X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kolejna ciąża po poronieniu
Odpowiedz

kolejna ciąża po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayka ja taki scenariusz biore w ciemno :-) wszystkie onne plany moge odkladac :-)

ayka lubi tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas trzeba brać wszystko :-P pampersy, kosmetyki, ubranka, rozek, kocyk, pieluchy tetrowe... Rzeczy praktycznie niezbędnych o szpitala (tak mi się wydaje) uzbieraly mi się 2 torby podręczne do samolotu :-P

Asiek2108, ayka lubią tę wiadomość

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga to pojedziesz zapakowana. Ja mialam tez sporo rzeczy ale wiekszosc sie nie przydala. Nawet nie moglam uzywac swoich podkladow. Wszystko co dotyczylo higeny bylo szpitalne. Uzywalam tylko swoj recznik i koszule. A teraz dopiero bede sie dowiadywala co zapakowac.bo do innego szpitala ide

zi13dqk3oxil4saa.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez trzeba było mieć wszystko swoje na wejście dostałam tylko paczkę podkładów poporodowych ale używać ich nie trzeba było ja i tak miałam swoje bo tamtych mi po prostu brakło ... Byłam dłużej niż 3 doby dla maleństwo wszystko swoje i dla siebie również jedynie szpitalne były jeszcze płyny do kąpieli maluszka

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też wszystko trzeba mieć swoje.Może z wyjątkiem podkładów. Ale co szpital to inna praktyka. Pierwszą córkę rodziłam w mniejszym szpitalu i tam praktycznie potrzebowałam troszkę pampersów i ubrań na wyjście ;)

Ciekawa po cichu zazdroszczę, u nas cisza w eterze, chyba szykuje się powtórka z rozrywki :)

• AgaSY Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nawet podkładów nie dają :-P.

Asiek trzymaj sie! Jak nie urodzisz do końca maja to spróbuję Cię dogonić :-D. Chociaż mam wrażenie, że jak nie urodzilam wcześniaka to pewnie przenoszę... Fajny byłby 16, bo oboje z mężem mamy urodziny 16ego :-). Ale to aż 6 dni po terminie, nie wiem czy to bezpieczne i na pewno nie będę tego wymagać :-P

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSY wrote:
    U nas nawet podkładów nie dają :-P.

Asiek trzymaj sie! Jak nie urodzisz do końca maja to spróbuję Cię dogonić :-D. Chociaż mam wrażenie, że jak nie urodzilam wcześniaka to pewnie przenoszę... Fajny byłby 16, bo oboje z mężem mamy urodziny 16ego :-). Ale to aż 6 dni po terminie, nie wiem czy to bezpieczne i na pewno nie będę tego wymagać :-P

Ja pierwszą ciążę przenosiłam 10 dni...To była masakra :P Ja teraz mam wrażenie, że ledwo ten bęben noszę, a gdzie tu 14 dni do terminu :D

16 fajna data :) Moja Córka urodziła się dzień po urodzinach męża :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2017, 10:12

ayka lubi tę wiadomość

• AgaSY Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest jeszcze ok, chociaż jak jest tak gorąco od 3 dni to dłonie i stopy mam jak łapy niedźwiedzia :-P. Ale przynajmniej zakładam sukienke bez rajstop więc jest super :-).

Ciekawa Ty też się trzymaj, zaciskam kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2017, 10:39

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga to cieszę się, że nie jestem sama! Od dwóch dni mam stopy opuchnięte i człapie się tak :D

AgaSY lubi tę wiadomość

• AgaSY Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonowka potwierdzasz, że obecne farby do włosów są bezpieczne dla ciężarówek? Koleżanka - fryzjerka namawia mnie na ombre w piątek, będę miała ładne włosy na sesję i potem na Komunie, ale się cykam, że zaszkodze Maluszkowi :-(

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga spokojnie skoro kolezanka wie ze jestes w ciazy to dobierze odpowiednie farby dla ciebie. Ja farbuje i siebie i wszystkich w rodzinie normalnie. Moga dmsie tylko wlosji szybciej badz dluzej robic trzeba to po prostu podgladac i bedzie dobrze.

AgaSY lubi tę wiadomość

zi13dqk3oxil4saa.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troche mnie uspokoilas, dzięki :-). Na tym etapie ciąży już chyba nic mu nie grozi, nie?

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja się wtrącę - mam ombre,robiłam je podczas całej ciąży, w pierwszej ciąży też farbowałam włosy cały czas. Myślę, że kiedyś farby były bardziej szkodliwe, że przyjęło się, że w ciąży nie powinno się farbować włosów ;)

Z ciekawostek- u mnie od początku ciąży hybryda nie chciała się trzymać na paznokciach - odpadały po 2-3 dniach, a wcześniej 3 tygodnie się trzymały :D

AgaSY lubi tę wiadomość

• antonówka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga spokojnie nic malemu ani tobie nie bedzie. Spokojnie idz na relaks i wypocznij przed porodem. Ja ostatnio bylam w poniedzialek na relaksie w salonie i mowie ci myslalam ze zasne za chwile.

AgaSY lubi tę wiadomość

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ide na hybryde w piatek pierwsza w ciazy zobaczymy jak bedzie trzymala zawsze bylo super.

zi13dqk3oxil4saa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa, powodzenia! Bardzo mocno trzymam za Ciebie kciuki! Ja dostałam rozpiskę ze szpitala, co sobie życzą, bym wzięła. Chyba każdy szpital ma inne wytyczne.

Asiek, wow! To już 38-my, a jutro 39-ty tydzień! Aga, pięknie gonisz Asiek :-) Zobaczcie jak to błyskawicznie minęło. Dopiero co ja czekałam na Synka, dopiero co go urodziłam, a on już ma 7 tygodni, 5 kg wagi, a Wy już jesteście jedną nogą na porodówce :-) Za Was też bardzo mocno trzymam kciuki!

Aga, rób się na bóstwo! Leosiowi nic nie będzie :-)

Asiek2108, AgaSY lubią tę wiadomość

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonowka ja ok 25-26 sciagalam hybrydy zeby pazurki troche odpoczely ale nosilam je dlugo. Teraz nakladam lakier ktory szybko zmyje w razie w.

Dzisiaj zaczynamy 32 tc. Zamowilam.wczoraj koszule zeby moc przygotowac rzeczy do szpitala bo jak ostatnio M wozil mi rzeczy to bylo smiesznie.

Dzisiaj usg 3 trym trzymajcie prosze kciuki!!! Maly wczoraj byl.jakis taki spokojny az zaczelam sie niepokoic dzisiaj rano juz sie troche powiercil ale kopniaki sa juz slabsze niz wczesniej.

ayka, Asiek2108, AgaSY lubią tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus Kochana trzymam kciuki :*

Mały pewnie już zaczyna mieć ciasno i przez to czujesz mniej kopniaków :* Daj znać po! :)

• AgaSY Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus trzymamy! Daj znać po :-)

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • buma Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszcie udało mi się do Was dotrzeć. Moja ostatnia organizacja czasu jest okropna...
    Jej dziewczyny to już lada moment będziecie się rozpakowywać!:)
    Oliwcia jak się czujesz?
    Kaktus trzymam kciuki :)
    Polecicie coś na zgage? Obudziła mnie dziś w nocy i trzyma do tej pory...

p19uskjopp0zufrx.png
‹‹ 290 291 292 293 294 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ