X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kolejna ciąża po poronieniu
Odpowiedz

kolejna ciąża po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam dwa bodziaki w rozmiarze 56 ale właśnie się zastanawiam czy bardziej nie skupić się na 62 i większych ;)

Edzia, ja mam taką poduszkę: https://omedika.pl/super-mami-7-poduszka-dla-kobiet-w-ciazy-wzor-grochy-p1241.html?gclid=CjwKCAiAqIHTBRAVEiwA6TgJw0pJRW4G9BZYxkOUlPMoBR-UFoTE96Dmv9prj3MAZRAjbFCb9M0xAhoCRzEQAvD_BwE
    Uwielbiam ją, ale jest dość duża, pół łóżka zajmuje. A jak wstanę w nocy na siku, mój pies szybko zajmuje w niej miejsce. Traktuje ją jako swój kojec ;)

• Oublier Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julianna, urodzona 18.01.18, godz: 12:02, 4080g, 57cm, cc

Edzia1993, Haana, Alphelia, AgaSY, karen657, Lyanna, Asiek2108, 0202oliwcia, andziaq, 1kaktus, ayka lubią tę wiadomość

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaaaa wiem Kochana ze nie masz glowy teraz ale czekany na zdjecia tego Cudu!!!

Czara dziekuje ja wlasnie chcialam duza. Hmmm to moze i moim dwom westom sie spodoba :D

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    ZASTRZYKI Z HEPARYNY mutacje + obniżone białko S
    Mama dwóch Aniołów <3
    [*] Okruszek grudzień 2016 6tc
    [*] Okruszek czerwiec 2017 10tc
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara to jest ta w ksztalcie 7 nad nia nawet nie myślałam bo prawie wszedzie sa C i U i juz niemadra z tego jestem. Bede dzisiaj debatowac z M :D na zdjediu wygkada na wygodna.

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    Mama dwóch Aniołów <3
  • Haana Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oublier wielkie gratulacje dla rodziców. :)

Jeśli chodzi o wyprawkę powoli coś tam zaczynam komplementować. Ubranka to planuję mieć więcej w 62, bo te mniejsze to tylko na chwilę. Myślę aby mieć po 3 szt. śpioszków, 5 szt. kaftaników/body, 3 szt. pajaców z każdego z rozmiarów na początek. Jak się dziecko urodzi to na bieżąco będzie się dokupywać, a kilka ubranek tych małych mam. U mamy też mam już trochę ubranek od rozmiaru 68 wzwyż, bo dostałam.

2 aniołki <3 <3 never give up
    Lipiec 2017 Szczęśliwa Żona
    Kwiecień 2018 Szczęśliwa Mama
    17u9wn15caesulxa.png
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny umieraaaaaaam MOJE PLECY, MOJE BIODRO nie umiem wstać :(

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    Mama dwóch Aniołów <3
  • 100krotka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oublier, cudownie♥ WIELKIE GRATULACJEEEE,jak tylko dojdziesz do siebie to pokaż nam swoją Kruszynkę i zdaj relację z porodu.:)

Mój brzuch jeszcze nie sprawia mi problemów ze spaniem. Poduchę dostanę na imieniny w marcu,ale sama jeszcze nie wybrałam modelu.

dqpri09khpifqr72.png

Nasze Dzieciątko 11t6d [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje ❤️ Czekamy na zdjęcia ślicznej :)

Poducha jest bardzo wygodna, ale właśnie duża :) Myślałam, ze potem może służyć jako taki kojec dla dziecka czy poduszka do karmienia.

• Alphelia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oublier, cudowne wieści! Gratuluję <3

Edzia, ja sobie kupowałam poduszkę ciążową typ C z allegro z ekm trade. Powiem Ci, że nie jestem do końca zadowolona. Też jest wielka i zajmuje całe pojedyncze łóżko. Na początku budziłam się w nocy z bólem głowy i uszu, bo poduszka była bardzo twarda w tych częściach. Później ją trzymałam tylko w nogach, bo nie dałam rady spać z takim bólem ucha. W międzyczasie się trochę wyrobiła, to wróciła do łask i normalnie w niej spałam i było ok. Ale z czasem wyrobiły się też części podpierające plecy i nogi, przez to już przestała się dobrze sprawować i już z nią nie śpię od miesiąca prawie. Tylko daje sobie poduszkę grubą między nogi. Na pewno wykorzystam ją później przy karmieniu dziecka. Wiem, że dziewczyny z forum polecały z tej firmy Motherhood oraz większość poleca kształt U niż ten kształt C.

Ja właśnie też mam tylko kilka rozmiarów 56, bo to przecież zaraz dziecko z tego wyrośnie, a czasem nawet większe rodzą się dzieci. Ale wiadomo na początek jakieś body z każdego rozmiaru chcę mieć tak jak i śpioszki. A takie ekstra ciuszki to już na większe rozmiary, kiedy córcię będzie można w nich zaprezentować ładnie :D

P.S. Edzia ja też mam/miałam westa, tylko to pies domowy i mieszka z rodzicami, ale czasem też go biorę pod opiekę :) Szkoda, że nie mam warunków na razie na posiadanie psa.

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czyn się różnią śpiochy od body ;) Muszę poczytać ;)

• AgaSY Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oublier gratulacje!! Wszystkiego dobrego, dużo zdrowia dla Was obu! Juliana rośnil pięknie, Oublier dochodz do siebie szybciutko <3.

Widze, że wpadlyscie w szał wyprzedaży :-). Powiem Wam jak to było u nas: Leon urodził się w czerwcu, miał 56 cm. W rozmiarze 56 wystarczyło mi kilka bodziakow i pajacykow, bardzo szybko były za małe. Rozmiaru 62 duuuzo więcej. Nie dlatego, że na dłużej, a dlatego, że kupa noworodka jest wszędzie i będziecie często go przebieraly :-P. Na jesień Leon chodził w 68, a zimą, czyli teraz nosimy 74. Z tym że Leonek urodził się z waga 3550g, a w 7 miesięcy osiągnął masę 10 kg :-). Przy karmieniu piersią i rozszerzaniu diety po 4 miesiącu.

A jeszcze Wam powiem, że u nas sprawdzały się tylko bodziaki spodenki na dzień, pajacyki na noc. Nie sprawdziły nam się żadne śpioszki czy kaftaniki.

A poduszka do spania super sprawa! W późniejszej ciąży już się z nią nie rozstawalam. Miałam w kształcie C.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2018, 17:58

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • Lyanna Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oublier, cudowna wiadomość <3 Gratuluję! Dużo zdrowia dla Ciebie i Twojej córeczki!!! :)

Jeśli chodzi o poduszkę ciążową, to ja mam w kształcie litery I, bo taki model wydał mi się najlepszy. Wszystko zależy od tego w jakiej pozycji najwygodniej się śpi. Ja muszę mieć nogę na coś zarzuconą ale pod głową dość wysoko ze swojej poduszki i jaśka :)
    https://supermami.pl/poduszki-ciazowe/poduszka-ciazowa-bawelniana-typu-i-100.html

Ubranka mam od rozmiaru 56. Mam też kilka body i spodenek na mniejszy rozmiar. Większość dostałam od szwagierki, dokupiłam niewiele - głównie półśpiochy i pajace. Planuję małą ubierać w body i półśpiochy w ciągu dnia i pajacyki w nocy. Ale to na razie plany, a jak ostatecznie wyjdzie to się okaże za dwa miesiące ;)

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oublier kochana gratulacje kochana dochodzcie do siebie <3

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia - cudowna jest ta rasa :) Ja mam dwie suczki - druga chcemy hodować, ale póki co plany musiały sie przesunąć, szczeniak ludzki póki co wystarczy - nie wyobrażam sobie mieć noworodka i szczeniaki ;)
    Kupiłam poduchę w kształcie C - zamówiłam z allegro od polskiego producenta miał 100% pozytywów - tak kobietki polecały, a była jeszcze promocja ze 120 na 90.
    Mam nadzieje ze nie bedzie tak jak u CIebie Kochana - mi podusia w nogach duzo nie dała bo niestety w nocy mi wypada na podłogę. Dzisiaj nie umiałam się ruszyć z bólu, wiec wyczekuje na ta podusie.

Oliwcia - już 3 miesiace minęły od kiedy urodziłas? :O nieeeee - pokażesz malutką?

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    Mama dwóch Aniołów <3
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qubiler Slonko GRATULACJE!!! Wszystkiego co najlepsze dla Was!!!

Z tematow ciuszkowych ja Mama Wczesniaka na gwalt wysylalam M po ciuszki w rozmiarze 60. W 7 msc z 2880 i 50 cm doszlismy do rozmiaru 80 i ponad 10kg :-) na piersi i po 5.5 msc rozszerzanie diety.

Podobnie jak u AgaSy bodziaki wygodne tez kopertowe i spodnie (nawet wyodniejsze niz polspiochy) i pajacyki. Spiochow nielubialam zakladac kaftanik zalozylam na wyjscie ze szpitala :-)

My 62 przebrnelismy jak burza 68 troszke dluzej.

Lyanna lubi tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i poduszka w ksztalcie C jak dla mnie zbawienie po 22 tc. A potem jako gniazdko dla Lobuza :-) powodzenia Dziewczyny!!!

Edzia1993, Lyanna lubią tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oublier, serdecznie gratuluję :)

Julianna piękne imię, prababcia mojego męża takie miała. My jednak stawiamy na Julię, żeby biedna zbyt długo podpisywać się nie musiała :D

Co do poduszki przedwczoraj dotarła do mnie taka: http://allegro.pl/poduszka-ciazowa-kojec-dla-dziecka-koc-chmurka-i6510307776.html w zestawie jest jeszcze kocyk, który nada się do wózka i poduszka chmurka, która chmurki nie przypomina i jest okropna, ale to najmniejszy problem. Poduszka sama w sobie jak dla mnie po jednej nocy super, już teraz czuję że odmieniła moje życie :D

Co do ciuszkow posiadam jedynie 3xbody 56, bo nabylam za 30zł komplet w H&M na wyprzedaży, i spodnie i śpiochy jedne. No i takie skarpetki niedrapki na rączki bo dostałam w prezencie w sklepie z bielizną dla mam :D Co do reszty, mam nadzieję że uda się po przeprowadzce, chociaż już mi tylko zostało 9 tygodni :)

• Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziaq czytałam o tych rękawiczkach niedrapkach, bo myslalam ze to przydatne, a spotkałam się z opiniami położonych z netu ze w ogole nie.powinno sie ich zzakładać, bo to koliduje z naturalnymi odruchami niemowlaka.

AgaSY lubi tę wiadomość

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    Mama dwóch Aniołów <3
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziaq Ty tez juz tak daleko :-) rzeczywiscie niedrapki sa niepolecane pobiewaz zmniejszaja odczuwanie poprzez dotyk przez co ograniczaja rozwoj zmyslu.

qdkki09kwrowb7nz.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W zasadzie to dostałam je w prezencie i w pierwszej chwili sama nie wiedzialam do czego służą, ale dobrze wiedzieć :)

1kaktus, nawet nie wiem kiedy to zleciało. Po mału doczekać się już nie mogę, może nie samego porodu, ale zobaczenia mojego skarbu :)
    A co u Ciebie, jak sobie radzisz? Mały już próbuje się podnosic?

‹‹ 429 430 431 432 433 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ