Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poczułam dopiero w 19tc. Czyli kilka dni temu.
    Ale za to wczoraj to Gulka po brzuchu mi latała. Mąż też widział, aż w szoku byłam. Zapytam jutro ginekologa, czy to tak wcześnie możliwe. Bo jak wstałam i położyłam się, to równo się zrobiło. Ale się cieszyłam:-)

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja takie pewne ruchy poczułam w 19tc, śle jakies smyranie wczesniej, ale nie byłam pewna czy to to. Za to teraz codziennie po obiedzie i od godziny 18 mam dyskotekę w brzuchu. Szczególnie gdy jestem odprężona i juz leżę. Od wczoraj czuje dodatkowy ciężar, nawet nie wiem jak yo opisac, ale to tak jakby ktos die rozpychał w brzuchu i nie czyje swoich wnętrzności. Za każdym razem jak dobrze poczuje dziecko to sie troche boje, dziwne jak nagle spod brzucha wysuwa sie jakas czesc ciała i zanika, na dodatek łaskocze .

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Wrocilam wczoraj do Gdanska :) to byl fajny tydzien :) brzuch rosnie jak szalony :) no i w sobote poczulam pierwsze ruchy dziecka! Zjadlam obiad i usiadlam na kanapie a Maly sie rozszalal :) i nawet moj Maz poczul ruchy :) to bylo super :) a potem chustowalam moja siostrzenice :) i uczylam mojego Meza wiazania na misiu :)

A pamietacie moze jak pisalam, ze po wymianie okna w salonie czeka nas malowanie i do tego w korytarzu pomalowanie farba magnetyczna?
    To juz mnie nie czeka bo moj maz podczas mojej nieobecnosci pomalowal salon :)
    Później jak dopadne do kompa to pokaze Wam jakie mialam powitanie w domu ♡

Teraz jade na badania a o 17 prenatalne ♡♡♡

nick nieaktualny, Ilona92, APrzybylska, pomarańczka_33, BP 02 lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) No i zaczynamy drugą połowę, czyli 20 tygodni skończonych.

Jak się dzisiaj czujecie? W tym tygodniu mamy sporo wizytujących :) Już nie mogę się doczekać na wieści od Was.

Emily brawo dla Twojego męża :D

Ja wczoraj spędziłam cały dzień z mężem :) jak to na Polaków przystało, nie obyło się bez wizyty w markecie budowlanym ;) ale już chyba mamy wszystko żeby zakończyć prace w sypialni. Korci mnie żeby coś kupić dla mojej Zuzi, teraz będzie tyle uroczych świątecznych rzeczy. Jak ja się opanuję.

nick nieaktualny, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) witam się w 20tyg, a jutro już wizyta <3

co do ruchów to ja pierwsze takie delikatne i pojedyncze poczułam w 16-17tyg, jakoś od 18 są one częstsze, a teraz już są na tyle konkretne że nie da się ich z niczym innym pomylić :) wczoraj nawet udało się mojemu mężowi wyczuć jak przyłożył rękę :)
    w piątek wybrałam się z mamą na zakupy i planowałyśmy iść na Listy do M3 (mój mąż omija takie filmy), ale Maluch tak mi kopał po pęcherzu że co 10min latałam do toalety i po 2h miałam na tyle dosyć że kino sobie odpuściłyśmy..

a wczoraj leniwa niedziela i Maluszek rozrabiał przez cały dzień! były na prawdę krótkie przerwy pomiędzy.. kiedy on spał? :P

ale dla przykładu w sobotę czułam jak macica twardnieje, mimo że to nie był jakiś wysiłkowy dzień. Też tak miewacie? Normalnie nie mogłam się momentami wyprostować :/

a to mój rozrabiaka :d
    6457078c6c7e30d5med.jpg

APrzybylska, Tęskniąca, pomarańczka_33, nick nieaktualny, Ilona92 lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    ja za równy tydzień wskakuje na połówkę ;) USG 21.11 ;) - odliczam dni, nie mogę sie doczekać ale stres też jest.

Powoli dopada mnie magia Świąt (ostatni raz miałam tak w szkole średniej, gdy w listopadzie przygotowywalismy jasełka), teraz chyba tak mam przez hormony....i też nie wiem jak sie powstrzymać przed świątecznymi zakupami. Pomaga mi w tym nieznajomość płci. Bo gdybym wiedziała, już miałabym mnóstwo durnych świecidełek różowych lub niebieskich haha.

Emily, zazdrosze tych remontow, choc wiem jaki to klopot...ale tak milo wejsc do swiezego...;)

Mnie dziś pracownik obudził po 6 rano co skutkowało później dosypianiem do 9.00 - takie poniedziałki to ja lubię ;)

Miłego tygodnia :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga - rozrabiaka cudowny ;) zjadłabym taki słodziak ;)

aga_90, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwale sie moja magnetyczna sciana :)

8eb27f1b9c20a2camed.jpg

A wczoraj przywiozlam 3 kartony ciuszkow dla Pawełka od mojej siostry ♡♡

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2017, 10:15

APrzybylska, aga_90, pomarańczka_33, Tęskniąca, Ilona92, nick nieaktualny, BP 02 lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż na medal Emily :D

Dziś czeka mnie przygoda z gołąbkami, naoglądałam się Masterchefa ;) robiłyście gołąbki? Macie jakieś sprawdzone przepisy?

• pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_90, rozkoszniak ;D

APrzybylska, ja uwielbiam gołąbki ale tylko nasze warmińskie ;) czyli mięso mielone z dodatkiem ryżu zapakowane w kapustę z sosem pomidorowym ;D pyyyychota ;D

a to mój chiński rudzielec <3
    25q9es3.jpg

Tęskniąca, aga_90, Ilona92, APrzybylska lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczka....cudo ..;) i jaki czyściutki ;) mój rzadko taki bywa wypielęgnowany...haha

pomarańczka_33 lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomarańczka Twój rudzielec też cudny :)

a te "wasze warmińskie" gołąbki to u mnie standard na Śląsku, też tylko takie lubię :D ale przepisu nie mam bo jak mnie bierze ochota na gołąbki to marudzę mamie aż nie zrobi :P
    za to za mną chodzą krokiety z kapustą i mięsem i walczę ze sobą, bo zrobię dziś lub najdalej jutro :)

f2wl9vvje61wiuku.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te wasze gołąbki, to całkiem jak nasze z kujaw ;) o takich właśnie myślałam. Trzeba ruszyć tyłek po zakupy.

Śliczne Wasze pieski :) kiedyś mi się marzył taki malutki do przytulania, ale zdecydowaliśmy, że nie damy rady. Na starość na wsi na pewno będziemy mieli kilka ;)

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dfcd4de5f96a16e2med.jpg24214e743f3f070cmed.jpg

93a6bd3a13f37776med.jpg

Reszte juz daruje :D

pomarańczka_33, Tęskniąca, aga_90, myszkaka, monroe lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png

Wysłany: 13 listopada 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Pomarańczka....cudo ..;) i jaki czyściutki ;) mój rzadko taki bywa wypielęgnowany...haha
    ten pies wodę toleruje tylko w jedzeniu, nie ma opcji żeby go wykąpać, tylko jeden jedyny raz wstawiliśmy go do wanny to narobił takiego rabanu jakbyśmy co najmniej go ze skóry obdzierali :P deszczu nie znosi, wtedy ekspresowo załatwia swoje potrzeby na pierwszym trawniku i pędem chce wracać do domu i każdą, nawet najmniejszą kałużę omija szerokim łukiem ;D taki egzemplarz się nam trafił ;D nie wiem, może w Chinach deszcze nie padają i dlatego ;D ale za to uwielbia śnieg :D

Tęskniąca, aga_90 lubią tę wiadomość

Wysłany: 13 listopada 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona, to ile ich jeszcze masz? ;D

Ilona92 lubi tę wiadomość

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonka....już Cię uwielbiam !!!!
    Ja jestem straszna "psiara" i chciałabym zbawić cały psi swiat, no i uwielbiam ludzi, którzy też kochaja zwierzaki.

pomarańczka_33, Ilona92 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo jeszcze 2 psy i chyba 5 kotow , i inne mniejsze i większe zwierzeta ha ha. Dwa pozostałe sa jakby w spadku z pozostałymi kotami, no ale cóż zrobic. Jeden malutki drugi duzy :)

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie dziewczyny cudowne zwierzęta!!!! Psiaki kochane!

Ilona a jak kotów nie lubię, to Twój jest piękny!!!

Gołąbki robiłam raz. Dało się zjeść. U mnie nie robi się w sosie, tylko keczupem polewa :-P

Tęskniąca ja kocham święta! Wczoraj w h&m były takie słodkie ciuszki. Ale za rok kupię.

Ilona92, Tęskniąca lubią tę wiadomość

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez gołąbki jak robiłam to z ryżem i mięsem w sosie pomidorowym :) trzeba tylko pamietać o odkrojeniu łyka z liści, ścisłym zwijaniu i sparzeniu liści. Farsz wedle uznania :)
    O,a ja dzis zrobie makaron ze szpinakiem i parmezanem, chociaż tez powinnam wykorzystać kiełbasę i chyba babkę ziemniaczana zrobie :)

W tym toku udało nam sie zasiać łąkę, wiec jak bedziemy juz w stanie i kogos do pracy to znajda sie jeszcze z 2 konie ❤️ Wiecie jak mi brakuje tej jazdy w ciazy :(

Tęskniąca lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
‹‹ 158 159 160 161 162 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ