X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kolejna ciąża po poronieniu
Odpowiedz

kolejna ciąża po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, spokojnie, nie panikuj. Ja sama pomimo doświadczenia, wiedzy itd. bałam się zostać sama z dzieckiem. To jest normalne, w dwójkę z mężem czujesz się bezpieczniej i masz poczucie, że razem coś zaradzicie w razie czego. Ty też dasz radę! Ja też w szpitalu spałam z Małym przy cycku, bo pokarmu jeszcze nie miałam, a on płakał i tylko tak mogłam go utulić. To nic złego. To naturalny odruch i taki uroczy. Dopiero w domu zaczęłam wprowadzać inne zasady, swoje łóżeczko itd. Tul swojego Sysaczka do cyca i śpijcie tak całą noc. To również bardzo ładnie pobudza laktację!

AgaSY lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2017, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa, jakim mlekiem karmisz Synka? Czy zauważyłaś, że Synek ma np. szorstką skórę? Czy ma jakąś wysypkę? Jeśli nie, to może warto powalczyć o karmienie piersią, będąc na ścisłej diecie? Odstaw wszystko co może uczulać plus produkty mleczne i zobacz czy to coś pomogło. Może kolki nie są od razu od skazy białkowej, a po prostu od reakcji na laktozę. Wiele dzieci tak ma, tych bez skazy białkowej także.

• AgaSY Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayka powinnaś zostać doulą <3 mam nadzieję, że podświadomość i instynkt macierzyński nie pozwolą mi zrobić małemu krzywdy gdybym tak zasnęła...

ayka lubi tę wiadomość

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga w zyciu nie zrobisz malemu krzywdy nawet przez sen. A i najlepsze jest to ze juz zawsze bedziesz go pierwsza slyszala w nocy, wystarczy ze lekko steknie i bedziesz na nogach. Zawsze bedziesz wiedziala czu jest ok czy cos sie dzieje. Nawet jak cie w domu nie bedzie. Juz tak maja mamusie. Naszego instynktu nie da sie oszukac. I wiecie co to jest urok bycia mama!!!!! Caluski

ayka, AgaSY lubią tę wiadomość

zi13dqk3oxil4saa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2017, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, jak tam noc i dzień z Maluszkiem? Na pewno byłaś wspaniała i nie zrobiłaś Małemu krzywdy. Nie da się! Działa instynkt tak jak napisałaś :-)

Dzisiaj jestem wykończona i w kiepskim nastroju. Wykończona, bo mój Synek po szczepieniach miał 2 dni wysoką temperaturę, rozwolnienie i wielki odczyn poszczepienny na udzie :-( Od rozwolnienia totalnie odparzyła mu się pupa :-( Swoją drogą, z takich sprawdzonych kremów/maści na odparzenia to oprócz powszechnie znanych (Sudocrem, Bephanten itd.) to bardzo polecam maść tranową (działa cuda!) i Tormentiol. Może którejś z Was kiedyś się przyda ta informacja. Druga sprawa, to za miesiąc zbliża się kolejna rocznica mojego pierwszego poronienia i zaczynam mieć doła. Mam dwójkę cudownych dzieci a tęsknota i żal zostały i za każdym razem jestem rozwalona na kawałki. Czas nie leczy ran, jedynie pomaga nam się przyzwyczaić do bólu :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2017, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co dzisiaj jest z tym Belly? :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2017, 23:23

• 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus jeszcze raz gratulacje kochana <3 odpoczywaj i jak Tylko będziesz mogła to ucałuj od nas Mikusia

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus, urodziłaś? Jeśli tak to ogromne gratulacje!! Mam nadzieję, że czujecie się dobrze, daj znać jak będziesz na siłach. Co za niespodzianka! Wszystkiego najpiękniejszego dla Ciebie i Mikusia! Wracajcie szybko do pełni sił. Uściski dla Mamy i Bączka!

• 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ayka wrote:
    Kaktus, urodziłaś? Jeśli tak to ogromne gratulacje!! Mam nadzieję, że czujecie się dobrze, daj znać jak będziesz na siłach. Co za niespodzianka! Wszystkiego najpiękniejszego dla Ciebie i Mikusia! Wracajcie szybko do pełni sił. Uściski dla Mamy i Bączka!
    Ayka kochanie tak Nasz mordka urodziła forum niestety nie działa za bardzo i słonko dało nam znać na fb <3 Kolejny pozytyw aby założyć tam konto :-)

ayka lubi tę wiadomość

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Aniołki <3 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Oliwcia :-*

Kaktusik, jeszcze raz gratuluję!! Wracajcie szybko do zdrowia i do domu! Uściski wielkie!

• 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszcie działa mam Nadzieje że zaraz znów się nie spierdzieli

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Aniołki <3 <3 <3 <3
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2017, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayka masz rację ze czas tylko uczy pogodzić sie z tym wszystkim co nas spotkalo ale na szczescie mamy siebie i zawsze mozemy sie tu wyzalic, wygadac..... zawsze będziemy pamietaly i kochaly nasze aniolki.

ayka, AgaSY lubią tę wiadomość

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dzis wizyta z tego co pamietam Janina twoja prawda? Ktos jeszcze dzis biegnie do lekarza?

zi13dqk3oxil4saa.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja siedze i zdycham .... Wypiłam glukozę i czekam dopiero pół Godziny za mną na dodatek to dupsko mnie jeszcze boli noge za sobą ciągam makabra nawet do labo musiałam autem Przyjechać bo nie wiem czy bym doszła

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Aniołki <3 <3 <3 <3
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwcia wierze ze wytrzymasz z ta glukoza. Chyba kazda z nas jej nie lubi...... a jezeli chodzi o noge to iana pogody na peno ci nie sluzy. Moze faktycznie idz do fizjoterapeuty co?

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis tworze liste ciuszkow dla malego na poczatek. I nie wiem czy moj maz bedzie szczesliwy trzeci dzien naciagam go na zakupy. Przedwczoraj zamowilismy lozeczko i akcesoria do niego, wczoraj wszystkie pieluchy, pampersy bo sienie akurat nawinela fajna promocja, kilka kremow, wanienke. Dzis beda ciuszki plus przewijak i kocyk minky. I szczerze nie moge sie doczekac zeby to wszystko przyszlo....

zi13dqk3oxil4saa.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podołałam kochana <3 jestem już w domku ale chyba zaraz sie położe spać bo padam na pysk ... Jeszcze musiałam jechać do przychodni podjechać bo nagle karta szczepień Oliwi zaginęła niby ja ją odebrałam niby ja przesłali poczta do nowej Przychodni do której ja przepisałam było to 27 kwietnia i do tej pory karty niema nosz kur.... Mać
    Słonko co do zakupow dla maluszka to trochę tego jest i kaska też idzie nasi panowie powinnli sie do tego przyzwyczaić bo to dopiero początek wydatków

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Aniołki <3 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :)

Oliwcia dobrze, że glukoza przeżyta, nic przyjemnego ale co zrobić ;/

Antonowka to prawda wydatki mnożą się i mnożą, ja np dziś zamówiłam leżaczek - gondolkę, bo towarzyska coś strasznie, sama w łóżeczku nie chce leżeć, a w salonie gdzie życie się toczy to leży spokojnie :D

O taki o:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a7fc3a1d50f0.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2017, 13:19

0202oliwcia, ayka lubią tę wiadomość

• Justa87 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek2108 wrote:
    Hej Dziewczyny :)

Oliwcia dobrze, że glukoza przeżyta, nic przyjemnego ale co zrobić ;/

Antonowka to prawda wydatki mnożą się i mnożą, ja np dziś zamówiłam leżaczek - gondolkę, bo towarzyska coś strasznie, sama w łóżeczku nie chce leżeć, a w salonie gdzie życie się toczy to leży spokojnie :D

O taki o:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a7fc3a1d50f0.jpg
    Tiny love!tez kupilam:)cel jest taki.ze bedzie przy lozku a w dzien w salonie ktory jest otwarty i bede widziec caly czas co mala robi:)

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek twoje dziecko po prostu nie lubi być samo. Nie dziw sie najac taka fajna mame to lepiej byc tam gdzie ona....:-)
    Oj moj niby nie narzeka na te wydatki i znosi cierpliwie nawet sam mowi to zamowimy juz reszte co spokoj bedzie....

zi13dqk3oxil4saa.png
‹‹ 321 322 323 324 325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ