Kiedy było u Was widać serduszko na USG?
-
WIADOMOŚĆ
-
Widzę, że serduszko najczęściej słychać po skończonym 6 tygodniu. Najbardziej mnie stresuje, jak czytam, że w szóstym tygodniu już widziałyście. Ale szóstym skończonym czy trwającym - co rusz inaczej ktoś liczy. U mnie na usg w 5t2d był pęcherzyk 1,34 a owulacja w 13 dc. Oczytałam się, że w szóstym tygodniu jest serce to poleciałam na wizytę jak głupia, bo do tej pory spotkałam się tylko z obliczaniem ciąży według trwającego tygodnia. Pani doktor kazała przyjść za 2-3 tygodnie, bo to za wczesna ciąża. Pęcherzyk ładnie urósł (6 mm w 3 dni), ale martwi mnie, że ma już prawie 1,5 cm, a zarodka ani widu ani słychu. Zawsze myślałam, że ciąża to będzie wielka radość, a ja jestem kłębkiem nerwów.12 marca 2017 8 tydz.
Marzylismy o Tobie całe życie - cc 22.02.2018, 58 cm, 3530 gr -
JA pierwszy raz zobaczyłam bijące serduszko w 6tyg 4d, ok 160 uderzeń, CRL 8mm
Dodam, że 3 dni wcześniej, u innego lekarza na innym aparacie nie było akcji serduszka, tzn. nie wykryto, i wg tego lekarza wciąż mówiliśmy jedynie o pęcherzyku ciążowym a nie o dziecku - nie zmierzył CRL
Oczywiście lekarza szybko zmieniłam. -
Cześć dziewczyny . ja pierwsze usg miałam dnia 05.07.2017 (5t 5d) i widoczny był tylko pęcherzyk, bez zarodka.
Kolejną wizytę umówioną mam na 19.07.2017 (7t 5d), ale zastanawiam się czy nie iść już jutro. Jak myślicie, czy jutro zobaczyłabym już zarodek? (będzie to 6t 5d). Nie mogę się już doczekać .
Pozdrawiam -
Podobno nie ma co chodzić za wcześnie, bo tylko nerwy zjadają kiedy nie zobaczymy tego na co czekałyśmy. Ja sama poleciałam w 5t3d, zobaczyłam pęcherzyk i od razu stres, czy dobry, czy okrągły, a czemu bez zarodka, a to, a tamto. Następną wizytę mam ustaloną na 8t2d i nie wiem jak wytrzymam, ale muszę. Przecież później będziemy chodzić na wizyty najczęściej raz w miesiącu, jak wytrzymamy kolejne 4 tygodnie? W 6t5d serduszko może być widoczne, ale tu ważny może być dzień owulacji, mając ją np. w 12 dc serduszko powinno już być, ale np. jeśli w 20 to jeszcze czas.12 marca 2017 8 tydz.
To prawda. Lepiej poczekac. Ja poszlam na wizyte wczesnie tylko dlatego ze jestem po poronieniu i chcialam leki na podtrzymanie ale w poprzedniej ciazy 1. Wizyte mialam w dopiero 8tyg. Nie ma potrzeby wczesniej.Kacperek
Aniolek [*] 04.04.17
Nadzieja umiera ostatnia -
Jak dzieje się coś niepokojącego to oczywiście, że idziemy, tak samo po poronieniu. Ale jeśli powodem jest dreptanie z niecierpliwości, to nie ma co przepłacać za wizytę ani się stresować.12 marca 2017 8 tydz.
Monika290191 wrote:Dziewczyny ja też byłam wczoraj na usg (poczatek 6tyg) i widziałam tylko pęcherzyk 2.5cm. Ginekolog kazała przyjść za dwa tygodnie... myślicie że powinno być już coś widac? Może jest coś nie tak...umre z nerwów.. pomóżcie
Tak. Jeszcze moze nie byc widac ale kwestia kilku dni i na pewno pojawi sie okruszek. Za 2 tyg na wizycie spokojnie zobaczysz juz okruszka z serduchem.Kacperek
Aniolek [*] 04.04.17
GS to pęcherzyk ciążowy, YS to żółtkowy, CRL to zarodek. a "d" to nie mam pojęcia. Przy pęcherzyku 2,5 cm już pewnie byłby zarodek. Sama umieram ze strachu, bo w 3 dni mój pęcherzyk urósł aż 6 mm, nie wiem czy to normalne. W poprzedniej ciąży miałam przerośnięty żółtkowy, a ciążowy przestał się rozwijać. Teraz żółtkowy w 5t0d miał 2,7mm i już się boję, że znowu za bardzo urośnie, albo że będzie puste jajo. Myślałam, że ciąża to sama radość, a to największy stres w moim życiu.12 marca 2017 8 tydz.
Iwo ja tez tak myslalam ale poczatki niestety sa trudne. Pozniej przyjdzie radoac jak poczujemy ruchy a jak juz dzidzi bedzie z nami to dopiero bedziemy sie cieszyc no a teraz to troche za wczesnie na radosc ale szybko zleciKacperek
Aniolek [*] 04.04.17
nick nieaktualnyDziewczyny
Na wizycie byłam 13 lipca mam długie cykle i będąc na usg ( 6 tydzień ) widać ciałko żółte niecałe 3 mm i jajo ciążowe 11 mm . Lekarka kazała przyjść 27 lipca, wtedy powinien być już zarodek i serduszko. Prawdopodobnie moja ciąża jest młodsza niż wyliczenie z OM i stąd widać tylko to ponieważ owulacje miałam prawdopodobnie 20 dnia cyklu. Mam nadzieję, że tak jest. Oszaleje...Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2017, 19:43