X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grzanewino wrote:
    wróciliśmy z miasta :D
    usg super wyniki, tylko zdjęć nie dostaliśmy, ale to nic :)
    w Lidlu nie mogłam się na nic zdecydować, ale w piątek będę znowu, to już coś kupię :)
    w Rosmanie tak samo :D

no iiiii na 90% będzie dziewczynka :) :) oczywiście Dorotka :) :)
    termin porodu niezmiennie 24/04/2018

O gratulacje!!! :-)

grzanewino lubi tę wiadomość

• olKaczucha Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobiety !:)
    Dawno nic nie pisałam Ale czytam cały czas ;)
    W spr. ciazowych wszystko oki więc nie mam co pisać ;p
    Jestem na etapie szukania wózka i tak soe zastanawiam (chociaż był temat wozkow) czy juz Macie wszystkie swoje?
    Zastanawiam się nad trzema:
    Graco sumbio
    Jedno fyn
    Baby design lupo comfort

Może któraś taki zakupiła albo macie jakieś sprawdzone info o którymś wózku?;)

machirude lubi tę wiadomość

iv09mg7yklmn388j.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odebralam wyniki moczu i kurde paskudne są. Są i leukocyty, i erutrocytow dużo, białko i ketony. Rozmawiałam z moją gin, muszę jutro powtórzyć badanie ale mam nie zakładać luteiny dziś że może to 'zanieczyscilo' wynik..
    Podlamalam się :-(

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    Ja odebralam wyniki moczu i kurde paskudne są. Są i leukocyty, i erutrocytow dużo, białko i ketony. Rozmawiałam z moją gin, muszę jutro powtórzyć badanie ale mam nie zakładać luteiny dziś że może to 'zanieczyscilo' wynik..
    Dużo tego paskudztwa masz? Mi się też zdarzyło, a następny wynik był już ok. Od "grzebania" paluchami też się mogło coś dostać.

Klaudia dzięki za info :) o promocji w Rossmannie czytałam i nawet chyba skorzystam.

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Monnn Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie, odnośnie wyników krwi i żelaza, dostałam skierowanie do hematologa bo po 3 miesiącach przyjmowania fe nadal kiepskie wyniki.
    Do tego zdenerwowała mnie gin, stwierdziła że muszę uważać, bo wykorzystałam już polowe kilogramów.... (na plusie mam 6kg)

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6 kg i ginka miała jakieś ale?! Masakra, nie przejmuj się tym. Została połowa kilogramów, ale mniej niż połowa ciąży :)

Jak myślisz kiedy dostaniesz się do hematologa?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie jak jest z tą promocją w Rossmannie, jak kupuje np szampon i chusteczki to dwie inne rzeczy mam gratis czy jak bo próbowałam się doczytać, ale na aplikacji nic nie piszą.

Grzane Wino gratulacje córci:)

Ja to mam już 8-9 na plus, ale pewnie do wizyty będzie dwa plus, mam na tle nerwowym, przez trzy tygodnie waga ani drgnie , a dwa dni przed wizyta mam plus 2-3 zawsze, później spada,masakra, znowu będzie się na mnie lekarz darł.

Madziu pracuje od 5 do 16;30, od środy może będę w domu bo muszę trochę odpocząć, chciałabym na dwa tygodnie dołączyć do klubu lenia , może mi się uda :)

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka, na razie się nie denerwuj, na spokojnie powtórz badanie i zobaczysz. Mi też raz wyszły liczne bakterie - od tamtej pory bardziej zwracam uwagę na to, jak pobieram mocz i jak na razie jest okej :)

Ja w tym tygodniu jestem w domu u rodziców. Wczoraj poszalałyśmy z mamą w Lidlu, jutro (za Jej namową) wybieramy się do Smyka - ktoś tu ma większe parcie na małe ubranka niż przyszła mama ;)

Ilona92, Magdzia85F lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Monnn Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:
    6 kg i ginka miała jakieś ale?! Masakra, nie przejmuj się tym. Została połowa kilogramów, ale mniej niż połowa ciąży :)

Jak myślisz kiedy dostaniesz się do hematologa?

No właśnie nie wiem o co jej chodzi ;)
    Ania nie mam pojęcia, jutro będę dzwonić na infolinię medivover i zobaczymy gdzie i kiedy mnie wcisną.

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agiii37 wrote:
    Powiedzcie jak jest z tą promocją w Rossmannie, jak kupuje np szampon i chusteczki to dwie inne rzeczy mam gratis czy jak bo próbowałam się doczytać, ale na aplikacji nic nie piszą.

Grzane Wino gratulacje córci:)

Ja to mam już 8-9 na plus, ale pewnie do wizyty będzie dwa plus, mam na tle nerwowym, przez trzy tygodnie waga ani drgnie , a dwa dni przed wizyta mam plus 2-3 zawsze, później spada,masakra, znowu będzie się na mnie lekarz darł.

Madziu pracuje od 5 do 16;30, od środy może będę w domu bo muszę trochę odpocząć, chciałabym na dwa tygodnie dołączyć do klubu lenia , może mi się uda :)
    Też mam około 9 kg do przodu i się tym nie przejmuję :) a jak z tą promocją, to też chciałam doczytać, ale nic nie znalazłam :/

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agiii37, dokładnie, płacisz za 2 droższe produkty, 2 tańsze dostajesz gratis.

Pracujesz od 5...? To o której musisz wstać?

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2017, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstaje o 4, ale jeszcze tylko dwa dni i normalnie po niedzieli,czyli po 8, już liczę godziny.

To ja uderzam jutro do Rossmanna.

Etoilka lubi tę wiadomość

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do badan w moczu. Ketony pewnie za mały posiłek wieczorny. Białko to kiepsko:: powtórz badanie bo bakterie czesto sa przez złe pobrana próbkę moczu, ja tak mam, ale luteina nie ma wpływu bo ja ja biore od lipca i mocz za każdym razem dobry. Musza rozszerzyć badania nerek jesli nicz dalej bedzie taki kiepski. Na razie sie nie przejmuj dopóki nie powtórzysz badania.

Grzane wino gratulacje.

Promocje fajne w rossmanie sa to fakt. Ja moze jutro zdaze do lidla bo mam pare spraw i fryzjera :D

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olKaczucha wrote:
    Hej kobiety !:)
    Dawno nic nie pisałam Ale czytam cały czas ;)
    W spr. ciazowych wszystko oki więc nie mam co pisać ;p
    Jestem na etapie szukania wózka i tak soe zastanawiam (chociaż był temat wozkow) czy juz Macie wszystkie swoje?
    Zastanawiam się nad trzema:
    Graco sumbio
    Jedno fyn
    Baby design lupo comfort

Może któraś taki zakupiła albo macie jakieś sprawdzone info o którymś wózku?;)

My tu nadal polujemy na wózki. My z Mężem chcemy espiro next - a ten baby design w sklepie Pan polecał. Chyba już nie będę nic szukać. A widziałaś na żywo wózki? Dobrze, że u Ciebie wszystko ok!
    ibishka wrote:

Ibishka tak jak pisze APrzybylska - może coś tam się dostało po prostu, może to luteina? Nie martw się. A krew jak? Leukocytów dużo?
    Monnn wrote:
    Ja już po wizycie, odnośnie wyników krwi i żelaza, dostałam skierowanie do hematologa bo po 3 miesiącach przyjmowania fe nadal kiepskie wyniki.
    Do tego zdenerwowała mnie gin, stwierdziła że muszę uważać, bo wykorzystałam już polowe kilogramów.... (na plusie mam 6kg)

Ej, 6kg to niedużo! U mnie już 10 kg i lekarz powiedział, że dobrze (już pisałam, że się śmiałam do Męża, że chyba jest fetyszem grubych kobiet w ciąży:P).
    Tak w ogóle 12kg skąd wzięła? Ja czytałam, że zdrowo jest przytyć do 16kg. U mnie w rodzinie kobiety tyją do 25 kg, mnie też to nie oszczędzi. Ale gębę lekarka mogła zamknąć? Laska z niej jakaś? czy po prostu zazdrosna, że lepiej wyglądasz od niej?
    Powodzenia z hematologiem.

Agii to nie dziwię się, że jesteś mega zmęczona, jak od 4 na nogach. Ale i zapraszamy do klubu lenia! Wiesz tylko może Ci się spodobać!:P

Ilona co robisz z włosami?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2017, 19:41

• ibishka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morfologii teraz nie kazała mi robić miałam sam mocz zrobić, bo miałam 3 tyg temu morfologie w szpitalu i była jak u stada chłopów jak to lekarka określiła 'mocna i nie do zakwestionowania' heh..
    No jutro spróbuję nie z nocy tylko zabiorę się do tego jak należy i mam nadzieję że wynik będzie lepszy. Leukocytow jest ponad 10 w polu widzenia, białka 0.2 przy normie do 0.15, ketonow śladowe a erutrocyty liczne przesłaniajace pole widzenia.
    Ale zdziwiło mnie to wszystko bo jako tako nic mi się nie dzieje.. Nic mnie ostatnio nie zaniepokoilo jakoś szczególnie..

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Monnn Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka tak jak piszą dziewczyny- nie ma co, trzeba zrobić jeszcze raz a wynik pewnie będzie o niebo lepszy ;)

Madzia chciałam uniknąć uszczypliwości ale moja gin to tak myślę..... ze 100kg żywej wagi ;D i wyskakuje mi tu o jakiejś diecie (oczywiście zapomniałam jakiej);)

ibishka, Magdzia85F lubią tę wiadomość

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co do badań moczu, to na pewno wszystkie wiecie, ale dla przypomnienia:
    https://www.mamaginekolog.pl/mocz-do-badania/
    pomarańczka_33 wrote:
    Machirude, a co zakupiłaś? ;D
    2ro1c0j.jpg
    3 piżamki, 2pak bodziakow, 2pak spodenek, 2 sweterki (wiem, niepraktyczne, ale te uszy...), 2pak skarpetek, 3pak pieluszek.
    Magdzia85F wrote:
    A my kupiliśmy komodę dla Małej:-)
    Złożyliście już?

W Rossmanie pamiętajcie, żeby to były 4 różne produkty, mogą chyba być z tej samej kategorii, np. 2 płyny do mycia, ale nie 2 identyczne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2017, 20:13

Etoilka, Monnn, pomarańczka_33, Agiii37, grzanewino, APrzybylska lubią tę wiadomość

• Monnn Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ładne te ciuszki!!!! :D

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No boskie, może i ja jutro zachaczę o lidla
    :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monnn no to fajnie, że taka lekarka, która - wiem, wiem może być chora, mieć problemy, ale tak gadać?!!!
    Ty chodzisz prywatnie?

Trochę się cieszę, że mój nic nie mówi...bo bym chyba ryczała już u niego.

Machirude - jeszcze nie, dopiero Mąż złoży, jak będziemy pokój robić - styczeń/luty?
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/443800625b4e.jpg hemnes Ikea

Ciuszki świetne!!! :D

machirude, Monnn, Tusianka, Rene, APrzybylska lubią tę wiadomość

‹‹ 220 221 222 223 224 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ