X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kolejna ciąża po poronieniu
Odpowiedz

kolejna ciąża po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • foxylady Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgi jak zareagowały koty na małego pana Kostka? :)

Nikoludek <3
    27.12.2016 r., 4180g
  • foxylady Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ayka wrote:
    Foxy, wow, jaki dorodny ten Twój Klusek! Cyc Mamy mu służy :-D

Służy, służy.. :D :D a bałam się, że nie dam rady wykarmić go tymi swoimi pryszczami :D :D :D

ayka, alciak, Czykoty lubią tę wiadomość

Nikoludek <3
    27.12.2016 r., 4180g
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxy no to maly rośnie jak na drożdżach. Nie ważne jaki rozmiar piersi mamy ważne ile sie produkuje. Ja mimo tego ze mam spore piersi a pokarmu nie miałam niewiadomo ile przy pierwszym dziecku.

foxylady, ayka lubią tę wiadomość

zi13dqk3oxil4saa.png
  • foxylady Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawa87 wrote:
    U mnie znów po goleniu okolic intymnych pojawiło się swędzenie pochwy. Teraz jestem juz pewna ze to po goleniu. Wczesniej gin przepisał mi pimafucin 6 globulek ale przeciez nie bede go brac przez cala ciążę. Chyba będę musiała zrezygnowac z depilacji czy któraś z was miała taki przypadek? W środę czeka mnie usg połówkowe o juz mam pietra....

Jeszcze chwila, jak zza brzucha nie będziesz widziała nawet swoich stóp, to i loki Ci nie będą przeszkadzały ;D

ayka lubi tę wiadomość

Nikoludek <3
    27.12.2016 r., 4180g
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzochcebycmama ja mam juz jedno dziecko drugie poronilam a teraz jestem w 11 tygodniu. Kazda z nas sie stresuje na poczatku i boi. Najważniejsze to miec dobre myśl. Wiem ze łatwo mówić ale ja tylko tak mysle mimo krwiaka którego teraz mam.

zi13dqk3oxil4saa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxy, dokładnie, nie ważny rozmiar, ważna produkcja :-D Ja mam bardzo duże piersi, a walczyłam o każdą kroplę pokarmu dla córki. Już nie wspomnę jak mnie plecy bolą od ciężaru cycków. Wiele razy zamieniłabym się na małe piersi, ale produktywne :-D Tucz, tucz Pączunia :-)

• PannaA Koleżanka

Wysłany: 30 stycznia 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ayka wrote:
    Też w to mocno wierzę. Trzeba trzymać się tej myśli i walczyć dalej. Ja też po poronieniu stroniłam od ludzi, choć zostawanie samej powodowało u mnie jeszcze większe zamykanie się w sobie, rozpamiętywanie, smutek i ból. Wróciłam do pracy, bo musiałam i udawałam, że wszystko jest OK. Udawałam też przed mężem i rodziną. Nie było przez bardzo długi czas. Czas koi, ale nie wymazuje z pamięci i serca. Można jedynie przyjmować dzień po dniu. Każdemu pomaga co innego.
    Jak krwawienie? Ustąpiło?

CZesć ayka ustąpiło, teraz taka rdza ze mnie leci! Jajniki obolewają, ale chyba wszystko ok:)Bardo dziękuję za wsparcie :*

ayka lubi tę wiadomość

Aniołek 7 tc. <3
    13.09 dwie kreski i strach :)

• ciekawa87 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane przed chwlą pani z usg połowkowego zadzwonila i przelożyla mi termin usg na 4 lutego czyli będzie to ostatni dzień 23 tygodnia ciąży. Jak myslicie nie bedzie to już za pożno?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaA wrote:
    CZesć ayka ustąpiło, teraz taka rdza ze mnie leci! Jajniki obolewają, ale chyba wszystko ok:)Bardo dziękuję za wsparcie :*
    Jeszcze wszystko musi wrócić powoli do normy. Jajniki bolą, bo pracują, to dobry znak, choć jest to nieprzyjemne. Nadal się nie przemęczaj i nie obciążaj organizmu, póki całkowicie nie ustąpią plamienia. Po ostatnich Twoich porządkach dom na pewno na długo będzie lśnił czystością ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawa87 wrote:
    kochane przed chwlą pani z usg połowkowego zadzwonila i przelożyla mi termin usg na 4 lutego czyli będzie to ostatni dzień 23 tygodnia ciąży. Jak myslicie nie bedzie to już za pożno?
    Nie, ja też miałam w 23-cim tygodniu. Najlepiej USG połówkowe robić między 20-22-gim tygodniem, ale np. mój ginekolog zleca między 22-gim a 24-tym. To badanie ma ocenić anatomię dziecka, więc nie ma czegoś takiego jak za późno (nie jak w przypadku USG genetycznego). Jedynie dzidzia może być nieco większa i ciężej ją ogarnąć i zrobić pomiary, ale np. słyszałam, by ocenić prawidłowo serduszko powinno się robić badanie ok. 25-tego tygodnia.
    Haha, ja też mam USG 4-tego lutego, a potem 9-tego :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 17:34

• ciekawa87 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayka kochana jaki przypadek :) będziemy trzymać za siebie nawzajem kciuki :) kochana a Ty jesteś z Rzeszowa? Może okazać sie ze spotkamy się na korytarzu hehe Dzięki za wsparcie bo ja już panikuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 19:03

ayka lubi tę wiadomość

• AgaSY Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny, tyle produkujecie, że ciężko za Wami nadążyć :-P. Od zeszłego tygodnia mimo L4 pracuje w domu, bo pracy mnóstwo, a zastępstwa jeszcze nie mają i wzięłam cześć obowiazkow :-).
    Witam nowe dziewczyny :-). Oszczędzajcie się, dajcie o siebie i fasolki i myślcie wyłącznie pozytywnie :-).
    Tak Ayka, mam jutro polowkowe i nie mogę się doczekać :-) dzięki za pamięć :-*

ayka lubi tę wiadomość

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • alciak Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    foxylady wrote:
    Dobrze :) dzisiaj byliśmy na wizycie kontrolnej, w końcu puściła nas żółtaczka, za dwa tygodnie szczepienia :)

Alciak, jak cycki?

Już dobrze, dziękujemy za troskę. Ja też szczepienia za dwa tygodnie, opóźniły nam się przez mój antybiotyk. Ale Twój maluch przybiera na wadze :) my teraz pewnie mamy ok 5 kg :)

JULIA - godz. 7:27; 19.12.2016 r.
    57 cm, 3750 g szczęścia <3
    TYMON - godz. 9:16; 19.02.2020 r.
    57 cm, 3700 g szczęścia <3
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowa Kolezanke! Przykro mi z powodu Twojej straty jednoczesnie gratuluje ze sie udalo!!! Spokojnie tak jak Dziewczyny pisaly sprawdz bete za 48h i staraj sie niestresowac. Rozumiem Twoje obawy ale chociaz troszke sproboj, jako Aniolkowa Mama bedziesz zawsze czula niepokoj. Pamietaj ze zawsze mozesz sie swoimi obawami z Nami podzielic. Dziewczyny sa super kazda z Nas przechodzi rozne stany strachu ale razem razniej:-)

Ale dzisiaj naprodukowalyscie:-)

Justa 2 dni to naprawde nic nieznaczy Dziecio nierosnie od linijki :-)

Ciekawa ja tak jak pisalam zrezygnowalam z depilacji przycinam tylko wloski na krotko a jak bedzie brzuchol wiekszy to niewiem jak to zrobie.

Morgi jak tam pierwszy dzien we dwoje?

Foxy jaki okazaly Klusek cudownie!!!

Ja po pracy dzisiaj padam, a bylam jeszcze nowe hybrydy zrobic wiec dzien byl dlugi.

A ja mam moze glupie pytanie ale do tej pory obawialam sie farbowac wlosy ale juz mnie dobijaja, myslicie ze to naprawde bezpieczne? Niemam na mysli blondow ani rozjasniania bo to sobie odpuszcze tylko ladny cieply braz. A jakos tak w czasie 1 trym sobie odpuscilam i nadal mam obawy teoche. Wiem ze to moze glupie ale jednak.

Nienarzekam bo mam spore piersi i jakos strasznie bym niechciala zeby urosly ale ostatnio calkiem mnie przestaly bolec i sa jakby mniejsze ale tlumacze sobie to tak sporym spadkiem wagi.

Antonowka no prosze niedawno test robilas a tu za chwile bedziesz robila pierwsze usg genetyczne :-)

Dziewczyny trzymam kciuki za wszystkie wizyty i usg czekam na dobre wiesci.

ayka lubi tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie <3 my po malutku rośniemy :-)
    Nawiązując do waszego tematu piersi i pokarmu dla maluszka to ja mam taki sam problem jak Ayka czyli duże cyce makabra (jedynie maz z nich zadowolony ) w ciąży z corcia kręgosłup dokuczal mi strasznie każdego dnia jak będzie teraz?? Mam nadzieje ze trochę lepiej <3 co do mleczka to ja powiem tak niestety miałam go tyle go głową mała ... Corcia się najadala odkladalam ja i siadalam z laktatorem w dłoni ściągając po 400 ml jeszcze tyle miałam mleczka na mrożonego ze mogła bym cala armie wykarmic <3
    Teraz pomimo tego ze dopiero weszlam w 7 tydzień to cyxe mnie juz tak bola ze makabra

Kaktus co do farbowania włosów to powiem ci ze może i jest to głupie tak jak piszesz ale ja nie farbuje :-)

Justa spokojnie kochana nie stresuj się dzidziuś rośnie i to najważniejsze poczekaj później jak zacznie przybierać :-) i nie chodź za często na te USG bo potem tylko nie potrzebnie się stresujesz wszystko tak dokładnie analizując <3

Ciekawa jeśli chodzi o depilacje to ja będąc na twoim miejscu bym po prostu odpuscila (choć przyznam szczerze ze nie wyobrazam sobie chodzić tak jak szympans :-) i chyba bym się zadrapala )

Chcebardzobycmama witaj kochana <3 co do bety to tak jak pisały dziewczyny nie spinaj się zrób powtórkę po 48 godzinach od poprzedniego badania i wtedy sprawdź przyrost ja sama do nie dawna spinalam się swoja beta bo tez mi się wydawała o dużo za niska niz pisaly inne mamuśki ale jak zobaczylam Przyrost to od razu się uspokoilam ... Co do potomstwa to ja mam 4 letnią córeczkę czterech aniołków w niebie <3 i obecnie oczekuje maluszka początek 7 tygodnia <3

Antonówka jak tam po wizycie ???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 21:45

ayka lubi tę wiadomość

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2017, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, siedzę, czytam Was i się chichoczę :-D Przynajmniej nie opuszcza Was humor :-D

Ciekawa, nie, nie jestem z Rzeszowa, jestem z Warszawy, ale od wielu lat mieszkam w Irlandii, więc szanse na spotkanie na korytarzu przychodni czy szpitala niewielkie :-) Choć świat jest taki mały, że kto wie :-) Trzymam kciuki za badania!

AgaSY, koniecznie pochwal się jutro połówkowym :-)

Antonówka, jak wizyta?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2017, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus, biedna kobieto pracująca i jeszcze po pracy poleciałaś sobie hybrydę zrobić :-) Ja nie farbowałam włosów tylko w I-szym trymestrze, potem siostra kupiła mi ziołową farbę do włosów Biokap Biosline, którą poleciła farmaceutka dla kobiet w ciąży. Dokładnie to był ciepły brąz. Cena farby dość powala...

Z tą depilacją to tak jak napisała Foxy, jak urosną Wam brzuchy, że już nie będziecie widzieć stóp to i boberek nie będzie Wam przeszkadzał :-D A przycinać i golić przed porodem można na czuja lub z lusterkiem :-D

Z cyckami to ja Wam powiem szczerze, że najbardziej w ciąży to się martwiłam właśnie o nie, że urosną mi jeszcze większe i że pękną mi plecy z bólu. Nie wspomnę już o samej estetyce. Ja jestem szczupła, a biust mam spory (ku uciesze jedynie męża). Dla odmiany mój brzuch w ciąży był i jest malutki. Wszyscy się mnie pytają, gdzie schowałam dziecko, a potem dodają, że poszło w cycki ;-) Brzuch z córką miałam tak mały, że w ogóle nie było widać, że jestem w ciąży, za to często słyszałam, że pięknie rozbudowałam bufet dla dzidzi. Tak czy inaczej zazdroszczę kobietom z mniejszymi :-)

• antonówka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuje się wywolana do tematu farbowan jako fryzjer. Kochana spokojne możesz farbować włosy jezeli chodzi o salony fryzjerskie są juz farby nie tylko na bazie amoniakow ale tez na soi które kompletnie nie szkodzą. Z tych normalnych sklepowych poczytalabym etykiety bo nie kazda ktora ma napisane zero amoniaku go nie ma bo ma pochodna amonu ktora jest gorsza niż male stężenie amoniaku. Zrób to w miejscu dość dużym gdzie zapach rozejdzie sie po pomieszczeniu. A co do ziolowych farb szczerze nie ufam im jest je ciężko później zafarbować inna farba i różnie wychodzą.

foxylady lubi tę wiadomość

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane wizyta dopiero dzis ale dzieki za pamięć. Jakas spokojna jestem jestem o fasolkę. Nawet moja mama rozmawiając ze mną ostatnio stwierdziła ze jestem taka pewna siebie w tej ciąży. I dobrze wole być spokojna to i dziecko będzie spokojne

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wrócę troche do tematu odczucia położenia dziecka w brzuchu. Czy wy może tez tak mialyscie na tak wczesnym etapie ciąży (11 tc) ze czulyscie gdzie ewidentnie dziecko leży. Ostatnio siedzialam sobie z koleżankami i centralnie z lewej strony brzucha zaczely bolec lekko mnie jelita i zrobila mi sie lekko wystajaca gorka taka mala ale było widac roznice miedzy stronami brzucha i czasami jak leze to tez tak jest raz z jednej strony raz z drugiej...... Dziwne.... Co prawda ruchy pierwszego dziecka czułam dość szybko ale nie pamiętam takiej przypadlosci na tak wczesnym etapie. Dodam ze mi robi sie szybko brzuszek ciążowy wiec juz widac ze jestem w ciąży cale 2,5 kg które przytylam wlazlo w okragly brzuszek:)

zi13dqk3oxil4saa.png
‹‹ 173 174 175 176 177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ