X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kolejna ciąża po poronieniu
Odpowiedz

kolejna ciąża po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwcia, ależ jesteś uparta Kobieto, idź do tego fizjoterapeuty, bo się wykończysz, a po porodzie nie będzie lepiej! Wiem co mówię ;-)

Tak, zakupy są przyjemne, zwłaszcza te dla dziecka :-) Mi sprawiają większą przyjemność niż dla samej siebie :-)

Moje Dziecię tak samo towarzyskie, spanie w łóżeczku tylko w nocy, w dzień śpi w gondoli i wożę go prawie wszędzie po domu, bo niby śpi, ale jak wyjdę z pokoju do kuchni czy łazienki, to od razu oczy otwiera i się rozgląda Łobuz! A najlepiej śpi jak moja Córka lata i hałasuje :-D

0202oliwcia, Asiek2108 lubią tę wiadomość

• antonówka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayka dzieci lubia halas i wtedy spi sie najlepiej. Im ciszej tym szybciej sie budza.

ayka lubi tę wiadomość

zi13dqk3oxil4saa.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Małgośka po dzisiejszej glukozie przechodzi samą siebie no już mnie skóra na brzuchu boli tak się uczepiła chyba wcale nie śpi :-)

Ayka słonko cały czas liczę że za chwile mi przejdzie <3 z barkiem w końcu przeszło to i z tyłkiem przejdzie :-) a powiedz mi jeszcze co w ostatecznym rozliczeniu uśmierzało Ci ból przy tej Wstrętnej Rwie kulszowej ???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2017, 17:26

ayka lubi tę wiadomość

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwcia alez ty uparta jak osiolek jestes wiesz? Kochana chodzi o to zebys poszla dla własnego dobra. Poki jest czas i mozna dzialac. Nikt nie lubi nadmiernie latac po lekarzach ale czasami warto. Ja juz mam czasami dosc tych wszystkich wizyt juz w przychodni (a nie jest mala) znaja mnie cgyba wszystkie rejestratorki. Jak wchodze to tylko pytaja do kogo dzis przyszlam. I w drugiej przychodni mniejszej tez sie smieja ze niedlugo tam zamieszkam a o aptece nie wspomnę nawet ale dla mojego zdrowia i zdrowia Hubercika moge jezdzic bawet codziennie.....

ayka, 0202oliwcia lubią tę wiadomość

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz z innej beczki pytanko i to pewnie juz do tych rozpakowanych mamusiek. Tez bylyscie w 3 trymestrze takie nerwowe? Bo ja jestem okropna.... mala pierdola a dre sie jak oszalala. I oczywiscie najczesciej obrywa nasz syn. Biedny jest i weim co mowie.....

zi13dqk3oxil4saa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2017, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0202oliwcia wrote:
    Moja Małgośka po dzisiejszej glukozie przechodzi samą siebie no już mnie skóra na brzuchu boli tak się uczepiła chyba wcale nie śpi :-)

Ayka słonko cały czas liczę że za chwile mi przejdzie <3 z barkiem w końcu przeszło to i z tyłkiem przejdzie :-) a powiedz mi jeszcze co w ostatecznym rozliczeniu uśmierzało Ci ból przy tej Wstrętnej Rwie kulszowej ???
    Oliwcia, taaa, przejdzie Ci z barku na tyłek ;-) Niestety z tym badziewiem ciężko walczyć :-/ A w ciąży to już w ogóle :-/ Mi pomagał pas ciążowy, podnosił brzuch i jakby korygował sylwetkę. Wspomagałam się też ćwiczeniami na piłce, słyszałam, że bardzo pomaga basen. Do tego smarowanie się maściami z ziół alpejskich i w ostateczności Voltarenem itp. Dużo mi dawały masaże taką kolczastą piłką. Trzeba wtedy masować pośladki, zwłaszcza okolice talerzy miednicy i wewnętrzną stronę ud, tam gdzie boli najbardziej. Jedne dni były lepsze, inne gorsze, wyzbyć się tego nie wyzbyłam do tej pory :-/

0202oliwcia lubi tę wiadomość

• mafalda Znajoma

Wysłany: 13 czerwca 2017, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, forum mi ostatnio nie dzialalo, bede musiala nadrobic ;)
    U mnie na dzisiejszej wizycie wszystko ok :) Fasolka ma 11 mm i slyszalam serduszko :) Termin mam na koniec stycznia, dokladnie w urodziny mojego synka ;)

ayka, Asiek2108, AgaSY lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2017, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonówka wrote:
    A teraz z innej beczki pytanko i to pewnie juz do tych rozpakowanych mamusiek. Tez bylyscie w 3 trymestrze takie nerwowe? Bo ja jestem okropna.... mala pierdola a dre sie jak oszalala. I oczywiscie najczesciej obrywa nasz syn. Biedny jest i weim co mowie.....
    Ja tam się wyżywałam na mężu ;-) Ale już w ostatnich tygodniach byłam tak umęczona, że już nawet nie miałam siły i na nim się wyżywać :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2017, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mafalda, gratuluję! Cudowne wieści! Niech się Maluszek pięknie rozwija.

• mafalda Znajoma

Wysłany: 14 czerwca 2017, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz doczytalam :) Kaktus urodzila? Jak maluszek? Wszystko ok?
    Janina - kiedy masz wizyte? Trzymam kciuki :)
    Antonowka - ja bylam na koncowce ciazy strasznie wrazliwa, o byle co plakalam. Zwal na hormony i nie przejmuj sie, po porodzie tez jakis czas nie bedziesz sie emocjonalnie zrownowazona czula ;)

• antonówka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mefalda super. Teraz choduj swoja fasolke. niech rosnie piekna i duza. Gratulacje... m

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie meza ciagle nie ma i to tez mnie flustruje. Niby wiem ze to dla nas robi i ze jestem w domu to mogę zajac sie Antoskiem i w koncu on moze wiecej popracowac ale mnie wkurza ze siedze w domu sama. Zawsze to ja wracalam pizniej z pracy i faktycznie wiecej mnie nie bylo w domu i chyba najbardziej to chodzi o to ze mu zazdroszcze. Ja tylko ciagle sprzatam,gotuje,piore,prasuje.... to nie moje zajęcia ja ciagle robilam wlosy za czym tesknie strasznie..... o i masz babo placek

zi13dqk3oxil4saa.png
  • Janina12 Koleżanka

Wysłany: 14 czerwca 2017, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka nie to nie dzisiaj tylko dopiero w piątek :-( ale już niedługo :-)
    antonówka wrote:
    Hejka dzis wizyta z tego co pamietam Janina twoja prawda? Ktos jeszcze dzis biegnie do lekarza?

Janina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonówka wrote:

Byłam, byłam ;) A teraz znowu jestem płaczliwa :D Dom wariatów :D

Mafalda wspaniałe wiadomości!

Janina trzymam kciuki za piątek :)

Ja dziś idę na ściągnięcie szwów, aż mi dziwnie, że z lekarzem tak rzadko się będę widywać haha

Oliwcia, piękny awatar :) :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2017, 08:50

ayka, 0202oliwcia lubią tę wiadomość

• antonówka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok janina to czekamy do piatku i kciuki trzymamy za nasze najnowsze przyszle mamusie.

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dzis niby lepiej z tymi moimi nerwami ale kto wie jak bedzie popoludniu. Na razie szykuje ciacho bo mój syn mial wczoraj imieniny a ja myslalam ze to dzis i nie zrobilam ciasta. Musze nadrobic...

zi13dqk3oxil4saa.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek dziękuje kochana :-)

Ayka no wiem wiem ze jestem uparta taki juz chyba mój urok ale to wszystko przez to ze w końcu mi przechodzi :-) z tyłkiem też jest w miarę ok <3
    O pasie ciazowym właśnie mysle żeby zakupic zawsze odciąża troche kręgosłup tym bardziej ze brzusio rosnie a o cyckach to ja juz nie wspomne nawet :-) (jedyna zadowolona osoba to mąż)

Mafalda no i super słonko oby tak dalej :-) a jak sie ogólnie czujesz ???

Janina do piątku juz blisko zleci zobaczysz

Antonówka no to ladna wtopa z tymi imieninami kochana :-)

Ja dzis odebralam wyniki testu obciazenia glukozy i jest ok :-) co mnie bardzo cieszy a oprócz tego byłam z mężem na zakupach i kupilam sobie kurteczke Ramoneske z h&m mama w promocji z 150 zł na 60 zł :-)
    Na czczo 83
    Po godzinie 117
    Po dwóch godzinach 109 :-)

ayka lubi tę wiadomość

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwcia chcialabym miec takie wyniki po glukozie. Super slonce ciesz sie. I takbjuz sie kujesz przeciez wiecej ci nie potrzeba. Oj imieniny beda dzis i tez bedzie dobrze wczoraj nie byloby taty na obchodach a dzis bedzie:-)
    Oliwcia a patelnia to ci sie przyda wiesz za co za to ze nie chcesz isc do tego rehabilitanta;-)

ayka lubi tę wiadomość

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i musze sie pochwalić przyszlo lozeczko wieczorkiem rozpakujemy. Juz cala swiece z radosci...... wiem wiem glupia jestem....

0202oliwcia, ayka lubią tę wiadomość

zi13dqk3oxil4saa.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały czas wchodzilam na forum na telefonie i durś mi pisało, że nie działa... Przypadkiem weszłam na komputerze, a tam wszystko gra. Na telefonie coś mi się nie odswiezalo :-P ale już Was nadrobilam!

Ayka u nas wszystko ok. Dajemy sobie radę i w dzień i w nocy :-). Powoli ale chyba zaczynamy ogarniać sytuację :-).

Asiek też byłam dziś na ściągnięciu szwów. Pierwszy raz miałam coś ciete/szyte i tak nieswojo się czuje z tą rana... Położna powiedziała, żebym sobie kupiła majtki wyszczuplające, ale to chyba trochę za wcześnie, co?
    Poza tym bardzo ładny leżaczek kupiłaś! Pokazałam mężowi i też mu się spodobal. Leonek dostał w prezencie od taty kolegów z pracy trochę kasy to chyba mu kupimy :-). Nasz robaczek nie buntuje się przed spaniem samemu w łóżeczku w sypialni, ale raz dziennie zaśnie mamie na klacie i tak sobie lezymy :-).

Antonowka ja w 3 trymestrze byłam bardzo płaczliwa :-).

Dziś pierwszy raz wyszliśmy z domu! Byliśmy u pediatry, Leonek przybrał od soboty ~200g :-). Zrobiliśmy sobie od razu krótki spacer i Leonek spał na powietrzu jak aniołek :-).

0202oliwcia, ayka lubią tę wiadomość

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
‹‹ 322 323 324 325 326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ