kolejna ciąża po poronieniu
-
WIADOMOŚĆ
-
Ćwiczenia nieskomplikowane mój ukochany ćwiczy z malutką. Jedzie się palcem po dziąsłach, pętelki na podniebieniu, cos tam z językiem. Ciężko opisać Zajmuje to kilka sekund. Za 2tyg zobaczymy jakie efekty. Dzisiaj jest marudna i ewidentnie nie dojada...
-
Zuzia, uwierz mi, że ja też nie lubię czekać. Te tygodnie wloką mi się strasznie i zamiast skupić się, na tym, ile już za mną, to ja myślę ile jeszcze przed nami. Ale fakt faktem, kilka miesięcy temu,bałam się marzyć, że przekroczę półmetek.
BBF pokazuje, że jestem w 6 miesiącu ciąży...chyba to lekka przesada, z tego co wiem, 6 miesiąc zaczyna się od 23 tc...
Oublier, dobrze, że problem został już wykryty i możecie działać. Może prześlesz nam tutaj aktualną fotkę córeczki? Małe dzieci tak szybko się zmieniają,a ja jestem bardzo ciekawa jak teraz wygląda.
Edzia,nie jesteś osamotniona w dolegliwościach, mnie od wczoraj boli pośladek przy chodzeniu, coraz częściej odczuwam też krzyż...Śmiałam się do mojego męża, że jestem na półmetku,a chodzę jak paralita, pod koniec ciąży chyba nie będę w stanie ruszyć się z łóżka...
Dzisiaj ma dotrzeć kurier z przewijakiem, już nie mogę się doczekać.♥
Nasze Dzieciątko 11t6d [*] -
Zuzia, może tylko mi się tak wydaje, ale może coś w tym jest, że jednak ten czas w ciąży szybko Ci zleci Jeszcze nie tak dawno temu cieszyłam się informacją o ciąży, a teraz jestem już za połową Mi ten czas jednak szybko zleciał, choć na początku też mi się wydawało jak dłuuugo jeszcze przede mną, że inne dziewczyny już są tak daleko itd.
Mi też BBF pokazuje 6 miesiąc, a to dziś zaczynam dopiero 22 tydzień Z tego, co właśnie ostatnio pisały dziewczyny, to od 23 tygodnia (chyba ukończonego?) zaczyna się 6 miesiąc.
Ja jak nie zapominam brać magnezu, do pośladki i krzyże mnie tak nie bolą, ale jak tylko się opuszczę w dawkach to od razu chodzę jak potłuczona
100krotka co to za przewijak zamówiłaś? Pochwal się zdjęciami
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
Wlasnie potwierdzam slowa Alpheli - Magnez!!! Jest cudowny. Dzisiaj przespalam cala noc, krzyz krzestal mnir bolec, kolana tez... nic.mnir nie boli od dzisiejszej nocy, nie pamietam kiedy tak spałam, a dopiero dzisiaj biore magnez.drugi dzien. Gin mi.przepisal trzy razy dziennie.magneB6 i wszystko ustalo ))
KARIOTYPY OK
ZASTRZYKI Z HEPARYNY mutacje + obniżone białko S
Mama dwóch Aniołów
[*] Okruszek grudzień 2016 6tc
[*] Okruszek czerwiec 2017 10tc -
Edzia, dokładnie tak Mi gin powiedziała, że dawka magnezu 300mg dziennie to norma dla kobiety w ciąży. A przez to, że nie brałam tego magnezu przez jakiś czas, to przepisała mi dawkę 400mg i zażywać 3 razy dziennie. Ja mam ten rozpuszczalny i on jest słodki w smaku (choć nie ma cukru, tylko jakieś substancje słodzące) i ciężko mi go wypić aż tyle, więc staram się pić 2 razy dziennie, ale to duuużo pomaga. Dlatego mnie dziwi, że wielu kobietom w ciąży lekarze nie przepisują w ogóle magnezu. Moja gin nawet nie przejmowała się suplementami typu kwasy DHA, tylko mówiła, że najważniejszy jest magnez teraz.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
100krotka może jutro wrzucę jakieś zdjęcie, pomyślimy.
Dzisiaj zainwestowałam w lepszy laktator, bo dopadł mnie kryzys laktacyjny i widzę, że mam mniej pokarmu i mała nie dojada Jest mi jej strasznie szkoda jak płacze, ale bardzo nie chce wprowadzać jej MM.
Powiem wam, że różnica jest ogromna. Ściąganie pokarmu nie jest już drogą przez mękę. Przy tym starym serio bolało i długo musiałam się zbierać aby ściągnąć. Teraz nie ma bólu. Jeśli będziecie chciały kupić laktator, to nie ma co oszczędzać za bardzo, bo szybko może się okazać, że będzie trzeba kupić inny
Doradca laktacyjny odradził nam kupowanie używanego, bo ponoć można się zarazić grzybem albo jakimś paciorkowcem. Mieliśmy farta, bo dorwaliśmy na allegro w dobrej cenie (o prawie 200zł taniej, niż stacjonarnie) a sprzedawca był z tej samej miejscowości co ja i udało się wszystko szybko załatwić -
Kupiłam MEDELA SWING, jest na jedną pierś, bo na dwie jednak trochę za drogie a i ten tani nie był. Mam porównanie z CAMPOL EASY START.
Takie krótkie podsumowanie MEDELI po pierwszym dniu użytkowania:
+ma większą moc od CAMPOL'a. ale ściąganie pokarmu nie jest bolesne. Można dostosować siłę ściągania do "stopnia zahartowania" swoich sutków
+ściąganie zajmuje mniej czasu
+jest opcja zawieszenia go sobie na szyi albo przymocowania do paska, więc jak się włoży do laktatora baterie, to nie jest się przywiązanym do fotela i można np; zamieszać zupę
+łatwiejsze czyszczenie
+ fajniejsza butla dołączona do zestawu
+ ściąganie nie jest drogą przez mękę
+jest mały i zmieści się do torebki, zresztą jest załączony fajny woreczek
- CENA
I aktualne zdjęcia niuni
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a357d60eee06.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d0a6328e2766.jpgHaana, Edzia1993 lubią tę wiadomość
-
To jest niemożliwe ze teb czas tak leci. 3tygodnie to niby malo ale mam wrazenie ze rodzilas pare dni.temu... to niemożliwe.
Sliczna Babelka
KARIOTYPY OK
ZASTRZYKI Z HEPARYNY mutacje + obniżone białko S
Mama dwóch Aniołów
[*] Okruszek grudzień 2016 6tc
[*] Okruszek czerwiec 2017 10tc -
A co tu taka cisza?? Jak Wam minął weekend?
My w sobotę byliśmy u Teściów,a wczoraj zaprosiliśmy do nas na kawę moich Rodziców i Babcię. Bardzo mile spędziliśmy popołudnie.
No a dziś stresik od samego rana, bo już za kilka godzin czeka nas wizyta.
Cieszę się bardzo, ale i stresuję,czy aby wszystko dobrze.
Oublier, śliczna Dziewczynka, do schrupania.
Nasze Dzieciątko 11t6d [*] -
U mnie weekend szybko zleciał, wczoraj odwiedziliśmy popołudniu kuzyna męża z żoną. Zeszło nam do późnego wieczora, a później jeszcze mąż poszedł do właścicielki zapłacić jej za mieszkanie i gadali przez ponad godzinę o przeprowadzce i mieszkaniu więc już było przed 23 jak wrócił, jeszcze dyskutowaliśmy o zostaniu tutaj, więc w ogóle koło 1 położyłam się spać, a przed szóstą musieliśmy wstać, bo dziś rano miałam wizytę u gin... Więc ledwo żyję
U małej wszystko dobrze. Machała rączką, kopała przy gin w brzuszek, także było wesoło Waży ok. 400g już.
Prawdopodobnie nie będziemy się przeprowadzać, a raczej remontować /urządzać obecne mieszkanie. Z jednej strony się cieszę, że wreszcie są jakieś konkrety i można coś realnie zaplanować. Z drugiej strony ciągle pozostają minusy w postaci dalekiego dojazdu do mojej gin oraz męża do pracy. Nie wiem czy zmieniać teraz w połowie ciąży lekarza na kogoś bliżej, ale z kim będę musiała rozmawiać tylko po niemiecku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2018, 10:27
Edzia1993 lubi tę wiadomość
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.