X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kolejna ciąża po poronieniu
Odpowiedz

kolejna ciąża po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2017, 01:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alciak wrote:
    To jak Ty sobie radzisz?! Ja miałam złamaną jedną kość przed pierwszą ciążą, chodziłam kilka tygodni o kulach! A dziś nie mogę chodzić na obcasach :( jutro kolejna próba, mamy chrzciny.
    No skaczę na jednej nodze, nieco podpieram się na tej z ortezą, jest ciężko. Najgorzej jak w ciągu dnia ponoszę dzieci, to na wieczór wyję z bólu i leki przeciwbólowe nie działają. Jutro przylatuje do mnie moja siostra, wiem, że mi bardzo pomoże i mnie odciąży. Może nieco dojdę do siebie.
    Jak Julia? Duży już Pączuś?

• antonówka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do twardniejacego brzuszka moj czesro rano po sniadanku robi sie twardy a pozniej jest ok. Choc mysle ze to dlatego bo maly jest bardzo wypychajacy sie i rozpychajacy rano. Ostatnio nawet zauwazylam centralnie raczke rak przesuwal po brzuchu z lewej strony na prawa mega widok. A i nie wiem czy wasze malenstwa tak maja ale ja mam czasami wrazenie jakby mieszal mi w pęcherzu i czuje jak tam w dole cos faluje w srodku. Takie dziwne uczucie.

zi13dqk3oxil4saa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Córcia uwielbiała mi gmerać w pęcherzu :-) Czasem aż miałam wrażenie, że bieże go w łapki i dla zabawy zgniata jak piszczałkę :-D Synek miał inną zabawę jak już był odwrócony głową do dołu, przeciągał się i jakby gilgotał mnie w pachwinach :-D No muszą mieć jakąś rozrywkę w brzuchu ;-)

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak, Maly lubi majstrowac przy pecherzu :-) a najczesciej wieczorem z boku wybija mi stopki.

Alciak witaj :-) jak Julcia?

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my właśnie po wizycie w szpitalu :-). KTG bdb, skurczy brak, usg też ok. Maluszek waży niecałe 3 kg, termin na 06.06 :-). Potem oglądaliśmy porodowke i oddział poporodowy, oboje z mężem jesteśmy zadowoleni. Panie bardzo sympatyczne, nie ma oblężenia, rzadko zdarzają się 2 porody na raz. Gazu rozweselajacego maja pod dostatkiem :-). Położna, która nas oprowadzala powiedziała, że dużo zależy od nastawienia kobiety. Jesli jest pozytywnie nastawiona, wie co ja czeka, ale się nie boi to wszystko pójdzie gładko i wszyscy będą zdrowi :-).

Asiek2108, ayka lubią tę wiadomość

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga to super najwazniejsze ze z dzidzia wszystko dobrze i ze jestescie zadowoleni z wyboru szpitala. Grunt to dobre nastawienie. Ja sie probuje nastawic na to co zesle los wzgledem porodu ale wiem sama z siebie ze bede sie bala i to bardzo

AgaSY, ayka lubią tę wiadomość

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogole to sobrze wiedziec ze nie tylko ja mam taka przypadłość z tym majstrowaniem przy pechu.

zi13dqk3oxil4saa.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga super wiesci :-) ja mimo ze jestem nastawiona pozytywnie to jednoczesnie jestem przerazona :-p

AgaSY, ayka lubią tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

• antonówka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus ja mam tak samo.

1kaktus lubi tę wiadomość

zi13dqk3oxil4saa.png
  • alciak Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Julka ma już 5 msc!! :) waży ok 8 kg, dużo się śmieje, ładnie śpi, z każdym tygodniem lepiej się dogadujemy :) jak sobie przypomnę początki - maskara, dziś jest super! :) obraca się z brzuszka na plecki i odwrotnie, podrywa się do wstawania - chciałaby już siedzieć, łapie przedmioty, niedawno odkryła, że jak potrząsa grzechotką to wydaje dźwięki, więc często uderza się w głowę :) nie mogę się doczekać kiedy będzie wyciągać rączki do mnie, bo to taka pierwsza wyraźna oznaka miłości :) kocham ją na zabój! Uwielbiam się w nią wtulać przed zaśnięciem i patrzeć na jej uśmiech na powitanie o poranku :) ♡♥♡
    Szkoda tylko, że ten czas szybko leci, po nowym roku do pracy :( :D

Asiek2108, AgaSY, ayka, grisza lubią tę wiadomość

JULIA - godz. 7:27; 19.12.2016 r.
    57 cm, 3750 g szczęścia <3
    TYMON - godz. 9:16; 19.02.2020 r.
    57 cm, 3700 g szczęścia <3
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alciak super, że Wam tak dobrze <3 gdzie tam nowy rok! Trzeba żyć tu i teraz :-P

alciak lubi tę wiadomość

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alciak ale cudnie sie to czyta :-) coraz bardziej niemoge doczekac sie Malego :-)
    Do konca roku jeszcze troche plus pewbieburlopy to troche Wam jeszcze zostalo.

Ja tak poluczylam to wroce dopiero po wakacjach 2018 do pracy.

Trzymajcie sie cieplutko Dziewczynkini ucaluj Julke :-)

alciak lubi tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

• antonówka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alciak teraz masz juz fajna reagujaca i ciekawa swiata gwiazdeczke w domu. Super ze tak fajnie sie juz wam uklada to wspolne zycie.

alciak lubi tę wiadomość

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po poprzedniej ciazy wrocilam jak moj Antos mial 5,5 miesiaca bo musialam wrocic ale pracowalam tylko w piatek sobote i niedziele a op ponoedzialku do czwartku bylam z mlodym w domu. Teraz bede na pewno rok z malym w domu później urlop jeszcze bede musiala wykorzystac i zamierzam nie przegapic tych najfajniejszych chwil i na bank juz na nadgodziny chodzic tez nie bede

alciak lubi tę wiadomość

zi13dqk3oxil4saa.png
  • alciak Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt, to ważne, żeby nie przegapić tych waźnych chwil, teraz każdy dzień jest bezcenny :)

ayka lubi tę wiadomość

JULIA - godz. 7:27; 19.12.2016 r.
    57 cm, 3750 g szczęścia <3
    TYMON - godz. 9:16; 19.02.2020 r.
    57 cm, 3700 g szczęścia <3
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I inaczej jest juz nawet w ciąży jak jestes w domu od poczatku. Poprzednim razem poszlam dosc pozno na zwolnienie i tez inaczej bylo z ciaza nie zauwazalam wielu rzeczy a yeraz kazdy dzien zaczynam tak na prawde od moich dzieci bo mam na to czas.

alciak, ayka lubią tę wiadomość

zi13dqk3oxil4saa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2017, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha! Ja też planowałam powrót do pracy po październiku 2016, a tu przytrafiła mi się taka niespodzianka :-D Wiecie co mówią, my sobie planujemy, a Bóg się z nas śmieje :-D

Alciak, cudownie się czyta, jakie postępy już robi Julcia, jak rośnie i jak się rozwija. Czas leci nieubłaganie niestety :-( Tylko matka patrząc na swoje dziecko wie, jak bezcenne są te chwile z nim spędzone. One się nie powtórzą. Prawie codziennie patrząc na swoje dzieci mam w myślach, że już nigdy nie będą tak malutkie i trzeba się nimi nacieszyć teraz.

Aga, cudowny Pączek! Kolejny, co ma ogromne szanse na dobicie lub przekroczenie 4 kg :-D I lada moment będzie już z Wami!

0202oliwcia, Asiek2108, alciak, 1kaktus lubią tę wiadomość

• ciekawa87 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie póki co to oczekiwanie na poniedziałki są wizytę i wtedy gin zadecyduje czy we wtorek cesarska czy czekamy jeszcze tydzień. Wolałabym jeszcze poczekać bo mały jeszcze przybrały na wadze a poza tym mąż na spokojnie by remont skończył.
    Kochane co oprócz ciuchów i chusteczek zabieranie do szpitala dla malucha?

• antonówka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa ja mialam pampersy ale sie nie przydały bo kazali uzywac swoich tak samo bylo z kosmetykami do cialka malego. Ale w kazdym szpitalu inaczej. Mialam smoczek, pieluszki tetrowe 2, swoj rozek ktorego tez nie uzylam. I szczerze wiecej nie pamietam.

zi13dqk3oxil4saa.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa w.kazdym.szpitalu niestety inaczej. U Nas niemusisz dla Dziecia miec nic poza pieluchami tetrowymi, rozkiem lub kocykiem reszta jest szpitalna (ciuszki, kosmetyki, pampersy) i ubranka na wyjscie potem musisz miec ale wiem ze w niektorych szpitalach musisz miec wszystko swoje.bo porownywalysmy z innymi szpitalami ma watku.

To co dla siebie warto wziasc dodatkowo czego na zadnej liscie niema to nakladki na wc (czulam wiekszy komfort) mala rzecz a lepsze samopoczucie.

Ciekawa trzymam za was mocno kciuki!!!

qdkki09kwrowb7nz.png

‹‹ 289 290 291 292 293 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ