Kiedy pierwsze USG?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnysla.s wrote:31lat i 1tydzien to już 32 lata. Pełnoletność nie określa się kiedy zaczyna się 18lat tylko kiedy jest "ukończone 18 lat". Więc to tylko i wyłącznie zależy od osoby wpisującej dane.
31 lat i 1 tydzień to 31 skończonych lat i rozpoczęty 32-gi ROK ŻYCIA a nie 32 lata 32 lata ma się od dnia 32. urodzin. -
Sla.s - wg mnie 31 lat i 1 tydzień to oczywiście 31 lat, zawsze się tak podaje:) I dokłądnie tak samo lekarze licza z tygodniami ciąży.
Sama potem napisałaś, że pełnoletniość osiąga sie po ukończeniu 18 roku życia, czyli 17 lat i 1 dzień to jeszcze nie jest "18") -
nick nieaktualnyheh mój ojciec zawsze miał z tym problem, co roku Teoretycznie w naszym społeczeństwie przyjęte jest mówić oczywiśćie że ma się 18 lat, kiedy przeszło się już 18 urodziny, a nie 17ste, jednak na logikę gubimy gdzie ś ten pierwszy rok życia w rachubie od 0-1 po urodzeniu i faktycznie po 17 stych urodzinach leci nam już 18sty rok życia. Z tymże nigdzie się tak nie mówi oczywiście. Sama tez mówię oczywiście dla jasności, ze mam 25, a nie 26 lat, bo dopiero miałam 25 urodziny. Nie mniej jednak jestem z sylwestra, więc może dlatego piszą mi rocznikowo, a nie ile powszechnie się powinno mówić... Nie wiem, ale to dziwne, że i w Częstochowie i w Warszawie na Bielanach i na Żelaznej i w Morągu na mazurach i jka z dzieckiem leżałam w Sochaczewie, zawsze wpisywano mi rocznikowo i jak się buntowałam, że nie mam jeszcze tyle, to mi wyłuszczali te swoje proceudry, niezależnie od siebie. Moja mama miala też dwie operacje, dużo latała po szpitalach i tez zawsze rocznikiem a nie faktycznym wiekiem jej wpisywali w karte. I to wszystko na przestrzeni kilkunastu lat a nie, ze jakas chwilowa moda u lekarzy. Nie rozumiem, ale chyba nie ma co w takim razie rozkminiać. To lekarze - mają swoją logikę. heh
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2013, 20:01
aiwlys lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPrawda, bo pierwszy rok człowieka jest de facto zerowy i liczony nie na lata tylko na tygodnie i miesiące
Suzy, no widzisz. Mnie odmładzają, Ciebie postarzają pewnie przez to, ze ja z połowy roku jestem a Ty z końcówki.
Może jak będziesz w moim wieku to też będą Cię z litości liczyli na lata skończone a nie rocznikowo?
Swoją drogą, to Ty sporo w życiu obskoczyłaś szpitali, nie zazdraszczam....Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2013, 20:57
Suzy Lee lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyYoku, troszke ich widzialam, bo czesto sie przeprowadzalam Na Bielanach diagnozowali mi PCOS 7 lat temu, na Zelaznej rodzilam, w Moragu tylko jakies badanie robilam, w Czestochowie lezalam 3 dni z plamieniem w 17 tc, a w Sochaczewie bo maly byl chory jak mial 5tygodni.
-
lisiaczek wrote:Dziewczyny - wracam od lekarza. Dzidzi ma 7,3 mm i bijące serduszko (130/min)! A co najważniejsze - wszystko jest w porządku
to super, że wszystko jest ok i serduszko bije. ja mam wizyte 26 i to jeszcze tyle dni odliczam,a czas tak się dłuży jak nigdy, mam nadzieje, że też usłyszę serduszko mojej małej kruszynki -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnylisiaczek wrote:Dziewczyny - wracam od lekarza. Dzidzi ma 7,3 mm i bijące serduszko (130/min)! A co najważniejsze - wszystko jest w porządku
Ja wizytę mam we wtorek. Mam nadzieję, że też będę mogła pochwalić się mm i serduszkiem. Choć jak byłam pod konieć 6 tygodnia to był malutki pęcherzyk, teraz pójdę na początku 9tyg więc chciałabym bardzo już coś usłyszeć. Tylko strach mnie praliżuje na myśl o tym, że może być "za wcześnie" -
nick nieaktualny