Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa poczułam dopiero w 19tc. Czyli kilka dni temu.
Ale za to wczoraj to Gulka po brzuchu mi latała. Mąż też widział, aż w szoku byłam. Zapytam jutro ginekologa, czy to tak wcześnie możliwe. Bo jak wstałam i położyłam się, to równo się zrobiło. Ale się cieszyłam:-) -
Ja takie pewne ruchy poczułam w 19tc, śle jakies smyranie wczesniej, ale nie byłam pewna czy to to. Za to teraz codziennie po obiedzie i od godziny 18 mam dyskotekę w brzuchu. Szczególnie gdy jestem odprężona i juz leżę. Od wczoraj czuje dodatkowy ciężar, nawet nie wiem jak yo opisac, ale to tak jakby ktos die rozpychał w brzuchu i nie czyje swoich wnętrzności. Za każdym razem jak dobrze poczuje dziecko to sie troche boje, dziwne jak nagle spod brzucha wysuwa sie jakas czesc ciała i zanika, na dodatek łaskocze .
Magdzia85F lubi tę wiadomość
-
Hej! Wrocilam wczoraj do Gdanska to byl fajny tydzien brzuch rosnie jak szalony no i w sobote poczulam pierwsze ruchy dziecka! Zjadlam obiad i usiadlam na kanapie a Maly sie rozszalal i nawet moj Maz poczul ruchy to bylo super a potem chustowalam moja siostrzenice i uczylam mojego Meza wiazania na misiu
A pamietacie moze jak pisalam, ze po wymianie okna w salonie czeka nas malowanie i do tego w korytarzu pomalowanie farba magnetyczna?
To juz mnie nie czeka bo moj maz podczas mojej nieobecnosci pomalowal salon
Później jak dopadne do kompa to pokaze Wam jakie mialam powitanie w domu ♡
Teraz jade na badania a o 17 prenatalne ♡♡♡Magdzia85F, Ilona92, APrzybylska, pomarańczka_33, BP 02 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry No i zaczynamy drugą połowę, czyli 20 tygodni skończonych.
Jak się dzisiaj czujecie? W tym tygodniu mamy sporo wizytujących Już nie mogę się doczekać na wieści od Was.
Emily brawo dla Twojego męża
Ja wczoraj spędziłam cały dzień z mężem jak to na Polaków przystało, nie obyło się bez wizyty w markecie budowlanym ale już chyba mamy wszystko żeby zakończyć prace w sypialni. Korci mnie żeby coś kupić dla mojej Zuzi, teraz będzie tyle uroczych świątecznych rzeczy. Jak ja się opanuję.Magdzia85F, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
Hej dziewczyny witam się w 20tyg, a jutro już wizyta
co do ruchów to ja pierwsze takie delikatne i pojedyncze poczułam w 16-17tyg, jakoś od 18 są one częstsze, a teraz już są na tyle konkretne że nie da się ich z niczym innym pomylić wczoraj nawet udało się mojemu mężowi wyczuć jak przyłożył rękę
w piątek wybrałam się z mamą na zakupy i planowałyśmy iść na Listy do M3 (mój mąż omija takie filmy), ale Maluch tak mi kopał po pęcherzu że co 10min latałam do toalety i po 2h miałam na tyle dosyć że kino sobie odpuściłyśmy..
a wczoraj leniwa niedziela i Maluszek rozrabiał przez cały dzień! były na prawdę krótkie przerwy pomiędzy.. kiedy on spał?
ale dla przykładu w sobotę czułam jak macica twardnieje, mimo że to nie był jakiś wysiłkowy dzień. Też tak miewacie? Normalnie nie mogłam się momentami wyprostować
a to mój rozrabiaka :d
APrzybylska, Tęskniąca, pomarańczka_33, Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
Hej,
ja za równy tydzień wskakuje na połówkę USG 21.11 - odliczam dni, nie mogę sie doczekać ale stres też jest.
Powoli dopada mnie magia Świąt (ostatni raz miałam tak w szkole średniej, gdy w listopadzie przygotowywalismy jasełka), teraz chyba tak mam przez hormony....i też nie wiem jak sie powstrzymać przed świątecznymi zakupami. Pomaga mi w tym nieznajomość płci. Bo gdybym wiedziała, już miałabym mnóstwo durnych świecidełek różowych lub niebieskich haha.
Emily, zazdrosze tych remontow, choc wiem jaki to klopot...ale tak milo wejsc do swiezego...
Mnie dziś pracownik obudził po 6 rano co skutkowało później dosypianiem do 9.00 - takie poniedziałki to ja lubię
Miłego tygodniaMagdzia85F lubi tę wiadomość
-
Mąż na medal Emily
Dziś czeka mnie przygoda z gołąbkami, naoglądałam się Masterchefa robiłyście gołąbki? Macie jakieś sprawdzone przepisy?14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
aga_90, rozkoszniak
APrzybylska, ja uwielbiam gołąbki ale tylko nasze warmińskie czyli mięso mielone z dodatkiem ryżu zapakowane w kapustę z sosem pomidorowym pyyyychota
a to mój chiński rudzielec
Tęskniąca, aga_90, Ilona92, APrzybylska lubią tę wiadomość
Kirunia - jesteś już z nami Maleńka -
pomarańczka Twój rudzielec też cudny
a te "wasze warmińskie" gołąbki to u mnie standard na Śląsku, też tylko takie lubię ale przepisu nie mam bo jak mnie bierze ochota na gołąbki to marudzę mamie aż nie zrobi
za to za mną chodzą krokiety z kapustą i mięsem i walczę ze sobą, bo zrobię dziś lub najdalej jutropomarańczka_33 lubi tę wiadomość
-
Te wasze gołąbki, to całkiem jak nasze z kujaw o takich właśnie myślałam. Trzeba ruszyć tyłek po zakupy.
Śliczne Wasze pieski kiedyś mi się marzył taki malutki do przytulania, ale zdecydowaliśmy, że nie damy rady. Na starość na wsi na pewno będziemy mieli kilkapomarańczka_33 lubi tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
Tęskniąca wrote:Pomarańczka....cudo .. i jaki czyściutki mój rzadko taki bywa wypielęgnowany...haha
Tęskniąca, aga_90 lubią tę wiadomość
Kirunia - jesteś już z nami Maleńka -
nick nieaktualnyAle macie dziewczyny cudowne zwierzęta!!!! Psiaki kochane!
Ilona a jak kotów nie lubię, to Twój jest piękny!!!
Gołąbki robiłam raz. Dało się zjeść. U mnie nie robi się w sosie, tylko keczupem polewa
Tęskniąca ja kocham święta! Wczoraj w h&m były takie słodkie ciuszki. Ale za rok kupię.Ilona92, Tęskniąca lubią tę wiadomość
-
Ja tez gołąbki jak robiłam to z ryżem i mięsem w sosie pomidorowym trzeba tylko pamietać o odkrojeniu łyka z liści, ścisłym zwijaniu i sparzeniu liści. Farsz wedle uznania
O,a ja dzis zrobie makaron ze szpinakiem i parmezanem, chociaż tez powinnam wykorzystać kiełbasę i chyba babkę ziemniaczana zrobie
W tym toku udało nam sie zasiać łąkę, wiec jak bedziemy juz w stanie i kogos do pracy to znajda sie jeszcze z 2 konie ❤️ Wiecie jak mi brakuje tej jazdy w ciazyTęskniąca lubi tę wiadomość