X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kolejna ciąża po poronieniu
Odpowiedz

kolejna ciąża po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamuśki! Jeśli tu jeszcze zaglądacie to napiszcie proszę jakie stosowałyście witaminki po porodzie :). Czy te, które w ciąży czy zmieniłyście na jakieś inne, lepsze dla mam karmiących? :)

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayka słonko Aleś nawywijała kochana makabra wspolczuje ... Trzymaj sie :-)

AgaSy ja po urodzeniu córeczki nie bralam żadnych witamin

ayka lubi tę wiadomość

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSy pamietam ze ktoras z Mamusiek brala ten sam suplement co ja i miala go brac rowniez w czasie karmienia.

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po pierwszej ciąży przenioslam sie na falvit mama i dobrze mi sluzyl. Teraz tez planuje to brać

zi13dqk3oxil4saa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też brałam falvit mama po porodzie ;) Teraz wzbogacę o coś z dha i tyle ;)

Ayka, Kochana Ty już przekroczyłaś limit nieszczęść :* Dbaj o siebie :*

ayka, 1kaktus lubią tę wiadomość

• antonówka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane i juz po wizycie u diabetologa. Oroz niby pani doktor nie widzi tyowej cukrzyce ciazowej ale ze wzgledu na to ze w poprzedniej ciazy mialam wiec lepiej byc pod jej opieka i nadal mam byc na diecie. Rozpisala mi caly dzien wiec teraz bede chodzic jak w zegarku z jedzeniem. W sumie mam az 7 posilkow na dzien i w tym 19ww. Normy faktycznie sie zmienily i nawet te po posilku wiec mysle ze bedzie ok. Ketony mam w moczu badac raz w tygodniu. Mowila ze dobrze ze sama sobie przeszlam na diete ze to lepiej dla dziecka

ayka, AgaSY, Asiek2108 lubią tę wiadomość

zi13dqk3oxil4saa.png
  • ciekawa87 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonówka dobrze ze trafiłaś na taką lekarkę. Trzymam kciuki za dietę. Maluszek jest najwazniejszy :)
    U mnie jutro wizyta kontrolna 37 tc. Już coraz blizej narodzin. Jutro po wizycie zamierzam zacząć się pakować hehe. Martwi mnie jednak to, ze kiedys idąc ulica stuknęły się dwa samochody i ja złapałam się wtedy za twarz. Boję się żeby mały nie miał jakies myszki płomienicy czy cos w tym stylu...

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawa87 wrote:
    antonówka dobrze ze trafiłaś na taką lekarkę. Trzymam kciuki za dietę. Maluszek jest najwazniejszy :)
    U mnie jutro wizyta kontrolna 37 tc. Już coraz blizej narodzin. Jutro po wizycie zamierzam zacząć się pakować hehe. Martwi mnie jednak to, ze kiedys idąc ulica stuknęły się dwa samochody i ja złapałam się wtedy za twarz. Boję się żeby mały nie miał jakies myszki płomienicy czy cos w tym stylu...
    Ciekawa, haha, błagam, to jak ze zgagą w ciąży i rosnącymi włosami dziecka :-D Nic Twojemu dziecku nie będzie! Nie wierz w zabobony ;-) Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonówka, świetne wiadomości! Odżywiaj się zdrowo i racjonalnie, a wszystko będzie dobrze.

• antonówka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny dla mnie wazne jest zeby wszystko bylo do konca ciazy dobrze. Tylko bede musiala ogarniac obiad dla siebie szybciej i czeka mnie podwojne gotowanie. Mysle ze ogarne.

ayka, Asiek2108 lubią tę wiadomość

zi13dqk3oxil4saa.png
  • buma Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) jak ustawia się suwaczek? :)

p19uskjopp0zufrx.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ustawilam naciskajac na jeden u dziewczyn i przerzucilo mnie na strone z suwakami a pozniej tam jest wszystko napisane. No koniec kopiujesz link i wklejasz w swoj podpis w ustawieniach Bella

buma lubi tę wiadomość

zi13dqk3oxil4saa.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa tych zabobonow jest tyle ze w sumie musialybysmy zyc w szklanej kuli :-P trzymam.kciuki za wizyte!!!

Antonowka pewnie ze ogarniesz!!! Wazne zebyscie zdrowo jedli!!!

Buma najlatwiej jak pisze Antonowka. Super ze sie zdecydowalas :-) dla.mnie to bylo wqzne :-)

Ayka a jak Ty sie czujesz? Odpoczywasz chociaz troche?

Justa co u Ciebie? Jak szyjka? Cukry?

A my z Mikusiem po wizycie. Maly rosnie wqzy ok 1400g ma dlugie nogi o tydzien dluzsze :-) lekarz mowi ze wszystko ok ale moze byc duzy. Niewidzi przeciwskazan do porodu sn na chwile obecna. Dostalam tez skierowowanie na badania pod katem xholestazy przez te swedzenia dziwne. Kolejna wizyta 31.05. A i szyjka zamknieta prawidlowa. Troche mnie stres zlapal.jak mi powiedzial ze Maly moze byc duzy. Usg przed porodem pokaze jezeli bedzie wazyl do 4500 to pozwola mi rodzic sn.

buma, Asiek2108, ayka lubią tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • buma Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa jaram się suwaczkiem :D
    W końcu się odważyłam, a to chyba dlatego, że wczoraj byłam na wcześniejszym usg połówkowym (przez to zwiększone nt w 1 usg). Pani doktor bardzo dokładnie zbadała Maluszka i stwierdziła że wszystko jest w porządku!! :D mało tego sprawdziła mi wyniki z badania genetycznego i według niej tamten lekarz zrobił świetny przekrój do zdjęcia i zmierzenia nt ale machnął się w zaznaczeniu o 2mm, że to gołym okiem widać. do programu obliczającego ryzyko nie wpisał też kości nosowej i dlatego wyszło mi takie a nie inne ryzyko. Powiedziała że biochemia super i ona widząc te wyniki nie miałaby się do czego przyczepić :) więc jestem przeszczęśliwa i w końcu mogę tu częściej zaglądać :)

Asiek2108, AgaSY, 0202oliwcia, 1kaktus lubią tę wiadomość

p19uskjopp0zufrx.png
  • buma Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa no i dalej pokazuje się chłopczyk :D

Asiek2108, 0202oliwcia, 1kaktus, ayka lubią tę wiadomość

p19uskjopp0zufrx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buma wspaniałe wiadomości no i super suwaczek :)

Kaktus, super, że po wizycie same dobre wieści :)

Ciekawa, weź Ty już nie zamartwiaj się przesądami, wpisz sobie najgłupsze ciążowe to padniesz po 3 punktach :D

Antonówka dobrze, że cukrzycy brak, a lekka dieta wiadomo nie zaszkodzi :)

My dziś zaczynamy 38 tc, mam też wizytę u lekarza. Matkoooo czuję stres :D

1kaktus, ayka lubią tę wiadomość

• antonówka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus fajnego masz juz babelka w brzuchu. Niech rośnie. Chyba watpie zeby pozwolili ci rodzic jak maly bedzie miał 4500 kilo.... chyba ze sie machnelas i chodzilo ci o 3500kg. Ja mam teraz pozno wizyte bo dpiero 30.05 cale 5 tygodni bede czekala zeby zobaczyc moje kopiace sloneczkow

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek super ze juz 38tydzien ciazy w sumie to zaczynamy juz czekac kiedy przedstawisz nam swoje sloneczko. Juz nie moge sie doczekac kiedy kolejne bedziemy sie rozpakowywac. Teraz troszke tego bedzie. Chociaz szkoda troszku bo juz nie bedziecie mialy tyle czasu zeby do nas zagladac ale dzieci najwazniejsze.

Asiek2108 lubi tę wiadomość

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co tam u Morginy i Julci.

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buma super wiesci. Widzisz stres byl niepotrzebny o malego. Ciesze sie ze ladnie rosniecie i, sie rozwijacie.

zi13dqk3oxil4saa.png
‹‹ 286 287 288 289 290 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ