Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ta ginekolog od 6 kg...to ma chyba normy dla azjatek, haha...
z tego co widzę, na naszym etapie średni przyrost to właśnie koło 6 kg , a to niemożliwe, żebyśmy wszystkie były żarłoczami brzuchatymi
ja myslałam o tej komodzie i łóżeczku (jedna kolekcja):
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a45933866a7d.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/15c869dd3358.jpgEtoilka, Monnn, Magdzia85F, Rene, APrzybylska lubią tę wiadomość
-
Oby jutro rano zrobię znowu badanie
Madzia super komoda, jak się czujesz z myślą że niedługo wypełnisz ja rzęczami maleństwa?
moja komoda się dopiero robi:-) zamówiłam u znajomego taka typowo przewijak owa. Na blacie ma Ograniczniki, kilka szuflad, jedna półka zamykana i z boku z jednej strony takie otwarte półki na pieluszki w zapasie itp no i oczywiście wysokość zamierzona do naszych wzrostów żeby było wygodnie mała przewijac itp .
A pytanie może trochę głupie i naiwne ale może będziecie się orientować w temacie wózków.. A mianowicie.. Jeśli wybrałam wózek 2w1, a dostałam o siostry fotelik nowy z jej wózka to czy jak dokupie adaptery to da się połączyć mój stelaż z jej fotelikiem?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2017, 21:21
Magdzia85F lubi tę wiadomość
-
W wiekszosci przypadkow bez problemu mozna dopasowac adaptery do fotelika i stelaza )
My dzis bylismy na kolejnych zajeciach w szkole rodzenia. Bylo o fazach porodu jak tego sluchalam to az mnie wszystko bolalo xD
No ale odwrotu juz nie ma xDgrzanewino lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry, miałam jechać na badania i co? I dupa, autobus nie przyjechał. A czekać prawie godzinę do kolejnego i jechać w tłoku (bo kurs tzw. szkolny) nie miałam ochoty, więc wróciłam do domu i zaraz zabieram się za śniadanie
Później pojadę obczaić co tam w Lidlu się zachowało jeszcze i do Rossmana.
U mnie na plusie 9kg, ale też się tym przestałam przejmować. Jem zdrowo, czasem sobie na coś więcej pozwolę, ale nie tak żebym jadła na każdy posiłek czekoladę Wiem, że większość tych kg to przez brak ruchu, ale po ciąży się zgubi. Mój ginekolog twierdzi, że są różne kobiety, jedna schudnie, druga przytyje 30+ i nie ma się co tym przejmować, Tym bardziej nie rozumiem czepiania się dodatkowych 6kg. Kuzynka męża w pierwszej ciąży przytyła 38kg i potem wszystko zgubiła.
Ibishka, też polecam powtórzyć mocz. Mi ostatnio też wyszły jakieś cuda, bardzo liczne bakterie, leokocyty, itp. Profilaktycznie przez dwa dni jadłam suszoną żurawinę i powtórzyłam badanie i było wszystko w porządkuMagdzia85F, Monnn, PixiDixi lubią tę wiadomość
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
nick nieaktualny
-
Ja właśnie po glukozie. Nie taki diabeł straszny jak go malują. Teraz czekam pierwsza godzinę, trochę w głowie się kręci ale może to z głodu bo ja bez śniadania nie mam zwyczaju wychodzić z domu. Wczoraj ubrałam choinkę yyuuuppiii. Miłego dnia dziewczyny.
ibishka, Magdzia85F, Monnn lubią tę wiadomość
-
Hej Trzymam kciuki za pozytywne wyniki badań
A ubranka prześliczne, gdzie jest i czy w ogóle u mnie Lidl? Chociaż na dziś ogłosiłam wszem i wobec dla siebie wolne, to bardzo mnie korci żeby wybrać się małe zakupy. Obiad mam z wczoraj, więc nie ma stresu.
Wczoraj spotkałam kuzynkę, jej Maja ma 9m-cy. Ma ten wózek, który w 70% mi odpowiada. Dowiedziałam się, że ona nie kupowała w ogóle gondoli tylko wersję spacerową i fotelik oczywiście. Siedzisko w spacerówce rozkłada się całkowicie, a na chłodniejsze dni miała mega śpiworek, który z resztą wczoraj mogłam zobaczyć. Pierwsze miesiące i tak musi maluch być w foteliku, a potem jest za duży na gondolę. Zaczęłam się zastanawiać. Dziewczyny jak Wy to widzicie?Tęskniąca lubi tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
Tęskniąca wrote:Ta ginekolog od 6 kg...to ma chyba normy dla azjatek, haha...
z tego co widzę, na naszym etapie średni przyrost to właśnie koło 6 kg , a to niemożliwe, żebyśmy wszystkie były żarłoczami brzuchatymi
ja myslałam o tej komodzie i łóżeczku (jedna kolekcja):
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a45933866a7d.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/15c869dd3358.jpg -
Wokol siebie mam mase dzieci znajomych i rodziny. Kazdy mial gondole,nikt nie wozil maluszka w spacerowce (mi sie wydaje, że nie da sie uzyskac w spacerowce takiej pozycji jak w gondoli).
Co masz na mysli,ze na poczatku maluszek musi byc w foteliku?
Generalnie dziecko nie powinno zbyt dlugo przebywac w foteliku. Jak na szybkie zakupy jechac to spoko, ale na dlugie spacery (nie tylko po galeriach) to zdecydowanie lepsza gondola.
APrzybylska lubi tę wiadomość
-
Emily89 wrote:Wokol siebie mam mase dzieci znajomych i rodziny. Kazdy mial gondole,nikt nie wozil maluszka w spacerowce (mi sie wydaje, że nie da sie uzyskac w spacerowce takiej pozycji jak w gondoli).
Co masz na mysli,ze na poczatku maluszek musi byc w foteliku?
Generalnie dziecko nie powinno zbyt dlugo przebywac w foteliku. Jak na szybkie zakupy jechac to spoko, ale na dlugie spacery (nie tylko po galeriach) to zdecydowanie lepsza gondola.14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
Aaaa no tak fotelik w aucie i ewentualnie na szybkie akcje po wyjsciu z auta (zeby nie szarpac sie z przekladaniem dziecka, zwłaszcza jak zasnie). A tak to gondola do bagaznika na dłuższe akcje
Moze to glupie (i moze nielogiczne) ale ja bym sie bala ze mi dziecko wypadnie z polozonej spacerowki... bo dolem przeciez jakby bylo zwinne to moze wypasc a gondola jednak ogranicza to bo jest sztywno zabudowana
-
Rene wrote:witam
u nas nadal chorobowo:-(
już nie pamiętam jak to jest nie mieć kataru:-(
Dziewczyny trzymam kciuki za wyniki,ja też czekam na moje
Zdrowia życzę
(klikło mi się "lubię to" o jeden raz za dużo....bo nie lubie chorób oczywiście...sorki , wybacz )
-
Rene ja też bardzo zdrówka życzę
Czyli jednak nie jestem zacofana uważając, że gondola jest potrzebnaEmily89, grzanewino lubią tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
APrzybylska wrote:Rene ja też bardzo zdrówka życzę
Czyli jednak nie jestem zacofana uważając, że gondola jest potrzebna
Zdecydowanie nie jesteś
Czasem ludzie mnie przerażają swoimi pomysłami.
Wczoraj przeprowadziłam dyskusję z bratową na temat fotelików - ŻADEN argument nie trafił... nic nie warte testy zderzeniowe, badania Szwedów na temat bezpieczeństwa w RWFach... NIC... bo zalezy im tylko, żeby sprzedać. I dopasowanie do kanapy to mit, do dziecka też mit...
I co z tego, że będzie bezpieczny fotelik jak dziecko nie będzie chciało w nim siedzieć? WTF? To właśnie po to jedzie się dopasowywać właśnie fotelik, ale też bez przesady - pozwolę dziecko żeby włożyło ręce do ognia bo takie jest jego widzimi się?
-
Moje znajome mówią, że gondoli używa się około pół roku, no ale jednak trzeba kupić
Dziewczyny, wiecie, że jak wczoraj zobaczyłam tą moją taką dużą już dzidzię, to chyba dopiero do mnie dotarło, że będę miała dziecko. Ono już takie duże jest, takie realne to się nagle stało, niesamowite to dla mnie jestAPrzybylska, Tusianka, pomarańczka_33, ibishka, Tęskniąca, Emily89, Rene, Agiii37 lubią tę wiadomość