X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kolejna ciąża po poronieniu
Odpowiedz

kolejna ciąża po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • Morgiana Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grisza, ja mam tyłozgięcie i nie przeszkadzało to ani w zajściu w ciążę, ani w samej ciąży.

Jeśli chodzi o komplikacje, to jako takich nie miałam, no chyba ze te lekkie krwawienia kontaktowe z szyjki macicy, które pojawiły się po łyżeczkowaniu.
    Ale chyba Czykoty tez tak miała i przeszło.
    Czy u mnie przeszło to powiem Ci dopiero jak dostaniemy znowu zielone światło na chędożenie ;)

Trzymajcie za mnie kciuki - zostałam dziś pierwszy raz zupełnie sama z Małym ;)
    Lekka panika mnie ogarnia, nie powiem, że nie ;)
    W nocy dał nam popalić, także liczę na to, że teraz pośpi troszeczkę, to chociaż śniadanie zjem jak biały człowiek :P

Asiek2108, AgaSY, Czykoty, ayka, foxylady lubią tę wiadomość

relgh3713qsr9sah.png

Kostek ur 18.01.2017, 2550g, 52cm
    Fasolka [*] 23.12.2015, 8tc
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgina dasz rade kochana

zi13dqk3oxil4saa.png
  • ciekawa87 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie znów po goleniu okolic intymnych pojawiło się swędzenie pochwy. Teraz jestem juz pewna ze to po goleniu. Wczesniej gin przepisał mi pimafucin 6 globulek ale przeciez nie bede go brac przez cala ciążę. Chyba będę musiała zrezygnowac z depilacji czy któraś z was miała taki przypadek? W środę czeka mnie usg połówkowe o juz mam pietra....

• antonówka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa ja mialam bardzo duze oplawy po depilacji i zaniechalam tego i jest troche lepiej ale i tak je mam wiec wkladka musi być. Co prawda nic mnie nie swedzi. Mój gin twierdzi ze oplawy mogą być tez od braku seksu bo nam nie wolno. Zobaczymy co będzie jak pozwolą normalnie żyć......

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro wieczorem mam wizytę zobaczymy co będzie. Nie mogę sie doczekać. Ciekawa będzie dobrze na polowkowym z tego co pamiętam to zaraz na poczatku lutego masz prawda?

zi13dqk3oxil4saa.png
  • ciekawa87 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antoniak kochana wierzę mocno że jutrzejszy wizyta Cię uspokoi że wszystko Bedzie ok. Ja mam usg w środę. Inny lekarz będzie mi je wykonywał ale powiem mu o tym swędzenie może cos mi przepis ze bo wizytę u gin mam 9 lutego

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonówka, powodzenia jutro u lekarza!

AgaSY, czy dobrze pamiętam, że Ty też masz jutro połówkowe? Na wszelki wypadek, powodzenia i daj znać jutro!

Ciekawa, zrezygnuj na razie z depilacji i sprawdź czy to coś pomaga. Widzę, że masz wizytę u ginekologa wtedy, kiedy ja w szpitalu :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 13:12

• Justa87 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bylam dzis u innego ginekologa ale na nfz zeby miec pozniej darmowe badania.tydzien temu zarodek 2mm,a dzis tylko 5,7...no.mozna liczyc 6mm:)to nie za malo?o jeden dwa dni mniej niz powinno byc...

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, ja bym się nie martwiła, przecież dziecko nie jest "od linijki", wiec może odbiegać troszkę od daty OM. Poza tym jeśli lekarz stwierdził, że jest ok to nie martw się na zapas :)

ayka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, 1-2 dni różnicy to nic, na razie Maluch pięknie rośnie. Bierz też pod uwagę błędy pomiaru, a poza tym rzadko kiedy dzieci rosną książkowo i jest masę czynników, które na to wpływają :-) Myśl pozytywnie, bo na razie jest dobrze. Trzymam mocno kciuki, by Maluszek nabierał rozpędu!

• chcebardzobycmama Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    również jestem w ciazy po poronieniu. Tamta ciaza trwala do 9 tyg.
    Mam do was pytanie.. właśnie dziś zrobiłam bete i wyszło mi 712,89 czy to nie za mało jak na 4-5 tydzień. Oszaleje przez te internety,wczedzie gdzie czytam to beta w tych tygodniach ciazy jest juz ponad tysiąc.. .

grudzień2015 mama aniołka (*)
    październik2017 mama Oskarka <3
    maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebardzobycmama wrote:
    Hej dziewczyny :)
    również jestem w ciazy po poronieniu. Tamta ciaza trwala do 9 tyg.
    Mam do was pytanie.. właśnie dziś zrobiłam bete i wyszło mi 712,89 czy to nie za mało jak na 4-5 tydzień. Oszaleje przez te internety,wczedzie gdzie czytam to beta w tych tygodniach ciazy jest juz ponad tysiąc.. .
    Witaj serdecznie, bardzo mi przykro z powodu Twojej straty i gratuluję kolejnej ciąży!
    Wszystko zależy od norm laboratorium (rozpiętość w widełkach jest ogromna) i nie jest tak naprawdę ważny wynik Bety, co jej przyrost po 48 godzinach. Ponów badanie za 48 godziny i sprawdź czy mniej więcej podwaja swoją wartość. Powodzenia na badaniu za 2 dni!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 14:56

• antonówka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa jest ok. Dziecko rozwija sie w swoim tępię. Myśl pozytywnie i odpiczywaj

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy nwa koleżankę. Nie martw sie na zapas bo oszalejesz. Tak jak pisala ayka powtórz betę. I umow sie na wizytę u lekarza.

zi13dqk3oxil4saa.png
  • chcebardzobycmama Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonowka :) chcialabym sie nie martwic ale to silniejsze ode mnie.
    A jak u was starania? A moze macie juz swoje pociechy?:)

grudzień2015 mama aniołka (*)
    październik2017 mama Oskarka <3
    maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcebardzobycmama cześć :)

Nic mądrzejszego nie napiszę jak Ayka :) Powtórz betę i zobaczysz :)Trzymam kciuki!

ayka lubi tę wiadomość

• foxylady Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa87 wrote:
    Dziewczyny bylam dzis u innego ginekologa ale na nfz zeby miec pozniej darmowe badania.tydzien temu zarodek 2mm,a dzis tylko 5,7...no.mozna liczyc 6mm:)to nie za malo?o jeden dwa dni mniej niz powinno byc...

Kochana mój klusek na początku też był 2 dni do tylu, a teraz waży 5700 g ;)

ayka, Morgiana, 1kaktus, alciak, Czykoty lubią tę wiadomość

Nikoludek <3
    27.12.2016 r., 4180g
  • foxylady Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonówka wrote:
    Foxy jak tam twe dzieciątko?

Dobrze :) dzisiaj byliśmy na wizycie kontrolnej, w końcu puściła nas żółtaczka, za dwa tygodnie szczepienia :)

Alciak, jak cycki?

ayka, Morgiana, 1kaktus, Czykoty lubią tę wiadomość

Nikoludek <3
    27.12.2016 r., 4180g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebardzobycmama wrote:
    chcialabym sie nie martwic ale to silniejsze ode mnie.
    A jak u was starania? A moze macie juz swoje pociechy?:)
    No łatwiej powiedzieć, trudniej wykonać ;-) Na razie nie masz powodów do zmartwień, odpoczywaj, dawaj sobie i Dziecku pozytywną energię i ponów badanie za 2 dni. Daj wtedy znać, co wyszło.

Jest tu masę pozytywnych zakończeń, wiele z nas już zostało szczęśliwymi Mamami, wiele jest jeszcze oczekujących, ale już ustawiających się w kolejce do porodu, część Dziewczyn się stara, a część czeka na możliwość prób. Ty, jak widzę należysz do tych oczekujących i zakładam, że szczęśliwie doczekasz z nami do momentu zostania Mamą, czego Ci ogromnie życzę :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxy, wow, jaki dorodny ten Twój Klusek! Cyc Mamy mu służy :-D

‹‹ 172 173 174 175 176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ