X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Jaki miałyście progesteron na początku ciąży?
Odpowiedz

Jaki miałyście progesteron na początku ciąży?

Oceń ten wątek:
  • APS Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneska5 to nie przesadza o poronieniu ale ja bym "na wszelki" wziela duphaston. dobrze by było podgonić do 20-25.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2015, 18:17

Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
    Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
    Tęsknię za Wami moje Skarby :***
    22.7.16 IUI :(
    Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
    4% prawidłowych plemników
  • aneska5 Debiutantka

Wysłany: 2 maja 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha dzieki

• Anja89 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneska też uważam, że powinnaś przyjmować duphaston/luteinę.

Ja byłam u lekarza i mnie uspokoił. Kazał dalej brać duphaston.

APS lubi tę wiadomość

svchvfxmiau6k2p0.png
  • aneska5 Debiutantka

Wysłany: 2 maja 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, tak się sklada ze tsh mam 3,33 ale biorę leki od endokrynologa euthyrox. Byłam u gina na nfz i oczywiście żadnych badan nie zlecił...Wszystko na własną rękę...W ogóle na dzień dobry, usłyszałam ze przy takim tsh nie powinnam być w ciazy

• aneska5 Debiutantka

Wysłany: 3 maja 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj stresujący dzień.W dodatku 3 maja wiec wszystko pozamykane. Zobaczyłam krew rano nie dużo ze skrzepem. Pobiegłam do apteki dyżurującej czy wydadzą mi duphaston- a receptę dostarczę jutro. Oczywiście nie, następnie na pogotowie- tez nie bo lekarz sie na tym nie zna . Następnie do szpitala - lekarz przepisał. Ale czy to juz poronienie czy nie...niewiadomo. Lekarz mnie nie zbadał bo stwierdził ze 6 tydzień to wcześnie i tak nic nie będzie widać.Wiec czekam w niepewności do poniedzialku i biorę lek na progesteron w nadzieji ze pomoże.
    Zastanawiam sie czy to możliwe ze porobiłam bez żadnego bólu brzucha. Krwi bylo naprawde Malo mam nadzieje ze wszystko w porządku...

• aneska5 Debiutantka

Wysłany: 3 maja 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorrki za literowki- poroniłam miało być.
    Staram sie o ciążę ponad rok, w końcu sie udalo a tu same problemy. Sorry za żale ale musiałam sie wygadać

• sikorka@ Koleżanka

Wysłany: 3 maja 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneska5 wrote:
    U mnie dzisiaj stresujący dzień.W dodatku 3 maja wiec wszystko pozamykane. Zobaczyłam krew rano nie dużo ze skrzepem. Pobiegłam do apteki dyżurującej czy wydadzą mi duphaston- a receptę dostarczę jutro. Oczywiście nie, następnie na pogotowie- tez nie bo lekarz sie na tym nie zna . Następnie do szpitala - lekarz przepisał. Ale czy to juz poronienie czy nie...niewiadomo. Lekarz mnie nie zbadał bo stwierdził ze 6 tydzień to wcześnie i tak nic nie będzie widać.Wiec czekam w niepewności do poniedzialku i biorę lek na progesteron w nadzieji ze pomoże.
    Zastanawiam sie czy to możliwe ze porobiłam bez żadnego bólu brzucha. Krwi bylo naprawde Malo mam nadzieje ze wszystko w porządku...
    Trzymaj sie cieplo, bedzie dobrze..wiem ze ciezko myslec pozytywnie. staraj sie odpoczwyac I moze wez sobie magnez

sikorka_
    m3sxskjoe9kewgnp.png
  • APS Ekspertka

Wysłany: 3 maja 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneska a robilas bete?
    w 6 tyg na usg ciaza powinna być widoczna - może zmien lekarza?
    ile duphatonu bierzesz?

Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
    Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
    Tęsknię za Wami moje Skarby :***
    22.7.16 IUI :(
    Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
    4% prawidłowych plemników
  • bunia211 Znajoma

Wysłany: 4 maja 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja badalam progesteron 8dpo owulacji czyli 22 kwietnia i mialam 17.10 i wedlug podanych norm wskazalo na 1 trymestr, test robilam 30 kwietnia i teraz jestem niby 5 tydz i 4 dni bodajze i lekarz kazal mi przyjsc 11 maja bo powoedzial ze plod jest za malutki zeby go widziec a potem powinien byc pieknie ladny ale przepisal mi dupka na 10 dni i luteine docipkowo na miesiac zobaczymy;)

bunia211
  • orchideaa Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Mój progesteron w 30 dc., około 14 dpo wyniósł 123,1!!! Jestem teraz w 5 tygodniu ciąży (dziś 34 dc.), poprzednio poroniłam i mój progesteron w 36 dc. był na o wiele niższym poziomie, bo 39,14 i spadał... Chyba mogę być pod względem progesteronu teraz spokojniejsza? :) Jak sądzicie?

A i co ważne, biorę od 20 dc. luteinę dopochwowo. Zapisana ze względu na poprzednie poronienie. Ale czy ten poziom 123,1 na początku 5 tyg. to nie za dużo?

"Nigdy nie trać cierpliwości – to jest ostatni klucz, który otwiera drzwi."
    Antoine de Saint-Exupéry
    8p3o43r859u1tgxn.png
  • sikorka@ Koleżanka

Wysłany: 4 maja 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w jakich jednostkach ten progesterone bo to tez zalezy, ja mialam w 27dc 132 w nmol/l czyli ok 41,5 ng/dl. czyli ok.
    Tez sie pytalam lekarki czy to nie za duzo ale ona do mnie..jestes w ciazy wiec sie ciesz, jakby bylo za malo to wtedy mozna sie martwic

sikorka_
    m3sxskjoe9kewgnp.png
  • aneska5 Debiutantka

Wysłany: 4 maja 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny u mnie wszystko dobrze zmieniłam lekarza narazie biorę dupka jak skończę mam brać luteine. Wszystkie badania mam zlecone z krwi itd. Miałam usg i było widac to co potrzeba i słychać bicie serca czyli jest ok. Czuje sie zaopiekowana

Anja89, APS lubią tę wiadomość

• aneska5 Debiutantka

Wysłany: 4 maja 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dupasthonu mam brać 3 razy na
    Dobę. Jakos tak...

• orchideaa Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sikorka@ wrote:
    A w jakich jednostkach ten progesterone bo to tez zalezy, ja mialam w 27dc 132 w nmol/l czyli ok 41,5 ng/dl. czyli ok.
    Tez sie pytalam lekarki czy to nie za duzo ale ona do mnie..jestes w ciazy wiec sie ciesz, jakby bylo za malo to wtedy mozna sie martwic

Sikorka@, masz rację, nie podałam jednostek. Wszystkie moje wyniki w nmol/l, czyli podobnie do Ciebie. Masz rację, chyba lepiej tak niż za mało! ;)

Antoine de Saint-Exupéry
    8p3o43r859u1tgxn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Orchideaa:)
    Po tej stronie miło Cię widzieć:)
    też lekko zastanawiam się nad wartością mojego progesteronu w 22dc (7dpo) wyniósł 27,15ng/ml...tak się zastanawiam czy nie powtórzyć i nie pójść do lekarza, jestem obecnie w 28 dc

orchideaa lubi tę wiadomość

• ketka91 Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ponownie Arizona :) mój progesteron w 25 DC i 10 dpo wynosił 40,30 :)

Mama Zosi :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo ketka:D
    chyba dla świętego spokoju jak będę odbierać betę jutro to zrobię ten progesteron, matko święta oni nie w tym laboratorium zaczną rozpoznawać :)

aneczka1983 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spojrzałam na Twój suwak...nasza ciąża różni się jednym dniem:)

• ketka91 Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem wiem :) ja za każdym razem robię progesteron z beta i zawsze o jednej porze. Ale mam pewność ze przyrasta bo zaparcia mam meeeega.
    Skąd jesteś??

Mama Zosi :)
  • orchideaa Przyjaciółka

Wysłany: 17 maja 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Arizona witaj! :) Miło po tej stronie, czekamy na resztę dziewczyn z Ovu! :)

Jeśli częste badania mają uspakajać, to ja jestem ich zwolenniczką. Na USG w czwartek (widziałam 2,7 mm fasolki) lekarz powiedział, że podstawa to spokój i brak stresów. ;)

Antoine de Saint-Exupéry
    8p3o43r859u1tgxn.png
‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ