X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Rene Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrą opinie mają kosmetyki z firmy Mustela tylko jest jedno ale ich cena....

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, jestem po wizycie, widziałam moją kuleczkę,:)
    jest serce :)
    Boże jestem już spokojniejsza, cieszę się bardzo, dostałam skierowanie na badania hiv itp, za dwa tygodnie mam następna wizytę , muszę wziąć skierowanie na kariotypy i iść do genetyka , pierwsze prenatalne mam 24 września do tego czasu nikomu nie mówimy nic.

Wogole to dzisiaj według belly mam 8t 0dz, a z usg 6t 4 dz, termin z 4 kwietnia na 13kwietnia, zobaczymy jak dalej to pójdzie, miałam inseminacje 10 lipca może trochę późno się zagnieździł, zobaczymy co z tego będzie, na pewno całą ciążę będę niespokojna, tak bym nie chciała powtórki poprzedniej.

Trzymam kciuki za wasze dzieciątka :)

Co do kremów na rozstępy jak ktoś ma genetycznie jak ja to nic nie pomoże moja mama cały brzuch w rozstępach ja tak samo, a mam kolerzanki co wcale się nie smarowały i zero rozstępów, ja chciałam kupić krem Fissan ale jest niedostępny, nigdzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2017, 19:10

Tusianka, mariposa22, Ilona92, Pysia89 lubią tę wiadomość

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wszyscy polecaja Palmers (jest w rossmanie). Chcialam go wczoraj kupic, ale jak powachalam to mialam odruch wymiotny - pachnie masłem kakaowym, a ja nigdy tego zapachu nie lubilam.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • mariposa22 Przyjaciółka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy zanikają albo wyciszają się Wam niektóe objawy?
    Mnie cały 4 tydzień bolał brzuch jak na okres, a teraz od soboty cisza :(
    Ja się w sumie cieszyłam, ale kumpel powiedział mi, że to może oznaczać, że mały się nie rozwija :( a wszystko inne mam, piersi bolą już nie do wytrzymania :/

cb7wugpjzduadl9q.png
    Aleksander <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bola piersi i jestem senna. Brzuch na poczatku tez mnie bolal i od jakiegos czasu cmi mnie czasami ale nie caly czas na pewno. Odgon zle mysli od siebie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    W poniedziałek robiłam test beta hcg który pokazał wynik 209 . Z wyliczeń termin porodu wychodzi na 25.04.2018r. Proszę o radę czy termin 8.09 na pierwszą wizytę będzie odpowiedni ? Od tygodnia odczuwam lekki ból podbrzusza jak przed miesiączką oraz od czasu do czasu kłucie z tego co czytałam niektóre z was też taka mają . Dodatkowo piersi jeden dzień większe inny mniejsze . Mdłości nie mam . Ostatnio budzę się o 6 wyspana a wcześniej spałam nawet do 11 . Starszne męczy mnie pęcherz , chodzę do toalety co godzinę a czasem co 5 min. Pozdrawiam wszystkie kwietniowe mamy i bardzo serdecznie wam gratuluję

Ilona92, APrzybylska lubią tę wiadomość

• key_b Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raz czuje brzuch raz nie, raz objawy nasilają się rano innym razem wieczorem. Także chwila bez objawów chyba nie powinna niepokoić szczególnie ze piersi cię bolą.

Ja to bym teraz życie przespala.. ;) a muszę do pracy codzień się zwlec na szklarnie :/

Castem odezwała się do mnie położna i już mam wizytę na 4.09 powiedziała ze skierowanie dostanę na wszystkie badania krwi itd. więc jestem spokojniejsza i nie muszę iść do tej polki drogiej.... A ty jak się czujesz? Kiedy masz wizytę?

16.04.2017 jestem żoną!!! ❤
    14.04.2018 jestem mamą :-)

Tymek ❤❤❤❤ moja miłość

czekamy na dwa bąbelki...❤❤
    8p3o43r8mb3ofhge.png
  • hashinsulinka Debiutantka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Nie odzywałam się bo samopoczucie leży i kwiczy. Mam okropne mdłości i leżę trupem. Mąż ma urlop więc trochę odciazy Ale samopoczucie zostaje. Dziś mam pierwsze usg i panicznie się boje że będzie pusto. Czy któraś z Was jest w ciąży a miał a wcześniej puste jajo?

3jgxs65ge60mzks6.png

1usaqtkfwq1iwax7.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulettaa wrote:
    Witam :)
    W poniedziałek robiłam test beta hcg który pokazał wynik 209 . Z wyliczeń termin porodu wychodzi na 25.04.2018r. Proszę o radę czy termin 8.09 na pierwszą wizytę będzie odpowiedni ? Od tygodnia odczuwam lekki ból podbrzusza jak przed miesiączką oraz od czasu do czasu kłucie z tego co czytałam niektóre z was też taka mają . Dodatkowo piersi jeden dzień większe inny mniejsze . Mdłości nie mam . Ostatnio budzę się o 6 wyspana a wcześniej spałam nawet do 11 . Starszne męczy mnie pęcherz , chodzę do toalety co godzinę a czasem co 5 min. Pozdrawiam wszystkie kwietniowe mamy i bardzo serdecznie wam gratuluję
    Serduszko i tak bedzie dopiero ok 6tyg. Mozesz isc miesiąc po owulacji wtedy, gdy bhcg jest wyższa niz 2500 bedzie widac pecherzyk ciążowy moze z zarodkiem

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Pysia89 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauletta będziesz wtedy już w 7 tyg +3 dni więc myślę że jak najbardziej:)

Myśl tylko pozytywnie :***

• asia466 Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hashinsulinka wrote:
    Hej dziewczyny. Nie odzywałam się bo samopoczucie leży i kwiczy. Mam okropne mdłości i leżę trupem. Mąż ma urlop więc trochę odciazy Ale samopoczucie zostaje. Dziś mam pierwsze usg i panicznie się boje że będzie pusto. Czy któraś z Was jest w ciąży a miał a wcześniej puste jajo?

Witaj, tak u mnie było puste jajo w poprzedniej ciąży. Teraz odpukać jest dobrze.
    Koniecznie zdaj relacje z dzisiejszej wizyty. Trzymam kciuki ....mocno.

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona92 wrote:
    Serduszko i tak bedzie dopiero ok 6tyg. Mozesz isc miesiąc po owulacji wtedy, gdy bhcg jest wyższa niz 2500 bedzie widac pecherzyk ciążowy moze z zarodkiem

Hmm, a USG w 5tyg1 dniu? Minęło dokładnie 22-23 dni od owulacji. Ostatnio w Medicover jest lipa z terminami, wiec tylko dzisiaj było wolne :( ale lekarz powiedział, że juz musi być cos widać.

cb7wugpjzduadl9q.png
    Aleksander <3
  • olKaczucha Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dla porównania ja z 4 tygodniu i 3/4 dniu miałam 711... za dwa dni 1605 .. dalej już nie robiłam ;) Ale normy są bardzo rozbieżne.

iv09mg7yklmn388j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    key_b wrote:
    Ja raz czuje brzuch raz nie, raz objawy nasilają się rano innym razem wieczorem. Także chwila bez objawów chyba nie powinna niepokoić szczególnie ze piersi cię bolą.

Ja to bym teraz życie przespala.. ;) a muszę do pracy codzień się zwlec na szklarnie :/

Castem odezwała się do mnie położna i już mam wizytę na 4.09 powiedziała ze skierowanie dostanę na wszystkie badania krwi itd. więc jestem spokojniejsza i nie muszę iść do tej polki drogiej.... A ty jak się czujesz? Kiedy masz wizytę?

Hej.
    Ja wlasnie jestem po wizycie u poloznej. Mialam usg. Pobrali krew. Nastepna wizyta za miesiac. Moja fasoleczka ma 0,55mm dlugosci i widzialam pikajace serduszko ❤️❤️ Wg usg to 6w1d a wg OM 6w6d ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f852046e60bc.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2017, 13:56

Pysia89, mariposa22, Ilona92, APrzybylska, key_b, Magdzia85F lubią tę wiadomość

• Pysia89 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casteam super:*** gratuluję Ci :*

I masz pierwsza fotkę Bejbika :)))

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    Hej.
    Ja wlasnie jestem po wizycie u poloznej. Mialam usg. Pobrali krew. Nastepna wizyta za miesiac. Moja fasoleczka ma 58mm dlugosci i widzialam pikajace serduszko ❤️❤️ Wg usg to 6w1d a wg OM 6w6d ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f852046e60bc.jpg

Gratuluję! Ja swoje USG mam dzisiaj o 13, trzymajcie kciuki!

cb7wugpjzduadl9q.png
    Aleksander <3
  • olKaczucha Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a o zdjęcie z usg poprosiłyscie czy sam Ginek. Wam dał? Mnie niestety nie dali :(

iv09mg7yklmn388j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama mi dala :)

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olKaczucha wrote:
    Dziewczyny a o zdjęcie z usg poprosiłyscie czy sam Ginek. Wam dał? Mnie niestety nie dali :(

następnym razem się upomnij :)
    mi ostatnio wydrukował mimo że zarodka jeszcze nie było. Mamy pierwsze zdjęcie pęcherzyka ciążowego z żółtkowym w środku :)
    ale nie mogę się już doczekać jutra, a wizyta dopiero o 18..

Paulina0909 lubi tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama dała. Ale ja miałam dziwnie zmierzoną fasolinę. Niecałą, a część i to niby jej długość:/ Dodałabym zdjęcie jakbym wiedziała jak :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2017, 12:52

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
‹‹ 25 26 27 28 29 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ