X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kolejna ciąża po poronieniu
Odpowiedz

kolejna ciąża po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonówka to cudowne wiadomości w takim razie :)

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonowka ciesze sie ze z Dzidzia ok :-)

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • Morgiana Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonówka wrote:
    Kochane ja juz po wizycie. Wszystko niby z dzidzia ok. Maleństwo rośnie dzis nawet fajnie sie fasolka ruszala podczas badania. Ten krwiak to moze nie krwiak tylko puste jajo plodowe po blizniaku ale pani doktor sama nie wie.ale sie zmniejszylo nam szczescie

Jak sama napisalas - niewiadomo. Wiec ciesz sie dzidzia ktora rosnie!

relgh3713qsr9sah.png

Kostek ur 18.01.2017, 2550g, 52cm
    Fasolka [*] 23.12.2015, 8tc
  • foxylady Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozpakowane mamuśki, bierzecie jakieś suplementy diety dla mam karmiących?

Nikoludek <3
    27.12.2016 r., 4180g
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesze się bardzo bardzo bardzo. Az mi lży poplynely jak widzialam jak sie rusza. A następne lży byly jak powiedzieliśmy naszemu synkowi ze bedzie miał rodzeństwo. Szok dziewczyny on najpierw nie wierzył a pozniej przytuli mnie tak bardzo mocno. Ogladal zdjęcia z ust calowal brzuch mi. Pytal czy dzidzia go slyszy kosmos. Mina jego szczęścia najlepszy prezent

foxylady, ayka, 1kaktus, Asiek2108, alciak, Czykoty lubią tę wiadomość

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxy ja brałam witaminy do miesiąca po skończeniu karmienia. Mi najlepiej służył falvit mama. Włosy mi nie wypadly wręcz odwrotnie miałam więcej i dobrze sie czułam zanim organizm sam doszedl do siebie. Wiem ze dużo lekarzy poleca brać dalej witaminy dla mam podczas karmienia

foxylady lubi tę wiadomość

zi13dqk3oxil4saa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2017, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonówka, super wiadomość! Niech się Maluch dobrze rozwija!

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2017, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1kaktus wrote:
    A czemu ze czas przemija? To w sumie jest takie odliczanie. Dobrze kojarze ze Tobie juz tylko 1/3 zostala albo?
    Tak, zostało mi jeszcze parę tygodni, teraz jestem w 29-tym tygodniu, w sobotę zaczynam 30-ty. Wychodząc z założenia, że u mnie w rodzinie dzieci rodzą się 1-2 tygodnie przed terminem to mam może z 9 tygodni :-) Dziś już widać było, że Dziecię fiknęło głową w dół, więc sądzę, że urodzenie w 38-mym tygodniu jest dość realne (byleby nie szybciej).

1kaktus lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2017, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawa87 wrote:
    U mnie wizyta w sobotę odczuwam bulgotanie w brzuszku. Proszę powiedzcie kiedy czulyscie pierwsze takie mocniejsze kopnięcie waszych maluszków?
    Ja czułam takie mocniejsze kopniaczki od 19-tego tygodnia. Wcześniej to raczej pukanie, jak pękające bąbelki.

• Morgiana Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha, zagadka rozwiazana! W zwiazku z mega panika wczorajsza odstawilam na jeden dzień globulki - problem wydzieliny zniknął.
    Takze juz sie uspokoilam nieco ;)

A tymczasem udalo nam sie wbic z listy rezerwowej na USG do ponoc jednej z najlepszych lekarzy od USG prenatalnych w celu sprawdzenia wymiarow Babla. Takze o 17 moze dowiemy sie czy nalezy sie nastawiac na to ze cos jest nie halo z tymi nozkami, czy raczej nie.
    Ja wiem, ze to juz nic nie zmoeni, i i tak w razie czego nic z tym nie zrobimy, ale ja z tych co wola wiedziec i moc sie psychicznie nastawic...
    Takze trzymajcie za nas kciuki popołudniu :*

Do tego poranna rozmowa z chlopina:
    - denerwuje sie Miś... Jeszcze dzis piatek 13-ego...
    - a czarnych kotow tez sie boisz?
    - co Ty, zwariowales? Kotek jak kotek przeciez.
    - wlasnie, najladniejszy kotek :) (tu sie do mnie glupio i zarazem uroczo usmiecha)
    - nieeee, najładniejsze sa bure w prążki :P

Czasem skubany potrafi ogarnac moja panike w sposob bezbledny :)

foxylady, Czykoty lubią tę wiadomość

relgh3713qsr9sah.png

• antonówka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgina kciuki oczywiście trzymane jak zawsze za kazda z nas. Wiem ze będzie wszystko ok. Piszą zaraz po wizycie. Calusy tylko nie zwariuj do tej 17 ;)

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A chłopina fajny ciesz ze potrafi wybrnąć i dzieki temu spokjniejsza jestes

zi13dqk3oxil4saa.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgiana to powodzenia na USG a M chyba przecwiczony w bojach z panikami i nauczyl sie reagowac co? Reakcja bomba :-)

qdkki09kwrowb7nz.png

• AgaSY Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!! Od dzisiaj wiem na pewno co to są pierwsze kopniaczki <3! Od 6.00 maluch nie dał mi już pospać :). Jak mąż wychodził do pracy to napiłam się zimnego soku pomarańczowego z lodówki i wróciłam do łóżka. Za chwilę coś mi tam pod pępkiem zaczęło się spinać, przyłożyłam rękę i... bum! Za chwilę... bum! Zamiast się cieszyć to ja przerażona i podekscytowana ze łzami w oczach do męża dzwoniłam :D. Jak już rozpoznałam ruchy to nie było ich końca... Cały czas się wiercił :). W końcu dałam sobie spokój i po 8.00 wstałam na dobre :). Wieczorem spróbuje powtórzyć eksperyment z zimnym sokiem, może i mojemu P. uda się poczuć :). Juhuuu!

Morgiana, Asiek2108, ayka, alciak, GRANAT, foxylady, Czykoty lubią tę wiadomość

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • Morgiana Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSY wrote:
    Dziewczyny!! Od dzisiaj wiem na pewno co to są pierwsze kopniaczki <3! Od 6.00 maluch nie dał mi już pospać :). Jak mąż wychodził do pracy to napiłam się zimnego soku pomarańczowego z lodówki i wróciłam do łóżka. Za chwilę coś mi tam pod pępkiem zaczęło się spinać, przyłożyłam rękę i... bum! Za chwilę... bum! Zamiast się cieszyć to ja przerażona i podekscytowana ze łzami w oczach do męża dzwoniłam :D. Jak już rozpoznałam ruchy to nie było ich końca... Cały czas się wiercił :). W końcu dałam sobie spokój i po 8.00 wstałam na dobre :). Wieczorem spróbuje powtórzyć eksperyment z zimnym sokiem, może i mojemu P. uda się poczuć :). Juhuuu!

Jakby nie czul, to niech ucho przylozy - u nas sie swietnie sprawdzilo przy pierwszych ruchach :)

AgaSY lubi tę wiadomość

relgh3713qsr9sah.png

• antonówka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga super niech kopie mamę codziennie.

AgaSY, ayka lubią tę wiadomość

zi13dqk3oxil4saa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Morgiana ma rację, u nas Tata od razu nie czuł kopniaków i przystawiał ucho :D

AgaSY, ayka lubią tę wiadomość

• alciak Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxy, mi kazali kontynuować witaminy, które brałam w ciąży :) na większości tych witamin jest napisane "po 12 tygodniu ciąży i podczas karmienia piersią".

Agasy, mój był kompletnie nieczuły na ruchy dziecka, mała musiała solidnie grasować, żeby tata coś poczuł :) czyli był to co najmniej 20sty któryś tydzień :) ja pierwsze ruchy czułam ok 19, ale wtedy nie wiedziałam, że to ruchy. Po kilkunastu dniach się zorientowałam, że jak siadam nachylając ciało względem nóg pod kątem mniejszym niż 90 stopni to coś mi się wierci na dole w brzuchu :) i nie są to gazy :P

AgaSY, foxylady lubią tę wiadomość

JULIA - godz. 7:27; 19.12.2016 r.
    57 cm, 3750 g szczęścia <3
    TYMON - godz. 9:16; 19.02.2020 r.
    57 cm, 3700 g szczęścia <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSY, fantastycznie! No i się doczekałaś! Na moje dzieci też bardziej działa wypicie czegoś zimnego niż czekolada :-D Zresztą tutaj podczas porodu też dają zimną wodę do wypicia, by dziecko się ożywiło i szybciej wychodziło :-) No to teraz codziennie zwracaj uwagę na ruchy, jest to jakiś wyznacznik czy z dzieckiem wszystko jest dobrze.

Morgiana, powodzenia na USG dzisiaj!

AgaSY lubi tę wiadomość

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSY gratulacje!!! To musi byc niesamowite wrazenie :-) juz niemoge sie doczekac!!!

AgaSY lubi tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

‹‹ 151 152 153 154 155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ