kolejna ciąża po poronieniu
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuję buma i 0202oliwcia za dobre słowo..Byłam wczoraj w przychodni całodobowej, ale niestety trafiłam na niekompetentnego lekarza, który szukał dla mnie leków na necie, bo nie wiedział jakie przepisać (sam mi to powiedział) i dał termometr zaniżający temperaturę (mam też taki jeden w domu). Na szczęście w tym samym czasie odpisała moja gin i teraz siedzę na paracetamolu, tantum verde i nospie, bo miałam straszne, ciągłe skurcze macicy..temperatura spadła, gardło też mniej boli..mam nadzieję, że będzie dobrze..chciałabym już środę i żeby USG pokazało, że wszystko jest w porządku. Napisze w środę jak poszło
buma lubi tę wiadomość
-
antonówka wrote:Dbajcie kochane wszystkie o siebie i swoje pociechy w brzuszkach. Mam nadzieje ze wszystkie nieszczęścia sa juz wykorzystane na tym forum i teraz beda juz tylko dobre wiadomosci same. Caluski
buma lubi tę wiadomość
Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
Antonówka, trzymam mocno kciuki aby jutro poszło wszystko zgodnie z planem
Ja w zeszły czwartek poszłam pierwszy raz do diabetologa, jutro idę zrobić zlecone przez nią badania, bo w czwartek kolejna wizyta. Badam sobie cukier i na moje oko jest całkiem ok... kilka razy był podwyższony nieznacznie, ale aktualnie jestem na antybiotyku ze względu na infekcję dróg moczowych i na ulotce wyczytałam, że ten lek może wpływać na wyniki cukru, bo serio są momentami nieco dziwne Po kolacji 76 a na czczo następnego dnia 91. Zobaczymy co mi powie Staram się nieco bardziej o siebie dbać, jeść regularnie posiłki (wcześniej miałam chyba za duże przerwy).
Coraz bardziej myślę o pójściu na L4, zapowiadane upały chyba mnie wykończą -
nick nieaktualnyAntonówka, jestem z Tobą myślami i całym sercem! Życzę Ci łatwego, bez komplikacji, szybkiego i w miarę bezbolesnego porodu. Jeśli Twój Synek przyjdzie jutro szczęśliwie na świat, to będzie dla mnie przepiękny prezent urodzinowy
Oliwcia, pamiętam, że masz jutro wizytę, od Twojej Córeczki też chętnie przyjmę prezent w postaci czystej i zdrowej nereczki -
nick nieaktualnyWitam nowe koleżanki! Przykro mi z powodu Waszych strat i gratuluję kolejnych ciąż. Życzę Wam ich spokojnego przebiegu i mocno wierzę, że już niedługo zostaniecie szczęśliwymi Mamami. Nigdy nie można się poddawać i trzeba mocno wierzyć, że tym razem się uda. Dawajcie znać co u Was słychać.
-
nick nieaktualnyKaktus, współczuję przepukliny u Mikusia, mam nadzieję, że szybko ją wyleczycie i za parę tygodni zapomnicie już o problemie.
Jeszcze nie aplikowałam o paszport dla Synka, ale już mam jego zdjęcia i wypełniony formularz Podjęłam jednak decyzję, że w tym roku nie przylecę do Polski. Co do konta na Fb to spróbuję sama założyć fikcyjne konto i odezwę się do Was byście mnie dodały do Waszego wątku, ale powiem uczciwie, ostatnio nie mam kiedy zaglądać tu do Was i nie wiem czy znajdę czas na zaglądanie jeszcze na Fb. -
Fortitudo wrote:Dziękuję buma i 0202oliwcia za dobre słowo..Byłam wczoraj w przychodni całodobowej, ale niestety trafiłam na niekompetentnego lekarza, który szukał dla mnie leków na necie, bo nie wiedział jakie przepisać (sam mi to powiedział) i dał termometr zaniżający temperaturę (mam też taki jeden w domu). Na szczęście w tym samym czasie odpisała moja gin i teraz siedzę na paracetamolu, tantum verde i nospie, bo miałam straszne, ciągłe skurcze macicy..temperatura spadła, gardło też mniej boli..mam nadzieję, że będzie dobrze..chciałabym już środę i żeby USG pokazało, że wszystko jest w porządku. Napisze w środę jak poszło
-
Ciocia ayka prezentu nie bedzie chyba ze maly sam zacznie pchac sie na swiat. Lekarz zmienil zadanie i skoro na usg z malym wszystko dobrze to chce czekac do zakonczenia 37 tygodnia ciazy czyli do piatku..... ja tu oszaleje niedlugo. Wyniki maja robic mi w srode znowu.... chyba ze cos zacznie sie dziac szybciej to beda na biezaco mysleli....
-
nick nieaktualnyAntonówka, jeśli Mały jeszcze może posiedzieć chwilę, to niech siedzi i się rozwija. Oby Twoje wyniki nie były alarmujące i wszystko skończyło się pomyślnie. Cały czas o Was myślę. Wiem, że szpital Cię przytłacza, ale jeszcze parę dni, a ten koszmar się skończy i będziesz tulić Synka. Przytulam mocno!
-
nick nieaktualnybuma wrote:Antonowka trzymam kciuki za szybki i bezkomplikacyjny poród! :*
Ayka czemu jednak nie przylatujesz do Polski w tym roku? Jak się w ogóle czujesz? -
nick nieaktualny
-
My po wizycie mała wazy 1600 g prognozowana waga do porodu (patrzac na dotychczasowy przyrost ) to 2300 g jeśli oczywiście nie urodze wczesniej
Prawa nerka znów poszerzona z 7.2 mm na 9.8 mm mam dość jedyny plus szyjka 3.75
Kolejna wizyta za 3 tyg to jest 21 sierpnia clexan jeszcze te trzy tyg i odstawiamy recepte dostałam bez problemu no ale oczywiście na 100% a dotychczas miałam na refundacje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2017, 16:57
Synek Piotruś 2019 Córeczka Oliwia 2013 . Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe