Kiedy pierwsze USG?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa mam 4 marca wieczorem (za tydzien)... jednak okropnie sie stresuje, ze moge nic nie uslyszec... W pracy musialam dzis juz powiedziec, poniewaz oglosili reoarganizacje trybu pracy, wiec powiedzialam, zeby mogli biorac to pod uwage odpowiednio rozlozyc wszystkim prace,a nie za tydzien wszystko ukladac od poczatku... ale mam pietra teraz z tym usg. Niby teraz zaczynam 7 tydzien (siodmy to dla mnie np. 6tyg i 3 dni), czyli to bedzie poczatek 8smego (7 tyg i 1 dzien jakos tak) wedlug moich wyliczeñ... ale nie wiem czy dobrze to wyliczylam z racji ze ostatni okres mialam 26/11/2012, a zaszlam w ciaze okolo 28/01/2013
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2013, 14:00
-
nick nieaktualnyNie, nie zawsze, ale zdarzaly sie... mam PCOS zdiagnozowane w 2005 r. Najdluzsza przerwe mialam majac 17 lat - pol roku bez okresu, wiec poszlam to badac. Ale takiej przerwy jak ta teraz nie mialam juz ze 4 lata (liczac I ciaze)... Nigdy nie mialam regularnego cyklu, zawsze pare dni lub tygodni w ta lub w ta, czasem co dwa miesiace, albo dwa tygodnie plamien a za dwa tygodnie okres. Taka loteria u mnie.
Anka-skakanka... a mi program pokazuje ze jestem w 14 tygodniu! przez ten okres)Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2013, 13:24
-
A ja zapytam o coś innego - jak często macie/ miałyście wykonywane usg w ciąży? Zalecane jest 4 razy w trakcie ciąży, ale wydaje mi się, że to troche za mało. Ja ostatnie usg miałam 4 lutego i było to usg rozszerzone. Odtąd byłam już na 2 wizytach i na razie dostałam jedynie skierowanie na morfologie i mocz. Nie mając " podglądu" na Fasolka zaczynam się niepokoić czy oby na pewno wszystko ok z nim. Nawet od niedawna mam jakies koszmary senne, że coś złego się nim dzieje. Ciekawa jestem czy macie/ miałyście podobnie.
-
nick nieaktualnyKoszmary senne to normalne u ciezarowek// Ja mialam z 6 USG, bo chodzilam prywatnie w pierwszej ciazy. Prywatnie mozesz robic USG ile chcesz, ale to kosztuje. Teoretycznie USG jest nieszkodliwe dla dziecka, ale nie udowodniono tez czy naduzywanie tego badania faktycznie nie ma zadnego wplywu na dziecko.
-
ja chodze prywatnie co 3tyg i mam na kazdej wizycie usg no i oczywiscie normalne badanie lakarskie i raz sprawdzal mi piersi.moja sasiadka chodzila do przychodni i przez cala ciaze miala tylko 3usg lekarz jej powiedzial ze to wystarczajaco i on nie widzi potrzeby robienia wiecej.a jezeli by chciala sobie zrobic dodatkowo to mogla odplatnie zrobic w przychodni za 50zl.
-
Ja chodze do prywatnej przychodni, z tym, że mam wykupiony abonament przez mojego pracodawcę. Problem w tym, że gabinet z usg znajduje się osobno i każdy lekarz w dniu pracy ma ok 2h kiedy robi tylko usg, wiec na badanie musze miec skierowanie, aby sie zapisać. Już nie wspomne, że terminy są kosmicznie odległe. Nawet na wizyte lekarską trzeba czekać ok 2 m-cy, chyba, że się zwolni miejsce.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyteż mam Medicover i rzeczywiście ostatnio są problemy z terminami, zwłaszcza do mojej lekarki, gdzie jest dużo chętnych, a tylko 1 dzień w tygodniu pracuje. Ja zrobiłam tak: zadzwoniłam na 500 900 500, zrobiłam małą awanturę, powiedziałam że MUSZĘ iść na tą wizytę WTEDY A WTEDY. I termin się znalazł jeszcze tego samego dnia, na termin kiedy potrzebowałam. Oni mają pewną pulę wizyt, których nie udostępniają w systemie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2013, 12:05
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny