X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kolejna ciąża po poronieniu
Odpowiedz

kolejna ciąża po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotko a nosisz nadal pas? Wiesz ze ja od staran ani razu go nie ściągłam? ;)

Mąż sie śmieje ze wybitnie wyglada ten pasek, ale do dnia porodu bedzie ze mna :)

Babel trzymam kciuki, nam sie udalo za pierwszym razem, a potem za trzecim, teraz w drugim cyklu. Wiec wszystko szybko :) Tobie tez tego zycze :)

Dziewczyny jestesmy juz tak daleko! :)))) ja za dwa tyg sie wizytuje to bedzie 30tydzien to co bylo niemożliwe nagle stalo sie tak.bliskie :)))

Dzisiaj przewozimy meble!!! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2018, 11:10

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    ZASTRZYKI Z HEPARYNY mutacje + obniżone białko S
    Mama dwóch Aniołów <3
    [*] Okruszek grudzień 2016 6tc
    [*] Okruszek czerwiec 2017 10tc
  • 100krotka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasek noszę rzadko,ale często modlę się do św. Dominika,a to w sumie na tym polega cała idea.Pasek ma przypominać o modlitwie. Codziennie nosiłam go podczas starań, do końca 1 trymestru.
    Za chwilę zaczynasz 3 trymestr. Mi też ciężko uwierzyć, że za chwilę zacznę 6 miesiąc.:)
    Kiedy przeprowadzka?

dqpri09khpifqr72.png

Nasze Dzieciątko 11t6d [*]
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edzia super wieści! Ja właśnie mojego męża namawiam, żeby wybrał się w weekend do Polski i przywiózł ile da radę zmieścić naszych rzeczy ze strychu oraz kupił łóżko. Materace już tutaj w DE kupimy, żeby nie wozić. Ja zamówiłam w tamtym tygodniu łóżeczko z przewijakiem z Woodies, a dziś materacyk do niego :)

W mieszkaniu mam lekki chaos, mnóstwo kartonów, stół z krzesłami do skręcenia, także duuużo rzeczy na głowie do ogarnięcia. Właścicielka zwolniła już nam trzeci pokój, więc chcę się dziś wziąć za wyczyszczenie szafy, która jest ogromna i biała, więc kilka godzin mi pewnie zejdzie na tym :/ Ale jak ją wysprzątam i komodę, to będę mogła zacząć przenosić nasze ubrania i ciuszki dziecka, które do tej pory kupiłam :)

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babel922, jestem w 35tc.

Edzia to czekamy na fotki. :)
    Do mnie dotarło dzis łóżeczko.
    Od jutra zaczynam pranie ciuszków i pakowanie się do szpitala. W tych kartonach tylko ciężko cokolwiek znaleźć :)

100krotka, Edzia1993 lubią tę wiadomość

• Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie Kochane dodam zdjecia, ale najpierw bede musiala ogarnac te kartony itd. jeszcze musimy pomalowac zabezpieczyc deski na podlodze, bo zachcialo mi sir drewnianej podlogi i nie wiem czy to nie byl błąd bo co prawda super wyglada, ale trzeba ja zabezpieczac i bardziej uwazac niz na panele.
    Zobaczymy w praktyce, mam nadzieje ze nie placi się jedynie za wygląd.

100krotko wiadomo ze modlitwa najważniejsza, ale ja zlapalam schiza że jak zdejme ten pas to moze sie cos stac, wiem ze to glupie i ze Bog nie karze za takie rzeczy, ale juz tak sobie to w glowe wbilam, ze nie zdejme xD co miesiac chodze tez na blogoslawienstwo dzidziusia, wychodzi sie na.srodek ołtarza i ksiadz blogoslawi i mam taki sam schiz ze jak nie pojde to mnie pokara. To juz takie urazy z przeszlosci ze boje sie odpuscic cokolwiek, że cos sie podzieje. Moze chce oczyscic swoje sumienie ze gdyby cos sie stalo to ja nie bede mogla powiedziec - nie zrobilas tego i tego.

Widze ze z przeprowadzką duzo z nas sie teraz męczy. Ja juz mam dosyc a jeszcze wszystko trzeba rozpakowac.
    Przeprowadzka w przyszlym tygodniu, po zabezpieczeniu podlogi i materace musza rosnac trzy doby, bo teraz sa zawiniete w rolki.

Malutka kopie od dwóch dni tak ze nie musze sie w końcu martwic. Nawet udalo mi sie te kopniako nagrac dzisiaj :)

Wy juz tak daleko, niedlugo Wasze Malenstwa beda na swiecie a ja jako e-ciocia nie umiem sie ich doczekac!

Sama tez nie pojmuje ze jestesmy tak daleko :)

Lyanna lubi tę wiadomość

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    Mama dwóch Aniołów <3
  • Haana Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wizycie! Nasz młody waży już prawie 2200 g. Ułożony był do mojego kręgosłupa, więc zdjęć żadnych nie dostaliśmy bo ciężko było zrobić. Dowiedzieliśmy się, że Kubuś ma już fajne włoski na główce, bo na usg było widać. Słodkie. :P

Następna wizyta za 3 tygodnie. Do tego momentu mam już odstawić acard i heparyne.

Lyanna, Alphelia, Edzia1993 lubią tę wiadomość

2 aniołki <3 <3 never give up
    Lipiec 2017 Szczęśliwa Żona
    Kwiecień 2018 Szczęśliwa Mama
    17u9wn15caesulxa.png
  • Lyanna Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haana, wspaniałe wieści <3 2200 to już porządna waga :)

A my jutro idziemy na ostatnie zajęcia w szkole rodzenia. Będzie część teoretyczna o połogu i potem ćwiczenia. Nie wiem jak będę ćwiczyć, bo boli mnie trochę jedno kolano a do tego okropnie drętwieją mi dłonie i ciężko jest mi się na nich podeprzeć. Opuszek lewej dłoni praktycznie w ogóle nie czuję. Mówiłam o tym dzisiaj diabetologowi i powiedział, że to przejdzie po ciąży. No ale chociaż spróbuję pójść na te ćwiczenia, bo ma też być nauka parcia a to się może przydać :)

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
  • bąbel922 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka tak, jestem wierząca, dlatego nie załamałam się jakoś strasznie po tej przykrej sytuacji, bo wierze, że tak miało być i kolejne dzieciątko będzie zdrowe i silne. Bóg nigdy nie daje nam więcej na barki niż potrafimy udźwignąć...

Edzia ja już wykańczam mieszkanko, w końcu remont się kończy :) pokój dziecięcy będzie czekał na swoją kolej, żeby go umeblować.

Andziaq to już ostatnie tygodnie !! :) Pewnie nie możesz się doczekać rozwiązania :)

Dziewczyny dzisiaj byłam pierwszy dzień w pracy po zwolnieniu. Było całkiem fajnie, szybciej zleci mi czas starań i oczekiwań na 2 kreski....:)

Aniołek... 11 tydzień :(
    3jgxxzdvbdybw5ra.png

2 cs po rocznej przerwie.
  • Lyanna Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel, ja po zwolnieniu lekarskim po poronieniu zaczęłam nową pracę. Bardzo dobrze mi to zrobiło, bo nie myślałam o tym, co się stało. Gdybym nie poszła wtedy do pracy to chyba bym się całkiem załamała.

Dziewczyny, jak mi się nic nie chce... No po prostu nie mogę się zmobilizować, żeby dokończyć pranie i prasowanie ciuszków dla małej.

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lyanna mam to samo, z tym że nawet nie zaczęłam ich prać :D ale zaraz nastawię pierwsze pranie :)

ALe jestem szczęsliwa bo większość rzeczy już mam, został tylko termometr który planuję upolować w Lidlu.
    No i wózek, który w ten weekend mam nadzieję uda się wybrać, bo akurat jedziemy do teściów, a to oni zobowiązali się go zamówić, ja mam jedynie wybrać jaki mi się podoba. Wózek nabywają u Producenta :)
    Jeszcze fotelik, bo wolę zainwestować w lepszy, niż ten z zestawu z wózkiem, tym bardziej że raczej jestem bardzo mobilna, często jeździmy w dłuższe trasy więc uważam, że warto.

babel922, z jednej strony nie mogę się doczekać, z drugiej ogarnia mnie lęk, że jeszcze nie jestem gotowa, że sobie nie poradzę, że jeszcze potrzebuję trochę czasu, więc mam nadzieję że Julka da mi szansę jeszcze przez parę tygodni na ogarnięcie się :)
    A powrót do pracy, jaka by ona nie była(moja jest okropna) pomaga w ciężkich sytuacjach, człowiek ma mniej czasu na rozmyślanie i analizowanie spraw. W ogóle zajęcie się czymś pomaga, bo nie ma się czasu myśleć :)

• 100krotka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edzia,wiem o czym piszesz,bo ja mam takie same odczucia.
    Zazdroszczę Ci,że masz możliwość tego błogosławieństwa.U mnie w Kościele niestety nie ma takich akcji. Pamiętam tylko,że rok temu było ogłoszenie że po mszy mają podejść kobiety w ciąży i będą święcić ich brzuchy.;) Ale to było pewnie z okazji jakiegoś tematycznego święta.
    Mój Szymek też nadrabia z kopniakami, teraz szaleje nawet jak jestem w ruchu,co dla mnie jest nowością. W poniedziałek na przykład kopał jak robiłam obiad.:)
    A w kościele często kopie jak organista zagra niskie tony na organach,chyba Mu się nie podoba.

Dziewczyny na końcówce, szykujcie się szykujcie,bo teraz już nie znacie dnia ani godziny.;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2018, 10:13

dqpri09khpifqr72.png

• Alphelia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę dziewczyny na końcówce z jednej strony Wam zazdroszczę, że już niedługo będziecie cieszyć się maleństwami, z drugiej strony jeszcze nie jestem gotowa, żeby to było u mnie już i uświadamiam sobie ile jeszcze jest do zrobienia a coraz mniej czasu ;)

Na razie udało mi się wyczyścić i wypolerować komodę dla Lilki. Dziś chcę się wziąć za wielką szafę do sypialni. Mąż wczoraj złożył stół do jadalni, kilka paczek z rzeczami właścicielki wyniósł, więc trochę mniej gratów. Może uda nam się w tym tygodniu wybrać do sklepu z materacami i zobaczyć na coś dla nas.

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
  • 100krotka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam Was z tymi remontami,ja po zwykłym sprzątaniu i przygotowaniu obiadu czuję się zmęczona...Zaraz jedziemy na zakupy, muszę wykorzystać wolny dzień męża i zrobię zapasy w lodówce żebym nie musiała sama dźwigać. No właśnie,zakupy też już coraz bardziej odczuwam. Wcześniej nie przeszkadzało mi, że najbliższy supermarket mamy 15 minut pieszo od domu,a teraz w połowie już mnie łapią kolki...Z cyklu :uroki ciąży.:)

dqpri09khpifqr72.png

• Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane końcóweczki ze wszystkim dacie rade <3

My wczoraj przenieśliśmy prawie wszystkie meble, a był to wyczyn - szafa 250 na 236 wysokości. W przyszyłym tygodniu będziemy u siebie - nie wierze, już nawet nie przeraża mnie to rozpokowywanie, jak wczoraj weszłam na mieszkanie i pomyślałam, że na dniach tam będziemy i że własnie tam przyniesiemy Nasze Maleństwo :))))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2018, 13:45

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    Mama dwóch Aniołów <3
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu opiekunki Bąbelki ;)

e2deaae2beb35205med.jpg

Oublier, Alphelia, 100krotka, Lyanna, bąbel922 lubią tę wiadomość

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    Mama dwóch Aniołów <3
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepsze opiekunki <3 Mój westowy opiekun mnie odwiedzi na tydzień w drugi weekend marca :D

Edzia1993 lubi tę wiadomość

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
  • Lyanna Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmobilizowałam się i wyprasowałam wszystkie ubranka :) Zostały mi tylko duże rozmiary lub takie inne typu dżinsowe spodenki, których nie mam nawet jeszcze wypranych. Jutro rano jedziemy do Lidla dokupić to, co mi wpadnie w oko, a na poczcie czeka paczka z HubiWorld z pieluchami tetrowymi i większymi muślinowymi.

Mój pieseł ma zakaz wchodzenia na kanapy i łóżko, więc nie może mi tak towarzyszyć. Trochę się boimy, jak zareaguje na pojawienie się dziecka, bo mimo małego rozmiaru ma ciężki charakter. Liczę na to, że jakoś się dogadają z maluchem ;)

Edzia1993 lubi tę wiadomość

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
  • 100krotka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja trułam cały czas mężowi o psie,bardzo chciałam go mieć.Mój racjonalista zawsze argumentował, że nie ma nas prawie cały dzień w domu i pies tylko by się sam męczył. No i psa się nie doczekałam,a teraz byłoby mi raźniej,kiedy mąż jest w pracy. Z drugiej strony jak widzę wieczorami ludzi wychodzących z psami w deszczu,czy mrozie to im nie zazdroszczę i sobie myślę, że może nawet lepiej,że K. postawił na swoim.;)

Dzisiaj zapewne Lidl przeżywa oblężenie ciężarnych.;) A ja mam tak dobrze z moją rodzinką, że Teściowa już tydzień temu deklarowała, że jedzie na łowy i kazała mi zanotować co mi się podoba z gazetki. A do tego wczoraj bratowa męża(ta to ma fioła na punkcie Lidla) pytała co mi się podoba z nowej oferty,bo Ona też będzie polować po pracy.:) A ja nawet nie pomyślałam żeby kogoś wyręczać.:)Ale nie będę ukrywać,że mi to bardzo na rękę,bo nie znoszę zakupowych dzikich tłumów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2018, 09:21

dqpri09khpifqr72.png

• Alphelia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka to się zgadza z psem ;) Fajnie jest mieć kogoś futrzanego przy Tobie, który Cię kocha bezgranicznie, z drugiej strony również jesteś odpowiedzialny za niego i masz pewne obowiązki i wyrzeczenia, tak jak na przykład chodzenie na spacer w deszczu, zimie lub kiedy po prostu bardzo Ci się nie chce nigdzie wychodzić :P

Fajnie, że masz kogoś kto Cię wyręczy w wojnach zakupowych w Lidlu haha :D Ja czekam jak u nas będzie oferta z dziecięcymi od marca :) Bo teraz to, co było, to prawie nic, choć kupiłam parę skarpetek, rajstopy i spodenki z koszulką. Ale chcę jakieś body i pajace jeszcze upolować.

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
  • 100krotka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratowa męża dała znać, że Jej mama kupiła dla mnie bluzkę ciążową,a na ciuszki dla dziecka bratowa jedzie polować sama po pracy.:) Także działania jak widać są szeroko zakrojone.:)
    Ja właśnie zastanawiam się nad pajacykami. Kupiłam dwa do spania, ale jakoś bardziej podoba mi się dziecko ubrane w body i półśpiochy, lub spodnie. I chyba na takie ciuszki będę stawiać, bodziaków już mam sporo,teraz będę szukać dolnych części garderoby.:)

dqpri09khpifqr72.png

‹‹ 451 452 453 454 455 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ