Jaki miałyście progesteron na początku ciąży?
-
WIADOMOŚĆ
-
Aneska5 to nie przesadza o poronieniu ale ja bym "na wszelki" wziela duphaston. dobrze by było podgonić do 20-25.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2015, 18:17
Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
Tęsknię za Wami moje Skarby :***
22.7.16 IUI
Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
4% prawidłowych plemników -
Dzieki dziewczyny, tak się sklada ze tsh mam 3,33 ale biorę leki od endokrynologa euthyrox. Byłam u gina na nfz i oczywiście żadnych badan nie zlecił...Wszystko na własną rękę...W ogóle na dzień dobry, usłyszałam ze przy takim tsh nie powinnam być w ciazy
-
U mnie dzisiaj stresujący dzień.W dodatku 3 maja wiec wszystko pozamykane. Zobaczyłam krew rano nie dużo ze skrzepem. Pobiegłam do apteki dyżurującej czy wydadzą mi duphaston- a receptę dostarczę jutro. Oczywiście nie, następnie na pogotowie- tez nie bo lekarz sie na tym nie zna . Następnie do szpitala - lekarz przepisał. Ale czy to juz poronienie czy nie...niewiadomo. Lekarz mnie nie zbadał bo stwierdził ze 6 tydzień to wcześnie i tak nic nie będzie widać.Wiec czekam w niepewności do poniedzialku i biorę lek na progesteron w nadzieji ze pomoże.
Zastanawiam sie czy to możliwe ze porobiłam bez żadnego bólu brzucha. Krwi bylo naprawde Malo mam nadzieje ze wszystko w porządku... -
aneska5 wrote:U mnie dzisiaj stresujący dzień.W dodatku 3 maja wiec wszystko pozamykane. Zobaczyłam krew rano nie dużo ze skrzepem. Pobiegłam do apteki dyżurującej czy wydadzą mi duphaston- a receptę dostarczę jutro. Oczywiście nie, następnie na pogotowie- tez nie bo lekarz sie na tym nie zna . Następnie do szpitala - lekarz przepisał. Ale czy to juz poronienie czy nie...niewiadomo. Lekarz mnie nie zbadał bo stwierdził ze 6 tydzień to wcześnie i tak nic nie będzie widać.Wiec czekam w niepewności do poniedzialku i biorę lek na progesteron w nadzieji ze pomoże.
Zastanawiam sie czy to możliwe ze porobiłam bez żadnego bólu brzucha. Krwi bylo naprawde Malo mam nadzieje ze wszystko w porządku... -
Aneska a robilas bete?
w 6 tyg na usg ciaza powinna być widoczna - może zmien lekarza?
ile duphatonu bierzesz?Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
Tęsknię za Wami moje Skarby :***
22.7.16 IUI
Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
4% prawidłowych plemników -
Ja badalam progesteron 8dpo owulacji czyli 22 kwietnia i mialam 17.10 i wedlug podanych norm wskazalo na 1 trymestr, test robilam 30 kwietnia i teraz jestem niby 5 tydz i 4 dni bodajze i lekarz kazal mi przyjsc 11 maja bo powoedzial ze plod jest za malutki zeby go widziec a potem powinien byc pieknie ladny ale przepisal mi dupka na 10 dni i luteine docipkowo na miesiac zobaczymy;)bunia211
-
Hej dziewczyny,
Mój progesteron w 30 dc., około 14 dpo wyniósł 123,1!!! Jestem teraz w 5 tygodniu ciąży (dziś 34 dc.), poprzednio poroniłam i mój progesteron w 36 dc. był na o wiele niższym poziomie, bo 39,14 i spadał... Chyba mogę być pod względem progesteronu teraz spokojniejsza? Jak sądzicie?
A i co ważne, biorę od 20 dc. luteinę dopochwowo. Zapisana ze względu na poprzednie poronienie. Ale czy ten poziom 123,1 na początku 5 tyg. to nie za dużo?
-
A w jakich jednostkach ten progesterone bo to tez zalezy, ja mialam w 27dc 132 w nmol/l czyli ok 41,5 ng/dl. czyli ok.
Tez sie pytalam lekarki czy to nie za duzo ale ona do mnie..jestes w ciazy wiec sie ciesz, jakby bylo za malo to wtedy mozna sie martwic -
Hej dziewczyny u mnie wszystko dobrze zmieniłam lekarza narazie biorę dupka jak skończę mam brać luteine. Wszystkie badania mam zlecone z krwi itd. Miałam usg i było widac to co potrzeba i słychać bicie serca czyli jest ok. Czuje sie zaopiekowana
Anja89, APS lubią tę wiadomość
-
sikorka@ wrote:A w jakich jednostkach ten progesterone bo to tez zalezy, ja mialam w 27dc 132 w nmol/l czyli ok 41,5 ng/dl. czyli ok.
Tez sie pytalam lekarki czy to nie za duzo ale ona do mnie..jestes w ciazy wiec sie ciesz, jakby bylo za malo to wtedy mozna sie martwic
Sikorka@, masz rację, nie podałam jednostek. Wszystkie moje wyniki w nmol/l, czyli podobnie do Ciebie. Masz rację, chyba lepiej tak niż za mało! -
nick nieaktualnyWitaj Orchideaa:)
Po tej stronie miło Cię widzieć
też lekko zastanawiam się nad wartością mojego progesteronu w 22dc (7dpo) wyniósł 27,15ng/ml...tak się zastanawiam czy nie powtórzyć i nie pójść do lekarza, jestem obecnie w 28 dcorchideaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witaj Arizona witaj! Miło po tej stronie, czekamy na resztę dziewczyn z Ovu!
Jeśli częste badania mają uspakajać, to ja jestem ich zwolenniczką. Na USG w czwartek (widziałam 2,7 mm fasolki) lekarz powiedział, że podstawa to spokój i brak stresów.