X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kolejna ciąża po poronieniu
Odpowiedz

kolejna ciąża po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migdaly troche podzialaly :-) na noc.zrobie len i mam nadzieje ze pomoze.

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mi się skojarzyło ze zgagą, mama męża wiecznie mi mówi jak mam zgagę, że dziecku włosy rosną :-D Jak ja uwielbiam takie przesądy :-) Znacie inne głupoty? ;-)

• antonówka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja znam i to taka glupote ze kosmos. Podobno jak myjesz naczynia w zlewie i moczysz sobie przez przypadek przy tym brzuch (co ja robie zawsze bo jestem niska i opieram sie brzuchem o zlew) to dziecko urodzi sie z wodoglowiem. Ciocia mojego meza mnie tak straszyla w pierwszej ciazy.

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i kumpela opowiadala ze pochwalila sie mamie ze jest w ciąży i zaczeli cos gadac o filmach i ogladali taki dosc straszny film wieczor wczesniej z mezem. To mama jej powiedziala ze ma nie ogladac takich rzeczy bo poroni albo urodzi chore dziecko. Tak ja wystraszyla ze ta sie poplakala i dzwonila do lekarza zapytac

zi13dqk3oxil4saa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha!! Dobre! Ale ludzie mają pomysły :-D

• antonówka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do zgagi i rosniecia wlosow dziecku to moje pierwsze powinno urodzic sie z wlosami do pasa taka mialam zgage a urodzil sie lysy jak kolano

ayka lubi tę wiadomość

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no maja i co zrobisz jak nic nie zrobisz...

zi13dqk3oxil4saa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonówka wrote:
    A co do zgagi i rosniecia wlosow dziecku to moje pierwsze powinno urodzic sie z wlosami do pasa taka mialam zgage a urodzil sie lysy jak kolano
    Dokładnie! Miałam okropną zgagę w ciąży z Córką, a ona urodziła się totalny łysiaczek :-D

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem ciekawa jaki bedzie Mikus :-) z wloskami slyszalam. Ale jest jeszcze milion innych zabobonow. Najbardziej ostatnio mnie rozsmieszylnze nienalezy ciuszkow dzieciecych przed porodemnibaz donchrztu suszyc na zewnatrz. A ja tylkonczekam na pogode i koniec rezimu :-)

Albo ze w ciazy nienalezy wieszac prania na sznurkach. O koralach niewspomne :-P

A najlepsze to wozek ze nienalezy kupowac przed porodem a ja sie wtedy zapytalamnco z z kolejnymi dziecmi dla ktorych zostawiasz wozek :-)

qdkki09kwrowb7nz.png

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgaga nadal dokucza. Ale da sie na szczescie spac prawie na siedzaco.

Wczoraj w systemie niepojawily sie niestety moje wyniki badan z krzywej. Pojawil sie hbs na ktory sie czeka do 4 dni niby :-/

Mam nadzeje ze wyniki krzywej sa ok.

qdkki09kwrowb7nz.png

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mam wyniki naczczo i po 2h jest super gorzej po 1h wyszlo 182. Ciekawa jestem czy cytryna albo przeziebienie moglo wplynac na wynik :-( zobaczymy co we wtorek powie mi lekarz.

Ja dalej walcze z przeziebieniem narazie chociaz znosnie z zgaga :-(

qdkki09kwrowb7nz.png

• AgaSY Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! W końcu mamy 3 z przodu. 30 tydzień ciąży - wow! :-D

1kaktus, ayka, 0202oliwcia, ciekawa87, Czykoty lubią tę wiadomość

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego weekendu Dziewczyny!

Ja nadal w oczekiwaniu :-D Uparty Rogacz :-)

Kaktus, skonsultuj wyniki z lekarzem, może będziesz musiała powtórzyć badanie. Wszystko przez przeziębienie, ale dla pewności trzeba sprawdzić czy oby na pewno... Kuruj się dzielnie!

1kaktus lubi tę wiadomość

• antonówka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus podejrzewam ze przeziębienie troszku mialo wplyw. Ale i tak najwazniejsza jest opinia lekarza przeciez.
    Milego weekendu kobitki

zi13dqk3oxil4saa.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak bedzie trzeba to zglosze sie do diabetlologa i bede kontrolowac. Przeziebienie moglo miec wplyw ale niemusialo. We wtorek wizyta wiec zobaczymy co mi powie. Byle nie doszpitalq bo jeszcze sie po pierwszyn pobycie tam niewyleczylam :-(

Milego weekendu drogie Panie :-) a Ayka z Baranami tak to juz jest :-P uparte to to niemal jak osiol :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2017, 11:39

qdkki09kwrowb7nz.png

• antonówka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga super ze juz 30 z przodu oczywiscie chodzi o tygodnie. Super juz teraz tylko czekac trzeba

zi13dqk3oxil4saa.png
  • buma Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :) z powodu problemów technicznych trochę mnie tu nie było... i teraz będzie ciężko Was nadrobić :)

p19uskjopp0zufrx.png
  • buma Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do tych zabobonów w ciąży mamaginekolog fajnie to opisała na blogu :)
    https://mamaginekolog.pl/racjonalne-wytlumaczenie-nieracjonalnych-zabobonow-o-ciazy/

ayka lubi tę wiadomość

p19uskjopp0zufrx.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumana co Ciebie? Jak sie czujesz?

qdkki09kwrowb7nz.png

• buma Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po ostatnim katarze i bólu gardła, które trzymały mnie tydzień, dostałam kilkudniowego bólu głowy. Teraz już czuje się ok :) mdłości i bóle brzucha nie są już takie straszne. Tylko w nocy spać nie mogę.. Jak obudze się na siku to potem zasnąć długo nie mogę i przewracam się z boku na bok...
    Dziś zrobiłam badania, a w czwartek wizyta :) z jednej strony nie moge się doczekać i się ciesze, a z drugiej strasznie boje, że coś będzie nie tak... :(

p19uskjopp0zufrx.png
‹‹ 249 250 251 252 253 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ