kolejna ciąża po poronieniu
-
WIADOMOŚĆ
-
Mersiak - robilas badania po stratach o co chodzi? Mutacje itd?
Alphelia - cudowne wiesci
100krotka - spokojnie, czujesz juz ruchy wiec teraz powinnas uspokoic swoje mysli. Zobaczysz wszystko bedzie dobrze )))
KARIOTYPY OK
ZASTRZYKI Z HEPARYNY mutacje + obniżone białko S
Mama dwóch Aniołów
[*] Okruszek grudzień 2016 6tc
[*] Okruszek czerwiec 2017 10tc -
Edzia, ten lęk przed wizytami będzie mi towarzyszył do rozwiązania..To taka moja trauma po wcześniejszej stracie. Teraz nie boję się, że nie usłyszę bicia serca,bo czuję po kopniakach, że Mały szaleje w brzuchu,ale raczej o choroby, które lekarz może wykryć na każdym etapie ciąży.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2018, 11:42
Nasze Dzieciątko 11t6d [*] -
100krotko - dzisiaj sie uspokoisz ja juz czekam na zdjecia i dobre newsy. Ja jakos po polowkowych sie uspokoilam ze.jakby mieli cos wykryc to juz by widzieli. A tak widze ze.ma.dwie raczki, dwir nozki, wszystkie paluszki, serdusio, mózg, sliczna buzke o jakos jestem poki co.spokojna. chociaż mam dni ze czujr sie niespokojna, ale.wiekszosc.jest takich pozytywnych )))
KARIOTYPY OK
Mama dwóch Aniołów
Cześć dziewczyny
Chwilę się nie odzywałam, dopadł mnie jakiś kryzys internetowy.
100krotka, powodzenia na wizycie!
Alphelia, wspaniale że na połówkowych wszystko w porządku
Zuuziaaaa, to czekanie na początku jest najgorsze. Mam nadzieję, że na kolejnym usg zobaczysz już śliczny zarodek z bijącym serduszkiem!
bondzik007, powodzenia w testowaniu. 14.02 to piękna data do wyniku testu. Ja robiłam test w dniu, w którym lekarz powiedział że powinnam dostać okres. Nie miałam większych nadziei na pozytywny wynik.
mersiak, trzymam kciuki żeby wszystko dobrze się skończyło!
A jeśli chodzi o mnie, to w piątek byłam u ginekologa. Mała waży już 2400 g Niestety mam podwyższone ciśnienie i muszę je kontrolować. Jeśli byłoby za wysokie, pojawiłyby się obrzęki lub inne niepokojące objawy mam się od razu zgłosić do szpitala. Dodatkowo jest trochę mniej wód płodowych, a łożysko się starzeje. Kolejna wizyta 27.02 i wtedy lekarz ma zadecydować czy potrzebny będzie szpital i ewentualne wcześniejsze rozwiązanie. Kilka dni wcześniej mam wizytę u diabetologa, który ma wypisać skierowanie na cesarkę - zobaczymy, jak to wszystko się poukłada.
Oublier, też myślę o Medeli tylko przeraża mnie cena... Boję się, że kupię i potem nie będę używać.
06.2016 [*] Aniołek 6 tc -
Mersiak trzymam mocno kciuki aby tym razem się udało :*
U nas laktator pomógł rozkręcić laktację Dzisiaj udało się ściągnąć 80ml w 7min a ze starym laktatorem męczyłam 30ml w godzinę. Cieszę się, że zainwestowaliśmy kasę w lepszy. Mała też lepiej śpi, bo nie chodzi głodna Jutro znowu idziemy do doradcy laktacyjnego, mam nadzieję, że ostatni raz.
W przyszłym tygodniu mąż wraca do pracy, trochę sie boję, jak to będzie mi samej z Kluseczką. Do tej pory zostawałyśmy same na max 3 godziny.
W sobotę Jula poznała mojego brata, dostała maskotkę kroliczka Na razie jest troszkę za malutka aby się tym interesować, ale za jakiś czas będzie miała piekną zabawkę. Musi jeszcze poznać brata męża z rodziną, ale tam ciągle ktoś chory. Najpierw ospa, potem grypa a teraz angina. Pewnie ich zobaczy jak już będzie miała miesiąc.Lyanna lubi tę wiadomość
-
Edzia, mam dokładnie tak samo Po połówkowym jestem już spokojna. Lilkę obejrzeliśmy z każdej strony, tak samo dziś oglądaliśmy ją dokładnie, jej twarzyczkę, uszka, nosek, usta. Poza tym po tych połówkowych, które robiliśmy u naprawdę dobrego i doświadczonego specjalisty, to od razu jest inaczej, bo jego wiedza i praktyka wzbudza duże zaufanie, uspokoił nas w obawach o choroby, więc nie mamy czym się martwić Jeszcze teraz jak już ułoży się sprawa z mieszkaniem to w ogóle będziemy szczęśliwi, bo w końcu będziemy mogli w pełni przygotować się na przyjście dziecka
Lyanna kurczę, właśnie patrzę na Twój suwaczek i jestem w szoku, że to tak szybko i już za niedługo będziesz cieszyć się maleństwem Waga bardzo ładna. Mam nadzieję, że wszystko dobrze ułoży się z porodem i żadne niepokojące objawy się nie pojawią
Lyanna lubi tę wiadomość
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
Oublier, tu w Niemczech Medela jest bardzo popularna i jest możliwość na ubezpieczenie sobie ją wypożyczyć Ale jak okaże się rzeczywiście potrzebny laktator u nas to rozważymy inwestycję w ten sprzęt. Cieszę się, że z małą już jest lepiej i nie chodzi głodna spać
nick nieaktualnyMersiak, badalas immunologie? To bardzo ważne.
Zapisałam się na połówkowe, równo za tydzień. Boje się bardzo...
Brzuszek już trochę widać, przytyłam dopiero 3 kg (marzyłam o 14 ale cóż ). Ruchy małego czuje od około miesiąca, ostatnio już nawet mocno uderza
Śliczna Julianka ❤️
100krotko, czekam na wieści po wizycie.Edzia1993 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOublier, śliczna dama co do laktatora, kupowałaś wcześniej ten canpol, czy dopiero po porodzie? ja się zastanawiam, bo niektórzy pisza, że lepiej po porodzie dopiero.
Alphelia, widzę że u Ciebie też intensywnie temat mieszkaniowy, to potrafi być wykańczające
Lyanna, obyś spokojnie dotrzymała terminu.
100krotko, czekamy na relację z wizyty.
A u mnie intensywna przeprowadzka w weekend, którą przypłacam okropnym bólem stóp i już nie mam pomysłu jak sobie z nim poradzić, ostatnio mam straszny problem z chodzeniem i przewróceniem się z boku na bok czuję się jak wieeeelka kulka.
Edzia1993, jak dobrze pamiętam umawiałyśmy się na zdjęcie wnętrza, jak narazie dzielę się kuchnią bo ona w miarę wygląda, pozostałe pomieszczenia jeszcze w rozpakowaniu i ukończaniu.
Edzia1993, Lyanna, Alphelia, Oublier lubią tę wiadomość
-
Andziaq no pięknie wyglada! U nas jeszczze troche roboty do konca, ale juz jedna noga tam jestem. Zastanawiałam sie nad tymi samymi szafkami do kuchni białymi, ale jednak zdecydowalam sie na takie klasyczne. Jak to mowie babcina kuchnia ale tez w bieli i plytki na podlodzr mamy chyba takie same
Czara bedzie dobrze zobaczysz po tych badanich najbardziej idzie odetchnąć z ulga ))
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2018, 19:18
KARIOTYPY OK
Mama dwóch Aniołów
Alphelia wrote:Trzymam kciuki, żeby jednak dobrze się to skończyło. Byłaś już u lekarza?
Aniołek † 11.09.2010 (6tc), Aniołek †28.02.2015 (8t4d), Aniołek †14.03.2016 (6tc) i jeszcze 6 Aniołków... -
Robiłam tyle badań, że chyba już nawet nie pamiętam jakie.. Ogólnie wszystkie badania wychodziły dobrze.. Z medycznego punktu widzenia wszystko jest ok... Od ostatniej ciąży miałam przerwę 2 lata, a teraz zmiana partnera..
Aniołek † 11.09.2010 (6tc), Aniołek †28.02.2015 (8t4d), Aniołek †14.03.2016 (6tc) i jeszcze 6 Aniołków... -
Hej Dziewczyny, melduję się po wizycie.
Odetchnęłam z ulgą, bo Szymuś ma się bardzo dobrze. Lekarz dokładnie przebadał wszystkie części ciała, organy i orzekł:"oby tak dalej".
Na zdjęciach dostaliśmy dziś tylko stópki i głowę widzianą z góry, także nie ma czego wstawiać.
Mój lekarz nie ma opcji 3 czy 4D(nie znam się na tym dokładnie),ale skieruje mnie za miesiąc do znajomego który ma taki sprzęcior i wtedy obejrzymy buźkę Małego z nieco bardziej rzeczywistej perspektywy.
Ja przytyłam kolejne 2 kg, dobijam do 60kg,ciśnienie nieco niższe,ale podobno to dobrze(100/55). Mam łykać Aspargin. No i czeka mnie test obciążenia glukozą,mam przynieść wynik na kolejną wizytę(12 marca).
A Szymoniasty waży już 450g, jestem w szoku gdzie taki kawał chłopa mieści się w moim brzuchu.Czara, Lyanna, Alphelia, Edzia1993 lubią tę wiadomość
Nasze Dzieciątko 11t6d [*] -
100krotka, wspaniałe wieści 450g to już spory chłopak Ja mam z połówkowego też tylko zdjęcie stopek.
Andziaq, super kuchnia
Jeśli chodzi o laktator, to czytałam internety, pytałam koleżanek i marcówek na fb i dochodzę do wniosku, że z tym się nie trafi. Każdej z nas pasuje coś innego, nie ma jednej dobrej firmy czy modelu. Dużo dobrego słyszałam o Medeli ale mam też koleżankę, której zupełnie nie pasowała Medela i kupiła Philips Avent. Ja na przykład mam duży biust (bardzo duży biust ) i przypuszczam, że może mi się lepiej używać czegoś innego niż dziewczynom z miseczką A. Jestem przerażona jaki moje piersi będą miały rozmiar przy nawale pokarmu...
Podsumowując, na początek kupię tańszy ręczny laktator a potem dokupię lepszy elektryczny, jeśli będzie taka potrzeba. Bo nie wiadomo jeszcze jak z tym karmieniem będzie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2018, 22:05
06.2016 [*] Aniołek 6 tc -
Andziaq bardzo ładnie wygląda Wasza kuchnia również mam podobne lub te same płytki u mnie. Dziś rozglądałam się za dużymi szafami na ubrania, łóżko już wcześniej wybraliśmy, ale trzeba będzie zgłębić wiedzę odnośnie doboru materacu, bo marzę o wygodnym spaniu od bardzo bardzo dawna
100krotka to super, że Szymek już taki duży i ładnie waży Mi też wyszło dziś ciśnienie podobne do Twojego. Mnie chyba na następnej wizycie również czeka test glukozy...
Jeśli chodzi o Canpol, to go dostałam. I bardzo dobrze, bo żałowałabym wydanych pieniędzy. Z tego co nie wspomniałam wcześniej: na lejku jest gumowa nakładka, gdzie zbiera się i marnuje się pokarm. Nie wszystko daje się odzyskać
Lyanna przy Medeli jest opcja wymiany lejków. Można sobie dokupić większy. Jednak w tych lejkach nie chodzi tyle o rozmiar biustu, co brodawek sutkowych.
Przyznam, że przed porodem nie myślałam o zakupie laktatora. I pomimo tego, że ja ze swojego jestem bardzo zadowolona, to radzę wstrzymać się z kupnem do czasu pojawienia się malucha. Może się okazać, że KP jest nie dla Was a z drugiej strony jak się przekalkuluje, że taką Medelę kupi się za 500zł (na allegro można dostać za mniej niż 400zł) a koszt miesięczny MM to około 400-500zł, to inwestycja szybko się zwraca. Są oczywiście też inne korzyści KP. Szybciej się chudnie, buduje więź z maluszkiem no i dla maluszka jest to najlepszy sposób żywienia. Jednak sama sie przekonałam, że początki są bardzo trudne i przy poranionych sutkach trzeba mieć masę samozaparcia aby kontynuować tę przygodę.
Alphelia kuchnia super, aż mnie zazdrość bierzeLyanna lubi tę wiadomość
-
Ja mogę coś napisać z pierwszej ciąży o laktatorach. Miałam Philips Avent ręczny i mi sie bardzo sprawdził. Nie miałam poranionych piersi, bo od początku używałam nakładek silikonowych (zresztą Małą nie chciała bez nich pić). Teraz będę używała tego samego, co wtedy. A z Medeli to tylko wkładki laktacyjne kupowałam, bo były najlepsze (największe i dobrze wchłaniały, nie przesuwały się w staniku). Pozdrawiam wszystkich
Lyanna lubi tę wiadomość