Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry !
Mało się ostatnio udzielam bo niestety cały czas dużo pracy i powoli kupujemy juz rzeczy, i meble dla maluszka. Juz się nie moge doczekac grudnia bo wtedy ide na zwolnienie hura dzisiaj usg połówkowe 10.15 trzymajcie kciuki. A brzuch już mam małą piłkę
Miłego dnia Mamusiepomarańczka_33, APrzybylska, Magdzia85F, ibishka, BP 02, Tusianka lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Ja wizytuje za tydzień w środę bede prawie w 22 tc(23) moj brzuch jest mała piłeczka i na dopasowanych ubraniach nie da sie juz go ukryć , w sumie nawet na luźnych jest widocznyMagdzia85F, ibishka, BP 02, monroe lubią tę wiadomość
-
Na Allegro sa jakies promocje laktatorów, butelek i innych rzeczy dla dzieci.
zastanawiam sie jaki mebel dla niemowlaka wziąć do spania na dolna czesc domu? Na gore , do sypialni wstawimy łóżeczko, ale całego dnia nie bede latac góra dół ma któraś jakis pomysł? Zastanawiałam sie nad koszem ShnuggleMagdzia85F lubi tę wiadomość
-
A to mój brzuszek
Takie to wszystko dla mnie dziwne, zawsze miałam idealnie płaski umieśniony a tu taki wantylek wystaje i chyba zaczyna do mnie po malu do dochodzić że jestem w ciąży.. Nie wiem czy ktoś tak ma że momentami się wam to jak jakiś sen wydaje?
No i cały czas mnie zastanawia jak to możliwe że tak szybko mi widać brzuch , jak w ostatnim tygodniu trochę schudłam czyli od momentu pozytywnej bety bilans jest 0.8kg na plus.. A mąż się śmieje że brzuch mam jakbym 5 kg sobie do brzucha przyczepila https://naforum.zapodaj.net/thumbs/803391afcdfe.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2017, 09:33
APrzybylska, Magdzia85F, aga_90, pomarańczka_33, Ilona92, myszkaka, dziewiec.zero, monroe lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPomarańczka - ładny:) a ja też się pochwalę, bo w końcu wyszedł
Ibishka - po prostu masz macicę powiększoną
Wiecie, ale każda z Nas ma inny kształt brzucha i masz ładny brzuszek:)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/56baab56e97d.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2017, 10:31
ibishka, aga_90, pomarańczka_33, APrzybylska, myszkaka, Ilona92, dziewiec.zero, monroe lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cześć
to ja też pokażę brzuszek Zdjęcie robione w weekend.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8f16b66f9ec5.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2017, 11:18
APrzybylska, pomarańczka_33, ibishka, Magdzia85F, Ilona92, dziewiec.zero, monroe lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
To dopiero początki brzuszków Moje drogie, miedzy 20a 30 to bedzie roznica!
Teraz maluch wazy w granicach 200-400 gramów, a pozniej to beda kilogramy! Długość tez jest znikoma te ledwo co 15-20cm . Ja widze u siebie brzuch tak od 18 tyg wczesniej to wzdęcie
Magda przeciez Ty dobrze wyglądasz ! Ja tez mam +4, ale wszystko rośnie , moja siostra przytyła ponad 20 kg na cała ciąże, ciocia ledwo 8.
Moj do mnie ostatnio tez, ze jestem grubaskiem czy jakos tak, oczy to mi prawie wystrzeliły, a oprócz brzucha i piersi nic większego nie mam oprócz spodni i bielizny każde ubranie jest na mnie dobre, a zaraz wchodzę w 6 miesiąc !
-
Połówkowe za nami, trochę to trwalo ale wygląda na to że wszystko w porządku Maly waży 315 gram szyjka dłuuga, wszystko inne tez super ale niestety będe musiała powtórzyc badanie bo nie było dobrze widac serduszka. Mimo wszystko ciesze się że lekarz stwierdził że lepiej powtórzyc jak będzie w innej pozycji zeby miec pewnosc ze dobrze zbadał. Dziecko ma główkę juz około pepka więc wysoko
Trzymam kciuki żeby u Was też wszystko było dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2017, 12:39
pomarańczka_33, Ilona92, BP 02, Tusianka, aga_90, APrzybylska, grzanewino lubią tę wiadomość
-
Ilona92 wrote:Na Allegro sa jakies promocje laktatorów, butelek i innych rzeczy dla dzieci.
zastanawiam sie jaki mebel dla niemowlaka wziąć do spania na dolna czesc domu? Na gore , do sypialni wstawimy łóżeczko, ale całego dnia nie bede latac góra dół ma któraś jakis pomysł? Zastanawiałam sie nad koszem Shnuggle
Ilona ja na pewno zainwestuje w kosz i na 90% Shnuggle, jest najwiekszy na rynku, higieniczny i poluję na ten z opcją bujania na płozach. Ostatnio przegladałam ten inne np Clair de Lune, mamas & papas sa tansze ale zdecydowanie mniejsze. Mimo tego ze uzywany kosztuje tez okolo 500 zł i tak dla Nas to najlepsza opcja. Około wrzesnia przeprowadzamy sie i dopiero wtedy mały będzie miał swoj pokoik wiec niewielki kosz do tego czasu bardzo nam się przyda.Szczególnie że jest lekki i można go łatwo przenieść/ przesunąć w dowolne miejsceIlona92 lubi tę wiadomość
-
monroe wrote:Połówkowe za nami, trochę to trwalo ale wygląda na to że wszystko w porządku Maly waży 315 gram szyjka dłuuga, wszystko inne tez super ale niestety będe musiała powtórzyc badanie bo nie było dobrze widac serduszka. Mimo wszystko ciesze się że lekarz stwierdził że lepiej powtórzyc jak będzie w innej pozycji zeby miec pewnosc ze dobrze zbadał. Dziecko ma główkę juz około pepka więc wysoko
Trzymam kciuki żeby u Was też wszystko było dobrze
Bardzo sie cieszę, ze wszystko na swoim miejscu! Maluszek Twój jest cięższy od mojego biorąc pod uwagę ten sam tc. U mnie ważył 285 gram i oby tak tylko przybierał na wadze
Szkoda troche, ze nie udało sie lekarzowi wychwycić serduszka. Wiesz kiedy powtórzy badanie by określić prace serca? Bo sprawdzenie budowy tez jest bardzo ważne. Mogl poprosić byś cos zjadła i posiedziała bo od chodzenia maluchy usypiają (ale to na pewno wiesz)
Najważniejsze, ze rośnie, rozwija sie i rozpycha w brzuszku:)
Ja tez jestem wlasnie za tym koszem:) upatrzyłam go sobie juz 2 miesiące temu. Chciałam zamawiać, ale była rezerwacja i ktos mnie ubiegł ja bym chciała te płozy z surowego drewna bo te białe obdrapane wyglądają okropniemonroe lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mam przeczucie że moje "Maleństwo" będzie małym klocuszkiem moj partner jest dosyc wysoki ok 1,90 niestety na mnie słodkosci nie działają przed kazdym usg jem cos slodkiego, pije soki, dzisiaj duze sniadanie i przed samą wizytą tez rogalik ale nie działa najwieksza aktywnosc czuje wieczorem i jak gdzies ide szybko i pozniej usiąde to prawdziwa rewolucja. Czyli zupełnie nie standardowo. Na usg tez machał nozkami i raczkami ale nie obrócił się... Na tym udało się tylko wychwycić wielkość, obraz 4 jam i oś to wszystko bylo ok . Pozostały wplywy z komór, powtórka za tydzień
Ilona92, BP 02 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMonroe gratulacje!
U mnie po wizycie. Lekarz stwierdził, że będziemy mieć dziewczynkę szyjka też długa i pochwalił wyniki i to, że tyję:-$
Maleństwo m tyłek przez pępku po lewej i głowę po prawej stronie.myszkaka, Ilona92, monroe, Tusianka, aga_90, pomarańczka_33, dziewiec.zero, BP 02, APrzybylska lubią tę wiadomość
-
Monroe moze Maluch nie lubi słodyczy i Stad ta cisza
To czekamy do następnej wizyty, ważne ze cos zobaczył i określił.
Magda to super, jesli wszystko jest dobrze! to najważniejsze! Oby wszystkie takie wiadomości były zawsze!Magdzia85F lubi tę wiadomość