X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada. Krótkie takie. Szybciej będzie się pisać i błędu się nie zrobi:-P

Zuzia fajne. Kojarzy mi się z takim pieszczochem :-)

My chyba mamy już wózek naj.

https://www.bobowozki.com.pl/wozki-wielofunkcyjne/gleboko-spacerowe/p/cybex-2018-wozek-balios-m-gleboko-spacerowy-7811.php

APrzybylska lubi tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moich kolorach typowo :) będziemy podobnie się wozić, ale ja jeszcze nie znalazłam tego naj. Stylowy i uniwersalny :)

Magdzia85F lubi tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wizyt dziewczyny :)

U mnie dzisiaj dzień totalnie łóżkowy, spojenie boli mniej ale niestety dalej boli.

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny śliczne brzuszki :D i rzeczywiście każdy inny ;)

My po wczorajszej wizycie :) Maluch na pewno jest chłopcem- tym razem już widziałam co trzeba i mam tą pewność :D waży 273g, widzieliśmy idealnie serduszko, 2 komory i 2 przedsionki :)
    ale zastanawia mnie waga w gabinecie doktora :/ na ostatniej wizycie (4tyg temu) miałam 60,1 a wczoraj 62,8 !! mówię mu że to niemożliwe.. a on że powinnam bardziej zwracać uwage na to co jem. Moja waga domowa dziś rano- 60,9kg, nie wiem co się wczoraj wydarzyło :P

Magdzia- gratuluję córeczki :D

miłego dnia Dziewczyny :)

Tusianka, APrzybylska, Tęskniąca, Magdzia85F, pomarańczka_33, monroe, Ilona92 lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

wczoraj "młody tatuś" przegiął na maxa, myślałam że umre ze śmiechu.

Co jakiś czas pyta się , co u naszego maleństwa słychać i co mu nowego wyrosło ;)
    Odpowiadam, że właśnie wyczytałam, że tworzą już mu się zawiązki zębów. A on na to..."e to niemożliwe, to jakaś bzdura, przecież dzieci ząbkują jak maja kilka miesięcy"....no to tłumacze, że zabki sa tylko poniżej linii dziąseł i później się wyżynają....to nie kłóci się ze mną, że się nie znam ;)

i rozmawiaj tu z takim "ekspertem" od dzieci ;););) zaznaczam, że nie miał nawet pojęcia, że dzieci mają ciemiączko i co to jest ;p a jak mu mówię, że pora się chociaż rozejrzeć za rzeczami które potrzebujemy, bo troche tego jest, to słysze: "no co takiego: pieluchy, oliwke i talk do pupy i tyle...."

Ach Ci faceci ....przynajmniej z nimi śmiesznie jest ;) choć momentami wkurzajaco ;)

aga_90, Magdzia85F, pomarańczka_33, APrzybylska lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga cieszę się, że u maluszka wszytko dobrze i że pokazał wyraźnie co tam ma między nóżkami :)

Ja się ważę u lekarza ubrana i raz położna mi odejmuje kilo, raz zapomina i moja waga wypada na niezrównoważoną ;) ale ta minus kilo zgadza się z tą w gabinecie.

Ta waga u Twojego lekarza "wzbudza zaufanie"? U mojego to wspomnienie poprzedniej epoki ;)

Tęskniąca lubi tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no, wygląda całkiem normalnie, elektroniczna jest :P ale różnica tak spora że aż miałam wyrzuty sumienia jedząc wczoraj kolację :P

a Maluch nam się pokazał od pupy strony, dlatego było widać tak dobrze :D

f2wl9vvje61wiuku.png
  • key_b Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga gratuluję :-) a co do wagi to każda inaczej pokazuje więc nie ma co na to parzec ;) patrz na różnice w wadze na twojej domowej gdzie się wazysz od początku tak będzie najbardziej wiarygodne

16.04.2017 jestem żoną!!! ❤
    14.04.2018 jestem mamą :-)

Tymek ❤❤❤❤ moja miłość

czekamy na dwa bąbelki...❤❤
    8p3o43r8mb3ofhge.png
  • key_b Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wózków kupiliśmy stokke xplory :) a łóżeczko stokke slepi mam nadzieję ze się sprawdzi :)

16.04.2017 jestem żoną!!! ❤
    14.04.2018 jestem mamą :-)

Tymek ❤❤❤❤ moja miłość

czekamy na dwa bąbelki...❤❤
    8p3o43r8mb3ofhge.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!!!

Aga gratuluję zdrowego Maluszka:)
    Nie przejmuj się wagą, bo u mnie była różnica między tą w gabinecie a u mnie w domu dokładnie 1 kg (ważę się rano a ginekolog, jak jestem).
    I wiesz co? 2 kg przez 4 tygodnie to mało. Tym bardziej, jak waga nic nie ruszała.
    Ja to nie będę pisać, ile u mnie już jest. Ginekolog kazał się tym nie przejmować, tylko cieszyć, że jest wszystko dobrze.

Tęskniąca hehe faktycznie znajomość potrzeb dziecka do nadrobienia:P hehe

key_b wow drogi ten wózek. Ale bardzo fajny :) a łóżeczko widziałam w Świecie Malucha, ale to nie mój styl. I już kupiliście?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2017, 09:57

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga - wazenie sie w ubraniu o roznych porach jest niemiarodajne. Ja zawsze koryguje ta wage u ginekologa z moim codziennym porannym wazeniem sie :) i wychodzi zupelnie inaczej :) w domu waze 73 kg a u gina 75 xD wiec nie przejmuj sie i patrz na wage swoja wazac sie rano :)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mnie w ogóle nie waży, bo wychodzi z założenia że i tak wyjdzie przekłamana waga :D Powiedział, żebym pilnowała sobie wagi w domu i ważyła się z rana. A na wizytach mu tylko podaje, co ma wpisać w kartę :D

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jutro zaczynam 20 tydzień :D

Emily Ty chyba wysoka jesteś, bo na zdjęciu to chudo wyglądasz!:)

Tusianka ja miałam tak do wczoraj. I wyszło, ze więcej przytyłam:P

Dziewczyny u Was zawsze gin was bada na fotelu, potem usg dopochwowe i ciśnienie?
    Bo u mnie od 13tc właśnie kompleksowo tak robi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2017, 10:20

• myszkaka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia, mnie od pierwszej wizyty tak badał jak napisałaś, ale od 16tc nie robił usg dopochwowo tylko przez brzuch, bo ponoć jak dziecko jest większe to przez brzuch lepiej widać. Tobie nadal robi dopochwowo? Wszędzie czytałam, ze od II trymestru już przez brzuch badają :)

No może poza kolejnością, bo mi pierwsze bada ciśnienie, a później idę na fotel :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2017, 10:27

f2wli09k0vt5rkls.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszkaka mnie robi dopochwowo - bo mierzy długość szyjki (ma 4cm, więc cały czas ok), więc jestem zadowolona. Potem USG przez brzuch - sprawdza Małą:)

• myszkaka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa no czyli ok, myślałam że Małą cały czas dopochwowo bada :)
    Ja się w sumie muszę zapytać o długość szyjki na najbliższej wizycie. Wiem, że mówił że "długa", ale nie wiem co wg niego znaczy długa :D

f2wli09k0vt5rkls.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, mam 176 cm :) maz jeszcze wyzszy wiec dziec tez bedzie konkretny :)

Od II trymestru zawsze mam badanie na forelu zeby sprawdzic szyjke, czasem dopochwowo zeby ja zmierzyc i zawsze przez powloki brzuszne :)

Cisnienia mi nie mierzy - ja mam zazwyczaj w normie lub za niskie wiec moze dlatego ;)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszkaka to powiedz, żeby zmierzyła:) pewnie bez problemu to zrobi.

Emily mnie mierzy ciśnienie, bo prawie wszystko wpisuje mi do karty ciąży. Ale po fotelu wczoraj, to w krzyżu mi łupało. Nie wiem, jak jak na niego wejdę w 9 miesiącu?!
    No to Maluszek pewnie będzie długi :)
    U Nas to zobaczymy ja 170 a Mąż 186. Więc Malutka też nie będzie.

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie maluszki u mnie w rodzinie mialy 56-59 cm wiec i takiego spodziewamy sie u nas :) takze duza gondola to podstawa :)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• myszkaka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie mnie na każdej wizycie bada dopochwowo, więc pewnie mierzy wtedy jakoś szyjkę.
    Ciśnienie mam niskie, ale też na każdej wizycie.

Widziałam, że pisałyście o wadze. Jak ja idę do mojego to też więcej pokazuje niż w domu, bo jednak jestem po całym dniu jedzenia i picia. Chociaż i w domu i u lekarza pokazuje, że podobnie przybieram.

f2wli09k0vt5rkls.png
‹‹ 162 163 164 165 166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ