kolejna ciąża po poronieniu
-
WIADOMOŚĆ
-
Bondzik bardzo dobrzr ze robisz te badania ja wlasnie dzięki nim mogę miec takie zdjecia coreczki i z Wami bedzie tak samo niestety przebywamy gorszą u dłuższa drogę, ale juz to kiedys pisalam, wlasnie dlatego potrafimy docenić pare razy mocniej szczęście noszenia Maleństwa pod serduszkiem.
Czekamy na test! ))bondzik007 lubi tę wiadomość
KARIOTYPY OK
ZASTRZYKI Z HEPARYNY mutacje + obniżone białko S
Mama dwóch Aniołów
[*] Okruszek grudzień 2016 6tc
[*] Okruszek czerwiec 2017 10tc -
Będziecie świetnymi Mamami dziewczyny
Teraz tylko te 3tygodniowe czekanie za wynikami już się niecierpliwię -
hahahah ale chyba coś w tym jest patrząc na mojego bratanka!
I właśnie.. pisałam już na innym wątku, w którym się udzielam ale Wam też napiszę a co
Mój 6letni bratanek dzisiaj miał sen, który opowiedział swojej mamie.
Notabene gdy miał ok.3 lat opowiedzial jej o swoim porodzie tzn, że z brzucha wyciągnął go brzydki pan (faktycznie cc i był pan) i wtedy było mu zimno, płakał i chciało mu się pić, ale do rzeczy
Mówił że: śniła mi się ciocia, ty mamo, ja i cioci dzidzia! Chodziła ale mówiła tylko "gugugaga" Poszliśmy do mojego przedszkola usiedliśmy w kółku a dzidzia na środku. " Moja bratowa się pytała a to był chłopiec czy dziewczynka i jak miało na imie? Młody na to " Chłopiec (dobra, przyznam się wam kiedyś byłam u wróżki- wiem wiem głupie.. i powiedziała mi że pierwsze dziecko to będzie chłopiec:D) ii.. miał na imię TEN" Jak to ten? co to znaczy w ogóle? No więc zaczął liczyć po ang do dzięsięciu i mówi "no mama.. ten" I dzisiaj do mnie pytanie! "Czy ty nie jestes przypadkiem w ciąży?" Na to ja że nie wiem. No bo nie wiem No ale gdybym była, i urodziłabym w terminie to byłby to 10 miesiąc roku- październik.
HAHA dobre nie? Dzieciak potrafi podnieść na duchu
Ciężko mi uwierzyć we wróżby, sny itp. że ma to jakiekolwiek znaczenie. Dla mnie to co nienamacalne (prócz naszej wiary) jest jakby niemożliwe
ale po cichu mam nadzieję, że mogłoby się spełnić.
Mam nadzieję tylko że nie oznacza to że będzie to moje 10 dziecko z kolei! :o -
fajnie by było Miałam zatestować 16, ale chyba zrobię 14 piątek-sobota @ więc może już będzie coś widać dwa dni wcześniej
-
My jesteśmy po połówkowym Lilka waży sobie 340g, wszystko u niej w jak najlepszym porządku, nie ma rozszczepienia wargi, rozwija się w normie, więc odetchnęliśmy z ulgą Lekarz kazał uspokoić moją gin, która mnie straszyła tą wadą A tu Lilka i ssanie kciuka
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/30a29fde5fec.jpg
bondzik uroczego masz bratanka! Oby sen się spełnił, tego Ci życzęEdzia1993, Haana, bondzik007, andziaq lubią tę wiadomość
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
Hej Dziewczyny, my zaczynamy 21 tc.
Bondzik, ja również testowałam kilka dni przed terminem @ i wyszły II wyraźne krechy. Będę trzymać kciuki 14tego(Walentynki to wspaniały dzień,żeby dowiedzieć się o ciąży;)).
Alphelia, zdjęcia piękne. Ja już się nie mogę doczekać poniedziałku i naszej wizyty.
A ja wczoraj wzięłam się za kończenie rozpisywania wyprawki, szukałam najlepszych cen, produktów i już mniej więcej wiem co będę kupować. Tylko jeszcze muszę się zdecydować na konkretne ciuszki.
Jeśli chodzi o kosmetyki, to nie wiem czy któraś z Was kiedyś o tym wspominała,ale ja mogę polecić stronę http://www.srokao.pl/. Babka jest chemikiem. Specjalizuje się badaniem składów kosmetyków,zwłaszcza dla dzieci. Można tam znaleźć fajne analizy różnorakich produktów. Tak w skrócie to wynika, że bardzo dobre opinie mają kosmetyki Hipp,lub Babydream(rossmannowskie). Warto zajrzeć na tą stronę.
Acha i zamówiliśmy wczoraj przewijak.Mieliśmy mniejsze pole popisu,bo trzeby było poszukać węższego od standartowych(tak żeby pasował na naszą komodę).
Udało znaleźć się takie cudo, w kolorach pasujących do pokoju i to w promocji:
https://4kids.com.pl/produkt/opis/21563/przewijak_mikki_70x45_forest_friends
Już się nie mogę doczekać dostawy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 09:38
Nasze Dzieciątko 11t6d [*] -
Jak tam tlusty czwartek?? My z Oliwka na jednym posiedzeniu wciągnęłyśmy trzy pąki, bułkr ze śledziem i jajem, popiłysmy cappuccino i gazowana woda z sokiem.
PYCHOOOOTKIWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 17:12
KARIOTYPY OK
Mama dwóch Aniołów
[*] Okruszek czerwiec 2017 10tc -
U mnie produkcja już zakończona
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/69e0dba25dd4.jpg -
Ja poszłam na łatwiznę i pączki kupiłam w Cukierni. Czekam ze zjedzeniem do wieczora,aż mąż wróci z pracy, ażeby razem uczcić Tłusty Czwartek. Ja więcej niż jednego nie dam rady wcisnąć.
Edzia, ja po takiej wybuchowej mieszance nie zeszłabym z kibelka do końca dnia.
Nasze Dzieciątko 11t6d [*] -
Dzięki dziewczyny
Ja usmażyłam oponki serowe, wyszły bardzo delikatne i lżejsze od pączków, które robiłam jakieś 2-3 tygodnie temu. Zjadłam chyba z 3 i nic nie poczułam xD Dopiero jak zrobiłam do tego polewę czekoladową to można było je uznać za treściwe Od tego wyrabiania ciasta i sprzątanie później wszystkiego to już mi się nic nie chce robić, a tu jeszcze trzeba obiad ugotować i coś ogarnąć Jeszcze muszę przejrzeć całą szafkę z makaronami, mąkami itd. bo rano w płatkach owsianych znalazłam dwie larwy, odechciało mi się jeść w ogóle śniadanie
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
Dzień dobry drogie Panie!
Stokrotka zazdroszczę, że juz 21t. Ja dopiero skończyłam 5t, a należę do tych bardzo niecierpliwych
od kilku dni strasznie bolało mnie w dole brzucha, wręcz jak na @, zarówno macica jak i całe podbrzusze. Trochę się przestraszyłam, bo podobnie było w lipcu (puste jajo w 5t). Poszłam dzisiaj do gina, ale nic jeszcze nie widać, nawet pęcherzyka, ale beta ładnie rośnie póki co. Domyślam się, że musze jeszcze poczekać ze 2 tygodnie, ale to taaaaakie trudne.. Z jednej strony myśle o tym co było w zeszłym roku, a po chwili przypominam sobie, że przecież powinnam się po prostu cieszyć że w końcu jestem w ciązy!
Moja beta:
1.02 - 41
3.02 - 171
6.02 - 621Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 14:46
-
Hej dziewczynki. Ja wczoraj kupiłam w Biedronce 12 pączków i już wczoraj zjadłam 4 Dzisiaj zjadłam 2. Mój mąż nie lubi pączków, więc wszystkie dla mnie. Ostatnio mam mega ochotę na słodkie. Muszę zacząć się pilnować, bo szybko nadrobię to co udało mi się stracić po ciąży.
We wtorek byliśmy u neurologopedy. Mała nadal nie ma wagi urodzeniowej. Okazuje się, że ma trochę za krótkie wędzidełko i przez to szybko się męczy przy jedzeniu, zasypia i nie dojada. Dostaliśmy zestaw ćwiczeń. Mam nadzieję, że pomoże.
Myślałam, że dzisiaj przyjedzie położna środowiskowa, ale coś się nie odzywa... Tydzień temu dała znać 10min wcześniej, że będzie. Mam nadzieję, że nie będzie miała pomysłu przyjechać jutro, bo idziemy do poradni laktacyjnej a więcej niz jedno spotkanie w ciągu dnia jest bardzo męczące. -
Ja tam mam stalowy żołądek Śledzie i pączki mi nie straszne, na początku ciąży popijałam śledzie - koktajlem truskawkowym xD Jaaami!
Outbiler - jakie to są ćwiczenia? Biedne Maleństwo, dobrze że do tego doszliście.
Zuzia - musisz być dobrej myśli
Zaczęły mi siadać stawy... Kolana jak leże mi rozrywa
KARIOTYPY OK
Mama dwóch Aniołów
[*] Okruszek czerwiec 2017 10tc