X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a propos "Sroka o" ona miała kiedyś takie porównanie proszkow/płynów do prania, ale chyba zostało usunięte z bloga, czy któraś z was się orientuję w czym najlepiej te ubranka prac?

Co do promocji w Rossmanie też chyba skorzystam, chociaż muszę popatrzeć na daty ważności. Wybiorę chyba Hippp i spróbuję kremu z filtrem MomMe, na wiosenne spacery powinien się przydać, oraz WaterWipes.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Machirude tak wszystko z lidla, posciel to trojpak poszewka na posciel- kokderke poduszke i przescieradlo. Na poczatek nie bardzo potrzebne te poszewki bo poscieli jako tako sie nie uzywa ale pozniej warto miec ;) teraz to bardziej kocyk i np poduszka klin sie przyda, w sensie od poczatku. Wymiary ma 135x100 poduszka 40x60 i przescieradlo na gumce 60-70x120-140

machirude lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pralam w loveli i plyn do plukania dawalam taki sensitive i podwojne plukanie, wazne zeby nie zmieniac tych plynow czy proszkow co chwile bo uczulenie gwarantowane ;)

machirude lubi tę wiadomość

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

ja niestety muszę zrobić glukozę przed 20.12 bo wtedy mam wizytę i mam dylemat, czy zrobić ją razem z innymi zleconymi badaniami 13.12 (23 tyg 2 dni) czy 18.12 (24 tydz 0 dni) ale wtedy nie mam pewności czy zdążę odebrać wyniki przed wizytą. Co byście mi doradziły?

Wczoraj byłam w teatrze i Panie przepuściły mnie do toalety , pierwszy raz mi się zdarzyło , aż się o mało nie wzruszyłam ;)

A później wieczorem dla równowagi "moja kochana mamusia" spowodowała, że się poryczałam...czy ja kiedyś wydorośleje na tyle, że jej docinki przestaną sprawiać mi przykrość?

Aaaa...kupiłam dziś Piccolo na Sylwestra haha, promocja była 7 zł ;) Truskawkowego ;) Będę udawać, że to Prosseco z truskawakmi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2017, 12:30

dziewiec.zero, Tusianka, Ilona92 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj maluch zaczal kopac az widac jak brzuch sie rusza :D od czwartku do wczoraj wieczora prawie wcale go nie bylo czuć nawet pod reka a tu teraz tak szaleje :D

Tusianka, Magdzia85F, dziewiec.zero, ibishka, machirude, APrzybylska, Ilona92, Etoilka, aga_90 lubią tę wiadomość

xk81pfk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa95 wrote:
    Dzisiaj maluch zaczal kopac az widac jak brzuch sie rusza :D od czwartku do wczoraj wieczora prawie wcale go nie bylo czuć nawet pod reka a tu teraz tak szaleje :D

Moja Mała mam nadzieję, że też się zaraz uaktywni, bo weekend chyba przespała, parę razy się powierciła i tyle, już zaczynam się martwić.
    Tęskniąca wrote:
    A później wieczorem dla równowagi "moja kochana mamusia" spowodowała, że się poryczałam...czy ja kiedyś wydorośleje na tyle, że jej docinki przestaną sprawiać mi przykrość?

Ja jestem po 30 i rodzice, to nadal najlepszy sposób na niskie ciśnienie... mam nadzieję, że dziecko da mi siłę i pozwoli poukładać priorytety.

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za opinie na temat kosmetyków :) dla siebie super-spoko, zero problemów. Mam takie sprawdzone od lat, ale też testuję (to znaczy przed ciążą testowałam na sobie), jednak na bobasku wolałabym nie robić eksperymentów. Wiadomo też, że różnie mogą reagować, no ale tego się nie przewidzi.

Na razie do prania - Lovela (to większość poleca), do pielęgnacji raczej Hipp.

Klaudia z badaniami, to ciężko doradzić, bo jeżeli masz nie doczekać wyników przed wizytą, to może lepiej nie ryzykować. Z drugiej strony może uda się w labie przekonać, że wyniki mają być na "cito"?

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to robisz prywatnie czy na nfz? Ale u mnie np wynik jest tego samego dnia po południu jak robisz prywatnie. A jak powiesz że Ci się spieszy to i koło 12 są wyniki :)

Ilona92 lubi tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny :)

Dziewiec zero- mam taka sama poscielke kupiona ( ta z kropkami) i to body w paski :) wydaje mi sie ze te lidlowe ubranka sa naprawde dobrej jakosci- w dotyku sa bardzo przyjemne :)
    Z kosmetykow- ja pewno bede serii dziecinnej ziaji uzywac. Uwielbiam ich kosmetyki, sluza mi lepiej niz vichy :D

W ostatnich wynikach wyszla mi jakas paskudna anemia :( i to juz nie fizjologiczna, a mocno ponizej norm (zelazo 6 przy normie 10-32) wiec czekam co nowego mi lekarz powie.
    Ja mam obciazenie glukoza za tydz. To bedzie poczatek 24 tyg, ale moj lekarz kazal robic szybciej ( wczesniej mialam skierowanie na styczen)- zgadzam sie kazdy lekarz to inaczej widzi :)
    Pieknego poniedzialku :)

dxomclb10296nsxe.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BP 02 wrote:
    Czesc Dziewczyny :)

Dziewiec zero- mam taka sama poscielke kupiona ( ta z kropkami) i to body w paski :) wydaje mi sie ze te lidlowe ubranka sa naprawde dobrej jakosci- w dotyku sa bardzo przyjemne :)
    Z kosmetykow- ja pewno bede serii dziecinnej ziaji uzywac. Uwielbiam ich kosmetyki, sluza mi lepiej niz vichy :D

W ostatnich wynikach wyszla mi jakas paskudna anemia :( i to juz nie fizjologiczna, a mocno ponizej norm (zelazo 6 przy normie 10-32) wiec czekam co nowego mi lekarz powie.
    Ja mam obciazenie glukoza za tydz. To bedzie poczatek 24 tyg, ale moj lekarz kazal robic szybciej ( wczesniej mialam skierowanie na styczen)- zgadzam sie kazdy lekarz to inaczej widzi :)
    Pieknego poniedzialku :)
    Sandra faktycznie masz dość niepokojące wyniki. Bierzesz coś czy czekasz na wizytę? W czerwonym mięsie jest dużo żelaza, ale też powoduje zaparcia.

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biore zelazo juz w sumie od miesiaca, ale chyba sie nie przyjnuje :( mam syropek z burakow (ohyda) i tabletki niby z hemowego. Z tym ze poki co dawka tabletek niska- 1 na 2-3 dni, profilaktycznie bo wczesniej bylam jednak w normie, choc dolnych rejonach.
    Pewnie dostane dawke uderzeniowa ;)
    Co najsmieszniejsze, poki co nie czuje zadnego oslabienia zbytnio ani noc, wiec to musi byc swiezy spadek

dxomclb10296nsxe.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuje prac w Loveli albo w Dzidziusiu :)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ubrania dla olka z lidla i bardzo chwale, tak samo buty czy kurtki. Niska cena a jakosc ok tylko np bluzki czy koszulki strasznie sie rozciagaja, i widze ze im wiekszy rozmiar tym gorsza jakos niedtety, czyli jak w pepco hahaga

BP ja tez wszystko z ziajki <3 ten plyn do kapieli natluszczajacy moge smialo porownac do emolium :)
    I uwielbiam mleczko do ciala takie z niebieskim konikiem.

Czy ktoras moze sie orientuje czy mozemy stosowac nizoral? Jakis potworny lupiez mi sie zrobil

BP 02, Ilona92 lubią tę wiadomość

• Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovela w promocji w biedronce z kartą moja biedronka ;)

APrzybylska, dziewiec.zero lubią tę wiadomość

xk81pfk.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę się doczekać wielkich zakupów dla Zuzki :) najbardziej jak już znajdę idealny wózeczek :)

BP 02, Tęskniąca lubią tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewiec.zero wrote:

Czy ktoras moze sie orientuje czy mozemy stosowac nizoral? Jakis potworny lupiez mi sie zrobil

znalazłam w necie, że przed zastosowaniem trzeba skonsultować z lekarzem :/ jak wszystko w ciąży. W ulotce jest napisane, że można go zastosować jak lekarz uzna, że to konieczne.

• pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewiec.zero wrote:

ja się pytałam swojej lekarki i powiedziała, że szampon jak najbardziej tak, tabletki kategorycznie nie

Ilona92 lubi tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa95 wrote:
    Lovela w promocji w biedronce z kartą moja biedronka ;)
    Chyba czas zalozyc karte xD

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BP wogole zapomnialam dopisac ze jestem w szoku ze ty jeszcze chodzisz i funkcjonujesz hahaha jakim cudem przy takiej anemii??

Czytalam ta ulotke ale wlasnie napisane jak wszystkie produkty odnosnie ziazy i kp ;)
    Narazie mecze h&s

Serio promocja na lovele? :) nie widzialam na weekend.
    I tak pewnie po nowym roku kupie.
    Rozpisalam sobie liste i bede pomalu kompletowac :)

Ilona92, BP 02 lubią tę wiadomość

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewiec.zero wrote:
    BP wogole zapomnialam dopisac ze jestem w szoku ze ty jeszcze chodzisz i funkcjonujesz hahaha jakim cudem przy takiej anemii?? :)
    Bo ja jestem twarda sztuka ;)
    A tak szczerze, mysle ze uderzy to za chwile... pewnie poki co z zapasow reszte wyciagamy ale juz sie musza konczyc... wiec czas dzialac :)

APrzybylska lubi tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
‹‹ 217 218 219 220 221 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ