X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kiedy pierwsze USG?
Odpowiedz

Kiedy pierwsze USG?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s wrote:
    31lat i 1tydzien to już 32 lata. Pełnoletność nie określa się kiedy zaczyna się 18lat tylko kiedy jest "ukończone 18 lat". Więc to tylko i wyłącznie zależy od osoby wpisującej dane.

31 lat i 1 tydzień to 31 skończonych lat i rozpoczęty 32-gi ROK ŻYCIA a nie 32 lata :) 32 lata ma się od dnia 32. urodzin.

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sla.s - wg mnie 31 lat i 1 tydzień to oczywiście 31 lat, zawsze się tak podaje:) I dokłądnie tak samo lekarze licza z tygodniami ciąży.
    Sama potem napisałaś, że pełnoletniość osiąga sie po ukończeniu 18 roku życia, czyli 17 lat i 1 dzień to jeszcze nie jest "18";))

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh mój ojciec zawsze miał z tym problem, co roku :D Teoretycznie w naszym społeczeństwie przyjęte jest mówić oczywiśćie że ma się 18 lat, kiedy przeszło się już 18 urodziny, a nie 17ste, jednak na logikę gubimy gdzie ś ten pierwszy rok życia w rachubie od 0-1 po urodzeniu i faktycznie po 17 stych urodzinach leci nam już 18sty rok życia. Z tymże nigdzie się tak nie mówi oczywiście. Sama tez mówię oczywiście dla jasności, ze mam 25, a nie 26 lat, bo dopiero miałam 25 urodziny. Nie mniej jednak jestem z sylwestra, więc może dlatego piszą mi rocznikowo, a nie ile powszechnie się powinno mówić... Nie wiem, ale to dziwne, że i w Częstochowie i w Warszawie na Bielanach i na Żelaznej i w Morągu na mazurach i jka z dzieckiem leżałam w Sochaczewie, zawsze wpisywano mi rocznikowo i jak się buntowałam, że nie mam jeszcze tyle, to mi wyłuszczali te swoje proceudry, niezależnie od siebie. Moja mama miala też dwie operacje, dużo latała po szpitalach i tez zawsze rocznikiem a nie faktycznym wiekiem jej wpisywali w karte. I to wszystko na przestrzeni kilkunastu lat a nie, ze jakas chwilowa moda u lekarzy. Nie rozumiem, ale chyba nie ma co w takim razie rozkminiać. To lekarze - mają swoją logikę. heh ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2013, 20:01

aiwlys lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego mówi się "skończyć" np. 18 lat - tzn. przeżyć całe te 18 lat, nie 17. Zaczynamy 19 rok życia, więc skończyliśmy 18 lat. Prawda?

yoku lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawda, bo pierwszy rok człowieka jest de facto zerowy i liczony nie na lata tylko na tygodnie i miesiące :)

Suzy, no widzisz. Mnie odmładzają, Ciebie postarzają pewnie przez to, ze ja z połowy roku jestem a Ty z końcówki.
    Może jak będziesz w moim wieku to też będą Cię z litości liczyli na lata skończone a nie rocznikowo? ;)
    Swoją drogą, to Ty sporo w życiu obskoczyłaś szpitali, nie zazdraszczam....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2013, 20:57

Suzy Lee lubi tę wiadomość

• lisiaczek Koleżanka

Wysłany: 6 marca 2013, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam wczoraj u lekarza - póki co wszystko jest w porządku :) Plamienie prawdopodobnie było z niewielkiej nadżerki. Dostałam duphaston i mam się jak najwięcej lenić ;)

Suzy Lee lubi tę wiadomość

mhsvj44j84z97xk3.png
    961lqps6kios555h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2013, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoku, troszke ich widzialam, bo czesto sie przeprowadzalam :) Na Bielanach diagnozowali mi PCOS 7 lat temu, na Zelaznej rodzilam, w Moragu tylko jakies badanie robilam, w Czestochowie lezalam 3 dni z plamieniem w 17 tc, a w Sochaczewie bo maly byl chory jak mial 5tygodni.

• lisiaczek Koleżanka

Wysłany: 9 marca 2013, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - wracam od lekarza. Dzidzi ma 7,3 mm i bijące serduszko (130/min)! A co najważniejsze - wszystko jest w porządku :)

KaRa, anilorak, Anka-Skakanka, darijka, Suzy Lee, pasia27, jatoja25, Paulina1986 lubią tę wiadomość

mhsvj44j84z97xk3.png
    961lqps6kios555h.png
  • darijka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2013, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lisiaczek wrote:
    Dziewczyny - wracam od lekarza. Dzidzi ma 7,3 mm i bijące serduszko (130/min)! A co najważniejsze - wszystko jest w porządku :)

to super, że wszystko jest ok i serduszko bije. ja mam wizyte 26 i to jeszcze tyle dni odliczam,a czas tak się dłuży jak nigdy, mam nadzieje, że też usłyszę serduszko mojej małej kruszynki

]iv09mg7yqro6ly4p.png[/url
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2013, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darijka dalej nei ten kod wkleiłas, musi sie zaczynac od [url... pierwszy kod z gory pod nazwa BBcode.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2013, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lisiaczek wrote:

Ja wizytę mam we wtorek. Mam nadzieję, że też będę mogła pochwalić się mm i serduszkiem. Choć jak byłam pod konieć 6 tygodnia to był malutki pęcherzyk, teraz pójdę na początku 9tyg więc chciałabym bardzo już coś usłyszeć. :) Tylko strach mnie praliżuje na myśl o tym, że może być "za wcześnie" :(

• anilorak Autorytet

Wysłany: 10 marca 2013, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 20:05

• jatoja25 Znajoma

Wysłany: 10 marca 2013, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisiaczek - super :D
    Sla.s w 9 tyg to na pewno zobaczysz serduszko :)

Ja byłam w tym tygodniu po skończeniu 8tc i serducho biło pięknie :)

x5bt1gt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2013, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja będę dokładnie 8tyd1dz :) Mam nadzieje dziewczyny ;) Strasznie się stresuje tym. Ale będę mieć w końcu zakładaną karte ciąży więc to "badanie" nie powinno mnie ominąć :)

• MADZIULA13 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2013, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    napewno będzie widać serduszko:)

• anilorak Autorytet

Wysłany: 10 marca 2013, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 20:05

• ann2224 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2013, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wam zazdroszcze dziewczyny tych waszych usg:)

event.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 10 marca 2013, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 20:04

• ann2224 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2013, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no niestety ja dopiero pierwsze usg bede mic miedzy 11 a 13 tygodniem:( a tak bardzo bym chciała juz zobaczyc to moje malenstwo:)

event.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 10 marca 2013, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 20:04

ann2224 lubi tę wiadomość

‹‹ 3 4 5 6 7 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ