X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kolejna ciąża po poronieniu
Odpowiedz

kolejna ciąża po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • Janina12 Koleżanka

Wysłany: 8 czerwca 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jestem nowa :-)
    poprzednia ciąża , poronienie samoistne w 8 tygodniu, teraz jestem w 7 tygodniu , wizyta za tydzień , to chyba jest najgorszy tydzień w moim życiu, to czekanie :-( Dodatkowo się martwię że nie mam jakiś objawów specyficznych , mdłości itp...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2017, 14:19

Janina
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janina12 wrote:
    Hej dziewczyny jestem nowa :-)
    poprzednia ciąża , poronienie samoistne w 8 tygodniu, teraz jestem w 7 tygodniu , wizyta za tydzień , to chyba jest najgorszy tydzień w moim życiu, to czekanie :-( Dodatkowo się martwię że nie mam jakiś objawów specyficznych , mdłości itp...
    Witaj kochanie wśród nas bardzo nam miło <3 gratulację i myśl pozytywnie brak objawów nie oznacza nic złego i mówię Ci z własnego doświadczenia że nie chciała byś mieć mdłości ja mam je do dziś :-) Także spokojnie uszy do góry wizyta już nie długo będzie dobrze bo musi być i nie może być inaczej .... w razie czego na naszej grupie obowiązuje "Patelnia " która na zmianę przywracamy się do pionu <3

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Janina witaj u nas. Bardzo mi przykro z powodu twojej straty.
    Kochana spokojnie wiem ze czekanie na wizyte to najgorsza rzecz na swiecie ale bedzie dobrze. Nastaw sie pozytywnie i ciesz sie dzidzia w brzuchu. Kazdej z nas ten pocztek ciazy spedzal sen z powiek ale brak objawow nie oznacza nic zlego. Ja teraz tez nie mialam objawow zadnych. A w razie potrzeby pisz do nas pomozemy wesprzemy bo wiemy co czujesz a w razie potrzeby uzyjemy naszej slynnej patelnii i wrocisz na dobre tory. Tu jest teraz tyle dobrej energii i pozytywnych emocji ze i dla ciebie wystarczy.

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwcia moj niby nie w delegacji a czuje jakby w niej byl bo kompletnie sie nie widujemy. Nawet juz prawie spimy osobno choc w jednym lozku ale miedzy nami spi moj rogal bo bez niego nie zasne. A jak sie przytuli to ma schize ze dziecko gniecue. Oj te chlopy. Dzis tez przypomnialo mu sie o 12 ze nie przyjedzie jednak do domu po pracy bo ma szkolenie. Wrrrrr nie lubie nie wiedziec szybciej takich rzeczy. Chyba mam na niego nerwa a moze sie czepiam? Sama nie wiem dzis ci sie ze mna dzieje. Normalnie takie rzeczy mnie nie denerwuja a teraz tak

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba sie wyzalilam sorki laski;-)

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga brdziesz smigac zobaczysz. Fakt z tym cewnikiem to nie wygodnie jest ale do cc musi byc. Odpiczywaj poki jeszcze ci daja. A to dziwne ze mimo ze masz pokarm dokarmiaja dziecko. U mnie dokarmili po 12 godzinach od porodu bo u mnie pokarm zanikl a maly nie potrafil zlapac cyca i potrzebne byly nakladki na sutki pozniej jakos laktacja po malu wracala. Ucaluj sloneczko male od ciotki

ayka, AgaSY lubią tę wiadomość

zi13dqk3oxil4saa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Janina, bardzo mi przykro z powodu Twojej straty i gratuluję kolejnej ciąży! Brak objawów na początku ciąży nie musi oznaczać niczego złego. Ja w ciąży z Córką miałam ich mnóstwo, ale przy ciążach z chłopcami (pierwsza i czwarta ciąża) nie miałam żadnych objawów. Może miałam z 5 dni gorszych przez całą ciążę z Synkiem, a tak to nic. Zero bólu piersi, zero mdłości, czasem bolały mnie bardziej jajniki i czułam rozciąganie. Trzymam mocno kciuki, by wszystko było dobrze tym razem. Koniecznie się pochwal po wizycie!

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus, mam nadzieję, że to nie wody i Mikuś dotrwa do minimum 37-ego tygodnia. Rozwarciem pół cm na razie się nie martw, moja koleżanka od 7 miesiąca chodziła we wszystkich 3 swoich ciążach z rozwarciem 2 cm i urodziła każde dziecko po terminie :-) Naprawdę są różne dziwne przypadki. 2700 g to świetna waga! Wszystko będzie dobrze! Dawaj znać jak się czujesz, kiedy wychodzisz, jak Maluszek. Wszystkie trzymamy kciuki, by Mały nie wyszedł za szybko. Teraz się modlisz, by siedział, a pewnie będzie jak u mnie, wyjdzie tuż przed terminem :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonówka, kuruj się! Korekta wagi mojego Synka, dziś był na szczepieniach i waga... 5940 g! Kosmos! Jedno dziecko filigranowe, drugie Klopsik!

Mafalda, trzymam mocno kciuki za wtorkową wizytę! Koniecznie się po niej pochwal!

Justa, no powolutku już możesz kompletować pewne rzeczy, nie wszystko na raz, ale przecież możesz kupić tylko te najpotrzebniejsze. Resztę dokupisz tak jak planowałaś po 30 tygodniu i będzie dobrze :-) Niestety, cały czas powtarzam, my sobie planujemy, a Bóg się z nas śmieje :-) Trzeba być zwartym i gotowym ;-)

Oliwcia, współczuję mdłości i wymiotów :-( A jak z Twoim ciśnieniem? Mi jak się zmieniało to wracały nudności. Moja babcia miała wymioty całą ciążę, mówiła mi, że przeszło jej dopiero jak urodziła :-/ Tobie tego nie życzę!
    Kolejną fizjoterapię mam dopiero 20 czerwca, bo kobitka jest na urlopie, więc wtedy ruszymy pełną parą. Na razie pomaga mi to jak umarłemu kadzidło ;-)

Aga, wracaj szybko do pełni sił! Próbuj rozbujać laktację metodą 7-5-3 i jak najczęściej przystawiaj Leosia do cyca. Dokarmianie mm butelką niestety nie pomaga, jeśli chcesz karmić piersią, no ale Mały nie może być głodny, jeśli jeszcze nie masz pokarmu. Wszystko powoli i w swoim czasie. Uściskaj go od nas!

AgaSY lubi tę wiadomość

• antonówka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus jak tam u ciebie? Cos wiecej juz wiesz po badaniach czy wyniki dopiero jutrto?

zi13dqk3oxil4saa.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj lekarz prowadzacy mowil ze moze jutro wyjde ale zastepca ordynatora powiedzial teraz na obchodzie se jeszcze kilka dni mnie potrzymaja zeby poobserwowac co tam sie dzieje. Wiec pewnie rano nanobchodzie ostatecznej decyzji niebedzie jak dzisiaj z-ca ordynatora ma dyzur to rano go niebedzie. Czyli pewnie weekend spedze w szpitalu. Ale po tych sterydach jestem spokojniejsza bo wiem ze Maly sobie poradzi. Szyjka jest paskudna 13mm a rozwarcie na 1 cm. Wiem ze Maly z swoja waga i po tych zastrzykach jest bezpieczny. Tymbardziej ze Dzieci donoszone rodza sie mniejsze niz moj Mikus teraz.
    Wg mojego prowadzacego to jest jakas infekcja dlatego pobrali mi crp zeby sprawdzic co tam sie dzieje. I zobaczymy co to bedzie.

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonowka po to tu jesteśmy zebysmy mogły sie jedna drugiej wygadac wiec jak cos to pisz śmiało ja cały czas spie sama wiec jak przychodzi dzien powrotu mojego męża to pierwsze co mysle ze może mógł by isc na kanapę spac bo ja nie wykoncze z nim a dodam ze mamy duże sypialniane łóżko .... U mnie rogal nie zdaje egzaminu bo ja za.bardzo sie wierce po godzinie rogal spał na podłodze :-)

Ayka co do mojego ciśnienia to raczej jest ok ogólnie standard to tak ok 110/70 ale często mam tez 90/50 (wtedy mam wrażenie ze chodze po.ścianach )
    Mam nadzieje że jak ruszycie z tymi ćwiczeniami to bedziesz widziala poprawę kochana bo tyle czasu sie męczyć ....

Ja jutro IDE na 10 na pazurki potem na 15 córa ma akademie mam nadzieje ze nie bedzie to wieki trwało (ostatnio na dzien babci i dziadka 3 godziny !!!!)

ayka lubi tę wiadomość

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Aniołki <3 <3 <3 <3
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Leonek ewidentnie umie ssać cyca i chętnie robi. Niestety pokarmu jest za mało dlatego i po pół h na cycu potrafi marudzić i płakać i trzeba go dokarmic... No nie mam serca zostawić dziecka glodnego. Ale położne mi mówia, że to normalne i jutro czy pojutrze pokarm wróci. Póki Leon tak chętnie się cyca to się nie przejmuje :-).

ayka lubi tę wiadomość

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSy i tak trzymaj bedzie dobrze bo musi być za dużo pokarmu zle malo pokarmu tez kiepsko makabra jeszcze chwila i ci sie unormuje dasz rade musisz tylko w to wierzyć <3 A jak sie ogólnie czujesz ???

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Aniołki <3 <3 <3 <3
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ags bedzie dobrze i rozpoczniecie swoja mleczna droge z Leonkiem :-)

Antonowka zacznij sie troche oszczedzac Dziewczyno.

Ayka cudnie czytac jak Twoj Klopsik rosnie.

ayka lubi tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ags bedzie dobrze i rozpoczniecie swoja mleczna droge z Leonkiem :-)

Antonowka zacznij sie troche oszczedzac Dziewczyno.

Oliwciw to samo tyczy sie Ciebie.

Ayka cudnie czytac jak Twoj Klopsik rosnie.

A chlopy to nieraz takie stworzenia wlasnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2017, 22:12

ayka lubi tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

• AgaSY Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś już się czuje całkiem ok. Wstaje i chodzę bez pomocy. No ale nie mam wyjścia, dziś już się sami zajmujemy soba cały dzień i cała noc :-).

Dziewczyny celebrujcie każda chwilę w ciazy. Mi jest tak smutno jak spojrzę na pusty brzuszek :-(. Dbajcie o siebie! :-*

Asiek napisz jak Twoja Marysienka :-).

ayka lubi tę wiadomość

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus oszczedzam sie spokojnie juz tak nie zasuwam jak jeszcze miesiac temu. Sama czuje ze tego potrzebuje ale fakt jest taki ze jak trzeba gdzies jechac z tesciami albo z mlodym to musze jechac ja. Na szczescie moje dziecko w brzuchu uwielbia jezdzic.

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus Mikus na pewno zaczeka jeszcze troszke jak bedzisz lezec. Czasami lepiej polezec dluzej w szpitalu o kilka dni. Wiem ze ciezko jest tam byc ale my zniesiemy wszystko dla naszych skarbow

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga jak trzeba dokarmic malego to lepiej to zrobic niz mialby plakac. Dasz sobie rade z opieka nad malym nawet po cc. Nie wiem skad biora sie w nas wtedy sily mocy ale to chyba milosc do naszych skarbow.

AgaSY, ayka lubią tę wiadomość

zi13dqk3oxil4saa.png
‹‹ 319 320 321 322 323 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ