X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poczułam dopiero w 19tc. Czyli kilka dni temu.
    Ale za to wczoraj to Gulka po brzuchu mi latała. Mąż też widział, aż w szoku byłam. Zapytam jutro ginekologa, czy to tak wcześnie możliwe. Bo jak wstałam i położyłam się, to równo się zrobiło. Ale się cieszyłam:-)

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja takie pewne ruchy poczułam w 19tc, śle jakies smyranie wczesniej, ale nie byłam pewna czy to to. Za to teraz codziennie po obiedzie i od godziny 18 mam dyskotekę w brzuchu. Szczególnie gdy jestem odprężona i juz leżę. Od wczoraj czuje dodatkowy ciężar, nawet nie wiem jak yo opisac, ale to tak jakby ktos die rozpychał w brzuchu i nie czyje swoich wnętrzności. Za każdym razem jak dobrze poczuje dziecko to sie troche boje, dziwne jak nagle spod brzucha wysuwa sie jakas czesc ciała i zanika, na dodatek łaskocze .

Magdzia85F lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Wrocilam wczoraj do Gdanska :) to byl fajny tydzien :) brzuch rosnie jak szalony :) no i w sobote poczulam pierwsze ruchy dziecka! Zjadlam obiad i usiadlam na kanapie a Maly sie rozszalal :) i nawet moj Maz poczul ruchy :) to bylo super :) a potem chustowalam moja siostrzenice :) i uczylam mojego Meza wiazania na misiu :)

A pamietacie moze jak pisalam, ze po wymianie okna w salonie czeka nas malowanie i do tego w korytarzu pomalowanie farba magnetyczna?
    To juz mnie nie czeka bo moj maz podczas mojej nieobecnosci pomalowal salon :)
    Później jak dopadne do kompa to pokaze Wam jakie mialam powitanie w domu ♡

Teraz jade na badania a o 17 prenatalne ♡♡♡

Magdzia85F, Ilona92, APrzybylska, pomarańczka_33, BP 02 lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) No i zaczynamy drugą połowę, czyli 20 tygodni skończonych.

Jak się dzisiaj czujecie? W tym tygodniu mamy sporo wizytujących :) Już nie mogę się doczekać na wieści od Was.

Emily brawo dla Twojego męża :D

Ja wczoraj spędziłam cały dzień z mężem :) jak to na Polaków przystało, nie obyło się bez wizyty w markecie budowlanym ;) ale już chyba mamy wszystko żeby zakończyć prace w sypialni. Korci mnie żeby coś kupić dla mojej Zuzi, teraz będzie tyle uroczych świątecznych rzeczy. Jak ja się opanuję.

Magdzia85F, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) witam się w 20tyg, a jutro już wizyta <3

co do ruchów to ja pierwsze takie delikatne i pojedyncze poczułam w 16-17tyg, jakoś od 18 są one częstsze, a teraz już są na tyle konkretne że nie da się ich z niczym innym pomylić :) wczoraj nawet udało się mojemu mężowi wyczuć jak przyłożył rękę :)
    w piątek wybrałam się z mamą na zakupy i planowałyśmy iść na Listy do M3 (mój mąż omija takie filmy), ale Maluch tak mi kopał po pęcherzu że co 10min latałam do toalety i po 2h miałam na tyle dosyć że kino sobie odpuściłyśmy..

a wczoraj leniwa niedziela i Maluszek rozrabiał przez cały dzień! były na prawdę krótkie przerwy pomiędzy.. kiedy on spał? :P

ale dla przykładu w sobotę czułam jak macica twardnieje, mimo że to nie był jakiś wysiłkowy dzień. Też tak miewacie? Normalnie nie mogłam się momentami wyprostować :/

a to mój rozrabiaka :d
    6457078c6c7e30d5med.jpg

APrzybylska, Tęskniąca, pomarańczka_33, Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    ja za równy tydzień wskakuje na połówkę ;) USG 21.11 ;) - odliczam dni, nie mogę sie doczekać ale stres też jest.

Powoli dopada mnie magia Świąt (ostatni raz miałam tak w szkole średniej, gdy w listopadzie przygotowywalismy jasełka), teraz chyba tak mam przez hormony....i też nie wiem jak sie powstrzymać przed świątecznymi zakupami. Pomaga mi w tym nieznajomość płci. Bo gdybym wiedziała, już miałabym mnóstwo durnych świecidełek różowych lub niebieskich haha.

Emily, zazdrosze tych remontow, choc wiem jaki to klopot...ale tak milo wejsc do swiezego...;)

Mnie dziś pracownik obudził po 6 rano co skutkowało później dosypianiem do 9.00 - takie poniedziałki to ja lubię ;)

Miłego tygodnia :)

Magdzia85F lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga - rozrabiaka cudowny ;) zjadłabym taki słodziak ;)

aga_90, Magdzia85F lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwale sie moja magnetyczna sciana :)

8eb27f1b9c20a2camed.jpg

A wczoraj przywiozlam 3 kartony ciuszkow dla Pawełka od mojej siostry ♡♡

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2017, 10:15

APrzybylska, aga_90, pomarańczka_33, Tęskniąca, Ilona92, Magdzia85F, BP 02 lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż na medal Emily :D

Dziś czeka mnie przygoda z gołąbkami, naoglądałam się Masterchefa ;) robiłyście gołąbki? Macie jakieś sprawdzone przepisy?

• pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_90, rozkoszniak ;D

APrzybylska, ja uwielbiam gołąbki ale tylko nasze warmińskie ;) czyli mięso mielone z dodatkiem ryżu zapakowane w kapustę z sosem pomidorowym ;D pyyyychota ;D

a to mój chiński rudzielec <3
    25q9es3.jpg

Tęskniąca, aga_90, Ilona92, APrzybylska lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczka....cudo ..;) i jaki czyściutki ;) mój rzadko taki bywa wypielęgnowany...haha

pomarańczka_33 lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomarańczka Twój rudzielec też cudny :)

a te "wasze warmińskie" gołąbki to u mnie standard na Śląsku, też tylko takie lubię :D ale przepisu nie mam bo jak mnie bierze ochota na gołąbki to marudzę mamie aż nie zrobi :P
    za to za mną chodzą krokiety z kapustą i mięsem i walczę ze sobą, bo zrobię dziś lub najdalej jutro :)

f2wl9vvje61wiuku.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te wasze gołąbki, to całkiem jak nasze z kujaw ;) o takich właśnie myślałam. Trzeba ruszyć tyłek po zakupy.

Śliczne Wasze pieski :) kiedyś mi się marzył taki malutki do przytulania, ale zdecydowaliśmy, że nie damy rady. Na starość na wsi na pewno będziemy mieli kilka ;)

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dfcd4de5f96a16e2med.jpg24214e743f3f070cmed.jpg

93a6bd3a13f37776med.jpg

Reszte juz daruje :D

pomarańczka_33, Tęskniąca, aga_90, myszkaka, monroe lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png

Wysłany: 13 listopada 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Pomarańczka....cudo ..;) i jaki czyściutki ;) mój rzadko taki bywa wypielęgnowany...haha
    ten pies wodę toleruje tylko w jedzeniu, nie ma opcji żeby go wykąpać, tylko jeden jedyny raz wstawiliśmy go do wanny to narobił takiego rabanu jakbyśmy co najmniej go ze skóry obdzierali :P deszczu nie znosi, wtedy ekspresowo załatwia swoje potrzeby na pierwszym trawniku i pędem chce wracać do domu i każdą, nawet najmniejszą kałużę omija szerokim łukiem ;D taki egzemplarz się nam trafił ;D nie wiem, może w Chinach deszcze nie padają i dlatego ;D ale za to uwielbia śnieg :D

Tęskniąca, aga_90 lubią tę wiadomość

Wysłany: 13 listopada 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona, to ile ich jeszcze masz? ;D

Ilona92 lubi tę wiadomość

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonka....już Cię uwielbiam !!!!
    Ja jestem straszna "psiara" i chciałabym zbawić cały psi swiat, no i uwielbiam ludzi, którzy też kochaja zwierzaki.

pomarańczka_33, Ilona92 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo jeszcze 2 psy i chyba 5 kotow , i inne mniejsze i większe zwierzeta ha ha. Dwa pozostałe sa jakby w spadku z pozostałymi kotami, no ale cóż zrobic. Jeden malutki drugi duzy :)

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie dziewczyny cudowne zwierzęta!!!! Psiaki kochane!

Ilona a jak kotów nie lubię, to Twój jest piękny!!!

Gołąbki robiłam raz. Dało się zjeść. U mnie nie robi się w sosie, tylko keczupem polewa :-P

Tęskniąca ja kocham święta! Wczoraj w h&m były takie słodkie ciuszki. Ale za rok kupię.

Ilona92, Tęskniąca lubią tę wiadomość

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez gołąbki jak robiłam to z ryżem i mięsem w sosie pomidorowym :) trzeba tylko pamietać o odkrojeniu łyka z liści, ścisłym zwijaniu i sparzeniu liści. Farsz wedle uznania :)
    O,a ja dzis zrobie makaron ze szpinakiem i parmezanem, chociaż tez powinnam wykorzystać kiełbasę i chyba babkę ziemniaczana zrobie :)

W tym toku udało nam sie zasiać łąkę, wiec jak bedziemy juz w stanie i kogos do pracy to znajda sie jeszcze z 2 konie ❤️ Wiecie jak mi brakuje tej jazdy w ciazy :(

Tęskniąca lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
‹‹ 158 159 160 161 162 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ