X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka pewnie tak i do tego jeszcze po obiedzie:-P

Zawsze takie klimaty poprawiają mi humor:-) dziękuję!!!

Ilona92 lubi tę wiadomość

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia - ślicznie i klimatycznie ;)

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, pikna chujałka jak to moja cioteczka mówi ;D my dzisiaj kupiliśmy trochę bombek i lampek i za tydzień pewnie będziemy kupować drzewko :)
    A teraz właśnie się wprawiamy w świąteczny nastrój słuchając dzisiaj zakupionej ścieżki dźwiękowej z Listów do M 2 i 3 :)

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny!!!:-)

Teraz mi nogi z tyłka wychodzą i leżę:-P

• ibishka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja gmeram i wybieram kamerkę WiFi dla malutkiej :) znalazłam dwie które spełniają moje wymogi (czujnik ruchu, widok w nocy, dwukierunkowa komunikacja, możliwość zdalnego obracania) i teraz tylko mężu jako 'szpec' musi mnie wysmiac że się nie nadają na nianie, bądź o dziwo zatwierdzic mój wybór :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2017, 19:56

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka ło matko monitoring zakładasz? :-o

• ibishka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe może i by się przydało :)

Ale nie..

Kamerka zamiast elektronicznej niani.. :) świetna sprawa. Zwłaszcza jak mam dość duży dom i mała będzie przez dzień spała w swoim pokoiku w łóżeczku na piętrze a ja będę na dole, to wtedy mam podgląd caly czas co się u niej dzieje :)

Siostra ma elektroniczna nianie ale tylko w opcji audio i często mówiła że brakuje jej podglądu wideo. Więc mój 'mezu informatyk' stwierdził że po co kupować nianie która wykorzystamy tylko dla dzieci, jak można kupić kamerkę która później można wykorzystać do monitorowania np temp na piecu itp :)

Swoją drogą przyniósł mi teraz na próbę i zamontowal w kotłowni w podpiwniczeniu i jak na mój stan i zdolności chodzenia po schodach to świetna sprawa. Tym bardziej że teraz codziennie trzeba grzać, to zamiast biegać co 15 minut do pieca to mam podgląd w telefonie, tablecie czy czym tam chce.
    No i z małą będzie tak samo. Będzie sobie spała, kamerka będzie czuwać, ja będę robić co tam mam w domu do zrobienia nie martwiąc się że obudzę a będę spokojna bo w każdej chwili zerknę na nią czy wszystko ok :) hehe znając mnie to bez tego bym co 5 minut leciała na górę zobaczyć czy wszystko ok albo że mi się będzie wydawało co chwilę że kruszyna placze:)

Jak to określil mąż.. XXI wiek :)
    Troche się z tego śmiałam na początku jak usłyszałam o kamerze w kotłowni, ale teraz?! Mówię mężowi że jego bym oddała ale kamery za cholere ;-)

Magdzia85F, aga_90, Tusianka, Ilona92 lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super choinka!

U nas trochę śniegu wczoraj posypało, ale dzisiaj już nie ma po nim śladu :(

Wczoraj byliśmy w Tesco, rany ile ludzi! Nawet nie chcę sobie wyobrażać, co będzie przed samymi świętami. A też nas czekają spore zakupy, jako że będziemy sami w domu.

Ibishka, jak masz duży dom, to super pomysł z poglądem :) Słyszałam też gdzieś kiedyś o wykorzystaniu telefonu do tego.

Ilona92, Magdzia85F lubią tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę na pocieszenie tęsknoty za śniegiem :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3303879a8cac.jpg

Swoją drogą jak coś to oddam w dobre ręce :-) dowolna ilość :-D

Rene, Ilona92, Tusianka, Magdzia85F, pomarańczka_33, Etoilka lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam
    Magdzia super choinka:-)U mnie niestety nie da rady taką dużą ubrać pewnie za długo by nie postała,znając mojego synka,także w tym roku będzie wersja mini:-)

Ilona92, Magdzia85F lubią tę wiadomość

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    Proszę na pocieszenie tęsknoty za śniegiem :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3303879a8cac.jpg

Swoją drogą jak coś to oddam w dobre ręce :-) dowolna ilość :-D
    To ja biorę;-P

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!!!

Ibishka no to faktycznie super sprawa i do domu, jak najbardziej. My mieszkamy w bloku, to wiesz wszystko słychać i widać;-)
    I poproszę też o śnieg!!!wow!!!

Tusianka dziękuję:-) my byliśmy dziś, kasa pierwszeństwa - same chłopy!!! (Z brzuchami!).

Rene jak tam u Ciebie??? Dziękuję:-)

Ilona92, Tusianka lubią tę wiadomość

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc! W koncu mam czas.
    Odwiedziny na plus, jedzenie pyszne, nawet wyrobiłam sie w czasie! Hummus wyszedł ekstra, na prawde rkstra przekąska czy na kanapki do batatow. Nigdy nie robiłam i nie jadłam, a teraz śmiało moge zamawiać ciecierzycę u Indyjczyka :)
    Dzis pokupowalusmt prezenty dla tych, ktorzy pomagali bam w tym roku i do których jedziemy ba swieta. W sumie sama nue mige doczekać sie ich min:) chociaż najbardziej mnie cieszy lego city dla 5 latka z łodzią ratunkowa ba sztormie ha ha. Az chetnie z nim poukładam. Prezent jeszcze dla 14 mi został, macie moze pomysł? Jedyne co mi chodzi po głowie to fajne kosmetyki z sephory i fajna ksiazka bo dziewczyna dojrzewa.
    Dzis kupiłam dla małej 2 czapeczki, ale nie moge doczejac sie wyprzedaży no ceny beda na prawde smieszne.
    e6fa4f7b9c69e3c9med.jpg
    Teraz ceny niektórych rzeczy powalają, np sweter świąteczny za 130 zł bo ma jakiegoś kocio renifera z pomponem zamiast nosa.

Magda super choinka!
    U mnie zawsze żywa , nawet jak mieszkałam w bloku. Uwielbiam ten zapach.
    W domu kupowana była w wigilie lub dzien przed, teraz przy jodłę lub takiej w doniczce ok tygodnia wczesniej :) ozdób nie zabrałam z poprzedniego domu, wiec bede sie ratować piernikami , światełkami i masa solna.
    Wybrałam wózek i kobietka ma przywieźć zeby nie wysyłać kurierem. Roan marita prestige, brązowo-biały, gondola plus 2 spacerówki w super stanie. Gdyby co zawsze mozna pozniej sprzedać i kupic inna spacerówkę.
    Bo reszta wózków jakas taka średnia dla mnie.

Ibishka takie widoku miałam przez 2 lata, gorzej z poruszaniem sie. Kuedys był taki lód na drodze, a pojechaliśmy na jazdę konna terenowym autem na oponach do biura i jechaliśmy 15/h ha ha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2017, 15:26

Tusianka, Magdzia85F lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do kamerki to moze przy starszaku fajne, ale uwierz ze nie dasz rady psychicznie zostawić 3-dobowego dziecka 60n2 od siebie:) ciagle będziesz czujna i przynajmniej ja bym sie bała, ale kazdy ma swoją mozliwosc wyboru i go nie podważam .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2017, 15:29

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Hej!!!

Ibishka no to faktycznie super sprawa i do domu, jak najbardziej. My mieszkamy w bloku, to wiesz wszystko słychać i widać;-)
    I poproszę też o śnieg!!!wow!!!

Tusianka dziękuję:-) my byliśmy dziś, kasa pierwszeństwa - same chłopy!!! (Z brzuchami!).

Rene jak tam u Ciebie??? Dziękuję:-)
    u mnie ok no może poza tym że chłopaki mi chorują:-(Jeden z zapaleniem oskrzeli drugi z zapaleniem krtani eh...

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona92 wrote:
    A co do kamerki to moze przy starszaku fajne, ale uwierz ze nie dasz rady psychicznie zostawić 3-dobowego dziecka 60n2 od siebie:) ciagle będziesz czujna i przynajmniej ja bym sie bała, ale kazdy ma swoją mozliwosc wyboru i go nie podważam .
    Heh wiadomo czujność będzie, ale raczej nie będę w stanie sobie pozwolić na to żeby siedzieć caky dzień nad łóżeczkiem:)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To oczywiste :)

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z rana z labo :)
    Robie dzis OGTT i standardowe comiesięczne badania :)
    Czeka mnie 2 h siedzenia w labo,ale ksiazka i powerbank zabrany wiec damy rade :)

Trzymajcie kciuki za dobre wyniki ;)

Tusianka, ibishka, grzanewino lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mialam jechac na badania ale jak na zlosc nie chce mi sie siku :-/

xk81pfk.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zapomnialam jak rano wstałam zaspana ale pol litra wody zrobilo swoje xD

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

‹‹ 215 216 217 218 219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ