X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kolejna ciąża po poronieniu
Odpowiedz

kolejna ciąża po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • Morgiana Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus, sprawdzilam u siebie w kalendarzu belly - ja od 14 tc biore magnez 3x dziennie.

1kaktus lubi tę wiadomość

relgh3713qsr9sah.png

Kostek ur 18.01.2017, 2550g, 52cm
    Fasolka [*] 23.12.2015, 8tc
  • Motyl88 Znajoma

Wysłany: 7 stycznia 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayka, Asiek, Czykoty dziękuję za rady i że dzielicie się swoimi historiami Wszystkim dziewczynom wielkie dzięki :* Ide ta droga i po weekendzie będę mieć betę, zobaczymy czy ładnie spadła. Co do czasu po jakim można się starać to jest to na pewno zależne od lekarza i jak szybko organizm wróci do normy.
    W czwartek miałam wizytę, macica jest czysta, nie ma żadnych pozostałości, wszystko ładnie wygląda, ale endo słabo przyroslo. Niby mam się nie przejmować, bo w 1szym cyklu może tak się stać, ale w następnym cyklu mam to skontrolowac. Popracuje troche nad tym endo czerwonym winem i omega3. Za kilka dni miała pojawić się 1sza @, ale z usg wynika, że może przyjść w ciągu 2 tygodni... jak narazie czekam.

Co do mdłości, to wiem, że są upierdliwe. Mi pomagał suchy chlebek i właśnie herbata bądź woda z imbirem i cytryna, byle bez cukru.

Pozdrawiam ciepło, u mnie -20 mrozu :D

ayka lubi tę wiadomość

• Morgiana Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie juz tylko -12, i nawet słonko sie pokazalo, bo rano bylo strasznie ponuro ;)
    Wylegujemy sie na kanapie pod kocykiem, oblozeni kotami ;)
    Babel kopie po zoladku, wiec nawet po wodzie mam zgage... :/

Z jednej strony spokojnie czekamy na rozwiazanie, z drugiej klebia sie po glowie mysli jaki Babel bedzie, do kogo podobny, czy bedzie zarloczkiem (jak tata), czy niejadkiem (jak mama)... I czy bedzie zdrowy? Tego chyba boje sie najbardziej...

Niby ze wszystkich USG wynika, ze zdrowy jest, ale... No ale to tylko USG ;)
    Mama mi powtarza, ze juz do konca zycia bede sie tak martwic, ale jakos malo mnie to pociesza i malo mi pomaga ;)

relgh3713qsr9sah.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus, marudź, pisz do woli :-) Wszystkie tu wylewamy swoje żale, po to tu dla siebie jesteśmy, by dać sobie wsparcie. Tak jak napisała Motyl, na nudności też mi pomagały sucharki, krakersy, suchy chleb, krążki ryżowe, pierniki itp. Trzeba próbować i znaleźć coś dla siebie, co pomaga.

Motyl, to endometrium nie odbudowuje się aż tak szybko. Dlatego część lekarzy daje zielone światło do kolejnych starań o dziecko po miesiącu, niektórzy po 3, a jeszcze inni nawet po 6 miesiącach. Rób kontrole i na razie się tym nie przejmuj. Jest jeszcze bardzo wcześnie i masz czas, by wrócić do pełni sił. Powolutku, nic w pośpiechu, choć wiem, że po stracie dziecka chce się wrócić do prób jak najszybciej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgiana, każda Mama się martwi o zdrowie swojego dziecka i modli się, by urodziło się zdrowe. Niby robimy USG, ale tak na 100% nigdy nic nie wiadomo. Ja też cały czas o tym myślę i póki nie będę miała Bączka w ramionach to ten strach nie minie. A potem zgadza się, już do końca życia będziesz drżała o swoje dziecko. Taka jest nasza rola. Dojdzie masę innych zmartwień i te wcześniejsze będą Ci się wydawały nawet śmieszne. Im bliżej porodu to ja też mam więcej obaw, jestem bardziej poddenerwowana, rozumowo nic do mnie nie dociera. Staraj się jeszcze cieszyć stanem, w którym jesteś. Gdy urodzisz będziesz tęsknić za tym uczuciem bliskości dziecka w Tobie, za kopniakami, za poczuciem, że zawsze jest przy Tobie. Te momenty są magiczne, pomimo całego tego stresu, bólu, niedogodności. Już niedługo poznasz swoje dziecko i przez kolejne miesiące i lata będzie je codziennie odkrywać.

Morgiana, 1kaktus lubią tę wiadomość

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgiana wrote:
    Kaktus, sprawdzilam u siebie w kalendarzu belly - ja od 14 tc biore magnez 3x dziennie.

Dziekuje za informacje :-)

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Ayka probowalam wszystko poza piernikami bo slodkiego nieprzyjmuje w zadnej postaci :-) i wczoraj obiad zostal:-)

ayka lubi tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czasem jak bedzie zle to Wam troche pomarudze :-) z tym sluzem chyba zmusze lekarza do posiewu zebym spokojniejsza bylq. W sumie to raz dwa razy dziennie sie pojawia taki zolty a tak to jest przezroczysty nic mnie niepiecze ani nic wiec narazie niepanikuje.

qdkki09kwrowb7nz.png

• Bribrami Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym do Was dołączyć. W czwartek wyszłam ze szpitala poronienie zatrzymane 10tc:/ mam juz dwojke dzieci i to maleństwo nie było planowane, ale bardzo sie na nie cieszyliśmy:( mam za sobą na przemian poronienia i porody. Nawet nie mam siły tego opisywać. Bardzo chcielibyśmy jeszcze miec jedno dziecko, ale nie wiem czy szybko sie odważymy

w57vrjjg31odl8pz.png
    mhsv4z17rdmo50zd.png
    f2wl3e5eqnmv89e8.png
    Aniołek 03.2013 (6tc)
    Aniołek 02.2015 (6tc)
    Aniołek 01.2017 (10tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Bribrami, bardzo mi przykro z powodu Twoich wszystkich strat. Dbaj o siebie i wracaj szybko do zdrowia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1kaktus wrote:
    Dziekuje Ayka probowalam wszystko poza piernikami bo slodkiego nieprzyjmuje w zadnej postaci :-) i wczoraj obiad zostal:-)
    Z tymi pierniczkami to raczej staraj się znaleźć coś w postaci niesłodkiej, bez czekolady itd., takie korzenne ciasteczka, głównie z imbirem. Im mniej dodatków tym lepiej. Proste ciasteczka z imbirem. Ja po fazie imbirowej miałam potem fazę na gniecione ziemniaki i ogórki w occie. No nic mi tak nie pomagało jak te dwie rzeczy.

• antonówka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ale miałam przygody. Zapomnialam hasła do forum i dopiero dzus odzyskalam. Dawno mnie tu nie bylo. Najpierw przez prace a pozniej przez te wszystkie zawirowania i z mailem.
    Najpierw chciałaby bardzo bardzo mocno pogratulować wszystkim rozpakowanym mamusia. Super laski ze macie swoje maluszki juz ze sobą
    A teraz bardzo wspolczuje dziewczyna które dolaczyly do nas. Uwierzcie ze tutaj znajdziecie wszystko co jest wam potrzebne w trudnych chwilach i zawsze ktoras cos podpowie i wyjaśni. Trzymajcie sie

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętacie jak pisałam ze nie wiem jak przeżyje dżem w ktorym miałam urodzić mojego Aniołka otóż bylo lepiej niz myślałam bo dowiedzieliśmy się ze jestem w ciąży

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 20:46

Morgiana, alciak, ayka, foxylady, AgaSY, Czykoty lubią tę wiadomość

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czemu ale nie widzę calej mojej wiadomości

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta ciaza wychodzi na to ze tez nie będzie latwa. Jest prawdopodobnie krwiak i troszkę sie boje. Nastepna wizyta w czwartek. Oby wieści byly dobre choc wpis motyl88 bardzo mnie wystraszyl bo ja tez nie plamie. Kochana a możesz choc cos więcej napisać o tym krwiaku?

zi13dqk3oxil4saa.png
  • Morgiana Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonowka! Gratulacje!
    Trzymamy kciuki, tym razem musi sie udac!

relgh3713qsr9sah.png

• alciak Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonówka, mam nadzieję, że tym razem będzie dobrze. 3mam mocno kciuki!! :) gratulacje ;)

JULIA - godz. 7:27; 19.12.2016 r.
    57 cm, 3750 g szczęścia <3
    TYMON - godz. 9:16; 19.02.2020 r.
    57 cm, 3700 g szczęścia <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonówka, musi się tym razem udać, gratulacje! Ja też nie wiedziałam jak przeżyję dzień, w którym miałam urodzić mojego pierwszego Aniołka, ale dowiedziałam się o ciąży. Urodziłam z niej szczęśliwie córeczkę :-) To musi być dobry znak! Trzymam mocno kciuki, by tym razem wszystko było dobrze.

• antonówka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki laski jesteście mega

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I znowu weszla tylko czas wiadomości oszaleje. Cieszę sie z moge juz do was pisac

zi13dqk3oxil4saa.png
‹‹ 143 144 145 146 147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ