X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez tylkl bolace piersi a ze moj labrador nie ma wyczucia to jak mi czasem skoczy na nie to mam ochote zabic :) do tego wysyp pryszczy i to w zasadzie tyle ;) nic mnie nie mdli, a dziwny posmak w ustach mam ale tez nie zawsze.

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a rzeczywiscie, pryszcze tez sa :D

dxomclb10296nsxe.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :D witam się w 9 tygodniu i 3 miesiącu ciąży :D jak to zleciało ;)

Ja dziś podczas mycia zębów myślałam, że zwymiotuję :/ co do fajek to ich smród doprowadza mnie do szału (mój mąż też jeszcze z tym walczy), podobnie jak alkohol czuje na odległość.

Dziwny smak w ustach mam, ale po luteinie, wiem, że to pomaga mojemu maleństwu, ale jest ohydne ...

Życzę Wam miłego dnia :D

Ilona92, MaGo, Magdzia85F lubią tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wczoraj pocieszyła troszkę koleżanka ;) Przez całą ciążę i to bliźniaczą zwymiotowała tylko 2 razy :D Nie mdliło ją w ogóle, nie miała bólu ani zawrotów głowy, jedynie wrażliwe piersi, a szczególnie sutki :D O ciąży dowiedziała się w 3 miesiącu, bo krwawiła, myśląc, że to @ :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2017, 11:56

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje obie siostry też zero mdłości. Pryszczy w ogóle nie mam. Nawet mniej niż zawsze.

Ale jesień się wprasza. Paskudna pogoda.

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Czytuję Was od jakichś 2 tygodni, ale w końcu postanowiłam i ja się pochwalić :)
    Według OM mam termin na 10.04 (chociaż lekarz powiedział że przy krótszych cyklach (25) odejmuje się 3 dni, więc teoretycznie na 7.04), a wg kalendarza belly termin 9.04.
    Jakby nie liczyć wpasowuję się w kwiecień przyszłego roku :)
    Na pierwszej wizycie byłam 10.08, ale było widać jedynie pęcherzyk z pęcherzykiem żółtkowym, pospieszyłam się za bardzo :( dzisiaj robiłam badania krwi, a najbliższą wizytę mam teraz w czwartek. Już nie mogę się doczekać, bo teraz to już musi być serduszko <3
    jest to moja pierwsza ciąża, dlatego nie mam w ogóle porównania, ale bardzo pomogły mi Wasze opinie, bo po tej pierwszej wizycie to się martwiłam trochę na zapas.
    Teraz jestem już tylko dobrej myśli :)

Ps. Czuję się w miarę ok, są momenty gdzie bardzo mnie mdli, ale póki co na tym się kończy :) Bardzo bolą mnie piersi, często bywam zmęczona i senna, ale ogólnie da się przeżyć.

Ps2. cieszę się że możemy być w tym razem :D dużo zdrówka dla każdej z Was :)

assia, Ilona92, APrzybylska, Rene lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Nikki13 Znajoma

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusianka wrote:
    Tak Was czytam dziewczyny i widzę, że sporu z Was lekarze zapisują luteine czy też duphaston. I mam mętlik w głowie, czy skoro mój nic mi takiego nie przepisał (oprócz witamin) to czy dobrze rokuję. W ogóle to witam się z Wami, termin według USG mam na 11 kwietnia :)

Wydaje mi się, że skoro nic złego nie dzieje się z Twoim organizmem, to nie ma takiej konieczności, aby brać jakieś leki. Ja również nic nie dostałam.
    Co do zasady, jeśli ciąża jest za słaba i ma się nie utrzymać, to się nie utrzyma. Jak zarodek jest silny i zdrowy, to chyba żadnych leków nie trzeba...

7470s65gzi5lnasp.png

01.09.2017 r. [*]
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bez żadnych badań dostałam od razu Duphaston jak tylko powiedziałam, že się staramy z mężem o dziecko już 5 miesięcy i nic. Ginekolog stwierdził, że przez to, że mam krótkie cykle bo 25-26 dniowe mam zapewne niski progesteron. Dlatego mi przypusał Dupka i biorę do teraz bo kazał do końca pierwszego trymestru. Ale na pierwszej wizycie u mojej nowej ginekolog teraźniejszej zapomniałam wspomnieć o tym fakcie :/ Powiem na następnej wizycie. Myślę, że ten lek nie zaszkodzi brać.

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Nasze Szczęście ma 4mm i pulsowało całe, pomalutku na razie:-)

Za dwa tygodnie mam wizytę mam przynieść wyniki badań. No i super:-):-):-)

Też dostałam duphaston.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2017, 16:27

APrzybylska, Tusianka, MaGo, Ilona92, Pysia89, assia, Rene lubią tę wiadomość

• MaGo Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Jestem po wizycie. Nasze Szczęście ma 4mm i pulsowało całe, pomalutku na razie:-)

Za dwa tygodnie mam wizytę mam przynieść wyniki badań. No i super:-):-):-)

Też dostałam duphaston.
    Gratuluję :D <3

Magdzia85F lubi tę wiadomość

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia nie masz suwaczka to ktory tydzien i dzien? Ja w srode mam usg i sie strasznie boje :(

• Pysia89 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszecie że jesteście senne i zmęczone...
    A ja mam odwrotnie.Mam tyle energii ze nie poznaje siebie.
    Rano lubiłam zawsze pospać jak nie miałam na rano do pracy a teraz budzę się o 5 i koniec spania.

Ma ktoś coś podobnego??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2017, 17:43

APrzybylska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casteams wg OM 6t4d, wg USG 6t1d.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia to masz powera! Ja z tych co mdłości i zmęczenie męczy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jestesmy na tym samym etapie. Zobaczymy co u mnie bedzie.

Ja tez mialam powera na poczatku a teraz bym z wyra nie wychodzila. Strasznie senna jestem.

Magdzia85F lubi tę wiadomość

• Aleksandra94 Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casteam - ja tez mam usg w srode i tez strasznie sie boje . Zapytam czemu na usg pokazuje,ze ciaza jest mlodsza o 2tygodni
    Daj znac po wizycie ! :)

zi13skjopgsx41pb.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę jutro rano do lekarza :D też nie mogę się doczekać :)

Ilona92 lubi tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dajcie znać po wizycie :) ja jeszcze 2 tygodnie muszę wytrzymać do drugiej wizyty. Dostałyście skierowanie na badania na HIV?? Bo ja nie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2017, 21:32

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak MaGo ja już dostałam.

‹‹ 23 24 25 26 27 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ