Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Magdzia85F gratulacje coreczki! ja musze do 8grudnia czekac to moze wtedy sie dowiem...
Dzis badanie na fotelu i wszystko okej nastepna wizyta po USG. W sumie chodze na usg do mojego prowadzacego tyle ze prywatnie bo ma o niebo lepszy sprzetMagdzia85F lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziękuję dziewczyny!
Dziewiec.zero lekarz pochwalił mnie za to, że przytyłam:-P i powiedział, żeby z diety zrezygnować. Bo szkoda się męczyć. Jak wyniki się poprawiły, to wolę zostać na diecie.
A dieta. Nie liczę kcal.
Jem 4-5 posiłków dziennie.
Rano śniadanie ( 2 kanapki z chleba ziarnistego bez masła z wędliną, pomidorem całym i serek wiejski)
2 śniadanie banan z jogurtem naturalnym z cynamonem
Obiad dziś kapusta duszona z papryką, cebulą z przecierem pomidorowym i kurczak smażony (kapusty można dużo)
Podwieczorek owoce mandarynki że 4
Kolacja to co na obiad albo serek wiejski z koronką chleba wędliną i pomidorami
Ostatnio mam 4 posiłki i nie jem podwieczorku tylko kolację.
A i przerwy co 3h.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2017, 14:49
-
Dziewięć.zero generalnie zawsze chodzi o kcl. A to co spożywasz wpływa na dostarczenie odpowiednio składników odżywczych i mineralnych. Jeżeli masz umiarkowany tryb zycia to teraz w 2 trym powinno sie jesc ok 2000kcl, dziecko bardzo rośnie i sie rozwija plus masz metabolizm, podstawowe funkcje życiowe to tak wyjdzie
Ja po sobie zauważyłam, ze moge jesc duzo, wle wartościowej zywnosci i nie widze oznakow tycia na sobie, a zaczne jesc dodatkowo śmieci to od tazu woda sie zatrzymuje cellulit, wiotka skora i ogólnie czuje sie spuchnięta. Nawet lepiej na mnie działają wypieki domowe niz lipne, nie ma co sie oszukiwać. -
nick nieaktualnyMagdzia ahahaha a ja przeczytalam ze pochwalil ze nie przytylas wybacz!
Ilona dzieki.
U mnie problem polega na tym ze przed ciaza bylam bardzo aktywna i stosowalam dosyc rygorystyczna diete 1200kcl wiec teraz tak czy siak ilosc sie zwiekszyla i tak pomalu do przodu.
Ogolem mam tendencje do tycia ogromna niestety od zawsze a teraz jeszcze zachciewajki i wogole jakies dziwne rzeczy jem typu wszystko z musztarda czy awokado ktorego nienawidzilam. Moge jesc na surowo posypane sola.
Nie chcialabym mocno przytyc bo tak dlugo walczylam o to zeby wyjsc z otylosci i stoje w nadwadze. Ale nie chcialabym zaszkodzic dziecku. Wiem ze po porodzie schodzi bo dwa dni po mialam -13kg a trzy miesiace pozniej -32 ale boje sie tych komentarzy na koniec i ociezalosci. Wiem wiem jestem przewrazliwiona
Wogole od dwoch dni stawia mi sie brzuch, a w nocy wrecz az boli. Najbardziej boli gdy leze na plecach. Czas kupic rogal i zmuszac sie do boczenia -
nick nieaktualnyDziewiec.zero przewrażliwiona, to ja też jestem. Więc doskonale Cię rozumiem.
Niestety po dietach, potem przy ciąży waga wraca. Widzę po swojej.
A w 3 trymestrze, to dopiero poszybuje. Ale z drugiej strony, niektórych taka "uroda".Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2017, 15:08
Ilona92 lubi tę wiadomość
-
Mi lekarz kazał jeść 6-8 posiłków i tyle jem, przy czym dużo w tym warzyw i owoców.
Na śniadanie jem dwie kromki chleba razowego z masłem, białym serem półtłustym i dżemem, w pracy jabłko, gruszkę/banana i kanapkę z szynką i warzywami, obiad, na podwieczorek np. marchewki albo jakąś inną przekąskę, czasem coś słodkiego. Na kolację albo kanapki z razowego chleba z wędliną, albo z jajkiem, czy serkiem, zawsze z warzywami, albo robię różne sałatki, typu mix sałat, mix pestek, pierś z kurczaka no i co mi się tam nawinie z warzyw.
Nie chcę dostarczać pustych kalorii więc postanowiłam słodycze jeść raz w tygodniu no i przerzuciłam się z pszennych bułek, na chleb razowy, który zresztą mi bardzo zasmakował.
Obecnie mam 3kg na plusie.dziewiec.zero, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
Magdzia, gratuluję Córuni i poprawy wyników ja ciągle pertraktuję z Maleństwem, żeby się pojutrze ujawniło
ja nie mam żadnej specjalnej diety, po prostu jem to co mogę i wtedy kiedy jestem głodna, średnio wychodzi mi 4 albo 5 posiłków, w zależności od tego czy mam 2 czy 3 śniadania nie wiele owoców mogę jeść na surowo więc wcinam tak tylko cytrusy i kaki, raz mi mąż winogrona kupił ale tak mnie po nich wzdęło, że myślałam, że mi brzuch rozsadzi i od tej pory ich unikamMagdzia85F lubi tę wiadomość
Kirunia - jesteś już z nami Maleńka -
Hej!
Wczoraj po badaniu padłam jak suseł więc fotkami dzielę się dziś
Nie wiem czy wrzucałam mój brzuchol aktualny - jakby co to wyglądamy tak:
Nasz Synek jest zdrowy, wszystko na usg połówkowym w normie
Wagowo jest w 62 percentylu czyli trochę ponad normę, ale patrząc na nas nie może być małym dzieckiem waży już prawie 400 gramów
A tak wygląda :
Aha i od początku ciąy przytyłam 2 kg, więc w końcu coś ruszyłoWiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2017, 16:45
Magdzia85F, dziewiec.zero, pomarańczka_33, Tusianka, myszkaka, Tęskniąca, APrzybylska, Ilona92, BP 02, aga_90 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, ostatnio natrafiłam na kanał na youtube - Siostra Ania krótkie filmiki z ciążą tydzień po tygodniu az do porodu i pierwsze tygodnie zycia dziecka. Ciekawy projekt , miło się ogląda chociaz ona była w ciazy chyba 4 lata temu.
Magdzia85F, Tusianka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEj a co u APrzybylska??? Wszystko dobrze???
Emily cudna stópka! I ładny brzusio!!
Pomarańczka to trzymam kciuki, żeby Maleństwo pokazało, co ma między nóżkami. Moja to usiadła okrakiem do zdjęciaWiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2017, 18:31
pomarańczka_33, APrzybylska, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
Magdzia gratuluje córeczki ogólnie dziewczyny wspaniale, że wszystko u Was i maluszków dobrze. Emily stópka przesłodka
Moja mała wstydziocha dziś znowu nie chciała za bardzo się badać, ani pokazać buźki, nie miała ochoty współpracować z panem doktorem, bo "troszkę" przetrzymał nas przed gabinetem. Rezultat aresztu łóżkowego jest taki, że szyjka nie skróciła się, ale też nie poprawiła, czyli nadal leżymy. Ale malucha jest znacznie wyżej i leży w poprzek brzuszka, nie jak poprzednio głową do dołu
Co do tycia, to u mnie od początku +5kg. Widzę po sobie więcej kilogramów, ale to bardziej osiadły tryb życia mi się odkłada. Pomiędzy śniadaniem, a obiadem nie zdążę zgłodnieć. Wcześniej jadłam co kilka godzin.pomarańczka_33, Ilona92, Magdzia85F, monroe lubią tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
nick nieaktualny
-
Ada czy Adrianna ?
Mi dziś jeszcze przyszło do głowy Eliza, ale jakoś wciąż wracam do Zuzi
Dzięki dziewczyny. Jestem wymęczona czekaniem, lecę do wanny i spać.14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]