Jaki miałyście progesteron na początku ciąży?
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja się zastanawiam, jak to możliwe że widziałam słabą (ale jednoznaczną, potwierdzoną przez męża) kreseczkę wieczorem 10 dpo, gdy 11 dpo rano beta-HCG wyszła mi 17. Przecież w moczu i to po południu stężęnie musiało być jeszcze mniejsze.
Wychodzi na to, że testy które robiłam są rewelacyjne (Vitam) - zatem polecam
11dpo zobiłam też Pink płytkowy i w zasadzie wyszedł negatywny (cień cienia cienia).
A odnośnie progesteronu, pytałam dziś ginekologa czy mój poziom jest ok (41 ng/ml), bo biorę luteinę i powiedział, że jeżeli jesty powyżej 20 to dobry, nie jest za wysoki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 17:07
- szczęśliwy
-
dd jednak nie pomylili się.. Miałam dziś weryfikację z lekarzem. Zapytałam z ciekawości (jestem ciekawska ). Podobno podczas brania luteiny jest to możliwe, aby dosięgnąć do 240 i tak wielki spadek po zmniejszeniu dawki luteiny w ciąży też jest normalne - piszę, gdyby któraś miała w przyszłości podobny dylemat
dd lubi tę wiadomość
-
U mnie beta 4+6 tc 62,02, a 5+5 tc 218,2.
Jak robiłam drugą betę lekarz od razu kazał zrobić wynik progesteronu i wynosil 7,18 ng/mL.
Od razu dostałam oprócz Dupka zastrzyki z progesteronem Prolutex.
We wtorek będzie 6+5 tc i mam powtórzyć wynik bety i progesteronu. Boję się, że coś może być nie tak ;(Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2015, 20:29
Synek - 3740g i 61cm szczęścia urodzony 40+1 tc.
Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc. -
Trochę mało moim zdaniem Kinga. Ja w fazie lutealnej miałam 18,71 ale testuję dopiero w niedzielę (chociaż czuję że się udało). Z tego co czytam na formach to dziewczyny mają więcej. dobrze, że wzięłaś ten progesteron. Trzymam kciuki aby było dobrze.
Kinga. lubi tę wiadomość
-
Kurcze, gdzieś czytałam, że przy pco progesteron jest obniżony przez wszystkie 3 trymestry... Oby nie, bo wolałabym tak długo go nie brać. Ma ktoś już za sobą ciąże przy pco? Czy odstawienie progesteronu po 1 trymestrze może mieć negatywne skutki?