X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kolejna ciąża po poronieniu
Odpowiedz

kolejna ciąża po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • 100krotka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy Dziewczyny za ciepłe słowa, jesteście nieocenione.♥
    Mersiak, nie znam się zbytnio na tym,ale wydaje mi się że masz za duże TSH. Z tego co czytałam na forum to norma jest do 2.Ale poprawcie mnie jeśli się mylę.Na pewno są tu Dziewczyny z większą wiedzą w tym temacie.
    Ja miałam TSH 0,88 na początku ciąży i lekarz mówił, że to bardzo ładny wynik.
    HCG wysokie,więc nadal trzymamy kciuki.:)
    Oublier,Lyanna, ja wciąż intensywnie się zastanawiam nad kwestią laktatora,pewnie zdecyduję ostatecznie pod koniec ciąży.

A ja zamówiłam kilka ciuszków dla Młodego z Allegro. Znalazłam fajną stronkę z przystępnymi cenowo i markowymi ciuszkami dla dzieci, mogę się podzielić:
    https://allegro.pl/uzytkownik/babymarket_eu?order=m
    Dzisiaj mają przyjść, więc na pewno wstawię fotki i napiszę jak z jakością.:)
    Miłego wtorku, u nas od rana pełne słońce.♥

dqpri09khpifqr72.png

Nasze Dzieciątko 11t6d [*]
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotko cudowne wieści :)))) Mały rozbójnik rosnie w siłę! <3

TSH za wysokie tak jak 100krotka mowi norma przy checie posiadania dzidziusia do 2 a najlepiej jakby bylo ponizej 2.
    Zdedydownie za wysoki wynik.

100krotko czekamy na zdjęcia ciuszkow :)))
    Dzisiaj M oznajmij ze za 1,5tyg powinnisny byc na.swoim :D dzisiaj bedzie kladl deski na podlodze w.duzym pokoju, poten trzeba jeszcze tylko je zabezpieczyć olejem i wnosic meble! :D jejku tak sie ciesze! :)))) mimo ze stosunki z tesciowa teraz sa.naprawdę poprawne, ale co u siebie to u siebie.

Zdałam.sesje!!! Kobiety ostatni semestr mi został!!! Aaaaaaa !!! Tylko sie zastanawiam jak to zrobic bo zajecia i obrone mam w czerwcu. Mam nadzieje ze pojda mi na reke i bede mogla zdac sesje do konca kwietnia, a obrona to juz pozniej na spokojnir :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2018, 09:57

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    ZASTRZYKI Z HEPARYNY mutacje + obniżone białko S
    Mama dwóch Aniołów <3
    [*] Okruszek grudzień 2016 6tc
    [*] Okruszek czerwiec 2017 10tc
  • 100krotka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edzia,dzięki za ciepłe słowa:)♥
    A co do przeprowadzki,cieszę się razem z Tobą. Co swoje, to swoje. Nie ma to jak czuć się swobodnie i na luzie w 4 ścianach.:) Koniecznie wstaw fotki z metamorfozy mieszkania.:)

Od wczoraj,coraz intensywniej myślę o Szkole Rodzenia.Rozmawiałam nawet z kumpelą, która niedawno chodziła tam na zajęcia i bardzo je sobie chwaliła. Spotkania odbywają się co sobotę o 10:00. Jest ich 9. I tak sobie przeliczyłam, że jak zaczęłabym na początku marca,to skończę w 34 tygodniu,czyli prawie że na ostatnich nogach...Chyba faktycznie muszę się za to wziąć na poważnie.

P.S.Gratuluję zdanej sesji.:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2018, 10:02

Edzia1993 lubi tę wiadomość

dqpri09khpifqr72.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za komplementy co do kuchni :)
    Edzia, u nas jeszcze wielu rzeczy brakuje ale już na tyle jest zrobione że możemy mieszkać. Chociaż boję się że nie ogarniemy się z tym do porodu.

100krotko piękna waga, ja to aż się boję ile mmoja mała znowu ma :D

Tak w ogóle jestem trochę zawiedziona hubiworld bo otrzymałam cześć rzeczy nie takich jak zamawiałam. Kazali mi wysłać zdjęcia opakowania i paragonu obu rzeczy nie mogę w tym balaganie odnaleźć wrr

Co do szkoły rodzenia ja od 3tygodni nie byłam bo prowadzaca zachorowala i są odwołane. Niedobrze, bo teraz miały być najważniejsze tematy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2018, 10:06

• mersiak Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oublier wrote:
    TSH trochę wysoko, leczysz się na niedoczynność?
    Jestem pod opieką endo.. jakiś czas nic nie brałam ale dzisiaj znów zaczynam

3jgxskjo0p8dsc51.png
    Aniołek † 11.09.2010 (6tc), Aniołek †28.02.2015 (8t4d), Aniołek †14.03.2016 (6tc) i jeszcze 6 Aniołków...
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mersiak wrote:
    Jestem pod opieką endo.. jakiś czas nic nie brałam ale dzisiaj znów zaczynam

Koniecznie bierz. Jak mi w ciąży TSH skoczyło do 3, to przespałam kilka dni i nawet nie miałam siły iść na cmentarz na Wszystkich Świętych. Nie wspomnę nawet, że niewyregulowana tarczyca jest groźna dla maluszka. Kiedy masz wizytę u endo? Pewnie zwiększy dawkę.

My zaraz zbieramy się do Poradni Laktacyjnej. Chcę wyjść chwilkę wcześniej aby zacząć załatwiać obiegówkę w pracy. Umowę mam tylko do końca tego miesiąca. Trochę ciężko będzie pozałatwiać niektóre podpisy, bo w kadrach są wysokie schody i nie ma windy a mi nie wolno dźwigać, bo nie mam ochoty aby rana mi się rozeszła :P Mąż ma jeszcze urlop w tym tygodniu, więc muszę go wykorzystac póki ma mozliwość mi pomóc.

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • mersiak Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oublier wrote:
    Koniecznie bierz. Jak mi w ciąży TSH skoczyło do 3, to przespałam kilka dni i nawet nie miałam siły iść na cmentarz na Wszystkich Świętych. Nie wspomnę nawet, że niewyregulowana tarczyca jest groźna dla maluszka. Kiedy masz wizytę u endo? Pewnie zwiększy dawkę..
    Mi tarczyca skacze więc różnie to z nią bywa.. chwilowo byłam tylko na jodidzie, więc pewnie euthyrox dojdzie teraz.. Ale mam wrażenie że HCG mgłoby być trochę większe jak na 33dc

3jgxskjo0p8dsc51.png
    Aniołek † 11.09.2010 (6tc), Aniołek †28.02.2015 (8t4d), Aniołek †14.03.2016 (6tc) i jeszcze 6 Aniołków...
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oublier, pochwały dla andziaq, moja kuchnia ma tylko te same płytki :D

Edzia, super, że już za niedługo będziecie na swoim i gratuluję zdanej sesji! :) Życzę powodzenia z obroną w takim razie :)

Ja właśnie próbowałam się zapisać do jakiejś szkoły rodzenia, ale tu wszystkie terminy do mojego porodu zajęte :O Znalazłam jeszcze z dwa kursy, do których może uda się dostać. Mam nadzieję, że to załatwimy.

Wczoraj zaczęłam sobie planować jak urządzimy sypialnię z kącikiem dla dziecka :) Już się nie mogę doczekać tego urządzania ^^ Raczej nie będziemy malować ścian, bo jest tapeta, więc trzeba byłoby więcej się w to bawić, a też nie chcemy za bardzo inwestować w nie nasze mieszkanie, kiedy niewiadomo jak długo tu zostaniemy. Ściany są z białą tapetą, więc myślałam o obrazach, zdjęciach i plakatach z ramkach w kolorze mięty lub pastelowymi, żeby dodać ciepła i koloru delikatnie :) Meble chcemy kupić białe.

Do mnie wczoraj wieczorem dojechały rzeczy z Polski, więc mogę się pochwalić moim obecnym stanem wyprawki :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c544414cf753.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3b2e2a184522.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/181f778b1bb7.jpg

Edzia1993, Lyanna, 100krotka lubią tę wiadomość

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oublier, to znaczy że nie przedłużyli Ci umowy?

Alphelia, piękne rzeczy rzuciło mi się w oczy coś z sówkami :D ja mam manię na tym punkcie.

Mersiak, trzymam kciuki za pozytywne wieści!

• Oublier Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przedłużyli, bo miałam umowę na zastępstwo ;) Ale zachodząc w ciąże wiedziałam, że tak będzie i nie mam do nikogo żalu. Zresztą nie po to kończyłam studia aby zarabiać najniższą krajową. Jak mała skończy pół roku to planuję porobić jakieś dodatkowe kursy i może znaleźć coś lepszego. Za rok się pomartwię :)
    Dzisiaj poszliśmy z mężem na randkę skoro i tak ruszyliśmy się z domu. Byliśmy z małą i ta się rozryczała bidulka... jeden facet gapił się z taką dezaprobata, że mój M miał ochotę mu przywalić. Szybko zjedliśmy i uciekliśmy. Na szczęście w centrum handlowym jest specjalny pokój dla matki z dzieckiem gdzie można dziecko przewinąć i jest kanapa, gdzie można nakarmić. No i na dodatek można się zamknąć od środka. Mega komfort. No i mama powiedziała, że jak mi się uda ściągnąć wystarczająco dużo pokarmu na jutro, to zostanie z małą abyśmy mogli sobie gdzieś wyjść :)

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • Lyanna Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia, super zakupy :) Szczególnie ten kokon. Sama zastanawiam się nad zakupem.

Oublier, u Ciebie z pracą podobnie jak u mnie. Umowa kończy mi się w czerwcu i raczej jej nie przedłużą. Dyrekcji moja ciąża bardzo się nie podobała. No cóż, nie spodziewałam się, że zajdę w ciążę w czasie umowy na czas określony. Tyle lat się staraliśmy a tutaj akurat trzy miesiące po zmianie pracy zaskoczyło. Może taka zmiana po prostu była mi potrzebna :) Z jednej strony mi przykro, bo się starałam i pracowałam dopóki mogłam. Z drugiej pensja to praktycznie najniższa krajowa a wymagania jak przy średniej krajowej.

Edit: Nie "praktycznie najniższa krajowa", tylko dokładnie najniższa - od stycznia najniższa wzrosła a ja miałam i nadal mam 2100 brutto. Haha, szaleństwo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2018, 20:43

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
  • 100krotka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia, ładna kolekcja.;)
    Ja cały czas czekam na ubranka,wczoraj o 7 rano paczka była w Poznaniu i póki co cisza. Mam nadzieję, że dziś przyjedzie kurier...
    Wczoraj udało mi się dodzwonić do położnej ze Szkoły Rodzenia. Spisała podstawowe dane i kazała przyjść do przychodni, żeby wypełnić deklarację wyboru położnej,a potem już mogę przychodzić na zajęcia. Śmiała się, że to mój ostatni dzwonek,bo zajęcia zaczynają od 21 tc.
    Teraz tylko muszę się zebrać żeby tam podejść. Mam nadzieję, że nie będę musiała wchodzić do części dla chorych i narażać się na panujące teraz grypsko...

dqpri09khpifqr72.png

• Alphelia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziaq poduszkę ciążową mam ze sówkami :)

100krotka koniecznie pochwal się co kupiłaś z ubranek :)

My wczoraj rozmawialiśmy z właścicielką domu i ustaliliśmy, że tu zostaniemy na dłużej. W sumie wynajmie nam całą górę domu, więc doszedł nam trzeci pokój jako nasza sypialnia :) I tu mam pytanie do Was jak planujecie miejsce dla swojego maleństwa? Bo chcemy zrobić pokoik dla dziecka z naszej obecnej sypialni, która jest położona na drugim końcu mieszkania od naszej przyszłej sypialni. Raczej dziecko będzie na początku spać przy nas w sypialni. Zastanawiam się jak to wygląda z pokojem dla dziecka, kiedy warto je tam przenieść, czy też macie pokój oddalony od waszej sypialni itd. Czy obecnie w tym pokoju zrobić przewijak, komodę, wanienkę czy to nie jest praktyczne i lepiej jak wszystko będzie razem z nami w sypialni z łóżeczkiem?

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia wrote:
    Andziaq poduszkę ciążową mam ze sówkami :)

100krotka koniecznie pochwal się co kupiłaś z ubranek :)

My wczoraj rozmawialiśmy z właścicielką domu i ustaliliśmy, że tu zostaniemy na dłużej. W sumie wynajmie nam całą górę domu, więc doszedł nam trzeci pokój jako nasza sypialnia :) I tu mam pytanie do Was jak planujecie miejsce dla swojego maleństwa? Bo chcemy zrobić pokoik dla dziecka z naszej obecnej sypialni, która jest położona na drugim końcu mieszkania od naszej przyszłej sypialni. Raczej dziecko będzie na początku spać przy nas w sypialni. Zastanawiam się jak to wygląda z pokojem dla dziecka, kiedy warto je tam przenieść, czy też macie pokój oddalony od waszej sypialni itd. Czy obecnie w tym pokoju zrobić przewijak, komodę, wanienkę czy to nie jest praktyczne i lepiej jak wszystko będzie razem z nami w sypialni z łóżeczkiem?

My zrobiliśmy kącik dla dzidzi u nas w sypialni. Przez pierwszy tydzień odkładaliśmy mała. Teraz śpi z nami w łóżku i raczej szybko się to nie zmieni. Jula jest spokojniejsza i nie trzeba tyle wstawać w nocy. Odsłaniam cyca jak trzeba i śpię dalej. Dzięki temu nawet nie jestem zmęczona. Nawet słyszę, że macierzyństwo mi służy :) Jestem ciekawa czy też tak szybko sie poddacie jak my :)

Alphelia, Lyanna lubią tę wiadomość

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • bondzik007 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny melduję że dziś mam chyba 12dpo, może 11dpo i test negatywny :( Także na razie do Was tu na stałe nie dołączę.. czekam na @ w piątek/sobotę :(

Rośnijcie zdrowo! <3 <3 <3

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • 100krotka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia, my teraz mamy sypialnię w przyszłym pokoju Szymka. Jak podrośnie,to przeniesiemy się do salonu ze spaniem. A teraz w obecnej sypialni, dostawimy łóżeczko, jest już komoda z przewijakiem, na jedną ścianę(tą, przy której będzie stało łóżeczko, chcemy przykleić tapetę w biało-błękitne paski), do tego dodamy błękitne zasłony i inne dekoracje w tym kolorze,tak żeby wszystko było ze sobą spójne.
    Zastanawiałam się, czy nie przenieść się od razu do salonu, bo nasze łóżko zajmuje dużo miejsca,ale jednak nie wyobrażam sobie spać w innym pokoju przez ten pierwszy okres.Wolę mieć Małego cały czas w zasięgu ręki,zwłaszcza w nocy.

Oublier, ja póki co będę się starać nie przyzwyczajać Młodego do spania z Nami.Wiem jak ciężko później przestawić dziecko do snu w swoim łóżku(w pracy wielu Rodziców się na to uskarżało). No i we mnie tkwi lęk żeby nie przydusić bobo w czasie spania(mój mąż ma głęboki sen i wierci się bardzo). Koniec końców wszystko wyjdzie w praniu.

Bondzik, wciąż jest nadzieja, poczekaj jeszcze do terminu @. Ja nadal trzymam kciuki.:)

bondzik007 lubi tę wiadomość

dqpri09khpifqr72.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CO do pracy u mnie podobna sytuacja, umowa do maja i raczej wątpię w jej przedłużenie.

Co do pokoju dziecka, najpierw na pewno z nami w sypialni ale w swoim łóżeczku. Mam takie same obawy jak 100krotka, że któreś z nas dzidzię zgniecie jakby spała z nami ;)

Ja dziś przejrzałam rzeczy które dostałam od bratowej męża, jest ich sporo i w zasadzie na początek napewno wystarczą, później jak już się zorientuje co i jak się ubiera to będę uzupełniać braki. Jak narazie nie ogarniam po co tyle tych rodzajów ;D śpioszki, kaftaniki, body, spodnie, pajace co z czym się je :D

• Lyanna Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bondzik, a może jeszcze powtórzysz test w dniu spodziewanej miesiączki?

Alphelia, my na początku będziemy mieli Małą w sypialni, w kołysce przy łóżku. Tak, że będę mogła ją pogłaskać bez wstawania lub włożyć smoczek do buźki, jak wypadnie. Kiedy wyrośnie z kołyski to wstawimy w to miejsce łóżeczko. Kącik do przewijania i kąpania mamy w drugim pokoju, który docelowo będzie pokojem dziecięcym. W sypialni nie ma już miejsca na żaden dodatkowy mebel. Planujemy nie brać Oli do łóżka ale to pewnie wyjdzie później :) Koleżanka ma dwuletnią córkę, która cały czas śpi z nimi w łóżku i nie najlepiej wpływa to na ich małżeństwo. Dodatkowo mała do tej pory zasypia tylko na cycu i w nocy musi mieć mamę obok, bo inaczej jak się obudzi to nie zaśnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 21:51

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba najlepiej będzie jak na razie łóżeczko z wszystkimi rzeczami będzie w naszej sypialni, a z czasem będziemy planować przeniesienie dziecka do osobnego pokoju. Tak to rzeczywiście może być kłopot chodzić ekstra na drugi koniec mieszkania, żeby przewinąć dziecko, umyć itd. A kiedy tak mniej więcej planujecie przenieść dziecko do osobnego pokoju? Po roku?

My dziś jesteśmy po pierwszej próbnej nocy na łóżku w nowej sypialni. Nie mamy już wątpliwości, że musimy kupić swoje, bo tamto dość, że małe (140x200) to jeszcze materace niezbyt wygodne. Kiepsko oboje spaliśmy :/ Jeszcze dziś specjalnie wstałam wcześniej, żeby po 7 być w Lidlu, bo u nas miała się zacząć oferta z ciuszkami dziecięcymi i ciążowymi. A tutaj myślałam, że wyjdę z siebie - jakaś 1/4 lub 1/5 oferty ciuszków dziecięcych dostępna, zero ciuchów ciążowych, zero innych rzeczy :/

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
  • Lyanna Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, też miałam się wybrać do Lidla ale jakoś mi to wypadło z głowy. Teraz już nie pojadę, bo mąż zabrał samochód a po jego pracy jedziemy od razu do sąsiedniego (większego) miasta odebrać wózek i fotelik :) Zadzwoniła też do mnie pani ze sklepu z bielizną, że jeden stanik do karmienia (przerobiony ze zwykłego) jest już do odbioru a zamówienie drugiego trochę się przedłuży. Dobrze, że mamy jeszcze trochę czasu, bo generalnie to ze stanikami do karmienia na mój rozmiar jest tragedia... Mam nadzieję, ze zdążymy i do sklepu stanikowego i po wózek.

Alphelia, ja wstępnie myślę o roku małej w naszej sypialni. Ale trudno to zaplanować, bo jeśli będzie się często budzić w nocy to pewnie zostanie dłużej. Moja mama mówi, że rok to optymalny czas i oni tyle czasu mieli moje i brata łóżeczka u siebie. Cały czas liczę, że nie będziemy jej brali do łóżka.

My mamy łóżko 160x200 i też fajnie byłoby mieć trochę większe ale na razie nie ma na to szans. Kupiliśmy całkiem niedawno nowe materace w Jysku i teraz bardzo dobrze nam się śpi :)

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
‹‹ 448 449 450 451 452 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ