Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grzanewino wrote:
    wróciliśmy z miasta :D
    usg super wyniki, tylko zdjęć nie dostaliśmy, ale to nic :)
    w Lidlu nie mogłam się na nic zdecydować, ale w piątek będę znowu, to już coś kupię :)
    w Rosmanie tak samo :D

no iiiii na 90% będzie dziewczynka :) :) oczywiście Dorotka :) :)
    termin porodu niezmiennie 24/04/2018

O gratulacje!!! :-)

grzanewino lubi tę wiadomość

• olKaczucha Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobiety !:)
    Dawno nic nie pisałam Ale czytam cały czas ;)
    W spr. ciazowych wszystko oki więc nie mam co pisać ;p
    Jestem na etapie szukania wózka i tak soe zastanawiam (chociaż był temat wozkow) czy juz Macie wszystkie swoje?
    Zastanawiam się nad trzema:
    Graco sumbio
    Jedno fyn
    Baby design lupo comfort

Może któraś taki zakupiła albo macie jakieś sprawdzone info o którymś wózku?;)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

iv09mg7yklmn388j.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odebralam wyniki moczu i kurde paskudne są. Są i leukocyty, i erutrocytow dużo, białko i ketony. Rozmawiałam z moją gin, muszę jutro powtórzyć badanie ale mam nie zakładać luteiny dziś że może to 'zanieczyscilo' wynik..
    Podlamalam się :-(

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    Ja odebralam wyniki moczu i kurde paskudne są. Są i leukocyty, i erutrocytow dużo, białko i ketony. Rozmawiałam z moją gin, muszę jutro powtórzyć badanie ale mam nie zakładać luteiny dziś że może to 'zanieczyscilo' wynik..
    Dużo tego paskudztwa masz? Mi się też zdarzyło, a następny wynik był już ok. Od "grzebania" paluchami też się mogło coś dostać.

Klaudia dzięki za info :) o promocji w Rossmannie czytałam i nawet chyba skorzystam.

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Monnn Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie, odnośnie wyników krwi i żelaza, dostałam skierowanie do hematologa bo po 3 miesiącach przyjmowania fe nadal kiepskie wyniki.
    Do tego zdenerwowała mnie gin, stwierdziła że muszę uważać, bo wykorzystałam już polowe kilogramów.... (na plusie mam 6kg)

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6 kg i ginka miała jakieś ale?! Masakra, nie przejmuj się tym. Została połowa kilogramów, ale mniej niż połowa ciąży :)

Jak myślisz kiedy dostaniesz się do hematologa?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie jak jest z tą promocją w Rossmannie, jak kupuje np szampon i chusteczki to dwie inne rzeczy mam gratis czy jak bo próbowałam się doczytać, ale na aplikacji nic nie piszą.

Grzane Wino gratulacje córci:)

Ja to mam już 8-9 na plus, ale pewnie do wizyty będzie dwa plus, mam na tle nerwowym, przez trzy tygodnie waga ani drgnie , a dwa dni przed wizyta mam plus 2-3 zawsze, później spada,masakra, znowu będzie się na mnie lekarz darł.

Madziu pracuje od 5 do 16;30, od środy może będę w domu bo muszę trochę odpocząć, chciałabym na dwa tygodnie dołączyć do klubu lenia , może mi się uda :)

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka, na razie się nie denerwuj, na spokojnie powtórz badanie i zobaczysz. Mi też raz wyszły liczne bakterie - od tamtej pory bardziej zwracam uwagę na to, jak pobieram mocz i jak na razie jest okej :)

Ja w tym tygodniu jestem w domu u rodziców. Wczoraj poszalałyśmy z mamą w Lidlu, jutro (za Jej namową) wybieramy się do Smyka - ktoś tu ma większe parcie na małe ubranka niż przyszła mama ;)

Ilona92, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Monnn Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:
    6 kg i ginka miała jakieś ale?! Masakra, nie przejmuj się tym. Została połowa kilogramów, ale mniej niż połowa ciąży :)

Jak myślisz kiedy dostaniesz się do hematologa?

No właśnie nie wiem o co jej chodzi ;)
    Ania nie mam pojęcia, jutro będę dzwonić na infolinię medivover i zobaczymy gdzie i kiedy mnie wcisną.

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agiii37 wrote:
    Powiedzcie jak jest z tą promocją w Rossmannie, jak kupuje np szampon i chusteczki to dwie inne rzeczy mam gratis czy jak bo próbowałam się doczytać, ale na aplikacji nic nie piszą.

Grzane Wino gratulacje córci:)

Ja to mam już 8-9 na plus, ale pewnie do wizyty będzie dwa plus, mam na tle nerwowym, przez trzy tygodnie waga ani drgnie , a dwa dni przed wizyta mam plus 2-3 zawsze, później spada,masakra, znowu będzie się na mnie lekarz darł.

Madziu pracuje od 5 do 16;30, od środy może będę w domu bo muszę trochę odpocząć, chciałabym na dwa tygodnie dołączyć do klubu lenia , może mi się uda :)
    Też mam około 9 kg do przodu i się tym nie przejmuję :) a jak z tą promocją, to też chciałam doczytać, ale nic nie znalazłam :/

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agiii37, dokładnie, płacisz za 2 droższe produkty, 2 tańsze dostajesz gratis.

Pracujesz od 5...? To o której musisz wstać?

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2017, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstaje o 4, ale jeszcze tylko dwa dni i normalnie po niedzieli,czyli po 8, już liczę godziny.

To ja uderzam jutro do Rossmanna.

Etoilka lubi tę wiadomość

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do badan w moczu. Ketony pewnie za mały posiłek wieczorny. Białko to kiepsko:: powtórz badanie bo bakterie czesto sa przez złe pobrana próbkę moczu, ja tak mam, ale luteina nie ma wpływu bo ja ja biore od lipca i mocz za każdym razem dobry. Musza rozszerzyć badania nerek jesli nicz dalej bedzie taki kiepski. Na razie sie nie przejmuj dopóki nie powtórzysz badania.

Grzane wino gratulacje.

Promocje fajne w rossmanie sa to fakt. Ja moze jutro zdaze do lidla bo mam pare spraw i fryzjera :D

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olKaczucha wrote:
    Hej kobiety !:)
    Dawno nic nie pisałam Ale czytam cały czas ;)
    W spr. ciazowych wszystko oki więc nie mam co pisać ;p
    Jestem na etapie szukania wózka i tak soe zastanawiam (chociaż był temat wozkow) czy juz Macie wszystkie swoje?
    Zastanawiam się nad trzema:
    Graco sumbio
    Jedno fyn
    Baby design lupo comfort

Może któraś taki zakupiła albo macie jakieś sprawdzone info o którymś wózku?;)

My tu nadal polujemy na wózki. My z Mężem chcemy espiro next - a ten baby design w sklepie Pan polecał. Chyba już nie będę nic szukać. A widziałaś na żywo wózki? Dobrze, że u Ciebie wszystko ok!
    ibishka wrote:

Ibishka tak jak pisze APrzybylska - może coś tam się dostało po prostu, może to luteina? Nie martw się. A krew jak? Leukocytów dużo?
    Monnn wrote:
    Ja już po wizycie, odnośnie wyników krwi i żelaza, dostałam skierowanie do hematologa bo po 3 miesiącach przyjmowania fe nadal kiepskie wyniki.
    Do tego zdenerwowała mnie gin, stwierdziła że muszę uważać, bo wykorzystałam już polowe kilogramów.... (na plusie mam 6kg)

Ej, 6kg to niedużo! U mnie już 10 kg i lekarz powiedział, że dobrze (już pisałam, że się śmiałam do Męża, że chyba jest fetyszem grubych kobiet w ciąży:P).
    Tak w ogóle 12kg skąd wzięła? Ja czytałam, że zdrowo jest przytyć do 16kg. U mnie w rodzinie kobiety tyją do 25 kg, mnie też to nie oszczędzi. Ale gębę lekarka mogła zamknąć? Laska z niej jakaś? czy po prostu zazdrosna, że lepiej wyglądasz od niej?
    Powodzenia z hematologiem.

Agii to nie dziwię się, że jesteś mega zmęczona, jak od 4 na nogach. Ale i zapraszamy do klubu lenia! Wiesz tylko może Ci się spodobać!:P

Ilona co robisz z włosami?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2017, 19:41

• ibishka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morfologii teraz nie kazała mi robić miałam sam mocz zrobić, bo miałam 3 tyg temu morfologie w szpitalu i była jak u stada chłopów jak to lekarka określiła 'mocna i nie do zakwestionowania' heh..
    No jutro spróbuję nie z nocy tylko zabiorę się do tego jak należy i mam nadzieję że wynik będzie lepszy. Leukocytow jest ponad 10 w polu widzenia, białka 0.2 przy normie do 0.15, ketonow śladowe a erutrocyty liczne przesłaniajace pole widzenia.
    Ale zdziwiło mnie to wszystko bo jako tako nic mi się nie dzieje.. Nic mnie ostatnio nie zaniepokoilo jakoś szczególnie..

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Monnn Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka tak jak piszą dziewczyny- nie ma co, trzeba zrobić jeszcze raz a wynik pewnie będzie o niebo lepszy ;)

Madzia chciałam uniknąć uszczypliwości ale moja gin to tak myślę..... ze 100kg żywej wagi ;D i wyskakuje mi tu o jakiejś diecie (oczywiście zapomniałam jakiej);)

ibishka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co do badań moczu, to na pewno wszystkie wiecie, ale dla przypomnienia:
    https://www.mamaginekolog.pl/mocz-do-badania/
    pomarańczka_33 wrote:
    Machirude, a co zakupiłaś? ;D
    2ro1c0j.jpg
    3 piżamki, 2pak bodziakow, 2pak spodenek, 2 sweterki (wiem, niepraktyczne, ale te uszy...), 2pak skarpetek, 3pak pieluszek.
    Magdzia85F wrote:
    A my kupiliśmy komodę dla Małej:-)
    Złożyliście już?

W Rossmanie pamiętajcie, żeby to były 4 różne produkty, mogą chyba być z tej samej kategorii, np. 2 płyny do mycia, ale nie 2 identyczne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2017, 20:13

Etoilka, Monnn, pomarańczka_33, nick nieaktualny, grzanewino, APrzybylska lubią tę wiadomość

• Monnn Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ładne te ciuszki!!!! :D

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No boskie, może i ja jutro zachaczę o lidla
    :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monnn no to fajnie, że taka lekarka, która - wiem, wiem może być chora, mieć problemy, ale tak gadać?!!!
    Ty chodzisz prywatnie?

Trochę się cieszę, że mój nic nie mówi...bo bym chyba ryczała już u niego.

Machirude - jeszcze nie, dopiero Mąż złoży, jak będziemy pokój robić - styczeń/luty?
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/443800625b4e.jpg hemnes Ikea

Ciuszki świetne!!! :D

nick nieaktualny, Monnn, Tusianka, Rene, APrzybylska lubią tę wiadomość

‹‹ 220 221 222 223 224 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Globulki dopochwowe z mio-inozytolem – naturalne wsparcie w dniach płodnych

Szukasz prostego sposobu, aby naturalnie wspomóc Wasze starania o dziecko? Czy wiedziałaś, że odpowiednie wsparcie środowiska wewnątrz pochwy może ułatwić zadanie plemnikom partnera? Specjalne globulki z mio-inozytolem mogą poprawiać jakość śluzu i chronić komórki przed niekorzystnymi czynnikami. Dzięki temu plemniki mogą poruszać się szybciej i sprawniej w drodze do celu, co może zwiększać szansę na zapłodnienie. To łagodne rozwiązanie, które może stać się Waszym cichym sprzymierzeńcem w najważniejszych dniach cyklu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ