Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Madzia, pikna chujałka jak to moja cioteczka mówi my dzisiaj kupiliśmy trochę bombek i lampek i za tydzień pewnie będziemy kupować drzewko
A teraz właśnie się wprawiamy w świąteczny nastrój słuchając dzisiaj zakupionej ścieżki dźwiękowej z Listów do M 2 i 3Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość
Kirunia - jesteś już z nami Maleńka -
nick nieaktualny
-
A ja gmeram i wybieram kamerkę WiFi dla malutkiej znalazłam dwie które spełniają moje wymogi (czujnik ruchu, widok w nocy, dwukierunkowa komunikacja, możliwość zdalnego obracania) i teraz tylko mężu jako 'szpec' musi mnie wysmiac że się nie nadają na nianie, bądź o dziwo zatwierdzic mój wybór
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2017, 19:56
-
nick nieaktualny
-
Hehe może i by się przydało
Ale nie..
Kamerka zamiast elektronicznej niani.. świetna sprawa. Zwłaszcza jak mam dość duży dom i mała będzie przez dzień spała w swoim pokoiku w łóżeczku na piętrze a ja będę na dole, to wtedy mam podgląd caly czas co się u niej dzieje
Siostra ma elektroniczna nianie ale tylko w opcji audio i często mówiła że brakuje jej podglądu wideo. Więc mój 'mezu informatyk' stwierdził że po co kupować nianie która wykorzystamy tylko dla dzieci, jak można kupić kamerkę która później można wykorzystać do monitorowania np temp na piecu itp
Swoją drogą przyniósł mi teraz na próbę i zamontowal w kotłowni w podpiwniczeniu i jak na mój stan i zdolności chodzenia po schodach to świetna sprawa. Tym bardziej że teraz codziennie trzeba grzać, to zamiast biegać co 15 minut do pieca to mam podgląd w telefonie, tablecie czy czym tam chce.
No i z małą będzie tak samo. Będzie sobie spała, kamerka będzie czuwać, ja będę robić co tam mam w domu do zrobienia nie martwiąc się że obudzę a będę spokojna bo w każdej chwili zerknę na nią czy wszystko ok hehe znając mnie to bez tego bym co 5 minut leciała na górę zobaczyć czy wszystko ok albo że mi się będzie wydawało co chwilę że kruszyna placze:)
Jak to określil mąż.. XXI wiek
Troche się z tego śmiałam na początku jak usłyszałam o kamerze w kotłowni, ale teraz?! Mówię mężowi że jego bym oddała ale kamery za cholereMagdzia85F, aga_90, Tusianka, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
Super choinka!
U nas trochę śniegu wczoraj posypało, ale dzisiaj już nie ma po nim śladu
Wczoraj byliśmy w Tesco, rany ile ludzi! Nawet nie chcę sobie wyobrażać, co będzie przed samymi świętami. A też nas czekają spore zakupy, jako że będziemy sami w domu.
Ibishka, jak masz duży dom, to super pomysł z poglądem Słyszałam też gdzieś kiedyś o wykorzystaniu telefonu do tego.Ilona92, Magdzia85F lubią tę wiadomość
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
nick nieaktualnyHej!!!
Ibishka no to faktycznie super sprawa i do domu, jak najbardziej. My mieszkamy w bloku, to wiesz wszystko słychać i widać
I poproszę też o śnieg!!!wow!!!
Tusianka dziękuję my byliśmy dziś, kasa pierwszeństwa - same chłopy!!! (Z brzuchami!).
Rene jak tam u Ciebie??? Dziękuję
Ilona92, Tusianka lubią tę wiadomość
-
Czesc! W koncu mam czas.
Odwiedziny na plus, jedzenie pyszne, nawet wyrobiłam sie w czasie! Hummus wyszedł ekstra, na prawde rkstra przekąska czy na kanapki do batatow. Nigdy nie robiłam i nie jadłam, a teraz śmiało moge zamawiać ciecierzycę u Indyjczyka
Dzis pokupowalusmt prezenty dla tych, ktorzy pomagali bam w tym roku i do których jedziemy ba swieta. W sumie sama nue mige doczekać sie ich min:) chociaż najbardziej mnie cieszy lego city dla 5 latka z łodzią ratunkowa ba sztormie ha ha. Az chetnie z nim poukładam. Prezent jeszcze dla 14 mi został, macie moze pomysł? Jedyne co mi chodzi po głowie to fajne kosmetyki z sephory i fajna ksiazka bo dziewczyna dojrzewa.
Dzis kupiłam dla małej 2 czapeczki, ale nie moge doczejac sie wyprzedaży no ceny beda na prawde smieszne.
Teraz ceny niektórych rzeczy powalają, np sweter świąteczny za 130 zł bo ma jakiegoś kocio renifera z pomponem zamiast nosa.
Magda super choinka!
U mnie zawsze żywa , nawet jak mieszkałam w bloku. Uwielbiam ten zapach.
W domu kupowana była w wigilie lub dzien przed, teraz przy jodłę lub takiej w doniczce ok tygodnia wczesniej ozdób nie zabrałam z poprzedniego domu, wiec bede sie ratować piernikami , światełkami i masa solna.
Wybrałam wózek i kobietka ma przywieźć zeby nie wysyłać kurierem. Roan marita prestige, brązowo-biały, gondola plus 2 spacerówki w super stanie. Gdyby co zawsze mozna pozniej sprzedać i kupic inna spacerówkę.
Bo reszta wózków jakas taka średnia dla mnie.
Ibishka takie widoku miałam przez 2 lata, gorzej z poruszaniem sie. Kuedys był taki lód na drodze, a pojechaliśmy na jazdę konna terenowym autem na oponach do biura i jechaliśmy 15/h ha ha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2017, 15:26
Tusianka, Magdzia85F lubią tę wiadomość
-
A co do kamerki to moze przy starszaku fajne, ale uwierz ze nie dasz rady psychicznie zostawić 3-dobowego dziecka 60n2 od siebie:) ciagle będziesz czujna i przynajmniej ja bym sie bała, ale kazdy ma swoją mozliwosc wyboru i go nie podważam .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2017, 15:29
-
Magdzia85F wrote:Hej!!!
Ibishka no to faktycznie super sprawa i do domu, jak najbardziej. My mieszkamy w bloku, to wiesz wszystko słychać i widać
I poproszę też o śnieg!!!wow!!!
Tusianka dziękuję my byliśmy dziś, kasa pierwszeństwa - same chłopy!!! (Z brzuchami!).
Rene jak tam u Ciebie??? Dziękuję -
Ilona92 wrote:A co do kamerki to moze przy starszaku fajne, ale uwierz ze nie dasz rady psychicznie zostawić 3-dobowego dziecka 60n2 od siebie:) ciagle będziesz czujna i przynajmniej ja bym sie bała, ale kazdy ma swoją mozliwosc wyboru i go nie podważam .