Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry witam się w 9 tygodniu i 3 miesiącu ciąży jak to zleciało
Ja dziś podczas mycia zębów myślałam, że zwymiotuję co do fajek to ich smród doprowadza mnie do szału (mój mąż też jeszcze z tym walczy), podobnie jak alkohol czuje na odległość.
Dziwny smak w ustach mam, ale po luteinie, wiem, że to pomaga mojemu maleństwu, ale jest ohydne ...
Życzę Wam miłego dniaIlona92, MaGo, Magdzia85F lubią tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
Mnie wczoraj pocieszyła troszkę koleżanka Przez całą ciążę i to bliźniaczą zwymiotowała tylko 2 razy Nie mdliło ją w ogóle, nie miała bólu ani zawrotów głowy, jedynie wrażliwe piersi, a szczególnie sutki O ciąży dowiedziała się w 3 miesiącu, bo krwawiła, myśląc, że to @
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2017, 11:56
Marcel ❤
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny
Czytuję Was od jakichś 2 tygodni, ale w końcu postanowiłam i ja się pochwalić
Według OM mam termin na 10.04 (chociaż lekarz powiedział że przy krótszych cyklach (25) odejmuje się 3 dni, więc teoretycznie na 7.04), a wg kalendarza belly termin 9.04.
Jakby nie liczyć wpasowuję się w kwiecień przyszłego roku
Na pierwszej wizycie byłam 10.08, ale było widać jedynie pęcherzyk z pęcherzykiem żółtkowym, pospieszyłam się za bardzo dzisiaj robiłam badania krwi, a najbliższą wizytę mam teraz w czwartek. Już nie mogę się doczekać, bo teraz to już musi być serduszko
jest to moja pierwsza ciąża, dlatego nie mam w ogóle porównania, ale bardzo pomogły mi Wasze opinie, bo po tej pierwszej wizycie to się martwiłam trochę na zapas.
Teraz jestem już tylko dobrej myśli
Ps. Czuję się w miarę ok, są momenty gdzie bardzo mnie mdli, ale póki co na tym się kończy Bardzo bolą mnie piersi, często bywam zmęczona i senna, ale ogólnie da się przeżyć.
Ps2. cieszę się że możemy być w tym razem dużo zdrówka dla każdej z Wasassia, Ilona92, APrzybylska, Rene lubią tę wiadomość
-
Tusianka wrote:Tak Was czytam dziewczyny i widzę, że sporu z Was lekarze zapisują luteine czy też duphaston. I mam mętlik w głowie, czy skoro mój nic mi takiego nie przepisał (oprócz witamin) to czy dobrze rokuję. W ogóle to witam się z Wami, termin według USG mam na 11 kwietnia
Wydaje mi się, że skoro nic złego nie dzieje się z Twoim organizmem, to nie ma takiej konieczności, aby brać jakieś leki. Ja również nic nie dostałam.
Co do zasady, jeśli ciąża jest za słaba i ma się nie utrzymać, to się nie utrzyma. Jak zarodek jest silny i zdrowy, to chyba żadnych leków nie trzeba... -
A ja bez żadnych badań dostałam od razu Duphaston jak tylko powiedziałam, že się staramy z mężem o dziecko już 5 miesięcy i nic. Ginekolog stwierdził, że przez to, że mam krótkie cykle bo 25-26 dniowe mam zapewne niski progesteron. Dlatego mi przypusał Dupka i biorę do teraz bo kazał do końca pierwszego trymestru. Ale na pierwszej wizycie u mojej nowej ginekolog teraźniejszej zapomniałam wspomnieć o tym fakcie Powiem na następnej wizycie. Myślę, że ten lek nie zaszkodzi brać.Marcel ❤
-
nick nieaktualnyJestem po wizycie. Nasze Szczęście ma 4mm i pulsowało całe, pomalutku na razie:-)
Za dwa tygodnie mam wizytę mam przynieść wyniki badań. No i super:-)
Też dostałam duphaston.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2017, 16:27
APrzybylska, Tusianka, MaGo, Ilona92, Pysia89, assia, Rene lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Piszecie że jesteście senne i zmęczone...
A ja mam odwrotnie.Mam tyle energii ze nie poznaje siebie.
Rano lubiłam zawsze pospać jak nie miałam na rano do pracy a teraz budzę się o 5 i koniec spania.
Ma ktoś coś podobnego??Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2017, 17:43
APrzybylska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny