X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, chyba że Dobry Wieczór :/ nie wiem, trochę słońca, proszę, może się któraś podzielić?

moje sprzątanie też jest odłożone na później ;) co dziś dobrego gotujecie? mi przeszła ochota na ryby i buraczków mi się zachciało.

Paatka lubi tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Przed chwilą dzwonili do mnie z Genomu, mam wyniki, zdrowy chłopczyk, Boże jestem w szoku płaczę że szczęścia.
    Ale oczywiście jak to ja już sienakrecam że mogę poronic że czuję słabiej ruchy.

pomarańczka_33, myszkaka, Magdzia85F, dziewiec.zero, APrzybylska, aga_90, BP 02, Tusianka, grzanewino, Ilona92 lubią tę wiadomość

• pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agii - wspaniale! Cudowna wiadomość :) nie nakręcaj się tylko się oszczędzaj i będzie wszystko dobrze :)

APrzybylska, słońca Ci nie dam bo nie mam, ale jak tylko się pojawi to Ci przekażę bo ja go nie lubię ;) kocham jesień i taką szarą też ;D
    ja dzisiaj mam schab i kalafior tylko jeszcze nie mam pomysłu jak je zrobić ;)

APrzybylska, Agiii37 lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agiii37 super wieści :) Nie martw się i nie nakręcaj z tym poronieniem. Przy amniopunkcji to jest 1% przypadków, więc nie można popadać w paranoję, bo to niezdrowe dla dziecka. Wszystko będzie dobrze :)

Agiii37 lubi tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!

Agii super!!!:-*

APrzybylska u mnie też brzydko.

Dziewiec.zero może kawa?

Ja zaczynam 19 TC!:-D
    Ale ! Mam doła!!! Boli mnie nadal. Byłam po wyniki i mi siki zgubili w laboratorium! Jutro muszę naginać z buta hektary, bo dojazdu nie ma do laboratorium, tylko autem!
    Do tego mam podwyższone leukocyty we krwi! TSH prawie 3! Znowu mi dawkę zwiększy! :( Poryczałam się w aucie! Mąż na poprawę humoru kupił rogale marcińskie i właśnie jem jednego.
    :'(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2017, 10:48

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agiii tak się ciesze :D już mi słońca nie trzeba :) wszytko jest i będzie dobrze. Nakręcaj się lepiej na zakupy dla synka, a nie głupoty wymyślasz ;)

Magdzia jak to zgubili? mam nadzieję, że nie każą Ci ponownie płacić (chyba, że to na NFZ). No w ciąży niestety tak jest, że to nasze ciało nie wie jak się ogarnąć i wychodzą różne kwiatki w badaniach. Ja już też wcinam Letrox. Nie smuć się, będzie dobrze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska - płaciłam, ale zrobią kolejne bez dopłacania.
    No ja mam dawkę 2x150 i 5x100, więc znowu będzie więcej. A przy zmianie dawek jestem najpierw mega zmęczona i nie do życia.
    Martwię się leukocytami we krwi (jakbym miała wyniki moczu, to bym wiedziała, czy jest czym się na serio martwić), bo te kucia mam też przy nerce. A jutro idę oddam mocz (wyniki w poniedziałek), szkoda tylko, że tak sobie rozkładam badania, żeby Mąż woził a tu taka kicha. Wizyta u ginekologa we wtorek.
    :(

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli na wtorek musisz mieć komplet. Oby jutro nic się nie wydarzyło. Ja na razie biorę raz dziennie 50, więc jakoś nie zauważam zmiany w samopoczuciu, no ale przy Twoich dawkach na pewno już inaczej się to odczuwa.

Miałaś kiedyś jakieś problemy z nerkami?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy nie miałam problemów z nerkami. A wiem, że w ciąży różne rzeczy wychodzą. :( Wiesz - pal licho ja, ale najgorzej, że jak organizm jest słaby, to Maluszek nie ma dobrych warunków!:(

No ja brałam 50 przed ciążą, jak mi lekarz od razu dowalił 118 - to o matko. Spać nie mogłam.

Dzisiaj to chyba ja mam kiepski dzień... :(

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agii- masz potwierdzenie że synuś zdrowy to już teraz myśl tylko o tym! nie nakręcaj się niepotrzebnie bo nic dobrego Ci to nie da :) głowa do góry, teraz już będzie tylko dobrze :)

APrzybylska- ja Ci wyślę trochę słonka, co prawda z pogody ducha jedynie, bo za oknem go nie ma, ale wstałam dziś w dobrym nastroju i samopoczuciu więc się mogę podzielić :D

Magdzia- zgubione siki rozwaliły system, padłam ze śmiechu :P chociaż domyślam się że ponowna wyprawa do laboratorium zabawna nie jest :)
    napisałam a potem doczytałam resztę.. nie martw się, to jeszcze nie musi oznaczać niczego złego :) ja sobie ostatnio sama zmniejszyłam dawkę bo strasznie się źle czułam i jest o wiele lepiej, rozmawiałam przez tel z endo i kazała za tydz sprawdzić TSH czy nie wzrośnie, a potem się zobaczy. Podobno do 20tyg tarczyca szaleje, a potem się już normuje :)

a wracając do tematu rodzin i matek (bo mnie wczoraj ominęło)- moja mama jest cudowna, ale za to ona jako dziecko nie miała lekko, jej matka pasowałaby pod opisy tych Waszych.. i dlatego moja postanowiła sobie że będzie zupelnie inna dla swoich dzieci i jej się to udało.. więc moje zdanie w tej kwestii jest takie, że już swoich matek nie zmienicie, za to możecie być najlepszymi Mamami pod słońcem dla swoich Pociech :)

miłego dnia :)

edytuję bo doczytałam: Magdzia- Tobie też wysyłam trochę słoneczka i pozytywnej energii! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2017, 11:27

Magdzia85F, APrzybylska, Agiii37 lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Najczęściej u kobiet w ciąży zwiększa się liczba leukocytów (białe ciałka krwi), a także z powodu niedoboru żelaza zmniejsza się poziom hemoglobiny – nie jest to powód do niepokoju. Tylko lekarz prowadzący ciążę może odpowiednio zinterpretować twoją morfologię krwi i w razie potrzeby zaordynować odpowiednią suplementację."

"W ciąży następuje fizjologiczny wzrost wartości leukocytów. Podobnie jest podczas porodu, w stresie, po posiłku oraz wysiłku fizycznym."

kwintesencja ze strony poradnikzdrowie.pl, ale myślę że wwystarczająco, póki nie będziesz mieć wyników badania moczu :)

f2wl9vvje61wiuku.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga wiem - bo i siostra mnie uspokoiła. Tylko mnie martwi to kucie w lewym boku, które promieniuje do nerki a wczoraj bolało jak sikałam właśnie z tyłu. Dzisiaj już lepiej, ale dalej pobolewa. No i jakby te wyniki moczu były, to wszystko jasne.

I już chcę zobaczyć Maluszka, bo już dawno nie widziałam!!:(

• Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam za duzo leukocytow ale w moczu. Robilam posiew, potem wybralam to co mi lekarz przepisal i znow badanie ogolne a w pon ide z wynikami posiewu i ogolnego. A tez wlasnie jak ostatnio wyszly te leukocyty to tez sie poplakalam jak poszlam do auta i ogolnie placzliwa sie zrobilam :D

xk81pfk.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dotrwamy do tego wtorku razem :) a o której masz wizytę? bo ja dopiero o 17.30..

Magdzia85F lubi tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja też! Ostatnio po kilka razy dziennie ryczę. Dosłownie.
    A i co lekarz Ci powiedział o tych wynikach?

Aga wizytę mam o 12:20 bodajże, albo 12:40. Więc wcześnie i wózki idziemy oglądać, bo sklep Tosia (tosia.pl) jest na przeciwko.

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny :)

U mnie ostatnie kilka dni urwanie glowy w pracy- zjazd pingwinow (w sensie wazne osobistosci) ;)

Agi- bardzo sie ciesze razem z Toba! Swietna nowina :)
    A moj maz chyba wpada w panike, bo nagle uznal ze jutro robimy Nifty :D Nie wiem z jakiej paki skoro Pappa wyszlo 1.12000 na T21

dxomclb10296nsxe.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pierwszej stronie wrzuciłam listę rzeczy do szpitala. Jeżeli macie jeszcze jakieś pomysły to piszcie.

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi - gratuluję! Super wieści!

U mnie też szaro i buro za oknem, aż się nic nie chce.

Mi coś napieprzyli z wynikami tarczycy, TSH miałam po kilku godzinach, a ft4 dopiero po ponad 24h od podania TSH. Dzwoniłam do laboratorium, że przeoczyli gdzieś to ft4 i teraz nie wiem, czy wynik jest miarodajny. Żyć nie umierać.
    W dodatku chodzę coraz bardziej jak pingwin przez tą rwę kulszową. Jak już pochodzę, to jest całkiem ok. Ale wstać z łóżka czy krzesła albo zmienić w nocy pozycję, to jest dramat. Poproszę gina o skierowanie do neurologa, bo tak się nie da funkcjonować.

I wykupili mi wszystkie rogale w biedronce :(
    Jutro jadę do miasta powtórzyć ten mocz, więc muszę się w jakiejś cukierni zaopatrzyć.

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też ostatnio ryczę każdego dnia, i na męża krzyczę w sumie bez sensu i powodu
    i sny mam przedziwne, ostatnio śniło mi się, że rusza mi się oczko w pierścionku zaręczynowym i chciałam sama naprawić i oczywiście śrubokrętem i się zepsuł i połamał całkowicie i złoto się pokruszyło (a rusza się naprawdę, chyba zaniosę na reklamację).

Agiii37 - to super, że wszystko super! Nie ma sensu się nakręcać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2017, 12:49

3i49l6d8vill3k1j.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F tylko kazal zrobic posiew i dal mi wtedy cos do wypicia zeby wypic po i globulki dopochwowe i jak wybiore zrobic badanie ogolne. W poniedzialek z wynikami ide. Mam nadzieje ze zmniejszyla sie ich ilosc...

xk81pfk.png
‹‹ 152 153 154 155 156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ