X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • olKaczucha Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam wypowiedzi odnośnie seksu.. ja jestem w ósmym tygodniu i normalnie się kochaliśmy.. na wizycie nie zapytałam lekarki czy mogę a ona nic sama nie mówiła że nie.. teraz już nie wiem czy można. Wizytę mam w poniedziałek więc zapytam ja kto jest..

iv09mg7yklmn388j.png
  • olKaczucha Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha no i mam już wszystkie badania z laboratorium. Wszystko ok i tsh wynosi 1.02 więc super bo najbardziej balam się tarczycy :):)

iv09mg7yklmn388j.png
  • Marta Eni Znajoma

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi80 wrote:
    Cześć dziewczynki. Dołączam do kwietniowych mam. Chyba jestem z Was wszystkich najstarsza. Różne historie za mną . Mam nadzieję, że tym razem pójdzie dobrze.Mam dwoje dzieci i kilka ciąż zakończonych niepowodzeniem. Trochę już wiedzy mam wiec piszcie śmiało. Mój termin 21 kwiecień, dokładnie dzień urodzin mojego dwuletniego synka.
    Przesyłam Wam dziewczyny dużo zdrówka i spokoju,którego nam ciężarnym najbardziej brakuje.

Też mi wychodzi 21.04 :))
    uściski :)

Aniołek [*] 08.06.2017

3jgx9jcg7keojcck.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    Hej dziewczyny :)
    nieśmiało dołączam do Was - w końcu!
    Termin wg BBF to 30 kwiecień. Do lekarza ide dopiero 13.09 i strasznie się boję czy wszystko ok bo mam trochę bujną historię..

Staraliśmy się ok. półtorej roku. Leczono mnie na prolaktyne, miałam dwukrotnie robione hsg które wykazało ze tylko lewy jajowód jest drożny. Miałam stymulowaną owulację, która zakończyła się u mnie cp w niedrożnym jajowodzie w kwietniu tego roku. W lipcu zmienilam lekarza i bach! 19.08 zobaczyła betę 62,6, dwa dni później 151,9
    Myślalam że pozytywna beta da mi radosc i spokoj, a tu teraz trzese portkami zeby moj groszek był tam gdzie potrzeba!

Miałyscie na początku takie bóle jak na okres, lub czasem ciągnące, kłujące, raz z jednej raz z drugiej strony??

Witam i bardzo gratuluję :D

Jeżeli chodzi o bóle jak na miesiączkę, to mój lekarz zapewnia mnie, że jest to zupełnie normalne, ponieważ Twoja macica, że tak kolokwialnie powiem "odwala kawał ciężkiej roboty" przygotowując się, powiększając.

Dopóki nie krwawisz żywą krwią, wszystko jest OK. Większość z nas cierpi na takie bóle. Ja również.

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta Eni wrote:
    Witam :)
    Test zrobiłam 18.08.2017 i bardzo, bardzo blada kreseczka. Potem grubsza.
    We wtorek (22.08) robiłam betę. Wynik 235,3 (CZY TO NIE ZA MAŁO jak na 5tc????).
    Jutro idę do lekarza .... Panikuję, bo pierwszą ciążę straciłam, ale ... jestem dobrej wiary :)

Witaj :D

Bardzo serdecznie Ci gratuluję :D Ja też mam jedną straconą ciążę, całkiem niedawno. Ale podobnie jak Ty jestem przekonana, że tym razem wszystko będzie wzorowo.

Jeżeli chodzi o betę to jeżeli lekarz nie zaleci, radzę jej nie robić, bo od tego można nieźle się zestresować. Ale to oczywiście zależy od Ciebie :D

• Aleksandra94 Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,bylam wczoraj u lekarza,ale usg nie zrobili :( w sumie nie mialam zadnych badan ,tylko rozmowy,poznalam polozna,pobrali krew itp. Termin porodu wyznaczyli na 04/04. Wizyte na usg wyznaczyli dopiero za 5tygodni! Ale juz umowilam sie prywatnie do polskiej przychodni, jutro ide na usg. Ale mam stracha,mam nadzieje,ze wszystko bedzie ok. Dam znac!

Dziewczyny,ktore byly wczoraj na wizytach - gratuluje dobrze rozwijajacych sie ciaz,oby tak dalej :)

Sa tutaj dziewczyny mniej wiecej w tym tyg co ja (9tydzien) i nie maja mdlosci? Ja mialam tylko 2 razy i teraz juz nic

zi13skjopgsx41pb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    Hej dziewczyny :)
    nieśmiało dołączam do Was - w końcu!
    Termin wg BBF to 30 kwiecień. Do lekarza ide dopiero 13.09 i strasznie się boję czy wszystko ok bo mam trochę bujną historię..

Staraliśmy się ok. półtorej roku. Leczono mnie na prolaktyne, miałam dwukrotnie robione hsg które wykazało ze tylko lewy jajowód jest drożny. Miałam stymulowaną owulację, która zakończyła się u mnie cp w niedrożnym jajowodzie w kwietniu tego roku. W lipcu zmienilam lekarza i bach! 19.08 zobaczyła betę 62,6, dwa dni później 151,9
    Myślalam że pozytywna beta da mi radosc i spokoj, a tu teraz trzese portkami zeby moj groszek był tam gdzie potrzeba!

Miałyscie na początku takie bóle jak na okres, lub czasem ciągnące, kłujące, raz z jednej raz z drugiej strony??

Ja mam to samo uczucie , ból jak na okres i kłucie . W poniedziałek idę do lekarza i dam znać co powiedział ale Pani w recepcji mówiła że muszę jak najwięcej leżeć bo zarodek musi się porządnie zagnieździć

• olKaczucha Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra94 wrote:
    Hej,bylam wczoraj u lekarza,ale usg nie zrobili :( w sumie nie mialam zadnych badan ,tylko rozmowy,poznalam polozna,pobrali krew itp. Termin porodu wyznaczyli na 04/04. Wizyte na usg wyznaczyli dopiero za 5tygodni! Ale juz umowilam sie prywatnie do polskiej przychodni, jutro ide na usg. Ale mam stracha,mam nadzieje,ze wszystko bedzie ok. Dam znac!

Dziewczyny,ktore byly wczoraj na wizytach - gratuluje dobrze rozwijajacych sie ciaz,oby tak dalej :)

Sa tutaj dziewczyny mniej wiecej w tym tyg co ja (9tydzien) i nie maja mdlosci? Ja mialam tylko 2 razy i teraz juz nic
    Ja jestem w 8;) miałam mdłości parę razy bardzo lekkie rano Ale nigdy nie wymiotowałam :)

iv09mg7yklmn388j.png
  • Marta Eni Znajoma

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:
    Witaj :D

Bardzo serdecznie Ci gratuluję :D Ja też mam jedną straconą ciążę, całkiem niedawno. Ale podobnie jak Ty jestem przekonana, że tym razem wszystko będzie wzorowo.

Jeżeli chodzi o betę to jeżeli lekarz nie zaleci, radzę jej nie robić, bo od tego można nieźle się zestresować. Ale to oczywiście zależy od Ciebie :D

No właśnie robię ją przed wizytą u gina i rzeczywiście trochę się stresuję a pewnie wszystko nie potrzebnie. Na szczęście mój <3 jest opanowany i mnie uspokaja, mówiąc że jego syn (tak, on już gada ze to syn) na pewno będzie super silny i super zdrowy :)

APrzybylska lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 08.06.2017

3jgx9jcg7keojcck.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam u lekarza i jest serduszko! :) Groszek ma 7,8 mm wedlug USG
    Tak bardzo mi ulzylo :)

Magdzia85F, Marta Eni, Tusianka, Ilona92, Pysia89, APrzybylska, Evaness1, key_b lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • asia466 Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super gratuluję.

Dziewczyny wogole zauważyłam że od jakiegoś tygodnia same dobre wiadomości super tak trzymać.

U mnie cudowne sny, szczegółowe kolorowe ...

Ilona92, APrzybylska, BP 02 lubią tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspaniale dziewczyny, cudowne wieści i tylko tak dalej :D chłonę takie nowiny jak gąbka.

Jeżeli ja dziś się nie dostanę do lekarza to oszaleję, ale do 3 razy sztuka ;) jutro mój mąż ma urodziny i chcę dla niego nowe cudowne zdjęcie Kluseczki.

Czytałam na innym wątku o bólu cycków i ciągłym ich macaniu. Więc sobie wkręciłam, że skoro też tak mam i ciągle sprawdzam czy nadal bolą, to zaczynają mnie boleć od macania ...

Macie jakieś paranoje w tym stylu? ;) pozdrawiam

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to moje Małe Szczęście:

qVb8wVH.jpg

i słyszałam wczoraj serduszko, nie obeszło się bez łez :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2017, 09:31

APrzybylska, MaGo, ibishka, Ilona92, Agnieszka GreenApple lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dziewczyny! Mam nadzieje ze moja fasolinka takze rosnie :)

• ibishka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:
    Wspaniale dziewczyny, cudowne wieści i tylko tak dalej :D chłonę takie nowiny jak gąbka.

Jeżeli ja dziś się nie dostanę do lekarza to oszaleję, ale do 3 razy sztuka ;) jutro mój mąż ma urodziny i chcę dla niego nowe cudowne zdjęcie Kluseczki.

Czytałam na innym wątku o bólu cycków i ciągłym ich macaniu. Więc sobie wkręciłam, że skoro też tak mam i ciągle sprawdzam czy nadal bolą, to zaczynają mnie boleć od macania ...

Macie jakieś paranoje w tym stylu? ;) pozdrawiam

Mnie w ogole piersi nie bola - może lekko pobolewaja. Ale u mnie sprawa sie pokomplikowala na wiosne przy cp - przed tym wszystkich przed okresem mnie zawsze bolaly, w trakcie szpitala jak juz wyszlo szydlo z worka to tez bolaly jak diabli, ale odkad spadla tamta beta to juz nie bolały mocno ani razu :)
    ale czytalam wiele wypowiedzi dziewczyn, które dopiero pod koniec miały jakieś zmiany w piersiach :)
    moje teraz jedynie stały się pełniejsze:)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_90 wrote:
    a to moje Małe Szczęście:

qVb8wVH.jpg

i słyszałam wczoraj serduszko, nie obeszło się bez łez :P

Jeju coś pięknego! ja już tam bym chciała połowę września żeby zobaczyć swojego groszka:)

aga_90 lubi tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    Jeju coś pięknego! ja już tam bym chciała połowę września żeby zobaczyć swojego groszka:)

jedno jest pewne: ciąża uczy cierpliwości :P
    wytrzymasz i też zobaczysz swoje Maleństwo :)

Ilona92, ibishka lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie proszę kciuki. Ja siedzę przed gabinetem i trzęsę się jak galareta ;)

Oby wszystko było w porządku.

Ilona92 lubi tę wiadomość

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:
    Dziewczyny trzymajcie proszę kciuki. Ja siedzę przed gabinetem i trzęsę się jak galareta ;)

Oby wszystko było w porządku.

wszystko będzie w porządku, nie stresuj się na zapas! :)

APrzybylska lubi tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Agnieszka GreenApple Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!
    Zgłaszam się w Kwietniówkach, termin 25.04.

Jutro wizyta u gina. Dzisiaj trochę spanikowałam, bo przyrost bety zwolnił, ale jutro usg, więc zobaczę, co i jak.

Z objawów to głownie duże ilości wody, nawet 5l dziennie. Zamiłowanie do nielubianych ryb i prawdziwe rozstanie ze słodyczami.

Ściskam Was mocno!

Ilona92, APrzybylska lubią tę wiadomość

od początku 2014 starania z pomocą med
    23.04.16 IUI/18.06.16 IUI/12.07.16 IUI/ 07.09.16 IUI
    09.17 IVF 9tc [*]
‹‹ 27 28 29 30 31 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ