kolejna ciąża po poronieniu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNo to nie dostałam dziś urodzinowego prezentu Oliwcia, a jakieś zalecenia od lekarza odnośnie nereczki Małej? Będą leczyć dopiero po porodzie? Co do wagi, to Mała może jeszcze podgoni w ostatnich tygodniach. Mój Synek miał w 32-gim tygodniu wagę ok. 1600-1700 g, a urodził się 3100 g, więc jest szansa, że Córeczka też przekroczy 2500 g i nie będzie hipotrofikiem. Mała może po prostu jest drobna i tyle. No bo kto widział 6-cio kilowe Calineczki?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2017, 18:29
-
Przykro mi słonko że nie udało się z prezentem od nas sama jestem mega zawiedziona ale co poradzę ...... Mam nadzieje że podgoni z wagą byli się uchować do terminu porodu bo w przeciwnym razie może być nie wesoło (podglądałam wyniki mojej Oli w 31 tc ważyła 1950 g mamciu jaka kolosalna różnica )
Co do nerki kazał czekać i stresować się dopiero jak dobije do 15 mm no ale jak tu mam się nie stresować jak do terminu porodu zostało jeszcze 7 tygodni a ona w niespełna 4 tygodnie się poszerzyła o 3 mm a zresztą łatwo mu tak powiedzieć nie stresować się
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7694688282c7.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2017, 18:38
ayka lubi tę wiadomość
Synek Piotruś 2019 Córeczka Oliwia 2013 . Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
nick nieaktualny
-
GORĄCOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
Pot po tyłku leci i niema czym oddychaćAgaSY lubi tę wiadomość
Aniołki
Napisałam do swojej gin w związku z tą opryszczka i twardnieniem brzucha. Kazała przyjechać.. Okazało się że szyjka jest długa ale miękka... Przez najbliższy miesiąc mam więcej odpoczywać i mam całkowity zakaz sprzątania.. Chyba przegielam, bo jesteśmy w trakcie przeprowadzki... Dostałam luteine pod język i leku na tą opryszczke... To teraz martwię się 100 razy bardziej
-
Dziewczyny moja mala zle rosnie,1770g.22centyl.mam isc do szpitala w nastepnym tyg zeby sprawdzic co i jak.Lekkarz nie straszy,raczej mówi ze kruszynka bedzie bo przeplywy sa ok.Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
Justa87 wrote:Dziewczyny moja mala zle rosnie,1770g.22centyl.mam isc https://bellybestfriend.pl/forum/i-trymestr/kolejna-ciaza-po-poronieniu,5667,366.html?sd=1#do szpitala w nastepnym tyg zeby sprawdzic co i jak.Lekkarz nie straszy,raczej mówi ze kruszynka bedzie bo przeplywy sa ok.
Buma Leż i wypoczywaj z szyjką niema żartów
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2017, 16:52
Aniołki
Oliwcia nawet nie wiem ale do 2600jak dobije to bedzie ok:(ehhh zostalo 7tyg i przybiera ok 250-300g na dwa tyg,wiec ok 600-700przybierze jak pojdzie dobrze...co jest z nami nie tak?mam dola...Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
Justa87 wrote:Oliwcia nawet nie wiem ale do 2600jak dobije to bedzie ok:(ehhh zostalo 7tyg i przybiera ok 250-300g na dwa tyg,wiec ok 600-700przybierze jak pojdzie dobrze...co jest z nami nie tak?mam dola...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2017, 16:59
Aniołki
nick nieaktualnyJusta, uwierz mi, instynkt macierzyński tak działa, że nawet jeśli Mała urodzi się tycia, to spokojnie się nią zajmiesz, jakby była 3,5 kilowym dzieckiem. Dasz radę, choć teraz jesteś przerażona. U mnie prawie wszyscy bali się zająć moją Kruszynką, a dla mnie wydawała się normalnej wielkości, wręcz była łatwiejsza w obsłudze, lżejsza i poręczniejsza Nie miałam z tym kompletnie problemu. I nic z Tobą nie jest nie tak! Ja nie miałam tylu chorób i przypadłości co Ty, a też urodziłam hipotrofika. Nie mam bladego pojęcia skąd to się bierze. U mnie wszystko było w normie. Szyjka, przepływy, łożysko (ono nawet po porodzie było poddawane specjalnym analizom i nie wykazano nieprawidłowości) i ilość wód idealne, a moja Córeczka urodziła się Minionkiem. Jedyne co mnie z Wami łączy to niskie ciśnienie. Myślałam, że może przy moim niskim ciśnieniu jakoś za mało pompowałam krwi do łożyska i nieodpowiednio je odżywiałam, a tym samym moje dziecko nie dostawało wystarczająco dużo składników pokarmowych do wzrostu. No ale Synek nie jest hipotrofikiem. Owszem urodził się drobny jak na chłopca, ale jego waga a waga Córki to niebo a ziemia. Hipotrofia częściej występuje u kobiet z cukrzycą i przy problemach z nerkami. Ja miałam wielki kamień w nerce, ale nie wiem czy to miało jakiś wpływ na rozwój mojej Córki. Miałam też nadreaktywną macicę, stąd wieczne skurcze. Mój lekarz mi mówił, że gdy jest skurcz to w tym momencie do dziecka nie dopływają składniki odżywcze. No a ja miałam skurcz za skurczem, czasem 60 w ciągu godziny przez godzinę czasem półtorej. Może to to było przyczyną, nie wiem. Wagą się nie przejmujcie, z tym sobie poradzicie. Najważniejsze byście szczęśliwie donosiły Wasze Maluchy do terminu i tego Wam z całego serca życzę!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2017, 22:57
0202oliwcia lubi tę wiadomość
-
Hejka sloneczka
Buma odpoczywaj slonce a o sprzatanie popros kogos z rodziny zeby pomogl. Nic im sie nie stanie jak pomoga wam. Uwierz mi ja musze moich wykorzystywac odkad prawie miesiaca.
Justa sloneczko idz do szpitala jak trzeba . Moze sie zdarzyc tak ze nalutka dobije wagowo pod sama koncowke ale sprawdzic zawsze warto. Ja wierze ze urosnie i bedzie przeslicznym bobaskiem.
Oliwcia ty tez troche wrzuc na luz i wiecej odpoczywaj sloneczko. Tucz Malgoske -
A ja mam ktyzys w tym szpitalu. Siedze ru ciagle sama maz wpada na chwile i jedzie bo albo jest w pracy albo spieszy sie do malego. A ogolnie nawet jak probuje z nimbpogadac to ciagle zabiegany czasu nie ma nawet na porzadna rozmowe ze mna. A mojbplan ze wyjde stad do konca lipca odszedl w zapomnienie. Jestem tu 23 dzien i jak nie wylam na poczatku jak Paweł wychodzil tak teraz on pojdzie a ja wyje jak glupia. Moje dziecko widuje tylko w weekend i to chwile bo on sie tu nudzi i po godzinie chce jechac. Boje sie ze wyjde stad z jakas depresja jak juz w nia nie wpadam....
-
0202oliwcia wrote:Nie spie juz pol godziny nie mam czym oddychac nawet nie mam siły leżeć chce burze !!!!!! Młoda od rana kopie niesamowicie
-
antonówka wrote:Hejka sloneczka
Buma odpoczywaj slonce a o sprzatanie popros kogos z rodziny zeby pomogl. Nic im sie nie stanie jak pomoga wam. Uwierz mi ja musze moich wykorzystywac odkad prawie miesiaca.
Justa sloneczko idz do szpitala jak trzeba . Moze sie zdarzyc tak ze nalutka dobije wagowo pod sama koncowke ale sprawdzic zawsze warto. Ja wierze ze urosnie i bedzie przeslicznym bobaskiem.
Oliwcia ty tez troche wrzuc na luz i wiecej odpoczywaj sloneczko. Tucz Malgoske
Gin zakazala dźwigniania, sprzątania, odkurzania, mycia okien i podłóg. Mam się oszczędzać i odpoczywać. Ale to znaczy że mam cały czas leżeć? Czy poprostu normalnie funkcjonować, nie robiąc rzeczy zakazanych i więcej odpoczywajac?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2017, 12:04