X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kolejna ciąża po poronieniu
Odpowiedz

kolejna ciąża po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1kaktus wrote:
    Aga ale piekny Paczus :-) super ze tak rosnie i ze wszystko ok!!! A mysle ze i tak jadac do Lodzi lepiej zabierz torbe ze soba :-) zeby bylo mniej stresu.
    Jadą ze mną 2 torby do szpitala, torba dla męża i fotelik dla dzidziusia w razie czego :-). To są 2h drogi, więc jeśli odejdą mi czyste wody, czy też zaczną się skurcze to mamy w planach wrócić, ale jeśli będzie się dziać coś niedobrego tfu tfu to mamy porodowke 3 km od restauracji :-).

Zazdroszczę, że możecie już urządzać cały pokój dla dziecka. My mamy prawdziwa sypialnie od 2 lat dopiero i ciężko było nam z niej zrezygnować, więc narazie wstawilismy do niej tylko łóżeczko i komode. No ale na 1 urodziny Leonka wyniesiemy się już do salonu, a jemu zrobimy piekny pokój :-). Ale nie ma to tamto, trzeba zacząć odkladac kasę na większe mieszkanie :-).

ayka lubi tę wiadomość

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • ciekawa87 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane u mnie na szczęście kwasy wyszły dobrze. Było dużo nerwów ale szczęśliwie się zakończyło.
    Waga maluszka wg jednego lekarza w 35 tc to 2600 g a dzień później inny lekarz zrobił mi usg i waga 2200. Nie wiem co sądzić a wy jak myślicie?
    Nie mam dużego brzuszka i martwię się czy maluszek dobije chociaż do 3 kg. Wizyta u mojego gina w czwartek

AgaSY, ayka lubią tę wiadomość

• AgaSY Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa super wieści, bardzo się cieszę, że wyniki dobre i już jesteś spokojna :-). Myślę, że żaden sprzęt nie jest w stanie dokładnie podać wagi dzieciątka, więc ja bym się tym nie przejmowała :-). U mnie wczoraj (34+6) było 2700, ale podejrzewam, że ma koło 2,5 kg. Do 3 nasze dzieciaki na pewno dojdą, są dziewczyny, którym usg pokazuje dużo mniejsza wagę niż u nas, więc nie ma się czym martwić :-). W sumie to chyba lepiej żeby dzidzius miał 3 kg z groszami niż prawie 4, łatwiej będzie wypchnac :-P.

ciekawa87, ayka lubią tę wiadomość

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga dobrze ze ze masz te torby i nawet nie strasznie daleko w razie w.

No u Nas pokoik stal pusty juz od dawna wiec teraz czeka na wlasciwego lokatora. Na szczescie mamy dom chociaz niepowiem tez robi sie ciasno :-)

ayka lubi tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa super ze wyniki dobre. A waga niestety zobaczysz dopiero jak Baczek sie pojawi.

ciekawa87 lubi tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

• 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa no i super <3 a co do wagi to słonko odpuść nie stresuj się tyle na spokojnie maleństwo się urodzi i będzie wszystko dobrze zobaczysz :-)

Naleśniki z majonezem i ketchupem boskie <3

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2017, 01:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa, rewelacyjnie, że masz dobre wyniki i to nie cholestaza. Wagą Bączka na razie się nie przejmuj, masz jeszcze parę tygodni na jego podtuczenie. Poza tym rzadko kiedy pomiary się zgadzają, ważne by łożysko, przepływy i ilość wód była OK.

Aga, spokojnej podróży! Nie szalej za bardzo, by Leoś nie chciał się ewakuować przedwcześnie ;-)

AgaSY lubi tę wiadomość

• 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej słonka my juz po wizycie corcia zostaje corcia mój doktorek stwierdził ze jest dzisiaj mega niegrzeczna nie chciała współpracować w ogole pukal ja stukal sztural a ta nic ulozyla sie na brzuchu machala rękami nogami i miała wszystkich Gdzies :-) kolejna wizyta za miesiąc niestety cos malo przybiera na wadze i z OM a USG zrobiła sie aż tygodniowa roznica a byla tylko dwa dni :-(
    Długość 14 cm waga 251g

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ayka, to dopiero za 3 tygodnie, a będzie wtedy 38+1, wiec ciąża donoszona :-). Na pewno jeszcze się przypomnę o trzymanie kciukow za szczęśliwy powrót w dwupaku :-).

Oliwcia najważniejsze, że cała i zdrowa :-). Ja też w pewnym momencie miałam aż tydzień różnicy, teraz dopiero skrocilo się do 5 dni. Nie przejmuj się, maluszek rośnie w swoim tempie :-).

A mi coś niedobrze dziś...

ayka lubi tę wiadomość

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwcia Gosienka dba o linie :-P a prawda jest taka ze od 2 trym dzieci rosna swoim tempem. Plus dodatkowo mozliwy blad pomiaru. Moze bedzie drobna poobserwujecie Malenka i bedzie ok :-)

Dziewczyny jeszcze 8 tyg a wlasiwie 7,5 i moja ciaza bedzie donoszona i bylam pewna ze to dopiero w lipcu a tutaj juz 29 czerwca tak bedzie szok normalnie :-)

0202oliwcia, ayka lubią tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayka a jak Twoj domowy sajgon i Twoje Paczusie? Jak Ty sie czujesz? Coraz blizej na szczescie do wizyty.

ayka lubi tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwcia, kontroluj wagę Córeczki (ogromnie się cieszę, że będziesz mieć w domu dwie Ancymonice!) zwłaszcza po 27-mym tygodniu, wtedy dzieci przybierają najwięcej i dopiero wtedy ewentualnie wychwytuje się rozbieżności co do wielkości Maluszka. Na razie nie masz powodów do zmartwień. Super, że wszystko jest dobrze z Tobą i Maludą!

Aga, no to rozumiem Twoje obawy związane z wyjazdem. Wow! To będzie już 39-ty tydzień. Zobacz jak to minęło :-) Za chwilę zostaniesz Mamą, więc jedmak szalej do woli, bo to będzie dobra pora na wypchnięcie Leosia na swiat :-D Potem przez parę tygodni/miesięcy Twój "szef" może już Ci na to nie pozwolić ;-)

Kaktusik, jeszcze 8 tygodni i Twój Mikuś też już może wypełniać Wasz dom i świat :-)

Czekam na wieści od Asiek, Ciekawej i Agi. Zobaczymy która najszybciej zostanie szczęśliwym jednopakiem ;-)

U mnie mój domowy Sajgon w miarę ogarnięty. Nie jest źle ;-) Właśnie moje Bąki mają drzemkę :-) Mogę chwilę odsapnąć. Ja fizycznie nadal w rozsypce. Gadałam z lekarzem i tutaj dają kobiecie czas na regenerację do 12 tyg po porodzie. Bosz, jeszcze 7 tyg cierpienia i funkcjonowania na przeciwbólowych, by się w ogóle mną zajęli... Koszmar...

Dziewczyny, nie wiem czy Wam się przyda, ale wynalazłam genialną pompkę do odciągania pokarmu. Malunia, cicha, można wziąć do szpitala, by pobudzić szybciej laktację. Najlepiej działa, gdy używa jej się na równi z karmieniem Maluszka. Na jedmym cycu Maluch, na drugim pracuje pompeczka. Nie trzeba być podłączonym do ściany, jak to jest w przypadku elektrycznych pompek, ani zasapać się na Amen, jak przy ręcznych. Sprawdza się w podróży, by odciągnąć nadmiar pokarmu. Fajny patent i naprawdę genialnie działa. Zwie się Haakaa. Może którejś z Was się przyda :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2017, 00:45

AgaSY, 1kaktus lubią tę wiadomość

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayka a mozesz wrzucic tego cudu zdjecie? Bo po opisach nieznalazlam poza aliexpress i niewiem czy to to.

Slonko to sie jeszcze pomeczysz troche. Ucaluj Twoj domowy Sajgonik :-)

ayka lubi tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

• antonówka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja w koncu chybs wracam do zycia i normslnego funkcjonowania i do wchodzenia na forum bo przez ten weeken msjowy ciagle cos sie dzialo i czasu nie bylo zajrzec porzednie tutaj.

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa super ze wyniki dobre i spokojnie mozesz teraz chowac w brzuszku swojego paczusia.
    Oliwcia fajnie ze bedzie coreczka bedziecie mialy w domu przewage i wieksza sile przebicia a tatus bedzie szalal za wami:-)
    Ayka wspolczuje bolu ktory nadal cie neka. To az dziwne ze tyle czasu cierpisz mi tu wszyscy mowia ze po naturalnym porodzie dochodzi sie do siebie szybko szkoda ze musisz jeszcze tyle czekaz zeby ci pomogli i zajeli sie toba.

ayka lubi tę wiadomość

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do laktatora to oblukam. Ja ostatnio zaczelam sie zasatanawiac nad szumi misiem. Co wy o tym myslicie? Najbardziej boje sie znowu kolek bo moj Antos mial straszne kolki ale nie jest powiedziane ze i Hubi bedzie je mial.

zi13dqk3oxil4saa.png
  • SSunny' Przyjaciółka

Wysłany: 8 maja 2017, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ayka wrote:
    Oliwcia, kontroluj wagę Córeczki (ogromnie się cieszę, że będziesz mieć w domu dwie Ancymonice!) zwłaszcza po 27-mym tygodniu, wtedy dzieci przybierają najwięcej i dopiero wtedy ewentualnie wychwytuje się rozbieżności co do wielkości Maluszka. Na razie nie masz powodów do zmartwień. Super, że wszystko jest dobrze z Tobą i Maludą!

Aga, no to rozumiem Twoje obawy związane z wyjazdem. Wow! To będzie już 39-ty tydzień. Zobacz jak to minęło :-) Za chwilę zostaniesz Mamą, więc jedmak szalej do woli, bo to będzie dobra pora na wypchnięcie Leosia na swiat :-D Potem przez parę tygodni/miesięcy Twój "szef" może już Ci na to nie pozwolić ;-)

Kaktusik, jeszcze 8 tygodni i Twój Mikuś też już może wypełniać Wasz dom i świat :-)

Czekam na wieści od Asiek, Ciekawej i Agi. Zobaczymy która najszybciej zostanie szczęśliwym jednopakiem ;-)

U mnie mój domowy Sajgon w miarę ogarnięty. Nie jest źle ;-) Właśnie moje Bąki mają drzemkę :-) Mogę chwilę odsapnąć. Ja fizycznie nadal w rozsypce. Gadałam z lekarzem i tutaj dają kobiecie czas na regenerację do 12 tyg po porodzie. Bosz, jeszcze 7 tyg cierpienia i funkcjonowania na przeciwbólowych, by się w ogóle mną zajęli... Koszmar...

Dziewczyny, nie wiem czy Wam się przyda, ale wynalazłam genialną pompkę do odciągania pokarmu. Malunia, cicha, można wziąć do szpitala, by pobudzić szybciej laktację. Najlepiej działa, gdy używa jej się na równi z karmieniem Maluszka. Na jedmym cycu Maluch, na drugim pracuje pompeczka. Nie trzeba być podłączonym do ściany, jak to jest w przypadku elektrycznych pompek, ani zasapać się na Amen, jak przy ręcznych. Sprawdza się w podróży, by odciągnąć nadmiar pokarmu. Fajny patent i naprawdę genialnie działa. Zwie się Haakaa. Może którejś z Was się przyda :-)
    A gdzie można kupić ta Haakaa? Czy jest distepna na jakiejś polskiej stronie?

ckaidqk3xa4elisy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SSunny' wrote:
    A gdzie można kupić ta Haakaa? Czy jest distepna na jakiejś polskiej stronie?
    Widziałam, że można ją kupić na polskim Ebay'u, ja u siebie mam ją w sklepach ze zdrową żywnością, naturalnymi lekami itd. Ja kupiłam na Amazonie. Ta pompka to taka: www.haakaa.co.nz/products/haakaa-silicone-breast-pump-150ml. Najlepiej obejrzyjcie sobie na Youtube co się z tym robi i jak działa :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonówka wrote:
    Co do laktatora to oblukam. Ja ostatnio zaczelam sie zasatanawiac nad szumi misiem. Co wy o tym myslicie? Najbardziej boje sie znowu kolek bo moj Antos mial straszne kolki ale nie jest powiedziane ze i Hubi bedzie je mial.
    Kupiłam Szumisia i na mojego Synka działa odwrotnie :-) Co go włączę, to Mały dostaje szału i wyje :-D Ale może Twój, by go uwielbiał :-) U mnie kolki to teraz codzienność niestety i Szumiś nie daje rady.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonówka wrote:
    Ayka wspolczuje bolu ktory nadal cie neka. To az dziwne ze tyle czasu cierpisz mi tu wszyscy mowia ze po naturalnym porodzie dochodzi sie do siebie szybko szkoda ze musisz jeszcze tyle czekaz zeby ci pomogli i zajeli sie toba.
    Po pierwszym porodzie naturalnym doszłam do siebie bardzo szybko, pomimo, że pękły mi szwy, wdało się zakażenie i byłam na antybiotykach 2 tyg. Czułam się w miarę normalnie nawet nie po tygodniu. Od razu po porodzie swobodnie chodziłam, zajmowałam się dzieckiem itd. Teraz to jakiś dramat. Po prostu rozeszło mi się spojenie łonowe, a to się leczy do 6 miesięcy lekami przeciwbólowymi, przeciwzapalnymi, pasem i rehabilitacją. W skrajnych przypadkach potrzebna jest operacja i szyny do 6 tyg. To jak ze złamaną kością. Do "urokliwych" rzeczy, które jeszcze mnie dopadły po porodzie, dodajcie szczelinę odbytu i guzek wartowniczy :-/ Taaa, poród naturalny ma swoje uroki, czasem chyba lepsza cesarka...

‹‹ 284 285 286 287 288 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ