Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Czytam wypowiedzi odnośnie seksu.. ja jestem w ósmym tygodniu i normalnie się kochaliśmy.. na wizycie nie zapytałam lekarki czy mogę a ona nic sama nie mówiła że nie.. teraz już nie wiem czy można. Wizytę mam w poniedziałek więc zapytam ja kto jest..
-
emi80 wrote:Cześć dziewczynki. Dołączam do kwietniowych mam. Chyba jestem z Was wszystkich najstarsza. Różne historie za mną . Mam nadzieję, że tym razem pójdzie dobrze.Mam dwoje dzieci i kilka ciąż zakończonych niepowodzeniem. Trochę już wiedzy mam wiec piszcie śmiało. Mój termin 21 kwiecień, dokładnie dzień urodzin mojego dwuletniego synka.
Przesyłam Wam dziewczyny dużo zdrówka i spokoju,którego nam ciężarnym najbardziej brakuje.
Też mi wychodzi 21.04 )
uściski
-
ibishka wrote:Hej dziewczyny
nieśmiało dołączam do Was - w końcu!
Termin wg BBF to 30 kwiecień. Do lekarza ide dopiero 13.09 i strasznie się boję czy wszystko ok bo mam trochę bujną historię..
Staraliśmy się ok. półtorej roku. Leczono mnie na prolaktyne, miałam dwukrotnie robione hsg które wykazało ze tylko lewy jajowód jest drożny. Miałam stymulowaną owulację, która zakończyła się u mnie cp w niedrożnym jajowodzie w kwietniu tego roku. W lipcu zmienilam lekarza i bach! 19.08 zobaczyła betę 62,6, dwa dni później 151,9
Myślalam że pozytywna beta da mi radosc i spokoj, a tu teraz trzese portkami zeby moj groszek był tam gdzie potrzeba!
Miałyscie na początku takie bóle jak na okres, lub czasem ciągnące, kłujące, raz z jednej raz z drugiej strony??
Witam i bardzo gratuluję
Jeżeli chodzi o bóle jak na miesiączkę, to mój lekarz zapewnia mnie, że jest to zupełnie normalne, ponieważ Twoja macica, że tak kolokwialnie powiem "odwala kawał ciężkiej roboty" przygotowując się, powiększając.
Dopóki nie krwawisz żywą krwią, wszystko jest OK. Większość z nas cierpi na takie bóle. Ja również.14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
Marta Eni wrote:Witam
Test zrobiłam 18.08.2017 i bardzo, bardzo blada kreseczka. Potem grubsza.
We wtorek (22.08) robiłam betę. Wynik 235,3 (CZY TO NIE ZA MAŁO jak na 5tc????).
Jutro idę do lekarza .... Panikuję, bo pierwszą ciążę straciłam, ale ... jestem dobrej wiary
Witaj
Bardzo serdecznie Ci gratuluję Ja też mam jedną straconą ciążę, całkiem niedawno. Ale podobnie jak Ty jestem przekonana, że tym razem wszystko będzie wzorowo.
Jeżeli chodzi o betę to jeżeli lekarz nie zaleci, radzę jej nie robić, bo od tego można nieźle się zestresować. Ale to oczywiście zależy od Ciebie14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
Hej,bylam wczoraj u lekarza,ale usg nie zrobili w sumie nie mialam zadnych badan ,tylko rozmowy,poznalam polozna,pobrali krew itp. Termin porodu wyznaczyli na 04/04. Wizyte na usg wyznaczyli dopiero za 5tygodni! Ale juz umowilam sie prywatnie do polskiej przychodni, jutro ide na usg. Ale mam stracha,mam nadzieje,ze wszystko bedzie ok. Dam znac!
Dziewczyny,ktore byly wczoraj na wizytach - gratuluje dobrze rozwijajacych sie ciaz,oby tak dalej
Sa tutaj dziewczyny mniej wiecej w tym tyg co ja (9tydzien) i nie maja mdlosci? Ja mialam tylko 2 razy i teraz juz nic
-
nick nieaktualnyibishka wrote:Hej dziewczyny
nieśmiało dołączam do Was - w końcu!
Termin wg BBF to 30 kwiecień. Do lekarza ide dopiero 13.09 i strasznie się boję czy wszystko ok bo mam trochę bujną historię..
Staraliśmy się ok. półtorej roku. Leczono mnie na prolaktyne, miałam dwukrotnie robione hsg które wykazało ze tylko lewy jajowód jest drożny. Miałam stymulowaną owulację, która zakończyła się u mnie cp w niedrożnym jajowodzie w kwietniu tego roku. W lipcu zmienilam lekarza i bach! 19.08 zobaczyła betę 62,6, dwa dni później 151,9
Myślalam że pozytywna beta da mi radosc i spokoj, a tu teraz trzese portkami zeby moj groszek był tam gdzie potrzeba!
Miałyscie na początku takie bóle jak na okres, lub czasem ciągnące, kłujące, raz z jednej raz z drugiej strony??
Ja mam to samo uczucie , ból jak na okres i kłucie . W poniedziałek idę do lekarza i dam znać co powiedział ale Pani w recepcji mówiła że muszę jak najwięcej leżeć bo zarodek musi się porządnie zagnieździć -
Aleksandra94 wrote:Hej,bylam wczoraj u lekarza,ale usg nie zrobili w sumie nie mialam zadnych badan ,tylko rozmowy,poznalam polozna,pobrali krew itp. Termin porodu wyznaczyli na 04/04. Wizyte na usg wyznaczyli dopiero za 5tygodni! Ale juz umowilam sie prywatnie do polskiej przychodni, jutro ide na usg. Ale mam stracha,mam nadzieje,ze wszystko bedzie ok. Dam znac!
Dziewczyny,ktore byly wczoraj na wizytach - gratuluje dobrze rozwijajacych sie ciaz,oby tak dalej
Sa tutaj dziewczyny mniej wiecej w tym tyg co ja (9tydzien) i nie maja mdlosci? Ja mialam tylko 2 razy i teraz juz nic -
APrzybylska wrote:Witaj
Bardzo serdecznie Ci gratuluję Ja też mam jedną straconą ciążę, całkiem niedawno. Ale podobnie jak Ty jestem przekonana, że tym razem wszystko będzie wzorowo.
Jeżeli chodzi o betę to jeżeli lekarz nie zaleci, radzę jej nie robić, bo od tego można nieźle się zestresować. Ale to oczywiście zależy od Ciebie
No właśnie robię ją przed wizytą u gina i rzeczywiście trochę się stresuję a pewnie wszystko nie potrzebnie. Na szczęście mój jest opanowany i mnie uspokaja, mówiąc że jego syn (tak, on już gada ze to syn) na pewno będzie super silny i super zdrowyAPrzybylska lubi tę wiadomość
-
Wspaniale dziewczyny, cudowne wieści i tylko tak dalej chłonę takie nowiny jak gąbka.
Jeżeli ja dziś się nie dostanę do lekarza to oszaleję, ale do 3 razy sztuka jutro mój mąż ma urodziny i chcę dla niego nowe cudowne zdjęcie Kluseczki.
Czytałam na innym wątku o bólu cycków i ciągłym ich macaniu. Więc sobie wkręciłam, że skoro też tak mam i ciągle sprawdzam czy nadal bolą, to zaczynają mnie boleć od macania ...
Macie jakieś paranoje w tym stylu? pozdrawiam14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
nick nieaktualny
-
APrzybylska wrote:Wspaniale dziewczyny, cudowne wieści i tylko tak dalej chłonę takie nowiny jak gąbka.
Jeżeli ja dziś się nie dostanę do lekarza to oszaleję, ale do 3 razy sztuka jutro mój mąż ma urodziny i chcę dla niego nowe cudowne zdjęcie Kluseczki.
Czytałam na innym wątku o bólu cycków i ciągłym ich macaniu. Więc sobie wkręciłam, że skoro też tak mam i ciągle sprawdzam czy nadal bolą, to zaczynają mnie boleć od macania ...
Macie jakieś paranoje w tym stylu? pozdrawiam
Mnie w ogole piersi nie bola - może lekko pobolewaja. Ale u mnie sprawa sie pokomplikowala na wiosne przy cp - przed tym wszystkich przed okresem mnie zawsze bolaly, w trakcie szpitala jak juz wyszlo szydlo z worka to tez bolaly jak diabli, ale odkad spadla tamta beta to juz nie bolały mocno ani razu
ale czytalam wiele wypowiedzi dziewczyn, które dopiero pod koniec miały jakieś zmiany w piersiach
moje teraz jedynie stały się pełniejsze:)
-
Dziewczyny trzymajcie proszę kciuki. Ja siedzę przed gabinetem i trzęsę się jak galareta
Oby wszystko było w porządku.Ilona92 lubi tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
Cześć Dziewczyny!
Zgłaszam się w Kwietniówkach, termin 25.04.
Jutro wizyta u gina. Dzisiaj trochę spanikowałam, bo przyrost bety zwolnił, ale jutro usg, więc zobaczę, co i jak.
Z objawów to głownie duże ilości wody, nawet 5l dziennie. Zamiłowanie do nielubianych ryb i prawdziwe rozstanie ze słodyczami.
Ściskam Was mocno!Ilona92, APrzybylska lubią tę wiadomość
od początku 2014 starania z pomocą med
23.04.16 IUI/18.06.16 IUI/12.07.16 IUI/ 07.09.16 IUI
09.17 IVF 9tc [*]