kolejna ciąża po poronieniu
-
WIADOMOŚĆ
-
Właśnie stoją pod znakiem zapytania jeszcze te Bielany. Tam terapię moich konfliktów zapoczątkował prof. Dębski, po jego śmierci jest tam jego żona i jakoś tak oni są takim docelowym. Mam do bielańskiego skierowanie wypisane, ale wizytę 20.01 mam na Czerniakowskiej u lekarza, który z profesorem pracował i uczył się od niego, mój gin mu wyjaśnił mój przypadek i chce mnie zobaczyć, najpierw próbuję tam. Jak coś nie wypali to mam bielany w odwodzie08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
To czekamy do 20.01.
Podobno 10 mg/dl ketonów to nie dużo, mam zjeść większą kolację. Rany... Ja mam dość jedzenia!! Zjadłam dziś z chlebem graham, bo białe mi za mocno podnosi i glukozę po posiłku i poranną. Zobaczymy jak razowe i jak na tym wyjdą moje ketony... Twaróg z bananem mi obrzydną po miesiącu... Byleby brzuch nie bolał może jakoś to ogarnę. Cukry na czczo przez ostatni tydzień poniżej 95 czyli nie włączamy insuliny, ale walczę teraz z ketonami i mogą się popsuć cukry poranne, więc zobaczymy jak to będzie...
Anetka, a Ty juz zajęta prasowaniem czy co, że tak cicho siedzisz ? Ja dopiero kompletuję kosmetyki i zaczynam pranieJULIA - godz. 7:27; 19.12.2016 r.
57 cm, 3750 g szczęścia
TYMON - godz. 9:16; 19.02.2020 r.
57 cm, 3700 g szczęścia -
nick nieaktualnyHej
Alciak - ja już mam wszystko gotowe. Zostało ogarnąć łóżeczko poskładać itp
Ogólnie, niby wszystko ok . Wyniki badań- tragedia . Problem z moczem . Krysztaly nie ma 1-3 mój wynik 122 , ciała ketonowe dodatnie. Zalecenia od lekarza ; pij więcej wody 🤯🤯. 3.5 litra Dizennie pije ile mam tego w siebie lać?
Dodatkowo dostałam wczoraj wypłatę 500 zł- dzwonie do pracy pytam co jest grane ? Odp : od 9.12 nie wplynelo Pani l4 .
Poprostu mega !🤬🤬🤬Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2020, 13:46
-
nick nieaktualnyKinga13 wrote:O kurczę, i co z tym L4 teraz? Te elektroniczne teraz funkcjonują to powinno wszystko śmigać
Zaraz dzwoniłam do lekarza. Mówiła że to ewidentnie błąd zusu bo z tego dnia miała 4 pacjentki które zgłosiły ten sam problem. Dziś mi pisała że wczoraj ponownie wysłała. Nie wiem jak to ma się do rzeczywistości i elektronicznych l4 , no mówiła że faktycznie mojego nie ma. Tylko czy ona wogole je wysłała? Tak miesiąc do tyłu? Nie mam pojęcia. Wiem że we wtorek jadę do zusu potwierdzić konto ( pue) . Nawet z pracy nie zadzwonili poinformować A od 9.12 nie ma mojego l4 ! -
nick nieaktualnyKinga13 wrote:No właśnie dziwne, że z pracy nie dzwonili przecież bez L4 teoretycznie powinnaś pojawić się w pracy...
Tłumaczyła to tym że wszyscy wiedzą że ciąża i kontynuacja więc czekają na wpływ l4 . Gorzej z moja kierowniczka bo ona dostawala maile od kadr od dwóch tygodni i nie raczyła poinformowac. A na zamknięcie miesiąca wpisała że mam l4 bo by jej system nie przepuścil 😳😳🤯🤯 -
Szczerze, może jestem przewrażliwiona, ale zawsze piszę maila do kadrowej i tak długo ją nękam, aż mi napisze, że dostała. Nie mam zaufania do zwolnień elektronicznych, bo nie mam formalnie żadnego potwierdzenia. Nic... Pediatra czasem mi dawała numer ale gin nic! A oni są tacy zalatani, że mówi, że wysłała, a potem okaże się, że nie nacisnęła "Enter" i coś nie poszło i nie doszło. Mi picie wody w ketonach nic nie dało poza za lekkim moczem 😂 mi też wyszły wczoraj jakieś cudaczne bakterie mimo, że się podmyłam przed wysikaniem, dziś ponowiłam próbkę i już były śladowe ilości. Powtarzałaś badanie? Ketony oznaczają, że matka się głodzi wg mojej lekarki teraz muszę jeść więcej węglowodanów na ostatnią kolację, przesunęłam ją na ostatnie pół godziny przed snem i dziś już ketonów nie było. Może u Ciebie to tylko jednorazowy wybryk, albo faktycznie chodzisz głodna spać ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2020, 21:02
JULIA - godz. 7:27; 19.12.2016 r.
57 cm, 3750 g szczęścia
nick nieaktualnyJakby to odemnie zależało to już dawno tam dzwonię czy pisze. Problem w tym że oni nie odbierają prywatnych telefonów tylko te służbowe, podobnie z mailami - nadawca musi być mail firmowy. To jest jakaś masakra. Ratuje mnie konto pue . We wtorek jadę do zusu . Mam też zamiar skontaktować się z kierownikiem regionalnym . Nie tyle o skarge A o pomoc. Bo to że był problem z l4 to ja wiedziałam. Byłam tam 17 grudnia - pytam o moje l4 mówi mi no właśnie miałam do Pani dzwonić bo nie wplynelo. Zerkla w komputer u mówi a nie - już jest . Pytam jej jest ciaglosc? Mówi tak. Widnieje Pani do końca grudnia. Zostawiłam numer telefonu i mówię jej że gdyby coś było nie tak to proszę dzwonić. No i po wypłacie dzwonię A ona do mnie " no miałam do Pani dzwonić " masakra. Czyli napewno by nie zadzwoniła . Wczoraj rozmawiałam z koleżanką to mi mówiła że zastępca mówił jej że od 2 tygodni przychodziły maile że nie wplynelo moje l4 😳😳😳🤬🤬🤬
-
nick nieaktualnyA co do kolacji czy jedzenia - Alciak wierz ni niczego sobie nie odmawiam 😁😁😁
Ostatnim czasem faktycznie mniej jem - nie wiem czemu najadam się ale porcję zdecydowanie mniejsze więcej nie idzie zwyczajnie
Dziewczyny bo Wy już macie dzieci. Powiedzcie tak w skrócie co należy zrobić po narodzinach. Chodzi o formalności -
No z formalności to musisz jechać do USC, ale nie swojego gdzie mieszkasz tylko tam gdzie rodziłaś i rejestrujesz dziecko. Nadajesz imię, dostajesz PESEL itd. Do pracy podanie o macierzyński i ubezpieczenie jeśli miałaś jakieś grupowe. I do przychodni zapisujesz. 500+ przez neta na koncie bankowym możesz załątwić i to jest dosłownie chwila. Ale jak jeszcze rodzinne czy becikowe to do MOPSu musisz08.09.2017 - Staś
Jak zapiszesz do przychodni to w pierwszych tygodniach przyjdzie położna, wypisze zaświadczenie na podstawie karty ciąży, które będziesz potrzebowała do becikowego.
Dowiedz się też o szczepienia dziecka, na żółtaczkę nie wszędzie szczepią Engerixem, wg mnie to najlepsza opcja, czasem wystarczy zapłacić w szpitalu i dadzą inną, ale np. ja w swoim powiatowym muszę dostarczyć własną, bo nie mają innych.JULIA - godz. 7:27; 19.12.2016 r.
57 cm, 3750 g szczęścia
nick nieaktualnyWrrrr
Hej !
Kolejny dzień nerwowki. Pojechałam do zus pytam o moje l4 - jest , jest ciaglosc tylko jeż o czeka na zatwierdzenie orzecznika ( Pani mówi że będzie to potwierdzone ale to też może potrwac) no i pytam wczoraj byłam na wizycie dostałam kolejne jest? Wszystko jest. Przychodze do domu loguje się do pue i gowno. Ostatnie l4 było wystawione 6.01 do 13.01 😳😳
Alciak help! Wczoraj było wystawione nowe przed 19 możliwe że go jeszcze nie ma ? 🙈🤯🤯🤯. Przepraszam że tak smece ale masakra to jakas .
Z innych rzeczy mam skierowanie do szpitala A cc 6.02 mam się wstawić. Szczerze " sram w baty" - jestem przerażona że to już -
Cholercia nie wiem, jak to szybko idzie. Nie mam dostępu. Może na Twoim koncie nie widać. Trzeba tam dzwonić, może u Ciebie pojawia się z jakimś opóźnieniem...
Jak ja Ci zazdroszczę... Ja bym chciała już, żeby tylko to nie było złe dla dziecka... U mnie przy dobrych wiatrach będzie tydzień po Tobie. Aż boję się, że coś się pokomplikuje, bo coś mi cukry dziś skaczą ((( ostatnio to mam tak mieszane dni,dwa złe z bólami żołądka, jeden dobry...JULIA - godz. 7:27; 19.12.2016 r.
57 cm, 3750 g szczęścia
O kurczę, dziewczyny Wy już! Matko, jak ja też bym chciała... Moje maluchy dopiero 18 lutego osiągną umowną granicę przeżywalności08.09.2017 - Staś
nick nieaktualnyKinga zapewne doczekasz się i Ty . Nim się obrocisz będziesz już do " rozpakowania "
Pamiętam jak ja chodziłam i mówiłam że chce już grudzień 😁😁
Alciak pytanie mam odnośnie CC , mam pewne wątpliwości co do skierowania . Może się nie znam ale na skierowaniu nie pisze wyraźnie że to na cc
Pisze skierowanie na oddział położniczy i tak ;
Ciąża 2 , poród 1 hb8 duże mieśniaki stanowiące przeszkodę porodowa. -
Anetka myślę, że opis świadczy o problemie, ja nie mam skierowania nie sądzę, żeby przyjmując mnie do szpitala 3.02 Pani Doktor napisała to wprost bo to wyjdzie u mnie w trakcie pobytu, ona tam jest codziennie, wszyscy będą o tym wiedzieć. Nie wiem czy piszę się wprost np. "co stanowi wskazanie do cc"... Z Julką miałam rodzić naturalnie, to było nagłe cięcie.JULIA - godz. 7:27; 19.12.2016 r.
57 cm, 3750 g szczęścia
nick nieaktualnyNo to w takim razie zobaczymy. Może być tak że pojadę i odesla mnie z kwitkiem .
Jestem ciekawa jak do tego podejda . Boję się tego cholernie bo ten największy mieśniak jest centralnie pod zebrami pod piersiami i jeśli przez przypadek go dotkne czy otre czy czyms ucisne to boli niemilosiernie wychodzi na wierzch i każde dotknięcie otarcie czy cokolwiek sprawia ogromny ból 🙄🙄, więc jak tu przec -
Anetko, jeśli Twoją sytuacja jest jasna to myślę, że nikt nie podejmie innej decyzji.
Ha ha ha Kinga ja mam wizytę za tydzień... Już się boję 😂😂😂Kinga13 lubi tę wiadomość
JULIA - godz. 7:27; 19.12.2016 r.
57 cm, 3750 g szczęścia
57 cm, 3700 g szczęścia