Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAda. Krótkie takie. Szybciej będzie się pisać i błędu się nie zrobi:-P
Zuzia fajne. Kojarzy mi się z takim pieszczochem
My chyba mamy już wózek naj.
https://www.bobowozki.com.pl/wozki-wielofunkcyjne/gleboko-spacerowe/p/cybex-2018-wozek-balios-m-gleboko-spacerowy-7811.phpAPrzybylska lubi tę wiadomość
-
W moich kolorach typowo będziemy podobnie się wozić, ale ja jeszcze nie znalazłam tego naj. Stylowy i uniwersalny
Magdzia85F lubi tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
Dziewczyny śliczne brzuszki i rzeczywiście każdy inny
My po wczorajszej wizycie Maluch na pewno jest chłopcem- tym razem już widziałam co trzeba i mam tą pewność waży 273g, widzieliśmy idealnie serduszko, 2 komory i 2 przedsionki
ale zastanawia mnie waga w gabinecie doktora na ostatniej wizycie (4tyg temu) miałam 60,1 a wczoraj 62,8 !! mówię mu że to niemożliwe.. a on że powinnam bardziej zwracać uwage na to co jem. Moja waga domowa dziś rano- 60,9kg, nie wiem co się wczoraj wydarzyło
Magdzia- gratuluję córeczki
miłego dnia DziewczynyTusianka, APrzybylska, Tęskniąca, Magdzia85F, pomarańczka_33, monroe, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny,
wczoraj "młody tatuś" przegiął na maxa, myślałam że umre ze śmiechu.
Co jakiś czas pyta się , co u naszego maleństwa słychać i co mu nowego wyrosło
Odpowiadam, że właśnie wyczytałam, że tworzą już mu się zawiązki zębów. A on na to..."e to niemożliwe, to jakaś bzdura, przecież dzieci ząbkują jak maja kilka miesięcy"....no to tłumacze, że zabki sa tylko poniżej linii dziąseł i później się wyżynają....to nie kłóci się ze mną, że się nie znam
i rozmawiaj tu z takim "ekspertem" od dzieci zaznaczam, że nie miał nawet pojęcia, że dzieci mają ciemiączko i co to jest ;p a jak mu mówię, że pora się chociaż rozejrzeć za rzeczami które potrzebujemy, bo troche tego jest, to słysze: "no co takiego: pieluchy, oliwke i talk do pupy i tyle...."
Ach Ci faceci ....przynajmniej z nimi śmiesznie jest choć momentami wkurzajacoaga_90, Magdzia85F, pomarańczka_33, APrzybylska lubią tę wiadomość
-
Aga cieszę się, że u maluszka wszytko dobrze i że pokazał wyraźnie co tam ma między nóżkami
Ja się ważę u lekarza ubrana i raz położna mi odejmuje kilo, raz zapomina i moja waga wypada na niezrównoważoną ale ta minus kilo zgadza się z tą w gabinecie.
Ta waga u Twojego lekarza "wzbudza zaufanie"? U mojego to wspomnienie poprzedniej epokiTęskniąca lubi tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
Aga gratuluję a co do wagi to każda inaczej pokazuje więc nie ma co na to parzec patrz na różnice w wadze na twojej domowej gdzie się wazysz od początku tak będzie najbardziej wiarygodne
-
nick nieaktualnyHej!!!
Aga gratuluję zdrowego Maluszka:)
Nie przejmuj się wagą, bo u mnie była różnica między tą w gabinecie a u mnie w domu dokładnie 1 kg (ważę się rano a ginekolog, jak jestem).
I wiesz co? 2 kg przez 4 tygodnie to mało. Tym bardziej, jak waga nic nie ruszała.
Ja to nie będę pisać, ile u mnie już jest. Ginekolog kazał się tym nie przejmować, tylko cieszyć, że jest wszystko dobrze.
Tęskniąca hehe faktycznie znajomość potrzeb dziecka do nadrobienia:P hehe
key_b wow drogi ten wózek. Ale bardzo fajny a łóżeczko widziałam w Świecie Malucha, ale to nie mój styl. I już kupiliście?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2017, 09:57
-
Aga - wazenie sie w ubraniu o roznych porach jest niemiarodajne. Ja zawsze koryguje ta wage u ginekologa z moim codziennym porannym wazeniem sie i wychodzi zupelnie inaczej w domu waze 73 kg a u gina 75 xD wiec nie przejmuj sie i patrz na wage swoja wazac sie rano
Magdzia85F lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja jutro zaczynam 20 tydzień
Emily Ty chyba wysoka jesteś, bo na zdjęciu to chudo wyglądasz!
Tusianka ja miałam tak do wczoraj. I wyszło, ze więcej przytyłam:P
Dziewczyny u Was zawsze gin was bada na fotelu, potem usg dopochwowe i ciśnienie?
Bo u mnie od 13tc właśnie kompleksowo tak robi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2017, 10:20
-
Magdzia, mnie od pierwszej wizyty tak badał jak napisałaś, ale od 16tc nie robił usg dopochwowo tylko przez brzuch, bo ponoć jak dziecko jest większe to przez brzuch lepiej widać. Tobie nadal robi dopochwowo? Wszędzie czytałam, ze od II trymestru już przez brzuch badają
No może poza kolejnością, bo mi pierwsze bada ciśnienie, a później idę na fotelWiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2017, 10:27
-
nick nieaktualny
-
Tak, mam 176 cm maz jeszcze wyzszy wiec dziec tez bedzie konkretny
Od II trymestru zawsze mam badanie na forelu zeby sprawdzic szyjke, czasem dopochwowo zeby ja zmierzyc i zawsze przez powloki brzuszne
Cisnienia mi nie mierzy - ja mam zazwyczaj w normie lub za niskie wiec moze dlatego
-
nick nieaktualnyMyszkaka to powiedz, żeby zmierzyła:) pewnie bez problemu to zrobi.
Emily mnie mierzy ciśnienie, bo prawie wszystko wpisuje mi do karty ciąży. Ale po fotelu wczoraj, to w krzyżu mi łupało. Nie wiem, jak jak na niego wejdę w 9 miesiącu?!
No to Maluszek pewnie będzie długi
U Nas to zobaczymy ja 170 a Mąż 186. Więc Malutka też nie będzie. -
No właśnie mnie na każdej wizycie bada dopochwowo, więc pewnie mierzy wtedy jakoś szyjkę.
Ciśnienie mam niskie, ale też na każdej wizycie.
Widziałam, że pisałyście o wadze. Jak ja idę do mojego to też więcej pokazuje niż w domu, bo jednak jestem po całym dniu jedzenia i picia. Chociaż i w domu i u lekarza pokazuje, że podobnie przybieram.