X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F gratulacje coreczki! ;) ja musze do 8grudnia czekac to moze wtedy sie dowiem...
    Dzis badanie na fotelu i wszystko okej :) nastepna wizyta po USG. W sumie chodze na usg do mojego prowadzacego tyle ze prywatnie bo ma o niebo lepszy sprzet :)

Magdzia85F lubi tę wiadomość

xk81pfk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia jak Ci zazdroszcze ze juz wiesz! <3 no umre do grudnia haha. I to pewnie nic mi nie powie.
    Super ze pochwalil cie za diete, a powiesz mi co dokladnie robisz w sensie bez smazenia itp czy liczysz kcl? ;) bo ja licze i tak wychodzi 1500-1800.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny!:-)

Dziewiec.zero lekarz pochwalił mnie za to, że przytyłam:-P i powiedział, żeby z diety zrezygnować. Bo szkoda się męczyć. Jak wyniki się poprawiły, to wolę zostać na diecie.

A dieta. Nie liczę kcal.
    Jem 4-5 posiłków dziennie.
    Rano śniadanie ( 2 kanapki z chleba ziarnistego bez masła z wędliną, pomidorem całym i serek wiejski)
    2 śniadanie banan z jogurtem naturalnym z cynamonem
    Obiad dziś kapusta duszona z papryką, cebulą z przecierem pomidorowym i kurczak smażony (kapusty można dużo)
    Podwieczorek owoce mandarynki że 4
    Kolacja to co na obiad albo serek wiejski z koronką chleba wędliną i pomidorami

Ostatnio mam 4 posiłki i nie jem podwieczorku tylko kolację.

A i przerwy co 3h.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2017, 14:49

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewięć.zero generalnie zawsze chodzi o kcl. A to co spożywasz wpływa na dostarczenie odpowiednio składników odżywczych i mineralnych. Jeżeli masz umiarkowany tryb zycia to teraz w 2 trym powinno sie jesc ok 2000kcl, dziecko bardzo rośnie i sie rozwija plus masz metabolizm, podstawowe funkcje życiowe to tak wyjdzie :)
    Ja po sobie zauważyłam, ze moge jesc duzo, wle wartościowej zywnosci i nie widze oznakow tycia na sobie, a zaczne jesc dodatkowo śmieci to od tazu woda sie zatrzymuje cellulit, wiotka skora i ogólnie czuje sie spuchnięta. Nawet lepiej na mnie działają wypieki domowe niz lipne, nie ma co sie oszukiwać.

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    9380f9e32b71693bmed.png

dba61cd1f822f47amed.png
    9cb16f79673881e2med.png
    462724bf3b0c64a3med.png
    03fc513d736cc810med.png
    5739959f121971dfmed.png
    43fa76a7480a1e01med.png

Kolejnosc znajdziecie nie chce mi sie juz poprawiać , mam nadziejr, ze sie przyda

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2017, 15:02

monroe lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia ahahaha a ja przeczytalam ze pochwalil ze nie przytylas :D wybacz!
    Ilona dzieki.
    U mnie problem polega na tym ze przed ciaza bylam bardzo aktywna i stosowalam dosyc rygorystyczna diete 1200kcl wiec teraz tak czy siak ilosc sie zwiekszyla i tak pomalu do przodu.
    Ogolem mam tendencje do tycia ogromna niestety od zawsze a teraz jeszcze zachciewajki i wogole jakies dziwne rzeczy jem ;) typu wszystko z musztarda czy awokado ktorego nienawidzilam. Moge jesc na surowo posypane sola.
    Nie chcialabym mocno przytyc bo tak dlugo walczylam o to zeby wyjsc z otylosci i stoje w nadwadze. Ale nie chcialabym zaszkodzic dziecku. Wiem ze po porodzie schodzi bo dwa dni po mialam -13kg a trzy miesiace pozniej -32 ale boje sie tych komentarzy na koniec i ociezalosci. Wiem wiem jestem przewrazliwiona ;)
    Wogole od dwoch dni stawia mi sie brzuch, a w nocy wrecz az boli. Najbardziej boli gdy leze na plecach. Czas kupic rogal i zmuszac sie do boczenia ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewiec.zero przewrażliwiona, to ja też jestem. Więc doskonale Cię rozumiem.
    Niestety po dietach, potem przy ciąży waga wraca. Widzę po swojej.

A w 3 trymestrze, to dopiero poszybuje. Ale z drugiej strony, niektórych taka "uroda".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2017, 15:08

Ilona92 lubi tę wiadomość

• myszkaka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz kazał jeść 6-8 posiłków i tyle jem, przy czym dużo w tym warzyw i owoców.

Na śniadanie jem dwie kromki chleba razowego z masłem, białym serem półtłustym i dżemem, w pracy jabłko, gruszkę/banana i kanapkę z szynką i warzywami, obiad, na podwieczorek np. marchewki albo jakąś inną przekąskę, czasem coś słodkiego. Na kolację albo kanapki z razowego chleba z wędliną, albo z jajkiem, czy serkiem, zawsze z warzywami, albo robię różne sałatki, typu mix sałat, mix pestek, pierś z kurczaka no i co mi się tam nawinie z warzyw.

Nie chcę dostarczać pustych kalorii więc postanowiłam słodycze jeść raz w tygodniu no i przerzuciłam się z pszennych bułek, na chleb razowy, który zresztą mi bardzo zasmakował.
    Obecnie mam 3kg na plusie.

dziewiec.zero, Ilona92 lubią tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia, gratuluję Córuni i poprawy wyników :) ja ciągle pertraktuję z Maleństwem, żeby się pojutrze ujawniło ;D

ja nie mam żadnej specjalnej diety, po prostu jem to co mogę i wtedy kiedy jestem głodna, średnio wychodzi mi 4 albo 5 posiłków, w zależności od tego czy mam 2 czy 3 śniadania ;) nie wiele owoców mogę jeść na surowo więc wcinam tak tylko cytrusy i kaki, raz mi mąż winogrona kupił ale tak mnie po nich wzdęło, że myślałam, że mi brzuch rozsadzi i od tej pory ich unikam :P

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Wczoraj po badaniu padłam jak suseł więc fotkami dzielę się dziś :)

Nie wiem czy wrzucałam mój brzuchol aktualny - jakby co to wyglądamy tak:
    29aebf55ea4155cemed.png

Nasz Synek jest zdrowy, wszystko na usg połówkowym w normie :)
    Wagowo jest w 62 percentylu czyli trochę ponad normę, ale patrząc na nas nie może być małym dzieckiem :) waży już prawie 400 gramów :)

A tak wygląda :

e9b2e79a52b64058med.png

483bb9168b9e8c5cmed.png

Aha i od początku ciąy przytyłam 2 kg, więc w końcu coś ruszyło :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2017, 16:45

Magdzia85F, dziewiec.zero, pomarańczka_33, Tusianka, myszkaka, Tęskniąca, APrzybylska, Ilona92, BP 02, aga_90 lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily - Stópka przesłodka - GRATULUJE ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • key_b Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super zdjęcie tej stopeczki ❤

16.04.2017 jestem żoną!!! ❤
    14.04.2018 jestem mamą :-)

Tymek ❤❤❤❤ moja miłość

czekamy na dwa bąbelki...❤❤
    8p3o43r8mb3ofhge.png
  • key_b Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia gratuluję córeczki :):)

16.04.2017 jestem żoną!!! ❤
    14.04.2018 jestem mamą :-)

Tymek ❤❤❤❤ moja miłość

czekamy na dwa bąbelki...❤❤
    8p3o43r8mb3ofhge.png

Wysłany: 14 listopada 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaczyna mi się gorączka przedusgowa :P jak ja wytrzymam we czwartek do 19??? ;D

• monroe Przyjaciółka

Wysłany: 14 listopada 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ostatnio natrafiłam na kanał na youtube - Siostra Ania krótkie filmiki z ciążą tydzień po tygodniu az do porodu i pierwsze tygodnie zycia dziecka. Ciekawy projekt , miło się ogląda chociaz ona była w ciazy chyba 4 lata temu.

Magdzia85F, Tusianka lubią tę wiadomość

oar8flw1tpge67lg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej a co u APrzybylska??? Wszystko dobrze???

Emily cudna stópka! :-) I ładny brzusio!!

Pomarańczka to trzymam kciuki, żeby Maleństwo pokazało, co ma między nóżkami. Moja to usiadła okrakiem do zdjęcia :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2017, 18:31

pomarańczka_33, APrzybylska, Ilona92 lubią tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia gratuluje córeczki :D ogólnie dziewczyny wspaniale, że wszystko u Was i maluszków dobrze. Emily stópka przesłodka :D

Moja mała wstydziocha dziś znowu nie chciała za bardzo się badać, ani pokazać buźki, nie miała ochoty współpracować z panem doktorem, bo "troszkę" przetrzymał nas przed gabinetem. Rezultat aresztu łóżkowego jest taki, że szyjka nie skróciła się, ale też nie poprawiła, czyli nadal leżymy. Ale malucha jest znacznie wyżej i leży w poprzek brzuszka, nie jak poprzednio głową do dołu :)

Co do tycia, to u mnie od początku +5kg. Widzę po sobie więcej kilogramów, ale to bardziej osiadły tryb życia mi się odkłada. Pomiędzy śniadaniem, a obiadem nie zdążę zgłodnieć. Wcześniej jadłam co kilka godzin.

pomarańczka_33, Ilona92, Magdzia85F, monroe lubią tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]

Wysłany: 14 listopada 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska, to bardzo dobre wieści, leżcie, wypoczywajcie i będzie pięknie :)

APrzybylska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska no to teraz leż i będzie dobrze:-) ważne że Maluszek powędrował wyżej:-)

Dziękuję:-) Mąż wychodząc z windy "No to będzie Ada". :-) Uparł się i tyle. :-P

APrzybylska, Tusianka lubią tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada czy Adrianna ?

Mi dziś jeszcze przyszło do głowy Eliza, ale jakoś wciąż wracam do Zuzi :)

Dzięki dziewczyny. Jestem wymęczona czekaniem, lecę do wanny i spać.

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
‹‹ 161 162 163 164 165 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ