Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Trzymam kciuki za wyniku.
Emily nie obraz sie, ale kazdy lekarz wysyła na badania wtedy kiedy on uwaza za słuszne. Kierowanie sie zaleceniami swojej gin nie przełoży sie na wszystkich. Ty tez zaczęłaś dopiero 24tc a robisz glukozę
Także lepiej słuchać sie prowadzącego i ewentualnie skonsultować wyniki i zalecenia z innymi dziewczynami.
To tak jak wszyscy lekarze orzy problemach hormonalnych badają insulinę, ale poco badac cukrzyków insulinę? Po pierwsze bada die oeotyc C, a po drugie i tak tej insuliny nie ma wiec jak z choroba i postępowaniem, praktyka czyni mistrza.
A obciążenie bada sie po 24 bo łożysko jest wtedy w pełni wykształcone i wydziela hormony, ktore utrudniają działanie insuliny. -
Wyniki muszę mieć na wtorek, zakładam też że może mi nie wyjść z wypiciem glukozy, więc wolę mieć zapas kilku dni Ginekolog mówił, że te kilka dni różnicy nie zrobi. Tym bardziej, że u mnie rodzice mają cukrzycę.
Emily89 lubi tę wiadomość
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
Ilona92 wrote:Trzymam kciuki za wyniku.
Emily nie obraz sie, ale kazdy lekarz wysyła na badania wtedy kiedy on uwaza za słuszne. Kierowanie sie zaleceniami swojej gin nie przełoży sie na wszystkich. Ty tez zaczęłaś dopiero 24tc a robisz glukozę
Także lepiej słuchać sie prowadzącego i ewentualnie skonsultować wyniki i zalecenia z innymi dziewczynami.
Suwak pokazuje 24 tydzien bo jest dzis 24+0 czyli mam skonczony 24 tydzien ciazy (dokladnie wczoraj). Zadałam to pytanie z ciekawości,bo nie zawsze termin badania jest z zalecenia lekarza a np z wyboru danej osoby. Nie napisalam przeciez ze robi zle
-
Dzień dobry
Na krzywą cukrową ja wybieram się dopiero za tydzień, chcę się wyrobić przed wigilią i żeby wynik był jak najbliżej kolejnej wizyty, bo mój gin zawsze tak mi tłumaczy - wynik jest wtedy w miarę świeży. Chociaż szczerze to nie wiem czy to ma faktycznie znaczenie.
Weekend minął mi z bratem za szybko. Już mi go brakuje. A pierniczki wyszły super. Sztukowo tylko 109, więc będzie trzeba powtórzyć. Zwłaszcza, że już znaczna ilości jakoś przepadła
Jak się czujecie? Idziecie może na promocję do Rossmanna?Tusianka, Magdzia85F lubią tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
Ja juz w sobote zaliczam promocje za poleceniem mojej kolezanki, ktora jest kosmetologiem i mama wybralam 4 produkty o dobrym skladzie oszczedzajac prawie 30 zl ♡
Fajna ta promka jak chce sie kupic wiecej to warto wziac od kogos skreena karty bo jeden zakup na jedna karte tylkoAPrzybylska, Tusianka lubią tę wiadomość
-
Emily89 wrote:Ja juz w sobote zaliczam promocje za poleceniem mojej kolezanki, ktora jest kosmetologiem i mama wybralam 4 produkty o dobrym skladzie oszczedzajac prawie 30 zl ♡
Fajna ta promka jak chce sie kupic wiecej to warto wziac od kogos skreena karty bo jeden zakup na jedna karte tylko14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNo i starszemu tez troszke rzeczy kupilam pizamy skarpetki itp.
Ja do przychodni mam dopiero za tydzien wiec wtedy dowiem sie kiedy te badania robic ale pewnie dopiero po nowym roku
Lece zaczynac swiateczne porzadki bo w sobote nalot rodzinki i przyjecie urodzinowe starszakaIlona92, Magdzia85F lubią tę wiadomość
-
Ale mnie tu dawno nie było
Mi lekarz mówił, żebym na kolejną wizytę przyszła z wynikami glukozy, ale 18.12 dopiero zacznę 24tc, więc uznałam że jednak pójdę ją zrobić później, tym bardziej że w sobotę są największe kolejki i strasznie duszno w diagnostyce.
My zamówiliśmy mebelki, ale czeka się ok 30 dni roboczych, więc się spodziewam pod koniec stycznia.Tusianka, APrzybylska lubią tę wiadomość
-
U mnie obydwaj lekarze uważają skończone tygodnie inaczej, ale ok. Jesli mam 25, to znaczy skończony pełny 24. Nawet tak na karcie ciazy mam wpisywane , ale spierać sie nie bede. to prawda, ze niegdzie nie wspomniałaś o nieprawidłowym działaniu danej osoby.
Jak te ubranka z Lidla? -
nick nieaktualnyNo ale emily ma skonczony 24tydz a zaczety 25 ty ilonka masz tak samo, jestes w trakcie 25tego tygodnia.
Ubranka i posciel wydaja mi sie byc fajne jakosciowo ale szczerze mowiac jakos szalu z kolorami i wzorami nie bylo. Rozowy dla dziewczynek i typowo niebieski to takie jak dla mnie brudne kolory jakby sprane. Bez intesywnosci. Chociaz ja i tak wole takie beze beazy uniwersalneEtoilka lubi tę wiadomość
-
Ja z rossmana kupilam 1 paczke water wipes (cudowny sklad!!!), 4pak zielonych chuateczek z babydream (bardzo dobry sklad, polecala tez te rozowe), zel do kapieli 2 w 1 z babydream (ten z hippa tez ma dobry sklad) i oliwke z hippa (jak nie nedzie problemow ze skora to tylko do masazu).
Odradzala produkty jonsons i nivea.Etoilka, machirude, Magdzia85F, Ilona92, Sylwiaa95, APrzybylska lubią tę wiadomość
-
Hej,
Powodzenia na glukozie! Ja robie dopiero za 2 tygodnie ale już się boję
Co do ubranek z Lidla, ja mam na razie tylko 2 body i w porównaniu do tych z 5-10-15 jakościowo są lepsze.
Ja też już zrobiłam zakupy w Rossmannie. Pomógł mi blog Sroka o... - nie wiem, czy znacie, fajna analiza składu kosmetyków dla dzieci i mam. Zdecydowałam się na żel do kąpieli i oliwkę z Hippa i chusteczki nawilżane z Hippa i Velvet (mam nadzieję, że do końca marca będą dalej choć trochę mokre :p).machirude lubi tę wiadomość
-
Tak,sroka o to fajny blog chociaz czasem analiza az zbyt gleboka, ale warto czytac zwlaszcza jak sie nie zna na skladach (tak jak ja xD)
Kolejny poniedziałek i kolejne zdjecie do kolekcji ♡
Etoilka, Tusianka, Magdzia85F, Tęskniąca, dziewiec.zero, Sylwiaa95, machirude, grzanewino, ibishka, APrzybylska, aga_90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
Ładne, czy to wszystko z Lidla? Jakie wymiary ma pościel?
Ja z ciekawości przejrzałam wczoraj allegro w poszukiwaniu zestawów uzywanych na te pierwsze tygodnie, ale o wiele ładniejsze ubranka były dla chłopców, poza tym ludzie mają masę niepraktycznych rzeczy w tych zestawach - jakieś bluzki, T-shirty... więc po prostu kupię po kilka sztuk nowych takich jak chce, czyli kopertowe body, te takie spodenki/legginsy? nie wiem nawet jak to nazwać piżamki też całkowicie z przodu rozpinane i jakiś jeden outfit na wyjscie.
Mamy już natomiast łóżeczko, kupiliśmy bo akurat było dostępne od ręki, a przy zamawianiu przez internet niestety nie było opcji wniesienia na 3 piętro...Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2017, 12:23
-
nick nieaktualnyJa tam to w sumie nic nie kupie w sensie w rossmanie dopiero na koniec bede kupowac artykuly higieniczne, inaczej wuglada sprawa jak sie dziecka w domu nie ma ale np chusteczek pampersa uzywamy na codzien wiec zawsze zapas w domu jest, plyn do kapieli mamy z ziajki nawilzajacy i przy tym zostane bo byl i jest naklepszy (po nivea syn dostaje takiego uczulenia ze ja pierd... bo inaczej nie nazwe) fajnie pachna ale uwazac trzeba. Oliwke w razie gdyby tez mamy, balsam tez, cazki nozyczki czy cos tez pozostanie dokupic pampersy aspirator itp a dzisiaj kolezanka podrzuci mi laktator elektryczny z canpola , kupila za 170 a mi odsprzeda za 80 wiec dobrze wyjde na tym nawet jak sie nie przyda i poduche ciazowa taka duza do spania, pozniej wam zdj podtzuce