X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kolejna ciąża po poronieniu
Odpowiedz

kolejna ciąża po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • Haana Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziaq, widzę że jesteś tydzień przede mną. :) czyli też kwietniówka. Fajnie, że mała już tyle waży. U mnie ruchy też stały się inne, bym to określiła jako rozpieranie i rozciąganie się w brzuszku. Jak synek się poruszy to czuję jakby się przekręcał, a wtedy taki dyskomfort. U Was w szpitalu badają i wypuszczają jeśli wszystko jest ok? U nas jest od razu zostawiają na 2-3 dni, bo ponoć wtedy nfz zwraca pieniądze.

Jednak mam inny wybór łóżeczka, bo szukam szarego. Pokój gdzie śpimy mamy szary ze ścianą niebieską/turkusową i wydaje mi się, że szare łóżeczko będzie fajnie pasować. A synka chciałabym mieć z początku obok siebie. http://allegro.pl/lozeczko-drewniane-dzieciece-szare-tapczanik-nowoe-i7137812829.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2018, 08:25

2 aniołki <3 <3 never give up
    Lipiec 2017 Szczęśliwa Żona
    Kwiecień 2018 Szczęśliwa Mama
    17u9wn15caesulxa.png
  • 100krotka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia, dobrze że wszystko skończyło się na strachu.

Alphelia, wózki faktycznie fajne, zgrabne, tylko w obrazach google wyświetlają mi się same szare.Nie mają innej kolorystyki?

Haana, łóżeczko śliczne. Gdyby nie to, że łóżeczko mamy w spadku to wybrałabym właśnie szare, lub białe.
    Pokój dziecka mamy w podobnej kolorystyce, póki co wszystkie ściany są szare,ale planujemy na jednej ścianie nakleić tapetę w biało-błękitne pasy i błękitne dodatki. Meble mamy białe.

My wczoraj byliśmy u Teściów. Znów dostaliśmy siatę z ubraniami dla Szymka, tym razem w bogatej rozmiarówce. Najbardziej spodobała mi się szara kamizelka z niebieskimi dodatkami.
    Po powrocie wzięłam się za wyprawkę, póki co spisałam listę, ściągniętą z tej strony:http://www.mamalekarz.pl/wyprawka-dla-noworodka-i-mamy-najbardziej-szczegolowa-lista/. Teraz muszę pogrupować produkty na miesiące zakupów.
    Te z Was, które mają już wyprawkę za sobą,lub są w trakcie kompletowania, napiszcie gdzie najlepiej opłaca się kupić kosmetyki i "produkty apteczne"?
    Przeraża mnie jeszcze wybór laktatora...kompletnie nie mam pojęcia jaki wybrać,a wybór ogromny...

Miłej Niedzieli(u nas od rana biało,ale śnieg długo się nie utrzyma,bo temperatura się podnosi).

Lyanna lubi tę wiadomość

dqpri09khpifqr72.png

Nasze Dzieciątko 11t6d [*]
  • Haana Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo osób zamawia z hubiworld. Też początkowo chciałam, ale znalazłam aptekę https://allegro.pl/uzytkownik/aptekawrynku?order=m
    To co chciałam akurat zamówić porównywałam m.in z hubi np. sudocrem 125 g na hubi kosztuje 21,95, a w aptece w której zamawiałam zapłaciłam 14,50 zł. Albo pieluszki muslinowe na hubi 25,95 a tam 21,90.

Generalnie ja zamawiam rzeczy, które są naprawdę potrzebne od razu. Laktatora na razie nie kupuję, nie wgłębiałam się jeszcze w temat.
    U nas też śnieg, teraz lekko prószy. 100krotka my prawie obok siebie, bo dzieli nas ok. 100 km. Wielkopolska pozdrawia. ;)

17u9wn15caesulxa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haana ja jeszcze niby marcowka, termin mam na 27marca. Tak badają i wypuszczają bo ogólnie ciężko z miejscami w szpitalach. Jak byłam w szpitalu to przyjechała dziewczyna w 36tc z krwawieniem, płakać mi się chciało razem z nią i się zastanawiam jakie szanse ma dzidziuś bo chyba jeszcze płuca na końcu się rozwijają?

Co do wyprawki cześć rzeczy zamówiłam z hubiworld. Ale jeszcze jak przyjdą to przeanalizuje czego mi brakuje i wtedy będę myśleć dalej.
    U mnie w tym tygodniu przeprowadzka, nareszcie!

• Kajula Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3d1950474f6bb850med.jpg
    Kocham to <3
    Mama popłakała się jak Mnie zobaczyła. Jest mega szczęśliwa. Wczoraj o 10 byłam u Niej ale byłam taka zmęczona,że nie dałam rady się odezwać. Czekam na Nią i jedziemy do babci na obiad.

Alphelia, Lyanna lubią tę wiadomość

34bw3e3kdxys4dma.png
    Nasz Aniołek 10tc [*] 10.05.2013r
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka są dwie opcje wózków z szarym wzorem, a trzy opcje z wzorkami (najbardziej popularne w sklepach): czarno białymi lub granatowo białymi lub nowy taki w paski beżowe w różnych odcieniach. Ja jeszcze będę patrzeć czy coś nowego się pojawi ze wzorów :)

Co do wyprawki kosmetycznej i higienicznej to znalazłam sklep/aptekę na allegro i stamtąd sobie większość rzeczy zamówiłam. Słyszałam też, że apteka Gemini ma bardzo tanio, bo wiele dziewczyn stamtąd zamawia. Ja sobie sprawdzałam ceny na Ceneo poszczególnych produktów co zamawiałam z mój bobas na allegro to były porównywalne, do maksymalnie 1-2 zł różnicy.

Laktator nie będę kupować przed porodem, bo tak pisała większość osób, że niewiadomo czy się przyda więc lepiej z tym poczekać ze względu na to że to nie mały wydatek.

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nakładki silikonowe się nie sprawdziły. Mała nie chce ssać.

Jeśli chodzi o laktator, to całkiem fajna sprawa. Szczególnie jak ma się poranione sutki... ale ja dostałam taki (sama nie kupowałam), że mnie cholera bierze jak mam ściągać pokarm i już wole przystawić małą do piersi, bo zajmuje mi to tyle samo czasu a tak to przynajmniej się poprzytulamy. Gdybym miała sama kupować to zainwestowałabym w jakiś lepszy, ale chyba jakoś się obejdziemy bez tego.
    Ja mam taki: https://www.smyk.com/canpol-laktator-elektryczny-easystart.html
    Ponoć AVENT Phillipsa jest niezły a najlepsze są z firmy MEDELA.

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • Lyanna Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    andziaq wrote:
    Haana ja jeszcze niby marcowka, termin mam na 27marca. Tak badają i wypuszczają bo ogólnie ciężko z miejscami w szpitalach. Jak byłam w szpitalu to przyjechała dziewczyna w 36tc z krwawieniem, płakać mi się chciało razem z nią i się zastanawiam jakie szanse ma dzidziuś bo chyba jeszcze płuca na końcu się rozwijają?

Co do wyprawki cześć rzeczy zamówiłam z hubiworld. Ale jeszcze jak przyjdą to przeanalizuje czego mi brakuje i wtedy będę myśleć dalej.
    U mnie w tym tygodniu przeprowadzka, nareszcie!
    Wydaje mi się, że 36tc to już w miarę bezpiecznie, nawet jeśli maleństwo się urodzi. Najgorsze to krwawienie, bo to może oznaczać odklejające się łożysko... Straszny objaw na sam koniec.

Od wczoraj zapanowała u nas w domu panika wyprawkowa, ponieważ znajoma urodziła niespodziewanie miesiąc przed terminem (nie jestem tylko pewna czy to był 36 czy 37 tc). Dzieciątko trafiło do inkubatora na obserwację. Mąż chyba trochę się przestraszył, że teraz to wszytko może się już zdarzyć i zabrał się w końcu za kołyskę, ja zostałam zobligowana do jak najszybszego przygotowania rzeczy do szpitala.

Też zamawiałam z HubiWorld. Prawdę mówiąc, to nie porównywałam cen, tylko po prostu zamówiłam, bo dziewczyny polecały tego sprzedawcę. Muszę jeszcze domówić trochę pieluch tetrowych i kilka innych drobiazgów.

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
  • Lyanna Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o laktator, to cały czas zastanawiam się czy kupować czy poczekać. Szwagierka nie wyobraża sobie pójścia do szpitala bez laktatora, przyjaciółka radzi poczekać żeby sprawdzić czy w ogóle będzie potzebny. No i mam mętlik w głowie, bo elektryczny to jednak spory wydatek. A myślę o Medeli.

Jeśli będę karmić piersią, to pewnie się przyda - mam duży biust (podobnie jak moja mama) i ona mówi, że jak karmiła i miała nawał pokarmu lub zastoje to marzyła o urządzeniu, które pomogłoby w odciąganiu mleka.

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy nawale pokarmu piersi miałam tak obrzmiałe, że mała miała problem z chwytaniem cyca... z zakupem się wstrzymaj. U mnie w szpitalu na roomingu był dostępny laktator, sprawdzisz czy Ci odpowiada. Pieniądze zawsze zdążysz wydać. Z ręcznym wiem, że mi zabrakłoby cierpliwości. Skoro z elektrycznym mam problem. Jak się zdecydujesz na zakup, to nie ma co oszczędzać, bo zabraknie Ci czasu na życie ;)

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • 100krotka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam za wszystkie podpowiedzi. Z laktatorem zwątpiłam, wszystkie znajome z otoczenia,miały kupiony laktator przed porodem i brały go do szpitala, ale skoro żadna z Was go nie kupuje wcześniej to może też się wstrzymam...Muszę to przemyśleć.
    Co do porodu w 36tc to mnie też się wydaje,że Maluszek ma już duże szanse na przeżycie. Znam kilka przypadków, gdzie kobiety rodziły w 32, 34tc i choć Maleństwa długo leżały w inkubatorach,to teraz rozwijają się bardzo dobrze.
    Niepokojące jest tylko to krwawienie...

Kajula,zdjęcie śliczne.:) Udanego wypoczynku.:)

A czy Wy kupujecie monitor oddechu?

Edzia,trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę.:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 08:42

dqpri09khpifqr72.png

• Alphelia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edzia trzymam kciuki za wizytę :)

100krotka ja właśnie chciałabym kupić ten monitor oddechu, ale mąż jeszcze nie jest do tego przekonany, więc zobaczymy jak to będzie.

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Kochane

Ja tez z laktatorem.sie.wstrzymuje.

Kupuje ta mate do monitorowania oddechu na pewno, bo slyszalam od bliskiej znajonej ze uratowala zycir dziecku.

A jak podchodzicie do.szczepien? Ja chcialabym nie szczepic, ale kochana.Polska... zmusza.

U mnie mała od wczoraj bardzo mało sie rusza :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 09:45

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    ZASTRZYKI Z HEPARYNY mutacje + obniżone białko S
    Mama dwóch Aniołów <3
    [*] Okruszek grudzień 2016 6tc
    [*] Okruszek czerwiec 2017 10tc
  • 100krotka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze się składa, że dziś masz wizytę, przynajmniej się uspokoisz,że z Małą wszystko dobrze, a na pewno wszystko jest ok.
    Ja szczepić będę na pewno.

dqpri09khpifqr72.png

• Lyanna Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka, monitor oddechu kupujemy. Mój młodszy brat miał epizod zatrzymania oddechu i żyje dlatego, że akurat mama go usypiała w wózku i zauważyła, że przestał się ruszać. U niego było to wywołane wysoką gorączką ale wolę dmuchać na zimne.
    Myślę nad BabySense. Ma taki minus, że monitoruje tylko jak dziecko śpi w łóżeczku, bo nie jest przenośny. Trzeba też pamiętać, że jak się wyjmie dziecko z łóżeczka np. do karmienia w nocy, to należy wyłączyć monitor, bo zacznie pikać. Ale jakoś nie widzę tego, żeby mała miała cały czas na sobie taki przenośny (jak np. Snuza).

My też będziemy szczepić. Nie do końca podobają mi się szczepienia w szpitalu, w pierwszej dobie ale nie wyobrażam sobie w ogóle nie zaszczepić dziecka.

A nad laktatorem cały czas myślę :P Bo podobno w szpitalu pomaga rozkręcić laktację, a nie każdy szpital ma takie do wypożyczenia. Zastanawiam się czy może nie kupić zwykłego, ręcznego a potem ewentualnie dokupić elektryczny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 12:20

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy w poczatku 26tyg, zakonczylismy 25tydzień. Leci, nas jest coraz więcej, pakuje sie juz tylko w dresy, a w centrach handlowych nie ma dla mnie nic ;) 18kg zrobiło swoje ;) Rozstępy tez ruszyły pełną parą... a co!!!
    Czuje ze piosenka "ma gruba byc, ma miec krągłości, ma stale tyć, ma nie mieć ości" została napisana SPESZIAL FOR MI ;)

103 dni do rozładunku, no coś pewnie 25+ na liczniku pyknie ;)

c40870b476ec35a0med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 12:58

Lyanna, Alphelia, Oublier lubią tę wiadomość

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    Mama dwóch Aniołów <3
  • Lyanna Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edzia, super wyglądasz :)

A tą piosenką z Madagaskaru rozbawiłaś mnie do łez :D U mnie co prawda tylko 6 kg na plusie (jestem na diecie cukrzycowej) ale ostatnio dość mocno ruszyło w górę i boję się, jak to się zakończy. A rozstępy mam od pierwszego trymestru :P

Edzia1993 lubi tę wiadomość

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edzia pięknie wyglądasz! Mam nadzieję, że po dzisiejszej wizycie wszystko będzie u Was dobrze :) A co do kg to nie przejmuj się, wiesz, że to różnie bywa u kobiet, a u Ciebie poza prawidłowym brzuszkiem nie widać zbędnych kilogramów :P Oublier szybko wróciła do wagi po porodzie i każda z nas powinna trzymać się takiej pozytywnej myśli :D

Co do szczepień to też zamierzam szczepić, chociaż jeszcze nie orientowałam się dokładnie jak to wygląda w Niemczech.

U mnie na razie 1,3kg na plusie, brzuszek nawet urósł w ostatnim tygodniu. Jutro jak ubiorę jakąś obcisłą bluzkę, to zrobię zdjęcie brzuszka :D

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochanie wszystko u nas dobrze, Mała ma.widocznie spokojniejsze dni :) lekarz mi napisze jutro smsa ile wazy bo zapomnial powiedzieć. Generalnie nogi i rece na buzi, ruszala językiem meeeega bo ssala kciuka. Jest taka Kochana :) zakochałam się po uszy!

Ja wszedzie przybralam, ale juz mam to głęboko, wazne ze z Oliwka dobrze, a ja liczę ze po ciazy uda mi zrzucić zbedne kg, a jak nie, to trudno! :D
    A tu nasza Oliwcia:

092e546471287019med.jpg

9fa8a1a77dfef09dmed.jpg

45d599d1995a03e0med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 18:46

Alphelia, Oublier lubią tę wiadomość

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    Mama dwóch Aniołów <3
  • Haana Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ładnie pozuje. :) Czasem tak jest, że dzieci w brzuszku leniuchują. :)

Edzia1993 lubi tę wiadomość

17u9wn15caesulxa.png
‹‹ 443 444 445 446 447 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ