X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kolejna ciąża po poronieniu
Odpowiedz

kolejna ciąża po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ayka wrote:
    Widziałam, że można ją kupić na polskim Ebay'u, ja u siebie mam ją w sklepach ze zdrową żywnością, naturalnymi lekami itd. Ja kupiłam na Amazonie. Ta pompka to taka: www.haakaa.co.nz/products/haakaa-silicone-breast-pump-150ml. Najlepiej obejrzyjcie sobie na Youtube co się z tym robi i jak działa :-)
    To to co widzialam na aliexpres w polskich stronach nieznalazlam. Zajrze na amazonie jeszcze. Tymbardziej ze sprawdzone :-)

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonówka wrote:
    Co do laktatora to oblukam. Ja ostatnio zaczelam sie zasatanawiac nad szumi misiem. Co wy o tym myslicie? Najbardziej boje sie znowu kolek bo moj Antos mial straszne kolki ale nie jest powiedziane ze i Hubi bedzie je mial.

Ja mam termoforek z pestek wosni w razie w, ale kupilam go bo niestety z bebiklubu niedostalam. Na szumisia bylam.strasznie nakrecona ale stwierdzilam ze najpierw sprawdze czy Malemu podejdzie puszczajac mu szum poprostu z odtwarzacza jak bede widziala efekt to kupie a jak bedzie efekt jak u Bruna to niewydam kasy :-)

qdkki09kwrowb7nz.png

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko Ayka to Cie dopadlo, az przerazajace. Strasznie mi Ciebie szkoda. Oby wszystko samo sie cofnelo i niebyla potrzebna zadna szyna ani nic bo tego przy Maluszkach Ci niepotrzeba.

ayka lubi tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

• antonówka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayka biedna jesteś. Jednak wole cesarke:-\

ayka lubi tę wiadomość

zi13dqk3oxil4saa.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czerwcowki też gadają teraz o "urokach" porodów i mąż zabronił mi wchodzić na to forum, bo wczoraj cały wieczór miałam czarne scenariusze przed oczami i beczalam ze strachu o maluszka i o siebie :-(.

ayka, 1kaktus lubią tę wiadomość

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Dziewczyny! Ja po prostu miałam za szybki poród i za dužo ciąż, poronień i porodów w krótkim czasie. Organizm nie miał szansy na regenerację, a podczas zbyt szybkiego porodu na elastyczne dopasowanie organizmu. Was to nie musi spotkać, więc spokojnie, nie bójcie się rodzić naturalnie!

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam termoforek z pestek wiśni, ale jest do mnie w drodze :-) Ciekawe jak działa i czy ukoi brzuszek Maluszka. Kupiłam też tradycyjny, ale taki mini 0,6 l, też jest w drodze do mnie :-) A Szumiś samą mnie doprowadza do obłędu, więc co tu się dziwić dziecku :-D Ale wierzę, że działa na inne Maluchy. Ja kupiłam tego małego Szumisia i przypięłam do łóżeczka. Najbardziej zainteresowana jest nim moja Córka :-D Najchętniej mu wyciąga tą pozytywkę zza suwaczka :-D

Pompeczka Haakaa jest super, ale jedynie się zastanawiam czy działa na różnej wielkości piersi. Ja mam też laktator Medela Swing i on zdecydowanie więcej ściąga pokarmu, no ale ta Haakaa jest dobra na podróże, do szpitala i zdecydowanie wygodniejsza, gdy jednocześnie się karmi. Podczas karmienia dosysam Haakaa i swobodnie ściągam 70-80 ml, czasem więcej. Można mrozić na kryzys laktacyjny ;-) Z laktatorem ręcznym Medeli czy Aventu myślałam, że oszaleję.

• antonówka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo kazdy porod inny. Ja jakos strasznie boje sie porodu naturalnego nie wiem czemu. Juz bylo kilka dni ze mowilam ok co bedzie to bedzie ale teraz znowu mi sie zmienilo i bardzo chcialabym ciecie. A ogolnie bylam z tesciowa szukac sukienki na komunie i jej i sobie i co dupa. Nic nie ma a jak jest to rozmiar 40 za maly w brzuszku a 42 za duzy w biuscie kosmos.

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i udalo mi sie w koncu zapisac do diabetologa. Ide w srode. Zobaczymy co bedzie

zi13dqk3oxil4saa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayka się namęczysz Bidulko :*

Co do porodu to staram się nie nastawiać na nic, zwłaszcza, że na dyżurze zawsze można trafić na partacza lub fanatyka ;)

Dziś zrobiłam zdjęcia ciążowe, tzn takie już bardziej ostateczne, bo powoli wyglądam jak wieloryb, wolę jeszcze jako tako na nich wyglądać :D

ayka lubi tę wiadomość

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek poka poka zdjecie :-)

Antonowka o bardzo dobrze ze sie do lekarza dostalas.

qdkki09kwrowb7nz.png

• 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio mało mnie tu ale nie mam siły dziewczynki przeziębienie mnie wzięło cały dzień leżę pod kołderką

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nastepna wzielo. Grzej sie Oliwcia grzej i zdrowiej szybciutko!

qdkki09kwrowb7nz.png

• antonówka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwcia zdrowiej kochaniutka. A szczerze ja totalnie bez sil jestem dzis co chwile posypiam i nawet moj kopacz brzuszkowy dzis tez mega spokojny. Moze ostatnio bylo za duzo tych wszystkich spotkan, posiadoweki wyjazdow.

zi13dqk3oxil4saa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2017, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja jestem jakaś niewydarzona łamaga ostatnio. 2 dni temu kopnęłam stopą o drewnianą nogę łóżka, gdy w nocy szłam do ubikacji. Efekt, dwie pęknięte kości śródstopia :-/ Teraz to już w ogóle chodzić nie mogę :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2017, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwcia zdrówka życzę!

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 05:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayka cos.masz pecha normalnie. Zagipsowali Cie? Moze spojenie latwiej dobsiebie dojdzie jak wiecej bedziesz odpoczywac?

Trzymaj sie tam Kochana!!!0

ayka lubi tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2017, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1kaktus wrote:
    Ayka cos.masz pecha normalnie. Zagipsowali Cie? Moze spojenie latwiej dobsiebie dojdzie jak wiecej bedziesz odpoczywac?

Trzymaj sie tam Kochana!!!0
    Nie, orteza na 6 tyg. Teraz kuśtykam jeszcze gorzej, o odpoczynku z dwójką maluszków nie ma mowy :-)

• antonówka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayka kochana uwazaj na siebie slonce. Nad toba to chyba jakies fatum zawislo. Zaraz z dziewczynami zrobimy sabat i bedziemy odczarowywac tego pecha twojego.

zi13dqk3oxil4saa.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayka bidulko aleś narobiła :-) trzymaj się, przesyłamy do Ciebie dużo mocy, dasz sobie radę :-).

ayka lubi tę wiadomość

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
‹‹ 285 286 287 288 289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ