kolejna ciąża po poronieniu
-
WIADOMOŚĆ
-
100krotko zapytaj bo mój tez mi na początku nie robił do 20tyg bo mówił że i tak nic nie zobaczymy, ale ja w 20tyg sie domagałam i zrobił ale faktycznie slabo było widać.
Dziękuję Słoneczka ))) taki mały Bobas jest we mnie w Was, ciężko mi w to utworzyć. To taki Cud
KARIOTYPY OK
ZASTRZYKI Z HEPARYNY mutacje + obniżone białko S
Mama dwóch Aniołów
[*] Okruszek grudzień 2016 6tc
[*] Okruszek czerwiec 2017 10tc -
nick nieaktualnyA wracając do tematu monitorów oddechu, czytałyście o tym i mogłybyście konkretnie polecić po zapoznaniu się z opiniami?
Ja jutro mam wizytę, ale po sobotniej wizycie w szpitalu wcale nie jestem jakaś stęskniona
Co do tego krwawienia wydaje mi się że wszystko skończyło się cesarką, bo widziałam jak za dziewczyną na wózku i lekarzem wybiegli anestezjolodzy. Mam nadzieję że ta historia ma happy end. -
Hej!!!!
Właśnie dołączam do Was:) do tej pory tylko czytałam wszystkie posty . Czytałam i czytałam i wierzyłam ze w końcu i mi sie uda tylko muszę cierpliwie zejść aż minie czas po poronieniu i kiedy tylko dojdę dobsievie ! I udało sie wiecie jakie to szczęście - to cud ! Mimo ze tak bardzo sie boje... Tak stresuje sie pierwsza wizyta u lekarza teraz - tak bardzo hym chciała by wszystko było w porządku. By ciaza sie rozwijała ..... wcześniej niby wszystko było Ok. Ale w 12 tyg trafiłam do szpitala z krwawieniem - było juz za późno wyrok: ciaza obumarła.... nie chce tego znów przezywać bo nie wiem czy to zniosę. Najgorsze jest to ze od jakiegoś tygodni non stop płacze o wszystko - tak mnie hormony załatwiły... i dodatkowo jak pomyśle o zbliżającej sie wizycie to mi nie dobrze bo tak sie boje nie wiem może macie jakieś rady co zrobic by tak sie nie stresować i przede wszystkim tak cały czas nie płakać bo tak chciałabym sie cieszyć ale jakoś nie potrafię ...Oublier, 100krotka, Zuuziaaaa lubią tę wiadomość
Aniołek ——— 01.09.2017 [*] 12 t1d
03.02.2017 !!!!! Dwie kreski!!!Jest nadzieja juz nas nie opuszczaj !!! ❤️ -
nick nieaktualnyBiedroneczko, przede wszystkim powtarzaj sobie że będzie dobrze, że tym razem się uda, mysl pozytywnie. Ja wiem, że to tak łatwo mówić, ale naprawdę kiedy przestalam dopuszczac do siebie czarne myśli i zaczęłam powtarzać że wszystko będzie dobrze, tak się stało.
Dodatkowo upewnij się, że jesteś pod opieką dobrego specjalisty, który razem z Tobą zrobi wszystko, abyś donosiła ciąże
Ale przede wszystkim nie stresuj się tak, bo to nie pomaga w ogóle. Trzymam kciuki! -
Andzia,ja też chętnie poczytam opinie innych o monitorach. Póki co, czytałam w internecie rankingi i opinie i wygrywa Babysense i ku temu się skłaniam.Straszą cenowo,ale ja pewnie wybiorę coś na OLX,jest spory wybór.
Biedrooneczka, bardzo się cieszę, że jest nas coraz więcej. Mam nadzieję, że zostaniesz u nas na dłużej, bo z moich obserwacji wynika,że "nowe dziewczyny" piszą tylko na początku. Koniec końców, brakuje mi tutaj wpisów dziewczyn, które dopiero zaczynają. To forum serio pomaga na psychikę, nadszarpniętą naszymi doświadczeniami. Mi dało ogromną nadzieję, że skoro tylu dziewczynom się udało to i nam się uda. Pomaga świadomość, że nie tylko ja poroniłam (po stracie czułam,że wszystkie dziewczyny rodzą za pierwszym razem,tylko nam się nie udało).
Pytasz, co robić by się nie stresować? Początki są bardzo ciężkie. Mój lekarz nastawił mnie na pierwszej wizycie, że ta druga ciąża będzie trudniejsza,bo będzie wiązała się ze stresem i strachem. Tak jest do tej pory,choć Szymuś bardzo pomaga mi teraz dając znak kopniakami,że ma się dobrze i żyje, bo moją fobią jest, że serduszko przestanie bić(to pewnie trauma po poronieniu zatrzymanym). Na dalszy etap mogę Ci polecić detektor tętna płodu. Ja kupiłam jakoś w 9tc, ale pierwszy raz usłyszałam serduszko w 12 tc. Od tego czasu codziennie słuchałam serca,co bardzo mnie uspokajało.
Teraz powoli od niego odchodzę, odkąd czuję ruchy Szymusia.
Musisz po prostu przetrwać te tygodnie,udzielaj się tutaj,pisz o wszystkim,nie tylko o ciąży, po prostu o codzienności. Jeśli jesteś już na L4, to czytaj książki, wychodź na spacery,oglądaj durne programy w telewizji. Wszystko, byle zająć myśli. Jak już minie czas pierwszego poronienia,to będzie troszkę łatwiej.
Pochwal się, w którym jesteś tygodniu i na kiedy bbf wyznaczył Ci termin porodu?
Nasze Dzieciątko 11t6d [*] -
Edzia piękne zdjęcia Mam nadzieję, że u nas też się uda takie zrobić.
Biedroneczka witamy w naszym gronie Właściwie to podpisuję się pod słowami 100krotki. To, co może pomóc jeszcze odgarnąć czarne chmury z Twojej głowy, to wykorzystywanie każdej okazji do pozytywnego myślenia. Powtarzaj sobie kilka razy dziennie, że będzie dobrze (ponoć na głos przynosi najlepsze efekty, bo nasz organizm zaczyna się do takiej myśli przyzwyczajać). Spróbuj znaleźć jakieś metody, które podziałają na Ciebie uspokajająco, np. relaksująca muzyka, spacer, dobra książka lub film. Jeśli chodzi o płacz, to prawdopodobnie tak łatwo się go nie pozbędziesz, bo takie są uroki pierwszych miesięcy Ale płacz nie jest szkodliwy, wręcz może być uzdrawiający. Najważniejsze tylko, żeby udało Ci się pokonać strach i spięcie.
A mój brzuszek sobie tak rośnie na razie
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/453f73e9eedd.pngEdzia1993 lubi tę wiadomość
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
nick nieaktualnyAlphelia super brzusio.
Ja po wizycie, Julka ma 2300g wg Pani doktor to dużo w porównaniu z innymi na tym etapie. Bardzo możliwe że urodze przed terminem, ale to tylko jej przypuszczenia.
Dostałam inne żelazo bo to mi nie pomaga i wyniki się pogorszyły, ale czytałam że na anemie to tylko dobra dieta pomoże więc chyba się trochę za siebie wezmę.
Ale się tak zastanawiam jak sprawić żeby moja Julka nie była zbyt duża, tak bardzo zależy mi na naturalnym porodzie...Edzia1993 lubi tę wiadomość
-
Alphelia,brzuch nieco większy od mojego. Widzę, że trzymasz figurę.
Andzia, masz jakieś objawy anemii? Od kiedy pojawiła się u Ciebie?
Może Mała trochę przystopuje z tym przybieraniem na końcówce? Dobrze Jej u Mamy i rośnie jak na drożdżach.
Nasze Dzieciątko 11t6d [*] -
Dzięki dziewczyny Ciężko powiedzieć czy trzymam figurę Przed ciążą miałam BMI w tej wyższej części granicy, więc raczej dobrze, że teraz szczególnie nie tyję Może po porodzie, jak już będzie taka możliwość, to się zmobilizuję do jakiejś pracy nad ciałem, bo moje nogi zrobiły się sflaczałe
Andziaq ładna waga Julki Niewiadomo czy rzeczywiście urośnie tak bardzo do porodu, może teraz będzie to szło wolniej. U mnie też żelazo nie jest najlepsze, więc staram się jeść dużo wołowiny. Jeszcze czekam na wyciskarkę do soków i zamierzam sobie robić sok z buraka to też zawsze coś pomoże.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
nick nieaktualnyAnemia wyszła w wynikach 2miesiace temu, w zasadzie zaczęłam wtedy zauważać że pojawiają mi się białe plamy na paznokciach, jestem senna i mam problem z koncentracja i pamięcią ogólnie. Byłam jednak przekonana że w ciąży to normalne. No i w zasadzie tak jest w trzecim trymestrze że hemoglobina spada i w zasadzie moje wyniki nie są tragiczne, ale biorąc pod uwagę że przy porodzie stracę trochę krwi, Pani doktor woli podbudowac hemoglobine żeby miala z czego się krew odtworzyć.
Pani doktor była również zdziwiona weekendowym szaleństwem Julki tym bardziej że na tym etapie ma już mało miejsca więc raczej trudno jest się tak poruszać ale ja już mam teorie że to tatuś ja tak denerwuje, bo jak w tygodniu Go w domu nie ma to Julka jest spokojna w brzuszku hehe -
Alphelia u mnie tak samo! mala sztywnieje jak Ojciec chce pomacac gdzie u Ciebie to wysokie bmi? Helloł! Chyba cos zle zmierzyłas albo program do d... i sie nie zna
Biedroneczko witaj
Andziaq super teoria
Doktor mi.odp malutka ma 800gr
KARIOTYPY OK
ZASTRZYKI Z HEPARYNY mutacje + obniżone białko S
Mama dwóch Aniołów
[*] Okruszek grudzień 2016 6tc
[*] Okruszek czerwiec 2017 10tc -
Edzia zdjęcia są tak piękne.. wzruszające. Uwierz że poleciała mi łezka..
Dużo zdrówka :*
Alphelia masz piękny brzuszek!
Mi dzisiaj przyszedł pakiet z testdna, także jutro rano pobieram próbki.
Mam ostatnio trochę gorsze dni, ponieważ tak bym chciała żeby nam się udało i żeby było wszystko ok. Może te badania coś pokażą.
W przyszłym tygodniu coś zatestuję..
Ściskam Was wszystkie :*Edzia1993 lubi tę wiadomość
-
Edzia moje uda pracują na moje BMI haha xD
Waga Waszej córeczki idealna właśnie czytałam, że waga teraz rośnie o ok. 100g na tydzień, większość maluchów ma ok. 500g w 22-23 tygodniu, więc wszystko się zgadza
Bondzik dziękuję :* trzymam kciuki za Ciebie
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.