kolejna ciąża po poronieniu
-
WIADOMOŚĆ
-
ja już po wizycie. Mały waży 2500 dzisiaj ostatni dzień 37 tc. Niestety lekarz stwierdził mało wód płodowych i kontrola 22 maja i jakby tak było dalej to 23 cesarka. Termin porodu mam 2 czerwca wiec cesarka wczesniej.Wyczytałam w necie ze jak jest mało wód płodowych to dziecko moze miec coś z nerkami, drogami moczowymi i jestem przerażona bo gin nic o tym nie wspominał.
0202oliwcia lubi tę wiadomość
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/690920392c31.jpg
To my:)
Cukry sa ok,ale szczerze zapomninam mierzyc,jem ciagle to samo wiec zakladame ze powinno byc ok;)szyjka niby kiedys 3cm,tetaz 3,6 ale innny lekarz:/
Nie pisze i malo zagladam bo jutro jedziemy na urlop i ogarniam sprawy,dzis juz padam!przyjezdzamy tylko ma poniedzialek,powtorka prenatalnych i znow jedziemy:)
0202oliwcia, Asiek2108, AgaSY, ayka, grisza lubią tę wiadomość
Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
Ciekawa pij duzo wody!jak jestes pod opieka to nic sie nie stanie,gorzej jak ktos ma gina ktory jest olewatorem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2017, 14:40
Asiek2108, ayka lubią tę wiadomość
Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
Slonka no i super ze w Was wszystkich ok z maluszkami spore kluseczki juz macie mam nadzieje ze i moja gwiazda zaraz nadrobi
Ciekawa masz zakaz czytania czego kolwiek na internecie co chwile cos nowego wymyslasz relaksuj sie odpoczywaj bo juz nie długo beztroskie dni sie skończą
Justa udanego urlopu kochana co do twojego brzusia to juz ci pisalam ze piękny
U nas po malu leci dużo odpoczywam juz zdrowieje i czuje sie o niebo lepiej niż na poczatku tygodnia
A no i oczywiście brzusio rośnie w zwrotnym tempie
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d56105b33388.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2017, 15:54
Asiek2108, ayka, Justa87, grisza lubią tę wiadomość
Synek Piotruś 2019 Córeczka Oliwia 2013 . Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
antonówka wrote:Kaktus fajnego masz juz babelka w brzuchu. Niech rośnie. Chyba watpie zeby pozwolili ci rodzic jak maly bedzie miał 4500 kilo.... chyba ze sie machnelas i chodzilo ci o 3500kg. Ja mam teraz pozno wizyte bo dpiero 30.05 cale 5 tygodni bede czekala zeby zobaczyc moje kopiace sloneczkow
Lekarz powiedzial ze do 4500 moge probowac chyba jak mi powiedza ze Maly taki duzy to im zemdleje i i tak zrobia mi cesarke takie sa wytyczne tg. Ale z tego co widze to i tak przy mniejszej wadze robia cesarki.Asiek2108, ayka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKochane ja po wizycie - Mała waży około 3500 g Wg lekarza w przeciągu tygodnia nie urodzę, także rośnie uparciuch jak siostrzyczka
Ciekawa skoro lekarz wyznaczył kontrolę to chce się upewnić, ale nie panikuje bo data nie jest za 2 dni, także na pewno wie co robi Postaraj się odetchnąć, zwłaszcza, że to może Ty rozpoczniesz etap rozpakowywania
Dziewczyny piękne brzuszki! Ja mam już balonisko
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d11deb9bfcb9.jpg
Buziaki :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2017, 18:14
1kaktus, AgaSY, ayka, 0202oliwcia, grisza lubią tę wiadomość
-
Kaktus ja tam kolosa rodzic bym nie chciala z reszta za mala ze mnie kobitka na to. Mam tylko 150cm wzrostu wiec malutka jestem. Nawet pani diabetolog stwierdzila ze jak na tak mala osobe wychodowac w brzuchu kolesia o wadze 3850g to byl wyczyn dla organizmu. Ale niech twoj maluch rosnie tyle ile da rade.
-
Mnie moje kochane zapisali na kontrolna wizyte u innego lekarza bo moja lekarka jak kobieta ma cukrzyce ciazowa nie czuje sie pewnie wiec kobitki maja 2 albo i 3 wizyty u mojego wczesniejszego lekarza i dobrze pogadam z nim przy okazji o porodzie bo chce rodzic u niego. Tylko w ciazy szkoda mi kasy zeby chodzic do niego prywatnie. A tak mam wizyte na nfz.
1kaktus lubi tę wiadomość
-
Aga ja mam kolezanke tez w ciazy i roznimy sie doslownie 10 dniami i wysylamy sobie zdjecia co tydzien bo niestety za czesto sie nie widzimy bo dzieli nas ok 45 km. Ale tez widac efekty jak nam rosna te brzuchole choc moj odkad na diecie jestem zdecydowanie wolniej niz jej.
-
Oliwcia gonisz Asiek:P fajnie zobaczyć jak inne brzuszki wyglądają
Oliwcia mi dobrze wytłumaczyła jak zalaczyc zdjecie, wchodzi się na zapodaj.pl- na forum, po lewej stronie jest miejsce do załadowania zdjęcia, wybiera się roziar i kopiuje się ostatni link z bbcode.Asiek2108, 0202oliwcia lubią tę wiadomość
CORCIA 06.09.17r. -
Antonowka,
Mnie tez to napawa panika wiec obaczymy narazie sie nienastawiam na nic i zobaczymy. Jak bedzie za duzy to bede rozmawiala na ten temat z lekarzem. Ja chce zeby rosl duzy i silny ale w granicach rozsadkuWiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2017, 22:30
-
nick nieaktualnyAsiek, Oliwcia, Justa, cudne brzuszki!!
Justa miłego, zasłużonego odpoczynku!
Ciekawa, spokojnie, lekarz wie co robi. Nie wkręcaj się i nie czytaj za wiele. Ludzie piszą różne rzeczy, a niekoniecznie mające rację bytu. Pij sporo wody, może podniesiesz ich ilość. Koniecznie obserwuj ruchy Dziecka i gdyby cokolwiek Cię niepokoìło, to natychmiast szpital. Już niedługo będziesz bezpiecznie tulić Maluszka i skończy się Twoje ciążowe zamartwianie. Zacznie się inne
Asiek, Aga, Ciekawa już powoli jesteście jak tykające bomby Bombeczki Teraz tylko czekać aż Wasze Maleństwa dołączą do nas na ten świat.
Buma, cudny suwaczek i cudowne wieści! Rośnijcie zdrowo!
Kaktus, pięknie tuczysz Mikusia! To, że Synek ma dłuższą kość udową nie oznacza, że będzie duży. Może być wysoki, ale chudy. U mojej Córki wiecznie na USG wychodziło, że kość udowa była o 2 tyg. dłuższa, a wiesz jaką kruszynkę urodziłam. Córka była i jest wysoka, ale lekka. Bardziej za wagę odpowiada pomiar brzuszka i proporcja główki do brzuszka.
Ja kuśtykam, ale jestem mniej obolała. Nie mam czasu się po tyłku podrapaćWiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2017, 05:40
Asiek2108, AgaSY, 0202oliwcia lubią tę wiadomość