X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F gratulacje coreczki! ;) ja musze do 8grudnia czekac to moze wtedy sie dowiem...
    Dzis badanie na fotelu i wszystko okej :) nastepna wizyta po USG. W sumie chodze na usg do mojego prowadzacego tyle ze prywatnie bo ma o niebo lepszy sprzet :)

Magdzia85F lubi tę wiadomość

xk81pfk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia jak Ci zazdroszcze ze juz wiesz! <3 no umre do grudnia haha. I to pewnie nic mi nie powie.
    Super ze pochwalil cie za diete, a powiesz mi co dokladnie robisz w sensie bez smazenia itp czy liczysz kcl? ;) bo ja licze i tak wychodzi 1500-1800.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny!:-)

Dziewiec.zero lekarz pochwalił mnie za to, że przytyłam:-P i powiedział, żeby z diety zrezygnować. Bo szkoda się męczyć. Jak wyniki się poprawiły, to wolę zostać na diecie.

A dieta. Nie liczę kcal.
    Jem 4-5 posiłków dziennie.
    Rano śniadanie ( 2 kanapki z chleba ziarnistego bez masła z wędliną, pomidorem całym i serek wiejski)
    2 śniadanie banan z jogurtem naturalnym z cynamonem
    Obiad dziś kapusta duszona z papryką, cebulą z przecierem pomidorowym i kurczak smażony (kapusty można dużo)
    Podwieczorek owoce mandarynki że 4
    Kolacja to co na obiad albo serek wiejski z koronką chleba wędliną i pomidorami

Ostatnio mam 4 posiłki i nie jem podwieczorku tylko kolację.

A i przerwy co 3h.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2017, 14:49

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewięć.zero generalnie zawsze chodzi o kcl. A to co spożywasz wpływa na dostarczenie odpowiednio składników odżywczych i mineralnych. Jeżeli masz umiarkowany tryb zycia to teraz w 2 trym powinno sie jesc ok 2000kcl, dziecko bardzo rośnie i sie rozwija plus masz metabolizm, podstawowe funkcje życiowe to tak wyjdzie :)
    Ja po sobie zauważyłam, ze moge jesc duzo, wle wartościowej zywnosci i nie widze oznakow tycia na sobie, a zaczne jesc dodatkowo śmieci to od tazu woda sie zatrzymuje cellulit, wiotka skora i ogólnie czuje sie spuchnięta. Nawet lepiej na mnie działają wypieki domowe niz lipne, nie ma co sie oszukiwać.

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    9380f9e32b71693bmed.png

dba61cd1f822f47amed.png
    9cb16f79673881e2med.png
    462724bf3b0c64a3med.png
    03fc513d736cc810med.png
    5739959f121971dfmed.png
    43fa76a7480a1e01med.png

Kolejnosc znajdziecie nie chce mi sie juz poprawiać , mam nadziejr, ze sie przyda

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2017, 15:02

monroe lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia ahahaha a ja przeczytalam ze pochwalil ze nie przytylas :D wybacz!
    Ilona dzieki.
    U mnie problem polega na tym ze przed ciaza bylam bardzo aktywna i stosowalam dosyc rygorystyczna diete 1200kcl wiec teraz tak czy siak ilosc sie zwiekszyla i tak pomalu do przodu.
    Ogolem mam tendencje do tycia ogromna niestety od zawsze a teraz jeszcze zachciewajki i wogole jakies dziwne rzeczy jem ;) typu wszystko z musztarda czy awokado ktorego nienawidzilam. Moge jesc na surowo posypane sola.
    Nie chcialabym mocno przytyc bo tak dlugo walczylam o to zeby wyjsc z otylosci i stoje w nadwadze. Ale nie chcialabym zaszkodzic dziecku. Wiem ze po porodzie schodzi bo dwa dni po mialam -13kg a trzy miesiace pozniej -32 ale boje sie tych komentarzy na koniec i ociezalosci. Wiem wiem jestem przewrazliwiona ;)
    Wogole od dwoch dni stawia mi sie brzuch, a w nocy wrecz az boli. Najbardziej boli gdy leze na plecach. Czas kupic rogal i zmuszac sie do boczenia ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewiec.zero przewrażliwiona, to ja też jestem. Więc doskonale Cię rozumiem.
    Niestety po dietach, potem przy ciąży waga wraca. Widzę po swojej.

A w 3 trymestrze, to dopiero poszybuje. Ale z drugiej strony, niektórych taka "uroda".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2017, 15:08

Ilona92 lubi tę wiadomość

• myszkaka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz kazał jeść 6-8 posiłków i tyle jem, przy czym dużo w tym warzyw i owoców.

Na śniadanie jem dwie kromki chleba razowego z masłem, białym serem półtłustym i dżemem, w pracy jabłko, gruszkę/banana i kanapkę z szynką i warzywami, obiad, na podwieczorek np. marchewki albo jakąś inną przekąskę, czasem coś słodkiego. Na kolację albo kanapki z razowego chleba z wędliną, albo z jajkiem, czy serkiem, zawsze z warzywami, albo robię różne sałatki, typu mix sałat, mix pestek, pierś z kurczaka no i co mi się tam nawinie z warzyw.

Nie chcę dostarczać pustych kalorii więc postanowiłam słodycze jeść raz w tygodniu no i przerzuciłam się z pszennych bułek, na chleb razowy, który zresztą mi bardzo zasmakował.
    Obecnie mam 3kg na plusie.

dziewiec.zero, Ilona92 lubią tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia, gratuluję Córuni i poprawy wyników :) ja ciągle pertraktuję z Maleństwem, żeby się pojutrze ujawniło ;D

ja nie mam żadnej specjalnej diety, po prostu jem to co mogę i wtedy kiedy jestem głodna, średnio wychodzi mi 4 albo 5 posiłków, w zależności od tego czy mam 2 czy 3 śniadania ;) nie wiele owoców mogę jeść na surowo więc wcinam tak tylko cytrusy i kaki, raz mi mąż winogrona kupił ale tak mnie po nich wzdęło, że myślałam, że mi brzuch rozsadzi i od tej pory ich unikam :P

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Wczoraj po badaniu padłam jak suseł więc fotkami dzielę się dziś :)

Nie wiem czy wrzucałam mój brzuchol aktualny - jakby co to wyglądamy tak:
    29aebf55ea4155cemed.png

Nasz Synek jest zdrowy, wszystko na usg połówkowym w normie :)
    Wagowo jest w 62 percentylu czyli trochę ponad normę, ale patrząc na nas nie może być małym dzieckiem :) waży już prawie 400 gramów :)

A tak wygląda :

e9b2e79a52b64058med.png

483bb9168b9e8c5cmed.png

Aha i od początku ciąy przytyłam 2 kg, więc w końcu coś ruszyło :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2017, 16:45

Magdzia85F, dziewiec.zero, pomarańczka_33, Tusianka, myszkaka, Tęskniąca, APrzybylska, Ilona92, BP 02, aga_90 lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily - Stópka przesłodka - GRATULUJE ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • key_b Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super zdjęcie tej stopeczki ❤

16.04.2017 jestem żoną!!! ❤
    14.04.2018 jestem mamą :-)

Tymek ❤❤❤❤ moja miłość

czekamy na dwa bąbelki...❤❤
    8p3o43r8mb3ofhge.png
  • key_b Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia gratuluję córeczki :):)

16.04.2017 jestem żoną!!! ❤
    14.04.2018 jestem mamą :-)

Tymek ❤❤❤❤ moja miłość

czekamy na dwa bąbelki...❤❤
    8p3o43r8mb3ofhge.png

Wysłany: 14 listopada 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaczyna mi się gorączka przedusgowa :P jak ja wytrzymam we czwartek do 19??? ;D

• monroe Przyjaciółka

Wysłany: 14 listopada 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ostatnio natrafiłam na kanał na youtube - Siostra Ania krótkie filmiki z ciążą tydzień po tygodniu az do porodu i pierwsze tygodnie zycia dziecka. Ciekawy projekt , miło się ogląda chociaz ona była w ciazy chyba 4 lata temu.

Magdzia85F, Tusianka lubią tę wiadomość

oar8flw1tpge67lg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej a co u APrzybylska??? Wszystko dobrze???

Emily cudna stópka! :-) I ładny brzusio!!

Pomarańczka to trzymam kciuki, żeby Maleństwo pokazało, co ma między nóżkami. Moja to usiadła okrakiem do zdjęcia :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2017, 18:31

pomarańczka_33, APrzybylska, Ilona92 lubią tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia gratuluje córeczki :D ogólnie dziewczyny wspaniale, że wszystko u Was i maluszków dobrze. Emily stópka przesłodka :D

Moja mała wstydziocha dziś znowu nie chciała za bardzo się badać, ani pokazać buźki, nie miała ochoty współpracować z panem doktorem, bo "troszkę" przetrzymał nas przed gabinetem. Rezultat aresztu łóżkowego jest taki, że szyjka nie skróciła się, ale też nie poprawiła, czyli nadal leżymy. Ale malucha jest znacznie wyżej i leży w poprzek brzuszka, nie jak poprzednio głową do dołu :)

Co do tycia, to u mnie od początku +5kg. Widzę po sobie więcej kilogramów, ale to bardziej osiadły tryb życia mi się odkłada. Pomiędzy śniadaniem, a obiadem nie zdążę zgłodnieć. Wcześniej jadłam co kilka godzin.

pomarańczka_33, Ilona92, Magdzia85F, monroe lubią tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]

Wysłany: 14 listopada 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska, to bardzo dobre wieści, leżcie, wypoczywajcie i będzie pięknie :)

APrzybylska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska no to teraz leż i będzie dobrze:-) ważne że Maluszek powędrował wyżej:-)

Dziękuję:-) Mąż wychodząc z windy "No to będzie Ada". :-) Uparł się i tyle. :-P

APrzybylska, Tusianka lubią tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada czy Adrianna ?

Mi dziś jeszcze przyszło do głowy Eliza, ale jakoś wciąż wracam do Zuzi :)

Dzięki dziewczyny. Jestem wymęczona czekaniem, lecę do wanny i spać.

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
‹‹ 161 162 163 164 165 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ