kolejna ciąża po poronieniu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKupiłam dwa bodziaki w rozmiarze 56 ale właśnie się zastanawiam czy bardziej nie skupić się na 62 i większych
Edzia, ja mam taką poduszkę: https://omedika.pl/super-mami-7-poduszka-dla-kobiet-w-ciazy-wzor-grochy-p1241.html?gclid=CjwKCAiAqIHTBRAVEiwA6TgJw0pJRW4G9BZYxkOUlPMoBR-UFoTE96Dmv9prj3MAZRAjbFCb9M0xAhoCRzEQAvD_BwE
Uwielbiam ją, ale jest dość duża, pół łóżka zajmuje. A jak wstanę w nocy na siku, mój pies szybko zajmuje w niej miejsce. Traktuje ją jako swój kojec -
Aaaaaaaaa wiem Kochana ze nie masz glowy teraz ale czekany na zdjecia tego Cudu!!!
Czara dziekuje ja wlasnie chcialam duza. Hmmm to moze i moim dwom westom sie spodoba
KARIOTYPY OK
ZASTRZYKI Z HEPARYNY mutacje + obniżone białko S
Mama dwóch Aniołów
[*] Okruszek grudzień 2016 6tc
[*] Okruszek czerwiec 2017 10tc -
Czara to jest ta w ksztalcie 7 nad nia nawet nie myślałam bo prawie wszedzie sa C i U i juz niemadra z tego jestem. Bede dzisiaj debatowac z M na zdjediu wygkada na wygodna.
KARIOTYPY OK
Mama dwóch Aniołów
Oublier wielkie gratulacje dla rodziców.
Jeśli chodzi o wyprawkę powoli coś tam zaczynam komplementować. Ubranka to planuję mieć więcej w 62, bo te mniejsze to tylko na chwilę. Myślę aby mieć po 3 szt. śpioszków, 5 szt. kaftaników/body, 3 szt. pajaców z każdego z rozmiarów na początek. Jak się dziecko urodzi to na bieżąco będzie się dokupywać, a kilka ubranek tych małych mam. U mamy też mam już trochę ubranek od rozmiaru 68 wzwyż, bo dostałam. -
Oublier, cudownie♥ WIELKIE GRATULACJEEEE,jak tylko dojdziesz do siebie to pokaż nam swoją Kruszynkę i zdaj relację z porodu.
Mój brzuch jeszcze nie sprawia mi problemów ze spaniem. Poduchę dostanę na imieniny w marcu,ale sama jeszcze nie wybrałam modelu.
Nasze Dzieciątko 11t6d [*] -
nick nieaktualny
-
Oublier, cudowne wieści! Gratuluję
Edzia, ja sobie kupowałam poduszkę ciążową typ C z allegro z ekm trade. Powiem Ci, że nie jestem do końca zadowolona. Też jest wielka i zajmuje całe pojedyncze łóżko. Na początku budziłam się w nocy z bólem głowy i uszu, bo poduszka była bardzo twarda w tych częściach. Później ją trzymałam tylko w nogach, bo nie dałam rady spać z takim bólem ucha. W międzyczasie się trochę wyrobiła, to wróciła do łask i normalnie w niej spałam i było ok. Ale z czasem wyrobiły się też części podpierające plecy i nogi, przez to już przestała się dobrze sprawować i już z nią nie śpię od miesiąca prawie. Tylko daje sobie poduszkę grubą między nogi. Na pewno wykorzystam ją później przy karmieniu dziecka. Wiem, że dziewczyny z forum polecały z tej firmy Motherhood oraz większość poleca kształt U niż ten kształt C.
Ja właśnie też mam tylko kilka rozmiarów 56, bo to przecież zaraz dziecko z tego wyrośnie, a czasem nawet większe rodzą się dzieci. Ale wiadomo na początek jakieś body z każdego rozmiaru chcę mieć tak jak i śpioszki. A takie ekstra ciuszki to już na większe rozmiary, kiedy córcię będzie można w nich zaprezentować ładnie
P.S. Edzia ja też mam/miałam westa, tylko to pies domowy i mieszka z rodzicami, ale czasem też go biorę pod opiekę Szkoda, że nie mam warunków na razie na posiadanie psa.
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
nick nieaktualny
-
Oublier gratulacje!! Wszystkiego dobrego, dużo zdrowia dla Was obu! Juliana rośnil pięknie, Oublier dochodz do siebie szybciutko .
Widze, że wpadlyscie w szał wyprzedaży . Powiem Wam jak to było u nas: Leon urodził się w czerwcu, miał 56 cm. W rozmiarze 56 wystarczyło mi kilka bodziakow i pajacykow, bardzo szybko były za małe. Rozmiaru 62 duuuzo więcej. Nie dlatego, że na dłużej, a dlatego, że kupa noworodka jest wszędzie i będziecie często go przebieraly . Na jesień Leon chodził w 68, a zimą, czyli teraz nosimy 74. Z tym że Leonek urodził się z waga 3550g, a w 7 miesięcy osiągnął masę 10 kg . Przy karmieniu piersią i rozszerzaniu diety po 4 miesiącu.
A jeszcze Wam powiem, że u nas sprawdzały się tylko bodziaki spodenki na dzień, pajacyki na noc. Nie sprawdziły nam się żadne śpioszki czy kaftaniki.
A poduszka do spania super sprawa! W późniejszej ciąży już się z nią nie rozstawalam. Miałam w kształcie C.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2018, 17:58
Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
Oublier, cudowna wiadomość Gratuluję! Dużo zdrowia dla Ciebie i Twojej córeczki!!!
Jeśli chodzi o poduszkę ciążową, to ja mam w kształcie litery I, bo taki model wydał mi się najlepszy. Wszystko zależy od tego w jakiej pozycji najwygodniej się śpi. Ja muszę mieć nogę na coś zarzuconą ale pod głową dość wysoko ze swojej poduszki i jaśka
https://supermami.pl/poduszki-ciazowe/poduszka-ciazowa-bawelniana-typu-i-100.html
Ubranka mam od rozmiaru 56. Mam też kilka body i spodenek na mniejszy rozmiar. Większość dostałam od szwagierki, dokupiłam niewiele - głównie półśpiochy i pajace. Planuję małą ubierać w body i półśpiochy w ciągu dnia i pajacyki w nocy. Ale to na razie plany, a jak ostatecznie wyjdzie to się okaże za dwa miesiące
06.2016 [*] Aniołek 6 tc -
Alphelia - cudowna jest ta rasa Ja mam dwie suczki - druga chcemy hodować, ale póki co plany musiały sie przesunąć, szczeniak ludzki póki co wystarczy - nie wyobrażam sobie mieć noworodka i szczeniaki
Kupiłam poduchę w kształcie C - zamówiłam z allegro od polskiego producenta miał 100% pozytywów - tak kobietki polecały, a była jeszcze promocja ze 120 na 90.
Mam nadzieje ze nie bedzie tak jak u CIebie Kochana - mi podusia w nogach duzo nie dała bo niestety w nocy mi wypada na podłogę. Dzisiaj nie umiałam się ruszyć z bólu, wiec wyczekuje na ta podusie.
Oliwcia - już 3 miesiace minęły od kiedy urodziłas? nieeeee - pokażesz malutką?
KARIOTYPY OK
Mama dwóch Aniołów
Qubiler Slonko GRATULACJE!!! Wszystkiego co najlepsze dla Was!!!
Z tematow ciuszkowych ja Mama Wczesniaka na gwalt wysylalam M po ciuszki w rozmiarze 60. W 7 msc z 2880 i 50 cm doszlismy do rozmiaru 80 i ponad 10kg na piersi i po 5.5 msc rozszerzanie diety.
Podobnie jak u AgaSy bodziaki wygodne tez kopertowe i spodnie (nawet wyodniejsze niz polspiochy) i pajacyki. Spiochow nielubialam zakladac kaftanik zalozylam na wyjscie ze szpitala
My 62 przebrnelismy jak burza 68 troszke dluzej.Lyanna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOublier, serdecznie gratuluję
Julianna piękne imię, prababcia mojego męża takie miała. My jednak stawiamy na Julię, żeby biedna zbyt długo podpisywać się nie musiała
Co do poduszki przedwczoraj dotarła do mnie taka: http://allegro.pl/poduszka-ciazowa-kojec-dla-dziecka-koc-chmurka-i6510307776.html w zestawie jest jeszcze kocyk, który nada się do wózka i poduszka chmurka, która chmurki nie przypomina i jest okropna, ale to najmniejszy problem. Poduszka sama w sobie jak dla mnie po jednej nocy super, już teraz czuję że odmieniła moje życie
Co do ciuszkow posiadam jedynie 3xbody 56, bo nabylam za 30zł komplet w H&M na wyprzedaży, i spodnie i śpiochy jedne. No i takie skarpetki niedrapki na rączki bo dostałam w prezencie w sklepie z bielizną dla mam Co do reszty, mam nadzieję że uda się po przeprowadzce, chociaż już mi tylko zostało 9 tygodni -
Andziaq czytałam o tych rękawiczkach niedrapkach, bo myslalam ze to przydatne, a spotkałam się z opiniami położonych z netu ze w ogole nie.powinno sie ich zzakładać, bo to koliduje z naturalnymi odruchami niemowlaka.
AgaSY lubi tę wiadomość
KARIOTYPY OK
Mama dwóch Aniołów
nick nieaktualnyW zasadzie to dostałam je w prezencie i w pierwszej chwili sama nie wiedzialam do czego służą, ale dobrze wiedzieć
1kaktus, nawet nie wiem kiedy to zleciało. Po mału doczekać się już nie mogę, może nie samego porodu, ale zobaczenia mojego skarbu
A co u Ciebie, jak sobie radzisz? Mały już próbuje się podnosic?