X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez tylkl bolace piersi a ze moj labrador nie ma wyczucia to jak mi czasem skoczy na nie to mam ochote zabic :) do tego wysyp pryszczy i to w zasadzie tyle ;) nic mnie nie mdli, a dziwny posmak w ustach mam ale tez nie zawsze.

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a rzeczywiscie, pryszcze tez sa :D

dxomclb10296nsxe.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :D witam się w 9 tygodniu i 3 miesiącu ciąży :D jak to zleciało ;)

Ja dziś podczas mycia zębów myślałam, że zwymiotuję :/ co do fajek to ich smród doprowadza mnie do szału (mój mąż też jeszcze z tym walczy), podobnie jak alkohol czuje na odległość.

Dziwny smak w ustach mam, ale po luteinie, wiem, że to pomaga mojemu maleństwu, ale jest ohydne ...

Życzę Wam miłego dnia :D

Ilona92, MaGo, Magdzia85F lubią tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wczoraj pocieszyła troszkę koleżanka ;) Przez całą ciążę i to bliźniaczą zwymiotowała tylko 2 razy :D Nie mdliło ją w ogóle, nie miała bólu ani zawrotów głowy, jedynie wrażliwe piersi, a szczególnie sutki :D O ciąży dowiedziała się w 3 miesiącu, bo krwawiła, myśląc, że to @ :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2017, 11:56

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje obie siostry też zero mdłości. Pryszczy w ogóle nie mam. Nawet mniej niż zawsze.

Ale jesień się wprasza. Paskudna pogoda.

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Czytuję Was od jakichś 2 tygodni, ale w końcu postanowiłam i ja się pochwalić :)
    Według OM mam termin na 10.04 (chociaż lekarz powiedział że przy krótszych cyklach (25) odejmuje się 3 dni, więc teoretycznie na 7.04), a wg kalendarza belly termin 9.04.
    Jakby nie liczyć wpasowuję się w kwiecień przyszłego roku :)
    Na pierwszej wizycie byłam 10.08, ale było widać jedynie pęcherzyk z pęcherzykiem żółtkowym, pospieszyłam się za bardzo :( dzisiaj robiłam badania krwi, a najbliższą wizytę mam teraz w czwartek. Już nie mogę się doczekać, bo teraz to już musi być serduszko <3
    jest to moja pierwsza ciąża, dlatego nie mam w ogóle porównania, ale bardzo pomogły mi Wasze opinie, bo po tej pierwszej wizycie to się martwiłam trochę na zapas.
    Teraz jestem już tylko dobrej myśli :)

Ps. Czuję się w miarę ok, są momenty gdzie bardzo mnie mdli, ale póki co na tym się kończy :) Bardzo bolą mnie piersi, często bywam zmęczona i senna, ale ogólnie da się przeżyć.

Ps2. cieszę się że możemy być w tym razem :D dużo zdrówka dla każdej z Was :)

assia, Ilona92, APrzybylska, Rene lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Nikki13 Znajoma

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusianka wrote:
    Tak Was czytam dziewczyny i widzę, że sporu z Was lekarze zapisują luteine czy też duphaston. I mam mętlik w głowie, czy skoro mój nic mi takiego nie przepisał (oprócz witamin) to czy dobrze rokuję. W ogóle to witam się z Wami, termin według USG mam na 11 kwietnia :)

Wydaje mi się, że skoro nic złego nie dzieje się z Twoim organizmem, to nie ma takiej konieczności, aby brać jakieś leki. Ja również nic nie dostałam.
    Co do zasady, jeśli ciąża jest za słaba i ma się nie utrzymać, to się nie utrzyma. Jak zarodek jest silny i zdrowy, to chyba żadnych leków nie trzeba...

7470s65gzi5lnasp.png

01.09.2017 r. [*]
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bez żadnych badań dostałam od razu Duphaston jak tylko powiedziałam, že się staramy z mężem o dziecko już 5 miesięcy i nic. Ginekolog stwierdził, że przez to, że mam krótkie cykle bo 25-26 dniowe mam zapewne niski progesteron. Dlatego mi przypusał Dupka i biorę do teraz bo kazał do końca pierwszego trymestru. Ale na pierwszej wizycie u mojej nowej ginekolog teraźniejszej zapomniałam wspomnieć o tym fakcie :/ Powiem na następnej wizycie. Myślę, że ten lek nie zaszkodzi brać.

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Nasze Szczęście ma 4mm i pulsowało całe, pomalutku na razie:-)

Za dwa tygodnie mam wizytę mam przynieść wyniki badań. No i super:-):-):-)

Też dostałam duphaston.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2017, 16:27

APrzybylska, Tusianka, MaGo, Ilona92, Pysia89, assia, Rene lubią tę wiadomość

• MaGo Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Jestem po wizycie. Nasze Szczęście ma 4mm i pulsowało całe, pomalutku na razie:-)

Za dwa tygodnie mam wizytę mam przynieść wyniki badań. No i super:-):-):-)

Też dostałam duphaston.
    Gratuluję :D <3

Magdzia85F lubi tę wiadomość

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia nie masz suwaczka to ktory tydzien i dzien? Ja w srode mam usg i sie strasznie boje :(

• Pysia89 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszecie że jesteście senne i zmęczone...
    A ja mam odwrotnie.Mam tyle energii ze nie poznaje siebie.
    Rano lubiłam zawsze pospać jak nie miałam na rano do pracy a teraz budzę się o 5 i koniec spania.

Ma ktoś coś podobnego??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2017, 17:43

APrzybylska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casteams wg OM 6t4d, wg USG 6t1d.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia to masz powera! Ja z tych co mdłości i zmęczenie męczy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jestesmy na tym samym etapie. Zobaczymy co u mnie bedzie.

Ja tez mialam powera na poczatku a teraz bym z wyra nie wychodzila. Strasznie senna jestem.

Magdzia85F lubi tę wiadomość

• Aleksandra94 Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casteam - ja tez mam usg w srode i tez strasznie sie boje . Zapytam czemu na usg pokazuje,ze ciaza jest mlodsza o 2tygodni
    Daj znac po wizycie ! :)

zi13skjopgsx41pb.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę jutro rano do lekarza :D też nie mogę się doczekać :)

Ilona92 lubi tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dajcie znać po wizycie :) ja jeszcze 2 tygodnie muszę wytrzymać do drugiej wizyty. Dostałyście skierowanie na badania na HIV?? Bo ja nie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2017, 21:32

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak MaGo ja już dostałam.

‹‹ 23 24 25 26 27 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ