Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnygrzanewino wrote:wróciliśmy z miasta
usg super wyniki, tylko zdjęć nie dostaliśmy, ale to nic
w Lidlu nie mogłam się na nic zdecydować, ale w piątek będę znowu, to już coś kupię
w Rosmanie tak samo
no iiiii na 90% będzie dziewczynka oczywiście Dorotka
termin porodu niezmiennie 24/04/2018
O gratulacje!!!grzanewino lubi tę wiadomość
-
Hej kobiety !
Dawno nic nie pisałam Ale czytam cały czas
W spr. ciazowych wszystko oki więc nie mam co pisać ;p
Jestem na etapie szukania wózka i tak soe zastanawiam (chociaż był temat wozkow) czy juz Macie wszystkie swoje?
Zastanawiam się nad trzema:
Graco sumbio
Jedno fyn
Baby design lupo comfort
Może któraś taki zakupiła albo macie jakieś sprawdzone info o którymś wózku?
machirude lubi tę wiadomość
-
ibishka wrote:Ja odebralam wyniki moczu i kurde paskudne są. Są i leukocyty, i erutrocytow dużo, białko i ketony. Rozmawiałam z moją gin, muszę jutro powtórzyć badanie ale mam nie zakładać luteiny dziś że może to 'zanieczyscilo' wynik..
Podlamalam się
Klaudia dzięki za info o promocji w Rossmannie czytałam i nawet chyba skorzystam.14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
Ja już po wizycie, odnośnie wyników krwi i żelaza, dostałam skierowanie do hematologa bo po 3 miesiącach przyjmowania fe nadal kiepskie wyniki.
Do tego zdenerwowała mnie gin, stwierdziła że muszę uważać, bo wykorzystałam już polowe kilogramów.... (na plusie mam 6kg)
-
6 kg i ginka miała jakieś ale?! Masakra, nie przejmuj się tym. Została połowa kilogramów, ale mniej niż połowa ciąży
Jak myślisz kiedy dostaniesz się do hematologa?14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
nick nieaktualnyPowiedzcie jak jest z tą promocją w Rossmannie, jak kupuje np szampon i chusteczki to dwie inne rzeczy mam gratis czy jak bo próbowałam się doczytać, ale na aplikacji nic nie piszą.
Grzane Wino gratulacje córci:)
Ja to mam już 8-9 na plus, ale pewnie do wizyty będzie dwa plus, mam na tle nerwowym, przez trzy tygodnie waga ani drgnie , a dwa dni przed wizyta mam plus 2-3 zawsze, później spada,masakra, znowu będzie się na mnie lekarz darł.
Madziu pracuje od 5 do 16;30, od środy może będę w domu bo muszę trochę odpocząć, chciałabym na dwa tygodnie dołączyć do klubu lenia , może mi się uda
-
Ibishka, na razie się nie denerwuj, na spokojnie powtórz badanie i zobaczysz. Mi też raz wyszły liczne bakterie - od tamtej pory bardziej zwracam uwagę na to, jak pobieram mocz i jak na razie jest okej
Ja w tym tygodniu jestem w domu u rodziców. Wczoraj poszalałyśmy z mamą w Lidlu, jutro (za Jej namową) wybieramy się do Smyka - ktoś tu ma większe parcie na małe ubranka niż przyszła mamaIlona92, Magdzia85F lubią tę wiadomość
-
APrzybylska wrote:6 kg i ginka miała jakieś ale?! Masakra, nie przejmuj się tym. Została połowa kilogramów, ale mniej niż połowa ciąży
Jak myślisz kiedy dostaniesz się do hematologa?
No właśnie nie wiem o co jej chodzi
Ania nie mam pojęcia, jutro będę dzwonić na infolinię medivover i zobaczymy gdzie i kiedy mnie wcisną.
-
Agiii37 wrote:Powiedzcie jak jest z tą promocją w Rossmannie, jak kupuje np szampon i chusteczki to dwie inne rzeczy mam gratis czy jak bo próbowałam się doczytać, ale na aplikacji nic nie piszą.
Grzane Wino gratulacje córci:)
Ja to mam już 8-9 na plus, ale pewnie do wizyty będzie dwa plus, mam na tle nerwowym, przez trzy tygodnie waga ani drgnie , a dwa dni przed wizyta mam plus 2-3 zawsze, później spada,masakra, znowu będzie się na mnie lekarz darł.
Madziu pracuje od 5 do 16;30, od środy może będę w domu bo muszę trochę odpocząć, chciałabym na dwa tygodnie dołączyć do klubu lenia , może mi się uda14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
nick nieaktualny
-
Co do badan w moczu. Ketony pewnie za mały posiłek wieczorny. Białko to kiepsko:: powtórz badanie bo bakterie czesto sa przez złe pobrana próbkę moczu, ja tak mam, ale luteina nie ma wpływu bo ja ja biore od lipca i mocz za każdym razem dobry. Musza rozszerzyć badania nerek jesli nicz dalej bedzie taki kiepski. Na razie sie nie przejmuj dopóki nie powtórzysz badania.
Grzane wino gratulacje.
Promocje fajne w rossmanie sa to fakt. Ja moze jutro zdaze do lidla bo mam pare spraw i fryzjera -
nick nieaktualnyolKaczucha wrote:Hej kobiety !
Dawno nic nie pisałam Ale czytam cały czas
W spr. ciazowych wszystko oki więc nie mam co pisać ;p
Jestem na etapie szukania wózka i tak soe zastanawiam (chociaż był temat wozkow) czy juz Macie wszystkie swoje?
Zastanawiam się nad trzema:
Graco sumbio
Jedno fyn
Baby design lupo comfort
Może któraś taki zakupiła albo macie jakieś sprawdzone info o którymś wózku?
My tu nadal polujemy na wózki. My z Mężem chcemy espiro next - a ten baby design w sklepie Pan polecał. Chyba już nie będę nic szukać. A widziałaś na żywo wózki? Dobrze, że u Ciebie wszystko ok!
ibishka wrote:Ja odebralam wyniki moczu i kurde paskudne są. Są i leukocyty, i erutrocytow dużo, białko i ketony. Rozmawiałam z moją gin, muszę jutro powtórzyć badanie ale mam nie zakładać luteiny dziś że może to 'zanieczyscilo' wynik..
Podlamalam się
Ibishka tak jak pisze APrzybylska - może coś tam się dostało po prostu, może to luteina? Nie martw się. A krew jak? Leukocytów dużo?
Monnn wrote:Ja już po wizycie, odnośnie wyników krwi i żelaza, dostałam skierowanie do hematologa bo po 3 miesiącach przyjmowania fe nadal kiepskie wyniki.
Do tego zdenerwowała mnie gin, stwierdziła że muszę uważać, bo wykorzystałam już polowe kilogramów.... (na plusie mam 6kg)
Ej, 6kg to niedużo! U mnie już 10 kg i lekarz powiedział, że dobrze (już pisałam, że się śmiałam do Męża, że chyba jest fetyszem grubych kobiet w ciąży:P).
Tak w ogóle 12kg skąd wzięła? Ja czytałam, że zdrowo jest przytyć do 16kg. U mnie w rodzinie kobiety tyją do 25 kg, mnie też to nie oszczędzi. Ale gębę lekarka mogła zamknąć? Laska z niej jakaś? czy po prostu zazdrosna, że lepiej wyglądasz od niej?
Powodzenia z hematologiem.
Agii to nie dziwię się, że jesteś mega zmęczona, jak od 4 na nogach. Ale i zapraszamy do klubu lenia! Wiesz tylko może Ci się spodobać!
Ilona co robisz z włosami?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2017, 19:41
-
Morfologii teraz nie kazała mi robić miałam sam mocz zrobić, bo miałam 3 tyg temu morfologie w szpitalu i była jak u stada chłopów jak to lekarka określiła 'mocna i nie do zakwestionowania' heh..
No jutro spróbuję nie z nocy tylko zabiorę się do tego jak należy i mam nadzieję że wynik będzie lepszy. Leukocytow jest ponad 10 w polu widzenia, białka 0.2 przy normie do 0.15, ketonow śladowe a erutrocyty liczne przesłaniajace pole widzenia.
Ale zdziwiło mnie to wszystko bo jako tako nic mi się nie dzieje.. Nic mnie ostatnio nie zaniepokoilo jakoś szczególnie.. -
Ibishka tak jak piszą dziewczyny- nie ma co, trzeba zrobić jeszcze raz a wynik pewnie będzie o niebo lepszy
Madzia chciałam uniknąć uszczypliwości ale moja gin to tak myślę..... ze 100kg żywej wagi i wyskakuje mi tu o jakiejś diecie (oczywiście zapomniałam jakiej)
ibishka, Magdzia85F lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny, co do badań moczu, to na pewno wszystkie wiecie, ale dla przypomnienia:
https://www.mamaginekolog.pl/mocz-do-badania/
pomarańczka_33 wrote:Machirude, a co zakupiłaś?
3 piżamki, 2pak bodziakow, 2pak spodenek, 2 sweterki (wiem, niepraktyczne, ale te uszy...), 2pak skarpetek, 3pak pieluszek.
Magdzia85F wrote:A my kupiliśmy komodę dla Małej:-)
W Rossmanie pamiętajcie, żeby to były 4 różne produkty, mogą chyba być z tej samej kategorii, np. 2 płyny do mycia, ale nie 2 identyczneWiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2017, 20:13
Etoilka, Monnn, pomarańczka_33, Agiii37, grzanewino, APrzybylska lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMonnn no to fajnie, że taka lekarka, która - wiem, wiem może być chora, mieć problemy, ale tak gadać?!!!
Ty chodzisz prywatnie?
Trochę się cieszę, że mój nic nie mówi...bo bym chyba ryczała już u niego.
Machirude - jeszcze nie, dopiero Mąż złoży, jak będziemy pokój robić - styczeń/luty?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/443800625b4e.jpg hemnes Ikea
Ciuszki świetne!!!machirude, Monnn, Tusianka, Rene, APrzybylska lubią tę wiadomość