Kiedy było u Was widać serduszko na USG?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja byłam wczoraj na USG i pierwszy raz widziałam piękne bijące serduszko Według daty ostatniej miesiączki był to 7t1d,a według USG 6t4d. Maluszek mierzy 0.68cm
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2017, 18:52
-
nick nieaktualny
-
Cześć wszystkim. Po kilku operacjach udało mi się zajść w ciążę. Zrobiłam betę i pięknie przyrasta. Zgodnie z ovu jestem w 5t3d w ciąży i to by się zgadzało z betą która dziś wynosi ponad 8000. Jednak dziś też odwiedziłam ginekologa. Ukazał się 10 mm pęcherzyk ciążowy i zarodek wielkości 1.44 mm. Jednak lekarz powiedział że mam się nie cieszyć zbytnio bo nie widzi serduszka. Czy to nie za wcześnie na serduszko? Bardzo mnie zaniepokoil bo dał mi limit 2 tygodnie a jak nie to lyzeczkowanie. obok pęcherzyka pojawił się też krwiak. Lekarz odrazu ostrzegł że mogę się spodziewać poronienia. Jestem wystraszona.
-
@Patrychaa Może warto odwiedzić jeszcze jednego lekarza? Jakoś nie jestem zwolenniczką powierzania swojego ciała a w tym przypadku jeszcze dziecka jednej osobie, staram się dublować specjalistów dla własnego spokoju, tym bardziej, że przez błąd ginekologa poroniłam.
Może właśnie konsultacja z kimś innym Cię uspokoi? Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze! ;*Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2018, 21:00
-
Patrychaa wrote:Cześć wszystkim. Po kilku operacjach udało mi się zajść w ciążę. Zrobiłam betę i pięknie przyrasta. Zgodnie z ovu jestem w 5t3d w ciąży i to by się zgadzało z betą która dziś wynosi ponad 8000. Jednak dziś też odwiedziłam ginekologa. Ukazał się 10 mm pęcherzyk ciążowy i zarodek wielkości 1.44 mm. Jednak lekarz powiedział że mam się nie cieszyć zbytnio bo nie widzi serduszka. Czy to nie za wcześnie na serduszko? Bardzo mnie zaniepokoil bo dał mi limit 2 tygodnie a jak nie to lyzeczkowanie. obok pęcherzyka pojawił się też krwiak. Lekarz odrazu ostrzegł że mogę się spodziewać poronienia. Jestem wystraszona.
U mnie jak zarodek miał 2 mm to lekarka powiedziała: "ooo, na serduszko to jeszcze z tydzień poczekamy, bo maluch ma dopiero 2 mm"
Dodam, że też miałam krwiaka obok jaja płodowego - dziś kończę 24 tydzień.
Zmień lekarza - to na pewno, jak taki baran Ci o wszystkim będzie mówił w takich czarnych barwach to poronisz, ale ze stresu przez pajaca.
Dostałaś coś na tego krwiaka? Duphaston, luteina?