X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia, nie smutaj, jutro będzie lepiej :) ale jak w laboratorium materiał do badania może zaginąć to mi się w głowie nie mieści, też bym im powiedziała co o nich myślę...

ja nie ryczę ale wściekam się strasznie z byle powodu, mój mąż już wie, że po prostu muszę się wykrzyczeć i zaraz mi przejdzie, samą mnie to wkurza ale nie mam żadnej kontroli nad tym :p

a równo za tydzień wieczorem jedziemy na usg połówkowe <3 mam nadzieję, że Maleństwo będzie tak życzliwe i się ujawni z płcią ;D

Magdzia85F lubi tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3

Wysłany: 9 listopada 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tu dla każdej z kiepskim humorem, moja wczorajsza rozmowa z panem z banku :P

https://www.facebook.com/naprzekorbotak/posts/690789527790011?notif_id=1510161478828895&notif_t=like&ref=notif

grzanewino, Ilona92, Magdzia85F lubią tę wiadomość

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agiii37 - rewelacyjne wieści !!! wiedziałam, że będzie dobrze, :)

Widzę, że nie tylko mnie czasem deprecha dopada...wczorajszy dzień był okropny, ale dziś juz jest lepiej, od rana pozałatwiałam wiele spraw i humor o wiele lepszy, więc pocieszające może być to, że takie stany przemijają ;)

Miłego popołudnia wszystkim.

pomarańczka_33 lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny krótkie pytanie tylko sama nie wiem jak to fachowo słowami ująć żebyście zrozumiały p co mi chodzi.. Dobra to rzeczy. Czy zdarza się wam przy podcieraniu w WC że na papierze są pojedyncze takie jakby milimetrowe lub dwumilimetrowe hmm no właśnie co, takie jakby plateczki? Tak jakby fragmenciki śluzówki czy coś? Nie ma tego dużo jakos. Jak się pojawiają to jest ich z 3 - 4. Żadnych plamien nie ma. Co myślicie?

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomarańczka- lubię to :D

pomarańczka_33 lubi tę wiadomość

3i49l6d8vill3k1j.png

Wysłany: 9 listopada 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    Dziewczyny krótkie pytanie tylko sama nie wiem jak to fachowo słowami ująć żebyście zrozumiały p co mi chodzi.. Dobra to rzeczy. Czy zdarza się wam przy podcieraniu w WC że na papierze są pojedyncze takie jakby milimetrowe lub dwumilimetrowe hmm no właśnie co, takie jakby plateczki? Tak jakby fragmenciki śluzówki czy coś? Nie ma tego dużo jakos. Jak się pojawiają to jest ich z 3 - 4. Żadnych plamien nie ma. Co myślicie?
    wiesz co ja chyba nic takiego nie mam, mam dużo śluzu ale pani doktor powiedziała, że przy ciąży to normalne

Wysłany: 9 listopada 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grzanewino wrote:
    pomarańczka- lubię to :D
    dziękuję :D

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    Płatki? No jeszcze śluz podobny do owulacyjnego to tak. Biały śluz w przezroczystym tez, ale szczerze jak nie widze jrwi to nie sprawdzam wszystkich punktow organoleptycznych śluzu . Jesli cos byś miala wyszło by w moczu .)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2017, 15:11

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie takie płatki. Bardziej to wygląda jakby fragmenty nabłonka niż coś śluzowątego.

Za tydzień się wybieram na badania to będę mieć czarno na białym czy mocz ok., :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2017, 15:09

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc i czołem. Do mnie ostatnio tez dzwonili z Aliota. Facet chce zaproponować cos , a ja odp : hmm konta mam i to 2, plus jedno walutowe, wiec kolejne mi nie potrzebne , a druga sprawa wole sama obracać swoją gotówka niz pożyczać ja za darmo bankowi, czy oprócz konta i ubezpieczenia jest ni Pan cos w stanie zaproponować? Noo noe to dziekuje ślicznie za rozmowę i mam nadzieje, ze uda sie Panu konus innemu sprzedać wasze produkty bankowe

Magda Co do moczu to daj próbkę mężowi zawiezie i po sprawie, bywa czasem tak. U mnie sa problemy z wynikami wr. Nic nie poradzisz.
    U mnie tez szaro buro. I wkurzyła mnie baba z usc . Ale sporo dzis zrobiłam a teraz mnie boli wszystko od połowy pleców do połowy nog :(

Agi wiedziałam, ze bedzie dobrze:) bardzo sie cieszę !

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    No właśnie takie płatki. Bardziej to wygląda jakby fragmenty nabłonka niż coś śluzowątego.

Za tydzień się wybieram na badania to będę mieć czarno na białym czy mocz ok., :)
    To moze zrób nicz jutro i będziesz wiedziała czarno na białym. Albo zadzwoń do ginekologa jesli jest tego duzo i masz złe przeczucia

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png

Wysłany: 9 listopada 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona92, to teraz odpoczywaj już jak dałaś czadu w pierwszej połowie dnia :)
    ja niby zdalnie pracuję, ale czuję, że moje możliwości są już inne niż zwykle, poza tym jednym telefonem potrafią mnie tak zdenerwować, że najchętniej od razu pojechałabym po zwolnienie, no ale jak chcę mieć gdzie wrócić to zaciskam zęby i idę dalej...

Ilona92 lubi tę wiadomość

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie dzwonił wczoraj Alior, ale samo automatyczne nagranie i zaczęło się od pytania "czy przy telefonie pani XY, proszę powiedzieć wyraźnie tak czy nie". Zdziwiło mnie to i się od razu wyłączyłam, bo jeszcze nie zdarzyło mi się takie coś. Tym bardziej, że z Aliorem nie mam już nic wspólnego, kiedyś miałam tak konto walutowe, ale to było kilka lat temu.

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm

Wysłany: 9 listopada 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do mnie też raz automat zadzwonił i też szybko zakończyłam rozmowę, Alior to chyba najbardziej upierdliwy bank jaki istnieje :P

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie usiadłam i siedzę, przeholowałam dzis bo az macica skurczu dostała, az mam wyrzuty sumienia, o dziwo! Pije herbatkę i musze Wam powiedzieć, ze to juz TEN czas na zagniecenie piernika po staropolsku! Juz myśle co zrobic na swieta ha ha , nam kilka standardów, ale jakimś zapalonym cukiernikiem sie staje :O makowce, serniki z wiśniami , no i mam ochote na kotleciki jagnięce takie różowe w środku :)

A ktos pytał o obiad wiec ja mam 3 dzien z rzędu zupe z soczewica, miałam tobic tez krokiety z mięsem bo mam kaczkę i gęś i mielone wp wol. Nic raczej dzis nie zrobie bo wszystko mnie ciągnie i swędzi. Chociaż zjadłabym chiński makaron z pulpecikami, albo małymi kotlecikami smażonymi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2017, 15:56

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona mój Mąż do pracy jedzie na 6 i wraca przed 19, więc muszę się sama bujać.

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyda sie jeszcze ładowarka, podkłady poporodowe, cos do mycia dziecka, no i najważniejsze dokumenty :) jesli nie zdążycie z depilacja to maszynka do golenia. Koszule jakies rozpinane by mozna było karmić , na wszelki wypadek jakies chusteczki lub papier toaletowy, sa tez majtki poporodowe, lepiej zabrać tego sporo . Do pupy dla niemowlaka czytałam, zeby byli cis z wmolientamu nawet najlepiej alantan krem, pi upływie 2/3 mies alantan maść.
    Niw chce prawic, ale kuzynka rodziła w ubiegły piatek i dziecko dostali uczulenia przez ubranka bo złe je wyplukala także jestem uczulona i Was uprzedzam o baaardzo dokładnym płukaniu. Jesli na cos chorujemy weźmy swoje leki na wszelki wielki, lepiej nie ryzykować, . Weźcie smoczek jesli nie jesteście przeciwniczkami bo zdążały sie sytuacje, ze dziecko wisi na cycu i nic nie zrobisz.
    Nie wiem czy cos do przemywania oczu dostaniemy w szpitalu dla bobasa a no i weźmy jakies płatki kosmetyczne zeby dziecko czyścić.
    A no i jesli przydzicie sie wc to polecam takie nakładki lub spray do dezynfekcji toalet

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2017, 17:08

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczka ja zawsze mówię, że nie wyrażam zgody na nagrywanie. ;-)

Ilona jak lepiej się czujesz?

Do mnie dzwoni mój bank. Ale na serio dupy nie trują.
    Alior nigdy nie dzwonił.

U mnie na obiad barszcz ukraiński z cieciorką. A kolacja pomidory z serkiem wiejskim. Apetyt mi poszedł gdzieś w siną dal.

Ilona92 lubi tę wiadomość

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Magda , tak lepiej :) ja znowu głodna, apetyt rośnie... chociaż mam taka ochote na włoska diavole... juz nie pamietam kiedy pizze jadłam

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona a czemu nie jadłaś? Ja robię często. Mąż bardzo lubi. Nawet jak nie jadłam takich rzeczy, to robię:-)

‹‹ 153 154 155 156 157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ