste badania mają uspakajać, to ja jestem ich zwolenniczką. Na USG w czwartek (widziałam 2,7 mm fasolki) lekarz powiedział, że podstawa to spokój i brak stresów. ;)

Antoine de Saint-Exupéry
    8p3o43r859u1tgxn.png
‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ