X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gotowe do konsumpcji ;D

dy5fut.jpg

Magdzia85F, Ilona92, Tusianka, grzanewino, Tęskniąca lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam sie kazdy robi jak uwaza, dużym minusem na pewno jest blok jesli ma sie ogródek sprawa wyglada łatwiej, ale jak dla mnie to jedyny minus.
    Jesli mówimy oczywiscie i typowo domowym kocie i psie.
    Magda ja jagody prosto z krzaków jadłam do zeszłego roku, kiedy dowiedziałam sie, ze jakies pasożyty mogą przyczepić sie do wątroby i dlatego tak ważne jest dokładne mycie:)

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczka mniam! :-) znalazłam przepis w internecie i może zrobię.

Ilona tak wiem, tasiemiec. Ja jestem tak rzadko w lesie - może raz na rok.

pomarańczka_33 lubi tę wiadomość

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie tasiemiec, ale nie bede szukać tych artykułów teraz.

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona92 wrote:
    Nie tasiemiec, ale nie bede szukać tych artykułów teraz.

Dobra jakieś obrzydlistwa ;-)

Jedziemy dziś po leginsy i może coś jeszcze kupię, bo ciągle chodzę w koszuli. Bo pod zimówkę za gorąco.

Miłego dnia dziewczyny!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jaja! Dostaliśmy zaproszenie na wesele! Na 20 stycznia:O będę wtedy w 29 TC:-P nie idziemy.

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Ale jaja! Dostaliśmy zaproszenie na wesele! Na 20 stycznia:O będę wtedy w 29 TC:-P nie idziemy.
    Ja też mam, tylko na 3.05 ;) i 29.04 wieczór panieński ;) - pierwsze pytanie mojego mężczyzny : "a będziesz mogła?" wypowiedziane z takim autentycznym zdziwieniem ;) na co odpowiedziałam, że maleństwo ma przecież tatusia, a mleko da się odciągnąć...poza tym nie zamierzam balować całą noc, tylko wyskoczyć na 2 godz. ;) .Odpowiedział "aha" , wiec chyba przyjal do wiadomosci ze wtedy bedzie jego dyzur ;)

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.

Mnie dzisiaj w nocy j złapał taki skurcz w pachwinie jakby jajnik, aż mnie obudził, masakra nie mogłam wstać z łózka, rano ledwo się zwlekłam, martwię się, boję się ze to jakieś powikłania po amniopunkcji, teraz ogólnie już trochę rozchodziłam, ale nadal boli, czytałam że to macica się rozciąga, ale żeby aż tak, nigdy nie bolało mnie tak mocno ;)

Wczoraj dałam rękę synka na brzuch,bo mały tak buszuje ostatnio że wytrzymać się nie da i oczywiście poczuł:), teraz ciągle z mężem chcą dotykać brzucha, a to moje maleństwo albo pokochał mój prawy jajnik albo jest coś tam fajnego bo ciągle mnie bombarduje małymi kulasami a matka zwija się z bólu.

Zyczę Wam miłej niedzieli :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2017, 14:01

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie narazie 7 września, wiec bedziemy we 3 :)

Oj Magda 29 tc to nic strasznego, dziecko tez sie troche pobawi.
    Agi mize akurat takie jest ułożenie dziecka? Lub macica tak sie naciąga? Koniecznie musisz zapytać lekarza bo kazda kobieta wszystko odczuwa inaczej. Bedzie dobrze , nie widze innej możliwości ❤️
    Moje małe wczoraj tez buszowało i to tak az brzuch podskakiwał, jakby cos z niego wychodziło !

Magdzia85F lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca Maleństwo już będzie, więc mama będzie mogła się rozerwać:-)

Agiii fajnie, że już tak na brzuszku czuć. A co do tych bóli, to może faktycznie od macicy, nie martw się, będzie dobrze. Na wizycie zgłoś.

Ilona Nam się nie chce. :-P
    Z resztą 200 km od nas.

Fajnie Wam dziewczyny z tymi buszujacymi dziećmi:-)

A ja się dziś obkupilam. Jeansy ciążowe, leginsy, koszula, koszulka. Koc świąteczny z reniferem maskotką:-)

Tęskniąca lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/05f5dd1bb722.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2017, 16:37

Tusianka, Tęskniąca, APrzybylska, Agiii37, Ilona92 lubią tę wiadomość

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też dostałam dzisiaj kopa w prawy jajnik, a zaraz potem w szyjkę :)

Nam się szykuje w maju komunia przyrodniej siostry męża i roczek jego chrześnicy. Pewnie będą w podobnym terminie, ale nie będziemy się wybierać, bo to jednak 500km w jedną stronę. Mój miał już "mądry" pomysł, żeby tam robić chrzciny. Ale jak usłyszał, ile rzeczy będzie trzeba wziąć (wózek, łóżeczko turystyczne), to odpuścił.

Magdzia śliczny ten renifer!

Magdzia85F lubi tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, leniuchowałam cała niedziele ....ale jakos slabszy dzien mialam...no coz, kazdy, (a my teraz szczegolnie) ma prawo bo "marnowania" calych dni ;)

Wiecie co, doszłam do wniosku, że moje maleństwo szczególnie szaleje w kościele, juz drugi tydzien z rzedu, nigdy tak nie brykało jak na tych mszach ;) - nie wiem czy to dobrze czy źle ;) podoba sie czy zupelnie na odwrót ;)

Magdzia - słodki kocyk, ja tez mam w planach świateczne zakupy, ale jeszcze sie powstrzymuje ..,haha..

wczoraj odkryłam, ze jeden z dwoch biustonoszy,( ktore nosze w kolko,na zmiane, bo tylko one mi pasuja ), jest do karmienia...chce taki jeszcze jeden, bo jest super i wiecie ze zapomnialam gdzie go kupilam ;p - cala ja ;) niedlugo zapomne jak sie nazywam, haha.....

nqtko7eswtot5kmm.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zwierzaków nie dałabym rady oddać, bo to również członkowie rodziny. Dzieci się bardzo dobrze rozwijają przy zwierzętach i dzięki temu, że nie jest tak sterylnie są mniej podatne na alergie. :) No ale wiem że dla wielu ludzi zwierzak to zwierzak i nie ma aż takich sentymentów :)
    Tylko dziewczyny przy opiece nad dzieckiem nie zapomnijmy o mężach/partnerach bo oni też pewnie będą potrzebować uwagi ;)

Ilona92 lubi tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie, że już mocno czujecie ruchy. Ja nadal takie delikatne, chociaż dzisiaj jak leżałam rano to pierwszy raz zauważyłam że mi się brzuch poruszył :) mąż codziennie się przytula do brzucha, gada z nim, trzyma rękę ale jeszcze nigdy nie poczuł Maluszka :(

f2wli09k0vt5rkls.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyna która w którym tygodniu i dniu poczuła pierwsze ruchy? :)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwszy raz poczułam w 16.3, takie jakby dwa fikołki. Od razu wtedy wiedziałam że to Maluch. Teraz czuję go codziennie, ale czasem więcej, czasem mniej. Raczej to delikatne muśnięcia, nigdy mnie jeszcze nic nie zabolało nie miałam porządnego kopniaka.

f2wli09k0vt5rkls.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie pierwsze-pierwsze to koło 16 tygodnie, łaskotanie od środka. Ale teraz to już codziennie, zwłaszcza jak siedzę pochylona.
    Mąż za to mówił, że dzisiaj rano jak przyłożył rękę do brzucha, a ja jeszcze spałam, to czuł że mu coś się po ręką przesuwa :)

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • olKaczucha Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja moze poczulam cos w zeszlyn tygodniu i tez bardzo lekko.. nigdy mnie nic nie zabolało:)

iv09mg7yklmn388j.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba jakoś na początku 20 tygodnia ale to było tylko raz i bardzo krótko i do tej pory cisza :) moje Maleństwo jest chyba zdania, że jeszcze zdąży skopać mamusię ;)

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
‹‹ 157 158 159 160 161 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ